Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ


 Χρόνια τώρα το είχα απωθημένο. Το άκουγα, το άκουγα, δεν ήξερα καν που είναι η είσοδος ! Τελικά πήγα! Επιτέλους !

Το Τρένο στο Ρουφ είναι ένα κόσμημα για την πόλη μας. Έχει 21 χρόνια ιστορίας. Πήρε το μάτι μου στον ιστό για την παράσταση Stamboul Train και νόμιζα πως θα είναι κάτι σαν το έγκλημα στο orient express.

Ας πρόσεχα αλλά δεν το μετάνοιωσα που πήγα.

Έχει ένα πλεονέκτημα. Επειδή παίζεται σε τρένο, ότι παράσταση και να δεις, καλή θα σου φανεί. Κατά τα άλλα δεν με συγκλόνισε. Το έργο μας βάζει στην εποχή ίγο πριν τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο που οι κομμουνιστές ήταν υπό διωγμό – αυτό δεν το λες και πολύ κακό – όπως και οι Εβραίοι – αυτό ήταν κακό.

Όταν «ξεκινούσε» το τρένο έχουν κάνει ένα ωραίο εφε, να κουνιέται το βαγόνι όπως το πραγματικό τρένο! Αν πάρεις τηλέφωνο για κράτηση να ζητήσεις να είσαι όσο μπορείς πιο κοντά στη μέση. Βλέπεις μεν αλλά στη μέση καλύτερα.

Αρκετά καλοί οι ηθοποιοί αλλά με ξένισαν  δύο ερωτικές σκηνές, η μια με γυναικείο φιλί και η άλλη με ανάμεσα σε ζευγάρι γιατί στους θεατές της παράστασης ήταν και μικρά παιδιά. Ξενέρωσα από τη σκηνοθεσία που μου θύμισε Λάμψη. Παράδειγμα.

Λέει ο ένας ηθοποιός στον άλλον: Κύριε ! Παύση, παύση, παύση, παύση, παύση και λέει ο άλλος : Τζόν. Παύση, παύση, παύση, παύση, παύση και συνεχίζει: Ρίτσαρντ. Παύση, παύση, παύση, παύση, παύση και το λέει όλο μαζί. Τζόν Ρίτσαρντ.

Παύση, παύση, παύση, παύση, παύση και συνεχίζει ο πρώτος : Χάρηκα. Είχε κάτι τέτοια σαπουνοπερικά. Γρήγορος ρυθμός και η ιστορία εξελίσσεται ανισομερώς. Στο πρώτο μισό πολύ αργά και στο δεύτερο πολύ γρήγορα που κάπου χάνεται. Η σκιαγράφηση των χαρακτήρων είναι πολύ επιφανειακή. Την παράσταση έσωσαν οι ερμηνείες και τα θερμά μου συγχαρητήρια στο κάστινγκ.

Το Τρένο στο Ρουφ έχει βαγόνι ως εστιατόριο και υποσχέθηκα στον εαυτό μου να πάω. Έχει βαγόνι για χαλαρό ποτό. Έχει βαγόνι για live. Εύχομαι να ανοίξουν και άλλα βαγόνια για εκθέσεις και άλλα.

Ιδιαίτερος χώρος με προσεγμένη αισθητική. 

Μου άρεσε και θα ξαναπάω. Αφού το πάρκινγκ είναι εξασφαλισμένο και δωρεάν, είναι ακόμα πιο ελκυστικό!


Με άριστα το δέκα: 5 για την παράσταση και 9 για όλο το Τρένο ! 

 Έβγαλα και ωραία φώτο : 




0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια