Κυριακή 22 Απριλίου 2007

ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Δεν θυμαμαι ουτε τι εκανα, ουτε αν διαβασα κατι, ουτε πως ηρθε στο ομιχλωδες του μυαλου μου η ερωτηση «τι είναι απολαυση;»

Ρωτησα τον εαυτο μου, το σκεφτηκε λιγο και μου απαντησε.

Αξιωματικα δεχθηκα πως απολαυση είναι οποιαδηποτε ενασχοληση με απορροφα ευχαριστα από την καθημερινοτητα, τα καθηκοντα, τις υποχρεωσεις, τις εγνοιες, το αγχος και το βαρος της.

Απολαυση είναι για μενα μια πεζοπορια σε ένα αγνωστο μερος με τρια οπλα.

Το mp3 player μου, τη φωτογραφικη μου μηχανη για το αρχειο των αναμνησεων και τα καπνα για τα διαλειμματα και τις ανασες μου.

Απολαυση είναι για μενα να εχω τα απαραιτητα συνεργα, κατι να πινω ( ασχετα αν είναι ο καλυτερος φιλος του ανθρωπου ο jack daniels, κρασι, καφες ή εστω σκετο νερο) τα καπνα, οι μουσικες μου, και να γραφω, εχοντας οιστρο, μια καλη blog ιστορια.

Απολαυση είναι για μενα να εχω τα ανωτερω εφοδια και να διαβαζω.

Απολαυση είναι για μενα μια φευγατη ταινια, μια ταξιδιαρικη συναυλια και μια θεατρικη παρασταση που με κραταει κολλημενο στο καθισμα.

Απολαυση είναι για μενα όταν ο συνανθρωπος, μου ανοιγει την καρδια του και μοιραζεται τον πονο του, τη θλιψη του, το βασανο του και μετα τη συζητηση μας φευγει αναλαφρος. Και ας μην ξερει αντιστοιχα τα δικα μου προβληματα. Από τη χαρα του αγαλλομαι και γω.

Απολαυση είναι για μενα όταν νοιωθω ότι προσφερω κατι. Από το πιο ακριβο που είναι ο καλος λογος και η ωφελιμη συντροφια μεχρι το πιο φτηνο που είναι ένα αντικειμενο.

Απόλαυση είναι ενας αγωνας μπασκετ ή 5χ5 με φιλους που αφενος θα εχει ενδιαφερον, αφετερου θα διακρινομαι [ ΣΣ ξερω, ειναι εγωιστικο, αλλα αν υπαρχει ενας ανθρωπος που να παιζει ποδοσφαιρο, να χανει με 10-0 και ο ιδιος να εχει τον ρολο του δοκαριου και να χαιρεται εξισου με μενα που όταν το σκορ είναι 4-4 και βαζω το νικητηριο πεναλτι, να μου τον συστησετε, θελω να τον γνωρισω. ]

Εκεινο που ο εαυτος μου δεν μπορεσε να μου απαντησει είναι τι από όλα αυτά μενει. Αν αυτές οι απολαυσεις με κανουν καλυτερο ή μου χαριζουν χαπακια στιγμων που χανονται στη ληθη. Αν με τα ανωτερω προαγω εαυτον ή απλως υπαρχω στη συνειδηση μου.

Όπως θα ελεγε και ο βραζιλιανος προσωπικος μου ποτοαναμεικτης:

Η επεξεργασια του χρυσου είναι δυσκολη αλλα παραγει κοσμηματα.

Είναι όμως χρυσος;



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια