Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΟΠΑΔΩΝ


Για τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη έχω γενικά καλή γνώμη. Τον θεωρώ σοβαρό και πρέπει να του πιστωθεί πως στη θητεία του ο ελληνικός αθλητισμός έχει σημειώσει πολύ μεγάλες επιτυχίες. Διάβασα αποδελτιωμένη τη συνέντευξη που έδωσε πριν από λίγες ημέρες στην ΕΡΤ και σε ένα απόσπασμα λέει τα εξής :

«Την ίδια στιγμή που στη Γλασκόβη, οι Έλληνες αθλητές του στίβου, με πολλές δυσκολίες, είχαν τις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών και την καλύτερη θέση της χώρας μας όλων των εποχών, αυτοί οι ανεγκέφαλοι, με τα "ραντεβού θανάτου" που δίνουν, και θέλω να πω ότι η αστυνομία δίνει πολύ μεγάλες μάχες για να μπορεί να τα αποτρέπει, μας έδιναν αυτές τις... στιγμές!» και λίγο πιο κάτω «Η ελληνική αστυνομία έχει εκπονήσει ένα εξαιρετικό υπηρεσιακό σχέδιο, με πλήρη έλεγχο. Μάλιστα, μέσα στο σαββατοκύριακο αποτρέψαμε ένα τέτοιο "ραντεβού" οπαδών ακόμη, έχουν οδηγηθεί στον εισαγγελέα και περιμένουμε να μάθουμε τι θα γίνει τις επόμενες ώρες. Οπαδών του Παναθηναϊκού κατά Συνδέσμου φιλάθλων του Ολυμπιακού. Είναι ένα ζήτημα που απαιτεί εγρήγορση από όλους μας και κυρίως να μην τους αφήσουμε να επιβάλλουν την ατζέντα».

Θα διαφωνήσω με τον καλό υπουργό και δεν το κάνω για λόγους κομματικής αντιπαράθεσης. Στη θέση του κάθε υπουργός ανεξαρτήτως κόμματος το ίδιο θα έλεγε και η δική μου άποψη δεν έχει να κάνει με τα κόμματα.

Γιατί λοιπόν να αποτρέπει τα ραντεβού θανάτου η Αστυνομία;

Θέλεις φίλε μου να πας να σκοτωθείς στο όνομα μιας επαγγελματικής ποδοσφαιρικής ομάδας; 
Στο καλό!

Έχεις φίλε μου τέτοιες αξίες, ιδανικά, οράματα για τη ζωή σου που το μέλημα σου είναι να συναντηθείς με οπαδούς άλλης ομάδας να κόψετε τους λαιμούς σας; 
Καλά να περάσετε!

Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να σπαταλήσω κρατικούς πόρους, αστυνομία, ΕΚΑΒ, σύστημα υγείας, για την αποτροπή και την περίθαλψη των πυροβολημένων; Την Αστυνομία τη θέλω να προστατεύει το κοινωνικό σύνολο από τον εγκληματία και όχι να αναλώνεται με τους εγκεφαλικά αναπήρους!

Όταν έχεις έναν πολίτη που αυτό που παράγει είναι να ψάχνει έναν οπαδό μιας αντίπαλης ομάδας για να τον εξολοθρεύσει, μιλάμε για ένα τοξικό απόβλητο, έναν κοινωνικά άχρηστο και εθνολογικά ζημιογόνο. Η πρώτη ποινή που θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν αυτοί οι τύποι θα έπρεπε να είναι η απαγόρευση του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Στο κάτω κάτω της γραφής, τι να αποτρέψεις; Γουστάρει ο άλλος και πάει, του αρέσει και ξέρει και τις συνέπειες. Με γειά του και χαρά του. Η αστυνομία να μην αναμειχθεί και να συλλαμβάνει όποιον πάει να καταστρέψει την περιουσία ή το αυτοκίνητο  ενός φουκαρά που έτυχε να είναι παρκαρισμένο σε εκείνο το σημείο.

Τέτοιοι πολίτες δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν πουθενά. Ίσα ίσα που αν σκοτωθούν μεταξύ τους, θα καθαρίσει η κοινωνία.

Εκεί που θέλω αμείλικτη την αστυνομία είναι μέσα στο γήπεδο.

Καταρχάς για να αποτρέπεται η δυσφήμηση της χώρας μας. Κατά δεύτερον γιατί το γήπεδο είναι πεδίο λαϊκής συνάθροισης και δεν θέλω ούτε τα παιδιά να έχουν χουλιγκανοπρότυπα, ούτε ο κοσμάκης που αναζητά μια διαφυγή από την καθημερινότητα του να του τη χαλάνε οι κάφροι.

Πιστεύω όμως ότι αν το κράτος έλεγε «αν θέλετε να σκοτωθείτε be my guest και όχι σε κατοικημένη περιοχή γιατί θα σας τσακίσω», τίποτα δεν θα γινόταν γιατί είμαστε θρασύδειλοι. Οι ίδιοι άνθρωποι που στην Ελλάδα απολαμβάνουν πλήρους ασυδοσίας, στο εξωτερικό διδάσκουν το ευ αγωνίζεσθαι με «χαρούμενες και γιορτινές κερκίδες». Ο λόγος δεν είναι φυσικά ότι στο εξωτερικό βρέχει μυαλό  αλλά γιατί οι αστυνομίες των σοβαρών  κρατών δεν αστειεύονται.

Άμα θέλουν να σκοτωθούν, ας πάνε να σκοτωθούν. Τόσο τους κόβει, τόσο τους αξίζει.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια