Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2007

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ – RUSSIA part 3

Μια του κλεφτη, δυο του κλεφτη, 45 του κλεφτη, καποτε θα χαναμε.

Ευτυχως που χασαμε τωρα.

Με 20 λαθη δεν πας πουθενα με αντιπαλο τους Ρωσους.

Η Εθνικη μας δοκιμασε να αλλαξει τον τροπο. Να παιξει πιο χαλαρα, πιο γρηγορα και πιθανως πιο αποτελεσματικα. Τελικα, αυτό που καταφερε ηταν να κανει τη μια χαζαμαρα μετα την άλλη με αποτελεσμα να χασει.

Οι Ρωσοι είναι καλυτεροι και από τους Σερβους και από τους Εβραιους. Πηραν σκορ από πολλους παικτες και κυριως τα ριμπαουντ.

Το μεγα μυστηριο με την εθνικη είναι πως

εχει ομοιογενεια

εχει παικτες που γνωριζονται

εχει παιξει μουντομπασκετ και ευρωμπασκετ με επιτυχια

και σε αυτή τη διοργανωση δεν σταυρωνει καλαθι!!

Και κυριως δεν εχει τροπο.

Εχει θεληση, παλευει, φιλοτιμο, προσπαθεια αλλα δεν εχει τροπο.

Κάθε καλαθι με αιμα και αναζητειται ακομα και ως εννοια η λεξη αιφνιδιασμος.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι η εθνικη παιζει τοσο σφιγμενα. Ας τους εξηγησει καποιος ότι αν δεν φερουν το χρυσο δεν είναι αποτυχημενοι. Ηδη εχουν καταφερει σημαντικα και σπουδαια. Είναι τοσο φιλοτιμοι που ενώ παλευουν στην αμυνα, στην επιθεση τους πιανουν ψυχολογικα και βραχυκυκλωνουν. Ακομα και τα ελευθερα σουτ δεν μπαινουν ενώ αντιθετα μερικα απιθανα είναι ευστοχα. Αρα δεν τιθεται θεμα αξιας των παικτων αλλα θεμα ψυχολογιας. Ποιος είναι υπευθυνος για αυτή; Ο Γιαννακης.

Μας συμφερει ότι εχουμε αρκετους αγωνες ακομα μπας και βελτιωθουμε.

Κατι παει στραβα.

Ο Σπανουλης κανει ότι του κατεβαινει, καθυστερει και κουραζει την ομαδα. Ετσι όπως ειμαστε είναι αναγκαιο κακο αλλα πρεπει να βοηθησει.

Ο Διαμαντιδης αρκειται να σουταρει τριποντα στο τελος των επιθεσεων

Ο Παπαλουκας λες και ηρθε χθες στην ομαδα και πρεπει να τον μαθουν

Ο Χατζηβρεττας πλην ελευθερων βολων εχει χτισει τρια γηπεδα με τα τουβλα του

Ο Ζησης φανηκε μολις αποψε.

Οι περιφερειακοι μας είναι κατωτεροι του αναμενομενου.

Ο Ντικουδης με τον Τσαρτσαρη δεν μπορουν να τραβηξουν μονοι τους την ομαδα.

Ο Παπαδοπουλος προφανως επειδη αραξε στη Ρωσια, χειροτερεψε και σημερα δεν ηταν αρνητικος όπως με Σερβια και Ισραηλ αλλα απων.

Οι Πελεκανος – Μπουρουσης δεν κρινονται λογω μη συμμετοχης, ο Βασιλοπουλος προσπαθει αλλα δεν μπορει να είναι καθοριστικος και τελος ο αρχηγος Κακιουζης είναι ασταθης. Θα βαλει ένα τρελο τριποντο από τη γωνια, θα χασει δυο μονος του στην κορυφη.

Επειδη η σκεψη είναι προφανης – Ισπανια; Που πα ρε Καραμητροοο! - με την αμυνα μας κατεβασαμε τους Ρωσους 20 ποντους παρακατω από το μεσο ορο επιθεσης τους. Το ιδιο μπορουμε να κανουμε και με τους Ισπανους. Αρκει να βαζουμε ποντους.

Δεν ηρθε η καταστροφη, η ομαδα χρειαζεται να ηρεμησει, να χαλαρωσει, να παρει ανασες από τα ψυχοβγαλτικα παιχνιδια και να παει με Κροατια, Λεττονια και Ισπανια με καλυτερη ψυχολογια.

Υγ. Μου ελειψε ο μεγαλος σπορτκαστερ Δημητρης Χατζηγεωργιου που μεταξυ των καταπληκτικων που ειπε, εκανε και τον παραλληλισμο με τον Χερερα και τον Ρεχαγκελ για το… ευρωπρωταθλημα! Για να θυμαμαι σε τι τυπους πανε οι φοροι μου…



2 Λογομαχιες:

Oranda είπε...

M' αρέσουν οι μπασκετο-αναλύσεις σου.
Συνέχισε.

Μήπως να πέρναμε άλλο προπονητή για την επίθεση;

Δε μ'αρέσει να κάνω κριτική σε προπονητές αλλά τι άλλο μπορεί να φταίει. Με τόσο ταλέντο και ένα pick and roll θα ήταν αρκετό.

Για την άμυνα τους βγάζω το καπέλο. Και στο Γιαννάκη και στα παιδιά. Μπράβο.

Suspect είπε...

thank u Oranda
Δεν χρειαζομαστε αλλον προπονητη.
Ειναι καθαρα θεμα παικτων που ελπιζω να παρουν τις ανασες τους και να παιξουν καλυτερα γιατι ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ να παιζουν καλυτερα.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια