Δευτέρα 16 Απριλίου 2007

ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΗ SPORTDAY

Ένα ενδιαφερον αρθρο του εγκριτου Νικου Παπαδογιαννη στο οποιο ο αρθρογραφος αναρωτιοταν αν χωραει στην ευρωλιγκα της επομενης αγωνιστικης και άλλη ελληνικη ομαδα περαν του Παναθηναϊκου, του Αρη και του Ολυμπιακου.

Ο κ. Παπαδογιαννης αναφερει πως καμια άλλη ελληνικη ομαδα δεν εχει τον κοσμο και την αξια να σταθει στο champions league του μπασκετ.

Αν το δω με αυτό το κριτηριο θα συμφωνησω.

Δεν το βλεπω όμως ετσι.

Ειμαι υπερ της αποψης πως σε οσες περισσοτερες ευρωπαϊκες διοργανωσεις συμμετεχουν οι ελληνικες ομαδες, καλο τους κανει. Δεν αναφερομαι φυσικα σε περιπτωσεις Μακεδονικου ή της φετινης ΑΕΚ που θα ηταν ντροπη για τη χωρα μας.

Ο ΠΑΟΚ, η Λαρισα και ο Πανιωνιος όμως θα μπορουσαν να σταθουν αξιοπρεπως.

Κανει καλο στις ομαδες η συμμετοχη και ας μην πανε στο final 4.

Οι παικτες αποκομιζουν εμπειριες και βελτιωνονται.

Οι ομαδες εσοδα.

Το πρωταθλημα αναβαθμιζεται.

Ο κοσμος βλεπει και ένα επιπεδο αθληματος παραπανω.

Δεν είναι απαραιτητο παντα να διακρινεται κανεις.

Ο Αρης φετος χαρη στην εδρα του εκανε μια σοβαρη πορεια. Εχασε κατι;

Στη φαση των 16 εκανε μια νικη σε 6 αγωνες αλλα δεν του βγηκε σε κακο.

Ο ΠΑΟΚ λεει ο Πανελουδης ότι εχει χρεη 600.000 ευρω.

Αν συμμετειχε και αυτος ισως να ειχε αποκλειστει από την πρωτη φαση αλλα θα καλυπτε σημαντικο μερος αυτων.

Προτιμω τους παικτες με παραστασεις, τους αγωνες με ενδιαφερον, την ελληνικη συμμετοχη στην ευρωπαϊκη γιορτη παρα το λιγοι και καλοι.

Καλυτερα πολλοι και ότι ψαρια πιασει καθενας. Δεν εννοω το μπατε σκυλοι αλεστε αλλα εχω την εντυπωση πως οι τρεις ανωτερω ελληνικες ομαδες θα μπορουσαν να σταθουν στη διοργανωση και θα την αντεχαν οικονομικα. Ακομα και ο Πανελληνιος του δευτερου γυρου.

Δεν νομιζω ότι ομαδες όπως η Παρτιζαν, η Προκομ, η Ολυμπια Λουμπλιανα, η Ναπολι, η Λεμαν, η Κολωνια, η Φενερμπαχτσε, η Ορτεζ και η Ζαλγκιρις ηταν τρομακτικα καλυτερες.

Θελω οι ομαδες μας να συμμετεχουν και να διακρινονται.

Επισης θελω και να συμμετεχουν με σκοπο το παραπλευρο οφελος. Ας μην πανε για το τροπαιο. Μπορουν όμως με τις εμπειριες, τα οικονομικα οφελη, τα προτυπα και τις παραστασεις που θα αποκομισουν να ωφεληθουν για το μελλον.



3 Λογομαχιες:

Nikos P. είπε...

Γεια σου φίλε μου! Λοιπόν οι ομάδες που ονομάζεις στο τέλος (Κολωνία, Παρτιζάν κτλ), ναι μεν είναι περίπου του ίδου βεληνεκούς με ΠΑΟΚ, Πανιώνιο (αν και πάλι έχω τις αμφιβολίες μου κοιτώντας τις ευρωπαϊκές πορείες των 2 μας ομάδων) όμως σκέψου ότι δεν μετράει μόνο το επίπεδο, αλλά και το μάρκετιγκ. Νομίζω δηλαδή ότι η ULEB προτιμά να απευθυνθεί στο κοινό της Γερμανίας (που δεν είναι κορεσμένο από μπάσκετ και ακόμα κι αν υποστηρίζει άλλη ομάδα από την Κολωνία, θα παρακολουθήσει τα παιχνίδια της), από το να απευθυνθεί στο μικρό κόσμο του Πανιωνίου, ή στο ήδη κατακτημένο κοινό -μέσω του Άρη- της Θεσσαλονίκης.

Suspect είπε...

Ευχαριστω πολυ για το σχολιο.

Δεν αντιλεγω, απλως αναφερω οτι καλο ειναι κατα τη γνωμη μου σε ευρωπαϊκες διοργανωσεις να υπαρχει το ελληνικο μπασκετ οσο περισσοτερο γινεται.

Κουπα δεν μπορουν να παρουν ολοι αλλα ολοι μπορουν να ωφεληθουν.

Nikos P. είπε...

Συμφωνώ μαζί σου. Άλλωστε ο Πανιώνιος μπορεί του χρόνου να συμμετάσχει, αρκεί να περάσει στα πλέι-οφ τον Άρη. Μόνο ο ΟΣΦΠ και ο ΠΑΟ έχουν εξασφαλισμένα συμβόλαια.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια