Σάββατο 20 Μαΐου 2023

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

 

Ξεκινάω το παρόν πόνημα με μερικές αξιωματικές παραδοχές:

 

1.   Όλοι ξέρουμε. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πει ότι δεν ήξερε ή δεν κατάλαβε. Περάσαμε κρίσεις, μνημόνια, μπήκαμε, βγήκαμε.  Σε αυτές τις εκλογές πιάνεται κορόιδο όποιος θέλει να πιαστεί.

2.   Δεν χωράνε άλλα πειράματα. Τα κάναμε, τα δοκιμάσαμε, τα είδαμε. Ψήφος διαμαρτυρίας, συμπάθειας, δοκιμής και θυμού δεν δικαιολογείται.

3.   Τα τελευταία πολύ ενδιαφέροντα, για έναν ιστορικό, πολιτικά χρόνια είδαμε πολυκομματική βουλή, πρώτη φορά αριστερά, μαύρους φασίστες, κόκκινους φασίστες, δημοψήφισμα της πλάκας, κωλοτούμπα, κλειστές τράπεζες, Πρέσπες, πάνω και κάτω πλατεία, ψεκασμένους, περίεργους, συνωμοσιολόγους, όλους και όλα.

Αν διαφωνείς σε κάτι από τα παραπάνω, σταμάτα να διαβάζεις, πάτα το Χ πάνω δεξιά και καλή συνέχεια στην πλοήγηση σου στον παγκόσμιο ιστό.

Παρακολουθήσαμε μια εκτεταμένη προεκλογική εκστρατεία.

Το κενό της αντιπολίτευσης είναι απύθμενο. Όλοι τελευταία λένε πως δεν θέλουν να συνεργαστούν με κανέναν αλλά το κάνουν ψεύτικα για να συσπειρώσουν τον κόσμο τους. Στην πραγματικότητα, αν ψηφίσεις Ανδρουλάκη θα βγει Τσίπρας. Το αυτό και με Βαρουφάκη και με Βελόπουλο. Δεν είναι ηλίθιοι να ρισκάρουν δεύερη εκλογική αναμέτρηση και να συρρικνωθούν και τα ποσοστά και τα προνομιακά βουλευτικά τους έδρανα. Λένε πως θα τους κοπούν τα χέρια ή πως επιθυμούν για πρωθυπουργό τον άγνωστο Χ ( ότι να ναι δηλαδή ) αλλά αν τους βγαίνουν οι αριθμοί θα επικαλεστούν τη σωτηρία της Ελλάδος και θα κάνουν κυβέρνηση τερατούργημα. Φαντάζεσαι υπουργικό συμβούλιο με υπουργό οικονομικών τον Γιάνη, υπουργό εξωτερικών τον Βελόπουλο να λέει για τα Νεφελιμ που θα του φέρουν τις επιστολές του Χριστού για να τις μοιράσει στην ανθρωπότητα με ολίγον τελοπόν για τις δύσκολες ώρες και τον Ανδρουλάκη να μιλάει για την Αλλαγή του 1981;

Ότι πετύχαμε τα τελευταία χρόνια, θα πάει άκλαφτο. Όχι επενδυτική βαθμίδα δεν θα πάρουμε, αλλά για επενδυτικό βάραθρο μας βλέπω. Κυρία Σούλα μου, για να καταλάβεις, η επενδυτική βαθμίδα είναι προαπαιτούμενο στο καταστατικό μεγάλων επενδυτικών οργανισμών για να προχωρήσουν σε επενδύσεις σε μια χώρα. Αν δεν την πάρουμε, χαρήκαμε.

Είναι τόσο φασιστικό το σύστημα της απλής αναλογικής που:

·       Αυτοί που το θέλουν, λένε πως δεν θέλουν να συνεργαστούν με κανέναν. Άρα τι το θέλετε;

·       Όπου εφαρμόζεται, το 5% δεν πάει να επιβάλλει στο 35% τι θα κάνει. Αντίθετα συμμετέχει και διαμορφώνει και καθορίζει τις αποφάσεις και την πολιτική κατά το 5%. Στην Ελλάδα ακούμε ότι «εμείς του 5% θα δεχθούμε να συζητήσουμε αν το 35% συμφωνεί μαζί μας». Αυτό στο χωριό μου στην Κωνσταντινούπολη λέγεται παζάρι και ολίγον εκβιασμός.

Προσωπικά λοιπόν, βλέπω ως μονόδρομο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία κυρίως γιατί δεν υπάρχει κάποιος άλλος. Επιπλέον:

1.   Βλέπω μια συνέπεια που την εκτιμώ. Θυμάσαι πόσο καιρό έλεγαν ότι θα κάνει πρόωρες εκλογές; Είπε πως θα εξαντλήσει την τετραετία και το έκανε.

2.   Είπε ότι θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ. Το έκανε και με το παραπάνω.

3.   Είπε πως θα μειώσει τους φόρους. Το έκανε.

4.   Διαχειρίστηκε κρίσεις που μπορεί εκείνη τη ώρα πολλοί να είχαν διαφωνίες αλλά με το πέρασμα του χρόνου όλοι βλέπουμε ότι η χώρα μας στάθηκε όρθια. Καλοκαίρι 2020 με την Τουρκία και σε Έβρο και σε Αιγαίο, πανδημία, πόλεμος στην Ουκρανία, κόστος ενέργειας και πληθωριστική κρίση. Όλοι έλεγαν πως θα είμαστε οι πρώτοι που θα καταρρεύσουμε και είμαστε τελικά πανευρωπαϊκό παράδειγμα. Φαντάσου να είχες Πολάκη, Κοτζιά, Σκουρλέτη και Βαρουφάκη. Αντίο ζωή.

5.   Είχαμε χρηματοδοτικά εργαλεία και επιδόματα που πολλοί τα κορόιδεψαν, όλοι τα πήραν και όλοι την έβγαλαν καθαρή. Για αυτό και η κατανάλωση πήρε την ανιούσα, οι καταθέσεις στις τράπεζες αυξήθηκαν κατακόρυφα, η κίνηση στους δρόμους είναι ασφυκτική, η διασκέδαση πήρε τα πάνω της και σε κάθε εορταστικό τρίημερο η Αθήνα αδειάζει. Αυτά δεν γίνονται σε πτωχευμένη κοινωνία. Δεν είναι τόσο μακριά το 2012-2015 που πραγματικά ζοριστήκαμε. Θυμάσαι πως ήταν τα πράγματα.

6.    Είμαστε οι πρώτοι πανευρωπαϊκά στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Αυτά είναι λεφτά στην πραγματική οικονομία.   

7.   Μειώθηκε η ανεργία, άνοιξαν δουλειές, επενδύσεις ήρθαν και η οικοδομή ανέβηκε κατακόρυφα. Αυτά δεν έγιναν ούτε από λάθος, ούτε από μόνα τους.

8.   Παρά τις κρίσεις και οι μισθοί και οι συντάξεις ανέβηκαν με τα δικά μας λεφτά. Το κόστος δανεισμού έπεσε. Αυξήσεις εξαγωγών είχαμε. Για αυτά κάποιοι προσπάθησαν, δεν ήταν τζόκερ.

9.   Με τη λαθρομετανάστευση είχαμε επιτυχία καθώς μειώθηκε αισθητά, τα νησιά πήραν μια ανάσα και ας φωνάζουν οι Ιάσωνες. Αθλιότητες τύπου Μόρια και Ειδομένη από τους ψευτοανθρωπιστές εξαφανίστηκαν.

10.  Η Ελλάδα μας θωρακίστηκε αμυντικά, πέταξε έξω την Τουρκία που στρατηγικής σημασίας όπλα και υπέγραψε σπουδαίες αμυντικές συμφωνίες με τη Γαλλία, την Αμερική και τη Σαουδική Αραβία. Αυτό δεν το λες και λίγο.

11.  Βελτιωθήκαμε σημαντικά στην ψηφιοποιήση του κράτους.

12.  Λύθηκε μια αιώνια πληγή, οι εκκρεμείς συντάξεις. Οι άνθρωποι πήραν τα λεφτά τους που τα δούλεψαν και περίμεναν χρόνια.

13.  Ανέβηκε η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ και ας φωνάζουν οι ψευτοοικόλογοι. Επιτέλους κάποιος το ξεκίνησε με έμπρακτα αποτελέσματα.

14.  Μείωσε πολλούς φόρους. ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές, αφορολόγητο, κατάργησε την εισφορά αλληλεγγύης. Επέστρεψε 1,5 δις αναδρομικά. Μείωσε τα κόκκινα δάνεια.

15.  Ασχολήθηκε με πρωτοποριακούς τομείς. Φτιάχνουμε τα δικά μας drones, ανώτερα των τουρκικών, με τα προγράμματα Αρχύτας και Γρύπας.

16.  Η πρώτη κυβέρνηση που ασχολήθηκε σοβαρά με τα αδέσποτα ζώα. Που φρόντισε ψηφιακά να κάνει καλύτερη τη ζωή των ΑΜΕΑ συμπολιτών μας. Το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού έσωσε κόσμο.

17.  Εμβληματικά έργα πήραν μπρος, ξεκόλλησαν και δίνουν μια νότα αισιοδοξίας. Και τα τρία ναυπηγεία που ήταν νεκροταφεία. Ελληνικό. Γήπεδο ΑΕΚ και Παναθηναϊκού. Μετρό Θεσσαλονίκης χωρίς μουσαμάδες. Πάτρα Πύργος.

 

Ξέρω τι σκέφτεσαι. Όχι δεν έγιναν όλα τέλεια. Δεν είναι όλα υπέροχα. Σε ποια χώρα είναι άλλωστε;; Πιστεύω πως τα δύο μεγαλύτερα μας προβλήματα ως Ελλάδα είναι τα δυο Δ. Το Δημογραφικό και η Δικαιοσύνη. Πιστεύω όμως ότι αν κάποιος μπορεί να καταφέρει και σε αυτά, δεν είναι ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Νικόλας, ούτε ο Γιανης ούτε ο Βελόπουλος.

Είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια