Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗ

 

Πριν από λίγες ημέρες έτυχε να πιάσω κουβέντα με έναν σφοδρό αρνητή του εμβολίου. Από αυτούς που έχουν κάνει το προφίλ τους στα σοσιαλ, αντιεμβολιαστικό μανιφέστο και αναδημοσιεύουν οποιαδήποτε θεωρία μπορείς να φανταστείς.

Όταν αποχώρησα από τη συζήτηση, είχα ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μια μου έγινε απολύτως σαφές και ξεκάθαρο τι πρέπει να γίνει. Από την άλλη, είναι λυπηρό νέοι άνθρωποι, σύγχρονοι, να πιστεύουν σε παραμύθια χωρίς καμία λογική, χωρίς κανένα επιχείρημα της προκοπής.    

Οι άνθρωποι αυτοί δεν πιάνονται πουθενά.

Η αντίδραση που διαλύει κάθε λογική είναι η εξής :

Δεν είναι τόσα τα κρούσματα, δεν είναι τόσοι οι θάνατοι, τα μαγειρεύουν. Δεν πιστεύω σε τίποτα από όσα λένε. Εκεί τι μπορείς να πεις; Όταν αμφισβητείται ολόκληρος ο πλανήτης, ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε.

Η δεύτερη αντίδραση είναι η εξής :

Όλα είναι ψέματα όσα λένε στα ΜΜΕ, ασκείται πίεση και τρομοκρατία για να κάνουμε το εμβόλιο.

Μάλιστα. Αν κάνεις λοιπόν το εμβόλιο, τι θα πάθεις;; 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι το έκαναν στην Ελλάδα. Τι έπαθαν;

Απάντηση, μηδέν.

Η τρίτη αντίδραση είναι η εξής:

Ας περάσουν 3 χρόνια πρώτα…

Ψέμα.

Αν περάσουν 3 χρόνια, θα σου πουν να περάσουν άλλα 3. Αν περάσουν και αυτά, τότε δεν θα χρειαζόμαστε το εμβόλιο !

Μα δεν καταλαβαίνουν ότι ήδη μιλάμε για επαναληπτικές δόσεις που σημαίνει ότι είναι βραχύβιο στον οργανισμό μας. Αν ήταν να διαρκέσει 4 χρόνια, δεν θα χρειάζονταν επιπλέον δόση !

Η τέταρτη αντίδραση είναι η εξής :

Μα ο τάδε και ο δείνα γιατρός είπαν ότι…

Άρα δηλαδή εσύ συντάσσεσαι με τους 5 και όχι με τα 5 εκατομμύρια των γιατρών που σου λένε να το κάνεις ! Δικαίωμα σου μεν, αλλά σημείωσε τους σε ένα χαρτάκι και να τους θυμάσαι. Όταν έρθει η σειρά σου και φας το έμπλαστρο να τους ζητήσεις ευθύνες. Αφού πρώτα βεβαίως βεβαίως ρίξεις 100 μούντζες στον καθρέπτη. Αν επιβιώσεις φυσικά.

Όταν λοιπόν καταλήγεις να τους ρωτάς:

Ωραία ρε παιδάκι μου, τι προτείνεις; Όχι στο εμβόλιο, όχι στις μάσκες, όχι στο lock down, να ζούμε όπως είμασταν πριν;

Βεβαίως είναι η απάντηση! Και όσοι ζήσουν έζησαν!!! Άκου απάντηση!

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που αν πάθαινε κάτι η μάνα του, η γυναίκα του και το παιδί του, θα φώναζε για το ανάλγητο κράτος δολοφόνων που δεν έκανε τίποτα γιατί ήθελε να μας εξοντώσει! Αυτός ο ίδιος θα σου έλεγε για το σκοτεινό σχέδιο να πεθάνουμε!

Εμ δεν γίνεται ρε αδερφέ. Δεν γίνεται!

Σχέδιο να πεθάνουμε αν τα άφηνε χύμα

Σχέδιο να πεθάνουμε αν κάνουμε το εμβόλιο

Όλα μαζί και τίποτα δεν πάει!  

Ξέρεις όμως τι μου έκανε εντύπωση;; Ακόμα και σε αυτό, η υποκρισία και η τζάμπα μαγκιά. Σε δική μου ερώτηση, «υπογράφεις τότε ότι αν φας τον κορωνοϊό, εφόσον το κράτος σου έδωσε τα εργαλεία και τα αρνήθηκες, η περίθαλψή σου – μόνο για την περίπτωση του κορωνοϊού – θα επιβαρύνει εσένα;; Δηλαδή και σε δημόσιο νοσοκομείο αν πας, θα πληρώσεις εσύ τη ΜΕΘ, όχι εμείς ! Α λέει, όχι! Και εγώ πληρώνω φόρους και δικαιούμαι ιατρικής φροντίδας! Αν πάθεις τροχαίο, έμφραγμα, εγκεφαλικό, χτυπήσεις το πόδι σου, σύμφωνοι. Αναφέρομαι όμως μόνο στον κορωνοϊο! Όχι λέει. Αμ δεν γίνονται όλα μαζί αγαπούλα! Διάλεξε. Ή είναι παραμύθια οπότε υπογράφεις χαλαρά και αρχοντικά ή υπάρχει πρόβλημα, οπότε τράβα κάνε το για να μη βγάλεις δια της συνεχούς κυκλοφορίας του ιού στην κοινότητα, χάρη στη δική σου ηλιθιότητα και ανευθυνότητα μαζί, άχρηστα τα εμβόλια που κάναμε! Να πας στον Πετράκο και στη Σαμίου να σε κάνουν καλά, γιατί να πιάσεις θέση στη ΜΕΘ;

Έτσι λοιπόν μετά από 18 περίπου μήνες πανδημίας, αναρίθμητων τοποθετήσεων των επιστημόνων, άπειρων άρθρων, ας αντιμετωπίσουμε την αλήθεια και την πραγματικότητα :

1.    Το κράτος εξάντλησε τις δυνατότητες του. Ότι είχε να κάνει από πλευράς ενημέρωσης των πολιτών, το έκανε. Ότι είχε να κάνει από πλευράς αντιμετώπισης, το έκανε. Μέτρα πήρε, καμπάνιες έκανε, δωρεάν εμβόλιο μας έδωσε. Απλώς πρέπει να παραδεχθούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να πειστούν.

2.    Ο μέσος άνθρωπος καταλαβαίνει μόνο αν του χτυπήσει ο θάνατος την πόρτα. Ή σε κάποιον πολύ κοντινό του.

3.    Συνηθίσαμε. Ακούμε καθημερινά τα κρούσματα και τους θανάτους και τα αντιμετωπίζουμε με το ίδιο ενδιαφέρον που δείχνουμε όταν ακούμε τους αριθμούς του τζόκερ που κληρώθηκαν χωρίς να έχουμε παίξει.

4.    Ζουν ανάμεσα μας και είναι πολλοί. Αυτοί που πιστεύουν σε παραμύθια, αυτοί που όλοι έχουν φίλο φίλου που έκανε το εμβόλιο και πέθανε, αυτοί που άμα πάθουν τίποτα θα ξεφωνίζουν τον Πετράκο και τη Σαμίου ενώ μέχρι χθες τους αποθέωναν για το ανάστημα τους. Αυτοί που δεν γουστάρουν τη λογική και προτιμούν το παραμύθι και τον παραλογισμό. Αυτοί νομίζουν ότι είναι ψαγμένοι αλλά είναι απολύτως στόκοι. Στην αρχή μου φαινόταν αδιανόητο αλλά το αποδέχθηκα. Αυτοί είμαστε.

5.    Δεν χρειάζεται να κολακεύουμε μονίμως τον όχλο. Τα κόμματα το κάνουν για τις ψήφους, αλλά εδώ μιλάμε για τις ζωές μας. Το κράτος σου έδωσε δωρεάν το εμβόλιο κύριε. Οι φοβίες περί δοκιμής δεν ευσταθούν πια. Πέρασαν 10 μήνες, το έκαναν 2,5 δισεκατομμύρια κόσμος, δοκιμάστηκε και πέτυχε. Οπότε η λύση είναι μόνο με τον βούρδουλα. Μέτρα, αυστηρά μέτρα, πιο αυστηρά μέτρα, έξω από κλειστούς χώρους, πολύ συχνά τεστ και να τα πληρώνει από την τσέπη του, όχι εμείς που βάλαμε πλάτη για να ζήσει και αυτός.

6.    Σε ότι αφορά την εργασία; Συγγνώμη αλλά δεν θα ήθελα στη δουλειά μου ούτε να περνάω ώρες δίπλα σε ανεμβολίαστους αλλά και αν ήμουν επιχειρηματίας, δεν θα ήθελα το μέλλον της εταιρείας μου να περνάει από ψεκασμένους παραμυθιασμένους.

7.    Υπάρχουν δύο γκόμενες που δεν τις γουστάρει κανένας. Η μια είναι η αλήθεια και η άλλη είναι η ευθύνη. Την αλήθεια δεν την θέλουν. Ας αναλάβουν λοιπόν την ευθύνη γενναία και με θάρρος. Γιατί όλοι οι υπόλοιποι δεν φταίμε σε τίποτα….

8.    Αυτό όμως που είναι πραγματικά λυπηρό είναι πως άνθρωποι που δυστυχώς έχουν κοινωνική επιρροή, υιοθετούν και διαδίδουν θεωρίες για αγρίους και παίρνουν πολλούς αφελείς στο λαιμό τους…

9.    Από τη συζήτηση που έκανα και μετά, πήρα μια απόφαση. Δεν θα λυπηθώ κανέναν ανεμβολίαστο για ότι του συμβεί. Του δόθηκε η δυνατότητα να το αποφύγει. Προτίμησε να συνταχθεί με τη βλακεία. Αφού 13.500 θάνατοι δεν του λένε τίποτα παρά τα τόσα μέτρα και τόση εθνική προσπάθεια, στο καλό.

10. Δεν χρειάζονται με αυτούς τους ανθρώπους ούτε τσακωμοί, ούτε μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση. Μόνο μια ευχή : ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΤΥΧΗ.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια