Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ

 

Την Κατερίνα Καινούργιου δεν τη γνωρίζω, δεν με γνωρίζει και ούτε πρόκειται αυτό να συμβεί ποτέ.

Είναι όμως μια ιδιαίτερη περίπτωση και θα ήθελα να ασχοληθώ με το παρόν σημείωμα.

Τη βλέπεις στην τηλεόραση και πραγματικά η εικόνα της είναι εξωπραγματικά εκθαμβωτική. Αμέσως σου έρχεται στο μυαλό ο φθόνος.

Έλα μωρέ με την πλαστικούρα είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι για να συμπληρώσεις αμέσως μετά ότι κατά πάσα πιθανότητα, άβαφη δεν βλέπεται.

 

Αν έβαζα έναν τίτλο στη βιογραφία της Κατερίνας Καινούργιου θα ήταν «Αυτή που προσπάθησε πάρα πολύ».

 

Η κοπέλα αυτή δεν πήρε σήμερα μια εκπομπή. Δεν έγινε «κεντρικιά» ξαφνικά. Αν δεν κάνω λάθος για πρώτη φορά την είδαμε το 2009 με τους «Δέστε τους». Από τότε πέρασαν 13 ολόκληρα χρόνια.

 

Κυνήγησε τη δουλειά της. Τερμάτισε την εμφάνιση της. Νομίζω πως μετά από αυτό που βλέπουμε, ξεκινά η γραμμή παραγωγής της Barbie. Προσπάθησε πάρα πολύ με το «ρ» της. Πλαισίωσε κάθε εκπομπή, άλλαξε κανάλια, ώρες, μέρες και έφτασε με τόση εμπειρία που πια διαθέτει να φτιάξει κάτι με το δικό της στίγμα.

 

Όποιος μπόρεσε να της επιτεθεί, το έκανε με περισσή ευκολία. Από τον Μπογδάνο μέχρι τον Κούγια και πρόσφατα έναν άλλον δικηγόρο. Ήταν ο εύκολος στόχος.

Πως τολμά να θέλει να πάρει μια συνέντευξη από κάποιον που πιθανώς είναι πιο καλλιεργημένος και να του απευθύνει ερωτήσεις που δεν θα είναι οι κλασικές χαζοχαρούμενες πρωινάδικες; Πως τολμά να θέλει να σταθεί ως ίση προς ίσο, αυτή μια πλαστικιά  Bibibο; Αμ, η πλαστικιά αγαπούλα μου είναι λεβεντιά τελικά και το λέει η καρδιά της !  

 

Ακόμα πιο εύκολα την απορρίπτουν άνθρωποι του χώρου. Από τη Μενεγάκη, τον Μπιμπίλα, τη Μουτίδου και τόσοι άλλοι. Ακόμα και επίδοξοι γαμπροί.

 

Η Κατερίνα Καινούργιου έχει δύο φρικτά ελαττώματα. Το πρώτο είναι πως προσπάθησε πολύ για μια θέση στον ήλιο και το δεύτερο είναι πως έχει το θάρρος της γνώμης της. Αυτοσαρκάζεται και εκφράζεται.

 

Μια κοπέλα που θέλει να κάνει καριέρα στην τηλεόραση βλέπεις, απαγορεύεται να προσπαθεί. Να αλλάξει την εμφάνιση της ( λες και πήρε δανεικά για τις επεμβάσεις της ) να βελτιώσει την ορθοφωνία της, να εκφράζεται καλύτερα από μια τυπική γλάστρα που θα «έπρεπε να είναι» και να δημιουργήσει τη δική της εκπομπή με το δικό της στίγμα.

 

Κατά τη γνώμη μου, ας είναι και πλαστικιά κατά το κεντρικιά και ας είναι όπως θέλει. Είναι η μοναδική παρουσιάστρια στην πρωινή ζώνη που πάλεψε τόσο πολύ για τη θέση της, που δεν είχε κανέναν μηχανισμό από πίσω, που τα λάθη της τα μετέτρεψε σε δύναμη και γνώση και είναι η μοναδική που αυτοσαρκάζεται ανερυθρίαστα.

 

Πόσες και πόσες δεν πέρασαν που και «τα έλεγαν» και ωραίες ήταν και ή κατέληξαν στα αζήτητα, ή μπαινοβγαίνουν στην τηλεόραση για να μπαλώσουν τρύπες ή απλώς τους ανέθεσαν ένα ρόλο από την αρχή και τον κάνουν μονίμως copy paste χωρίς κανένα ενδιαφέρον αλλά προφανώς με ένα καλό βίσμα. Πόσες και πόσες δεν άντεξαν ή μόλις άλλαξαν κανάλι και διαφοροποιήθηκε το format, βούλιαξαν αύτανδροι.

 

Η Καινούργιου όμως υπέμεινε και κυρίως επέμεινε. Και τα κατάφερε. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να ανεχθούμε μια ξανθιά να είναι έξυπνη, να συντονίζει εκπομπές, να δίνει εργασία σε μεγαλύτερους της, να στέκεται επαρκώς σε δύσκολες συνεντεύξεις και να μη διστάζει να τσαλακωθεί και να βάλει τα χέρια της στη φωτιά. Νοιώθω ότι δεν κοροϊδεύει τον θεατή, αυτή είναι και προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτό μου αρκεί.

 

Δεν ξέρω πόσα χρόνια ακόμα θα τη βλέπουμε στις οθόνες μας. Αυτό που είμαι σίγουρος όμως είναι πως θα γίνει μια καταπληκτική μητέρα και σύζυγος όταν έρθει η ώρα της. Ο λόγος είναι πως έφαγε τόσες σφαλιάρες και πήρε τόσα μαθήματα που θα έχει να διδάξει πάρα πολλά τα παιδιά της.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια