Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

 

Όπως ίσως θυμάσαι, είμαι εθελοντής στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Αθηναίων. Πηγαίνω συχνά, με τα σκυλάκια έχω εξαιρετική σχέση, έχω «εξημερώσει» και μερικά δύσκολα και εδώ και παραλίγο ένα χρόνο, από τα δεκάδες σκυλιά που έχω έρθει σε επαφή, νομίζω πως μπορώ να διατυπώσω μια άποψη:


 

·        Ο σκύλος δεν ξέρει τι σημαίνει αχαριστία. Του φέρεσαι καλά και σου φέρεται καλά.

·        Ο σκύλος δεν έχει ψεύτικη συμπεριφορά και δεν είναι υποκριτής. Άμα σε γουστάρει, θα σου το δείξει. Άμα δεν σε γουστάρει, θα το καταλάβεις ευκρινώς.

·        Ο σκύλος δεν λέει μεγάλα λόγια και δεν δίνει ψεύτικες υποσχέσεις. Είναι συγκεκριμένος σε αυτά που ζητά και δεν σε κοροϊδεύει.

·        Ο σκύλος σου μαθαίνει την απλότητα της ζωής. Τι σου ζητά; Αγάπη, φροντίδα, βόλτα, τροφή και παιχνίδι. Ούτε τη μια είναι έτσι και την άλλη γιουβέτσι, ούτε γυρίζει το μπιφτέκι, ούτε σήμερα είναι φίλος σου και αύριο εχθρός σου.

·        Ο σκύλος δεν είναι κουτσομπόλης. Δεν σε σχολιάζει σε τρίτους.

·        Ο σκύλος δεν σε κρίνει ανάλογα με το πώς είσαι. Είτε έχεις ακριβά ρούχα είτε φτηνά. Είτε είσαι ψηλός, κοντός, χοντρός, αδύνατος, μαλλιαρός, καραφλός, άσπρος, μαύρος, δεν τον νοιάζει.

·        Ο σκύλος είναι πιστός και παντοτινός φίλος. Δεν αλλάζει γνώμη εκτός και αν αλλάξεις εσύ οπότε προσαρμόζεται.

·        Ο σκύλος δεν σε θυμάται μόνο όταν σε έχει ανάγκη ή όταν κάτι χρειάζεται.

·        Ο σκύλος δεν έχει ζήλεια και φθόνο. Είτε   είσαι επιτυχημένος, είτε είσαι κληρονόμος, είτε καταφέρεις κάτι, είτε κερδίσεις κάτι, δεν θα σε θάψει. Στην πραγματικότητα, δεν τον νοιάζει καν. Ούτε θα ρωτήσει κανέναν τρίτο. Εξετάζει μόνο πως του φέρεσαι.

·        Ο σκύλος ευτυχώς δεν έχει τηλέφωνο. Οπότε ούτε θα βαρεθείς να κάνεις αναπάντητες, ούτε θα αδιαφορήσει, ούτε θα σε περιφρονήσει. Όταν του απευθύνεσαι, ανταποκρίνεται.

·        Ο σκύλος πριν σε δαγκώσει, σε προειδοποιεί. Ο άνθρωπος θα σου την κάνει.

·        Ο σκύλος δεν σε βλάπτει για πλάκα, δεν ξέρει τι είναι bullying και κυρίως δεν ξέρει να λέει ψέματα.

·        Ο σκύλος σε εμπιστεύεται. Σε προστατεύει ακόμα και αυτοθυσιαστικά.

·        Όταν στον σκύλο φέρεσαι καλά και ωραία, σε αγαπά και σου το δείχνει. Αναγνωρίζει την προσφορά σου. Ξέρει να εκτιμά. Δεν είναι μόνο του πάρε. Ο σκύλος είναι και του δώσε. Όταν βλέπει ότι προσπαθείς για το καλό του, το εκτιμά και   ανταποδίδει

·        Ο σκύλος δεν σε χρησιμοποιεί και δεν σε εκμεταλλεύεται. Είναι τίμιος. Δεν αξιοποιεί τις γνώσεις σου, τις γνωριμίες σου, τις ικανότητες σου και μετά σε αγνοεί.

·        Ο σκύλος δεν σου λέει μεγάλο λόγια και bro και δεν σε ανάγει σε αδερφό για να σε ξεχάσει αμέσως μετά. Ότι έχει να σου πει, το κάνει με τη συμπεριφορά του που είναι πάντα αληθινή.

·        Ο σκύλος θέλει αγάπη και δίνει αγάπη. Πόσοι άνθρωποι νομίζεις πως το κάνουν αυτό;

·        Ο σκύλος δεν αποσκοπεί σε κάτι. Σε κάνει παρέα γιατί σε γουστάρει. Δεν χαμογελά μπροστά σου και από πίσω κουτσομπολεύει, θάβει, φθονεί.

·        Ο σκύλος δεν πρόκειται να σε πληγώσει. Ίσα ίσα που η παρέα μαζί του θα σε κάνει πάντα να αισθάνεσαι καλύτερα.

·        Ο σκύλος σε αναγκάζει με τη συμπεριφορά του να σκέφτεσαι ότι φροντίζοντας τον, κάνεις κάτι σημαντικό και σπουδαίο. Δεν μειώνει τον κόπο σου, δεν σε αποπαίρνει και δεν σε υποτιμά.

·        Ο σκύλος σε κάνει σχεδόν πάντα να χαμογελάς.

·        Ο άνθρωπος είναι ένα ασταθές ον που δεν μπορείς να του έχεις καμία εμπιστοσύνη. Άγεται και φέρεται ανάλογα με τα πάθη του, το συμφέρον του και τις επιθυμίες του.

Αυτό το μαγικό πλάσμα του Θεού, ο σκύλος, δεν είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Αυτός είναι ο Jack Daniels. Ο σκύλος είναι απλά καλύτερος από τους ανθρώπους αλλά μπορεί να κάνει πολύ λιγότερα από αυτούς…




0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια