Δευτέρα 16 Απριλίου 2007

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΤΟ GOAL

Όταν η ΑΕΚ επαιζε στο Γαλατσι, ειχα παρει διαρκειας στα ημι-επισημα.

Εκει στο περιθωριο των αγωνων μου δοθηκε η δυνατοτητα να μιλησω αρκετες φορες με τον Φιλιππου. Και τον πατηρ και τον υιο. Όταν διαβασα τη συνεντευξη του στο Goal δεν μου προκαλεσε καμια εκπληξη το σκεπτεσθαι του ανδρος.

Ο Φιλιππου μπηκε στην ΑΕΚ και εκανε μαλλον πρωτογνωρα πραγματα για το εγχωριο αθλητικο γιγνεσθαι.

Πληρωσε χρεη, δεν ασχοληθηκε με το παρασκηνιο, εθεσε υγιεις και στερεες βασεις στην ομαδα, δεν ηταν απατεωνας και λαμογιο αλλα σοβαρος επιχειρηματιας και την οδηγησε στην επιφανεια με τιτλους και διακρισεις.

Δεν χαϊδεψε και δεν αγκαλιασε πατρικα τους Βησιγοτθους, τους Οστρογοτθους και τους Βανδαλους στοιχειο που παραλιγο να το πληρωσει με τη ζωη του ο γιος του όταν προπερσι στον τελευταιο αγωνα με τον ΠΑΟ αν θυμαμαι καλα, από το πουθενα οι Ταλιμπαν εκαναν επιδρομη στα επισημα και ο υιος Φιλιππου προλαβε και χωθηκε στη μπουκαπορτα των αποδυτηριων μαζι με την οικογενεια του και τη γλιτωσε. Αυτό για μενα ηταν το κομβικο σημειο για την εγκαταλειψη της ομαδας που ξεκινησε από περυσι και συνεχιστηκε φετος με μεγαλη επιτυχια που στον ιδιο ρυθμο είναι βεβαιο ότι θα αφησει κλινικα νεκρη την ομαδα.

Εκανε όμως 3 σημαντικα λαθη για αυτό και οδηγηθηκαμε στο φετινο καταντημα.

1) Μπηκε σε μια μικρη ομαδα που δεν εχει κοσμο. Ειτε όταν εμπαιναν χοντρα πακετα, ειτε όταν περασε στην οικονομικη και ελληνοκεντρικη φιλοσοφια, κοσμος στο γηπεδο δεν υπηρχε να στηριξει την ομαδα. Η ΑΕΚ πηρε κυπελλα, πηρε πρωταθλημα, πηρε ευρωπαϊκο κυπελλο, επαιξε σε τελικο της ευρωλιγκα και το 2005 εκανε μια αξιολογη πορεια στην Ευρωπη με σημαντικες στιγμες όπως εκεινο το αστρονομικο 110-113 με τη Μακαμπι. Κοσμος σε αυτά; Οσο και το νερο στην ερημο. Αν ο Φιλιππου ειχε παει στον Αρη αυτή τη στιγμη θα εχτιζαν καινουριο Αλεξανδρειο αλλα δυστυχως ηρθε στην ΑΕΚ.

2) Είναι αγυριστο κεφαλι. Δεν ξερει από διπλωματια και από χερισμους. Επειδη πετυχε στις επιχειρησεις του, πιστεψε ότι με τη μαζα θα τα καταφερνε με το ιδιο στιλ. Το μονο που καταφερε ηταν να μη συγκινησει κανεναν. Όταν καποτε του ειχα προτεινει να συνεργαστει με την ΠΑΕ, μου αντετεινε πως εκεινος ειχε δηλωσει ότι «θα βοηθησω τον Ντεμη» και μετα δεν ηρθε κανεις να ζητησει τη βοηθεια του. Του απαντησα πως καλως ή κακως ο Ελλην είναι ποδοσφαιροφιλος και όταν ο Ντεμης μαζευει 15 χιλιαδες διαρκειας τοτε, θα ηταν σοφο να ριξει αυτος τη μουρη του και να παει. Ο Φιλιππου όμως είναι πολύ μεγαλο μεγεθος για να κανει εξυπνες κινησεις. Σαν το βουνο. Μεγαλοπρεπες μεν, δυσκινητο δε.

3) Τα δυο τελευταια χρονια εχασε και ολους τους υποστηρικτες του με τις αντιφατικες του δηλωσεις τυπου θα βαλω λεφτα, δεν βαζω, πουλαω με ένα ευρω, πουλαω με 3,5 μυρια, δεν πουλαω και λοιπα χαρωπα.

Υστερα από 11 χρονια ισως να κουραστηκε και να κορεστηκε.

Καμια αντιρρηση.

Αλλωστε η ομαδα εκανε τον κυκλο της και σημερα είναι περιπου στο σημειο που την παρελαβε. Πιθανως να είναι καλο για ολους να αποχωρησει. Το κακο όμως είναι ότι δεν ενδιαφερεται κανεις να την αναλαβει…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια