Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής για τις εκλογές στην Τουρκία, εμένα με άφησε χαρούμενο.

Όχι, δεν κάνω πλάκα, ούτε παίρνω ναρκωτικά.

 

Το σκεπτικό μου είναι το εξής:

 

Δεν πιστεύω ότι η γεωστρατηγική αλλάζει στην Τουρκία ανάλογα με τον πρόεδρο. Δεν είναι Γιουνανιστάν που έρχεται ο Τσίπρας και χαρίζει τη Μακεδονία.

 

Η γαλάζια πατρίδα, το τουρκολιβυκό μνημόνιο, η αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,  ο αφοπλισμός και προφανώς η παράδοση των ελληνικών νησιών, είναι δομικά στοιχεία της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και πολύ αμφιβάλλω αν ο συμπαθής κυριούλης Κιλιτζάρογλου αυτά θα τα άλλαζε. Αν το επιχειρούσε, θα τον απαλλοτρίωναν.

 

Στην Ελλάδα που μας αρέσουν τα παραμύθια, που μερίδα των πολιτών πιστεύει πως το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του, ότι δεν υπάρχουν σύνορα και πως η διπλωματία των σεισμών θα παράγει δύο αδέρφια που στη μέση έχουν θάλασσα, ή κοιμούνται όρθιοι ή δεν γουστάρουν την Ελλάδα.

 

Γιατί συμφέρει την Ελλάδα η επανεκλογή Ερντογάν:

 

    1.   Γιατί κερδίζοντας και αυτή τη φορά, αν είχε αλαζονεία και έπαρση εκατό, τώρα θα πάει στα χίλια. Έτσι ακριβώς οδηγείσαι μαθηματικά στον όλεθρο.

    2.   Έχοντας τσακωθεί με τη Δύση, τώρα θα γίνει ακόμα χειρότερος. Μας συμφέρει.

    3.   Το κοινωνικό χάσμα με τους Γκιουλενιστές, τους Κούρδους, και τους Ευρωπαϊστές θα γίνει ακόμα χειρότερο.

   4.   Τα καταπιεσμένα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουν οδηγήσει τους ανθρώπους στην ανεργία, στη φυλακή και στο περιθώριο, θα καταπιεστούν ακόμα περισσότερο.

    5.   Θα συνεχίσει να είναι με τη λάθος πλευρά της ιστορίας, με τον Πούτιν δηλαδή και όλους τους άλλους απέναντι.

 

Αν ήταν πολύ κοντά στην τελική επικράτηση ο Κιλιτζάρογλου, πιθανώς να έδειχνε καλύτερο προφιλ, να του έκανε και η Δύση, που δεν θέλει να χάσει την Τουρκία, μερικές διευκολύνσεις είτε στην οικονομία είτε σε οπλικά συστήματα. Τώρα, ο ενισχυμένος Ρεντσέπ Ταγίπ Ερντογάν θα κάνει τον Μέγα Ναπολέοντα ( για να μην πω για εκείνον τον χορτοφάγο τύπο με το μικρό μουστακάκι ) δεν θα πάρει τίποτα.

 

Επομένως, εμάς μας συμφέρει!

 

Καλή επιτυχία Ρεντσέπ ! Κράτα γερά ! Με τη νίκη !


ΥΓ1. Πρόσεξε όμως και εσύ τι θα κάνεις την προσεχή Κυριακή. Θυμίζω πως ο Ερντογάν έχει εκφραστεί κολακευτικά για τον Τσίπρα και πόσο μισεί τον Μητσοτάκη. Τυχαίο;;;

ΥΓ2. Για τις αθλιότητες του Έντι Ράμα στην Αλβανία είδες κάποια ανακοίνωση από αριστερό κόμμα;;; Ο Άδωνις και ο Κυριάκος το σήκωσαν στην Ελλάδα...



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια