Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 

Κανένας δεν το περίμενε. Στον κύκλο μου έλεγα πως πάμε για το +9 αλλά αυτή η συντριβή  είναι πρωτοφανής.

Μπράβο στον κοσμάκη. Πραγματικά μπράβο γιατί η Ελλάδα μας έδειξε εκπληκτική πολιτική ωριμότητα. Ποια, η Ελλάδα της πάνω και κάτω πλατείας.

Οι 21 μονάδες στο κεφάλι σημαίνουν πάρα πολλά αλλά και χρειάζεται ειδική διαχείριση γιατί στις καταστροφές επέρχεται συσπείρωση. Άσε δε, που μια αντίστοιχη πατάτα τύπου Κατρούγκαλου, μπορεί να κάνει τη ζημιά.

Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη πια. Ωρίμασε. Θέλει διαφορετικά πράγματα από αυτά που λένε οι πολιτικοί.

Καταρχήν επίλεξε πρωθυπουργό. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πανηγυρίζει αλλά το εμβληματικό πολιτικό του σύνθημα ότι δεν θέλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό, αποδοκιμάστηκε εμφατικά.

Ο κοσμάκης θέλει κανονικότητα και σταθερότητα. Επενδύσεις. Δουλειές. Να αυξηθεί το εισόδημα του. Έργα. Έχει ανάγκη μεταρρυθμίσεις. Μια ισχυρή στρατιωτικά Ελλάδα. Θέλει να συνεχιστεί η ψηφιακή αλλαγή του κράτους. Να αλλάξει το Δημόσιο. Να βελτιωθεί η Δημόσια Υγεία. Να αλλάξουν τα πανεπιστήμια από πεδία μάχης σε πεδία γνώσης και προόδου και να δημιουργηθούν και ιδιωτικά.

Ο κοσμάκης εκτίμησε την προσπάθεια. Την επιτυχημένη διαχείριση κρίσεων. Τις αλλαγές που έγιναν. Έναν σοβαρό πρωθυπουργό που πήγαινε από ατυχία σε ατυχία και όχι μόνο έμεινε όρθιος μαζί με τη χώρα μας αλλά μίλησε και για το μέλλον.

Με τις χθεσινές κάλπες οι πολίτες έδειξαν ξεκάθαρα τι ΔΕΝ θέλουν. Δεν θέλουν την τοξικότητα. Την εμετική λάσπη και την τρισάθλια εμπάθεια. Την ατέρμονη υποκλοπολογία που δεν αφορά κανέναν. Την αθλιότητα του twitter που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική ζωή. Δεν θέλει τα παραμύθια του λαϊκισμού γιατί χόρτασε και τις υποσχέσεις σε όλους και για όλα γιατί πια δεν πιάνουν. Δεν θέλει υποστήριξη στους αναρχομπάχαλους, στους τρομοκράτες, στις τυραννικές μειοψηφίες που κάνουν πολύ θόρυβο. Για να το εκφράσω διαφορετικά, οι Έλληνες πολίτες θέλουν την αστυνομία και όχι τον κλέφτη.

Οι κυρ Παντελήδες, οι νοικοκυραίοι, έχουν φωνή. Είναι η βουβή πλειοψηφία που δεν πετάει μολότοβ και δεν παίρνει σβάρνα τα σόσιαλ για δημιουργήσει κλίμα και εκτιμά διαφορετικά τα πράγματα. Δεν γουστάρει την αριστερά και τις ιδέες της για αυτό και έδιωξε τον Γιάνη με τις ψεκασμένες του φανφάρες και τις Δήμητρες, από τη βουλή. Δεν θέλει να μπλέξει με παράλληλα νομίσματα και πληρωμές όπως και τις διαγραφές με ένα νόμο και με ένα άρθρο γιατί γνωρίζει πια ότι αυτά κλείνουν τις τράπεζες και επιφέρουν την καταστροφή. Οι νοικοκυραίοι δεν γουστάρουν ούτε τους μαύρους φασίστες, ούτε τους κόκκινους φασίστες. Θέλουν πρόοδο και ευημερία.

Οι άνθρωποι του καθημερινού μόχθου δεν θέλουν να ακούν ψευτιές ότι πχ θα ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ότι θα δουλεύουμε 7 μέρες την εβδομάδα. Απεχθάνονται τους στείρους υβριστές, αποστρέφονται τις προσωπικές επιθέσεις, σιχαίνονται τα προγράμματα της Θεσσαλονίκης, δεν γουστάρουν κυβερνήσεις ηττημένων, ανοχής και ειδικού σκοπού. Ο κοσμάκης απαρνήθηκε την αριστερά των Αντώναρων, της Πόπης, του Μιθριδάτη και των Κασιδιάρηδων. Κατάλαβε πως η τραγωδία στα Τέμπη δεν προσφερόταν για πολιτική εκμετάλλευση και τη διαχείριση της αμέσως μετά την ενέκρινε. Ειδικά για το τελευταίο θα σου αναφέρω κάτι που πέρασε τελείως στα ψιλά. Ο Alpha Radio 989 είχε φέρει τον Μάρτιο πολίτες στο στούντιο για να μιλήσουν για τα Τέμπη. Άνθρωποι της καθημερινότητας, άσχετοι και άγνωστοι μεταξύ τους. Από περιέργεια την άκουσα την εκπομπή και όλοι μα όλοι μίλησαν για τις ευθύνες των δημοσίων υπαλλήλων. Η εκπομπή αυτή θάφτηκε γιατί προφανώς η προσδοκία ήταν να γίνει ένα αντικυβερνητικό ανάθεμα.   Τώρα τους κάνει εντύπωση γιατί οι Σέρρες ψήφισαν Καραμανλή.

Ο κοσμάκης σκέφτηκε τι έγινε το 2015-2019 και πόσο βελτιώθηκαν τα πράγματα το 2019-2023. Δεν τσίμπησε από το εμπόριο μαυρίλας και την ατέρμονη καταστροφολογία. Κατάλαβε την καταστροφή της απλής αναλογικής και δεν συγκινήθηκε από την επιστροφή στα συνθήματα του 1980. Είδε πάλι τους ίδιους εφιάλτες με την άγρια φορολόγηση ( καλησπέρα σας κύριε Κατρούγκαλε )  και απομακρύνθηκε από την αριστερά που μονίμως είναι εναντίον της Ελλάδας και του κοινωνικού καλού.

Όμως ότι συνέβη χθες, με αλαζονεία και έπαρση, ή με κάποιον Πάτση της τελευταίας στιγμής, εύκολα καταστρέφεται. Χαμηλά τη μπάλα γιατί ο στόχος δεν είναι τώρα πια η πρωτιά. Πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια ώστε να πάει ακόμα καλύτερα και να έχουμε τη συντριπτική πλειοψηφία ώστε αλλάξει το Σύνταγμα και σε ότι αφορά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού κανονικά.

Η αλήθεια είναι πως τέτοιες συντριβές επιφέρουν συσπείρωση. Κάποιοι χαλαροί που μπορεί να υπέθεσαν ότι έλα μωρέ, μαζί θα πάνε μετά,  θα γυρίσουν στον Σύριζα. Πολύ φοβάμαι επίσης πως μερικοί νεοδημοκράτες θα πουν έλα μωρέ τώρα, πρώτοι θα είμαστε πάλι, που να τρέχουμε να ψηφίσουμε για δεύτερη φορά.

Ο Τσίπρας θέλω να παραμείνει στη θέση του για να ολοκληρώσει την κονιορτοποίηση της αριστεράς. Θα ανοίξει η όρεξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του ΠΑΣΟΚ για ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά και εύχομαι να σκοτωθούν μεταξύ τους.

Τεράστια νίκη αλλά χρειάζεται προσοχή ώστε να ολοκληρωθεί η διάσωση της Ελλάδας μας.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια