Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ.



Έχει περάσει ακριβώς 1,5 μήνας από τότε που ο Κυριάκος πήρε τα ηνία της παρηκμασμένης χώρας μας. Μπορεί κάποια απομεινάρια 0,60 ή ζηλωτές Συριζαίοι να προσπαθούν να κάνουν θόρυβο στο τουιτερ αλλά στην πραγματικότητα βλέπω πολλά θετικά σημεία.

Θα περίμενε κανείς, η νέα κυβέρνηση να πάει στο ρελαντί με τη δικαιολογία της ενημέρωσης, να περάσουν οι διακοπές του Αυγούστου και να μπει δυναμικά τον Σεπτέμβριο. Παρόλα αυτά, μπήκαν με το πόδι κολλημένο στο γκάζι και είμαι περίεργος να δω για πόσο ακόμα θα τρέχουν κατοστάρια.

Μου άρεσε η τοποθέτηση τεχνοκρατών στα υπουργεία. Αν οι άνθρωποι της αγοράς, της πραγματικής ζωής στην κοινωνία δεν μπουν σε θέσεις κλειδιά, δουλειά δεν γίνεται. Στην παράδοξη Ελλάδα αν δεν βάλεις τεχνοκράτες, θα σου πουν πως οι πολιτικοί δεν τα ξέρουν όλα και δεν είναι ειδικοί. Αν βάλεις τεχνοκράτες, θα σου πουν ότι οι πολιτικοί ξέρουν τα κοινωνικά προβλήματα και δεν κοιτάζουν αριθμούς. Τώρα που έχω μείγμα, να το αφήσω;;;

Ο τυφώνας στη Χαλκιδική και η φωτιά στην Εύβοια αντιμετωπίστηκαν άμεσα, συντονισμένα και με σοβαρότητα. Το 112 επιτέλους λειτούργησε. Ο Χαρδαλιάς είναι παντού.

Οι 120 δόσεις που έλεγε ο Αλέξης ότι δεν θα γινόταν, βελτιώθηκαν κι από πάνω και  πέρασαν με νομοσχέδιο από τη Βουλή. Λύθηκε εν τη γενέσει του το μεγάλο πρόβλημα της διοίκησης των Δήμων που δημιούργησε η απλή αναλογική. Το φασιστικό πανεπιστημιακό άσυλο καταργήθηκε.

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ο Άδωνις δουλεύει σκληρά 10-12 ώρες τη μέρα. Χάρη στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, μάθαμε πως 31 μύρια ήταν παρκαρισμένα για το Μάτι και αχρησιμοποίητα. Υποσχέθηκε πως θα καλύψει και τις πανάκριβες θεραπείες των επιζώντων εγκαυματιών. Περιμένουμε να εφαρμοστεί η κατ’ οίκον διανομή των φαρμάκων στους βαριά πάσχοντες ( καρκινοπαθείς και όσους έχουν σκλήρυνση κατά πλάκας ) που είναι ο μηνιαίος τους εφιάλτης.

Μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ ! Όχι «θα» μειώθηκε από τώρα και μάλιστα γενναία! Πρόλαβαν και έκοψαν τις συνταξάρες των 25 χιλιάδων και τη βάσιμη δικαιολογία απόλυσης που θα ήταν ταφόπλακα για εκατομμύρια κόσμου. Θα μου πεις ότι αυτό το είχε ψηφίσει και η ΝΔ. ο έξυπνος άνθρωπος αλλάζει γνώμη. Ο χαζός ποτέ. Το ψήφισαν, είδαν πως στην πράξη κάνει μεγάλη ζημιά και το κατήργησαν. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Από την άλλη, ο Χρυσοχοΐδης είναι αυτή τη στιγμή ο πιο δημοφιλής υπουργός. Η αστυνόμευση αυξήθηκε κατακόρυφα και το κοινό περί ασφάλειας αίσθημα των πολιτών επιστρέφει.

Δεν έγινε καμία καθυστέρηση στη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού. Οι Γενικοί Γραμματείς πολύ σύντομα στις θέσεις τους, υπάρχει πληροφοριακό σύστημα συντονισμού του κυβερνητικού έργου και ο θεσμός των υπηρεσιακών γενικών γραμματέων μέσω ΑΣΕΠ είναι πολύ σωστός.

Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Τα πρώτα δείγματα γραφής είναι θετικά. Το θέμα και η ερώτηση είναι η εξής : Μπορεί ο Κυριάκος να κάνει τη ζωή μας καλύτερη;;;

Μπορεί να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα χωρίς να σκέφτεσαι τις χαμένες ψήφους; Μπορεί να σταματήσει την παρακμή και τον πάτο που πιάσαμε ως χώρα; Μπορεί να φέρει έστω και ένα Έλληνα οικονομικό μετανάστη πίσω; Μπορεί άμεσα να λύσει το θέμα της ΔΕΗ και των σκουπιδιών που είναι δύο βόμβες που του παρέδωσαν οι Συριζανέλ ίσως και προγραμματισμένα για να σκάσουν τώρα;;;

Ο Κυριάκος έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα. Είναι υποχρεωμένος να πετύχει. Άλλη ευκαιρία η Ελλαδίτσα μας δεν έχει. Αν αποδειχθεί άλλος ένας διαχειριστής που θα του φταίνε μονίμως οι ξένοι, τελειώσαμε. Και ως χώρα και ως πολίτες και καλό σας ταξίδι. Ο Κυριάκος δεν έχει την πολυτέλεια της αποτυχίας και των καλών προθέσεων και τι να κάνουμε, το παιδί προσπάθησε.
Είμαστε σε τέλμα, σε παρακμή, σε πνευματική εξαθλίωση. Μπορεί;

Αν ναι, θα κυβερνήσει ανενόχλητος για 20 χρόνια. Αν όχι, τετέλεσται.

Θα σου πω και τι με προβλημάτισε. Ο Μαυρωτάς, ο Τσουβάλας και η διατήρηση του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη.

Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Λόγω της κρισιμότητας των προσεχών ετών, το μόνο σίγουρο είναι πως θα περάσετε στην ιστορία. Στο χέρι σας  είναι να μη μείνετε ως αυτός που είχε την τελευταία ευκαιρία για να ορθοποδήσει η Ελλάδα μας και την έκαψε. Αλλά να μείνετε ως αυτός που μας πήρε από τον πάτο της θάλασσας και μας έβγαλε στην επιφάνεια..





0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια