Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ. ΑΥΤΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ.




Πριν από λίγες ημέρες μου ήρθε το newsletter ότι ο ΕΝΦΙΑ  κατέφτασε λαμπρός και ακτινοβόλος και θα μπορούσα να τον πληρώσω. Δεν τόλμησα να μπω να δω. 

Τα κατάφερα μετά από τρεις ημέρες και τότε άκουσα τη δήλωση Αλεξιάδη περί περσινών ξινών σταφυλιών. 

Στη χώρα που ευδοκιμεί το Αλτσχάιμερ, ας κάνουμε μια προσπάθεια να θυμηθούμε ποιος είναι αυτός ο κύριος. 

Τον έμαθε όλη η Ελλάδα όταν τριγυρνούσε στα κανάλια με το στόμφο του ειδικού μια και ήταν πρόεδρος των εφοριακών αττικής και αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας του. Οι Παπαδάκης και Αυτιάς τον  είχαν αναγάγει σε μέγα γνώστη και σωτήρα. Και αυτόν. Όπως και τον Γιάνη και τόσους άλλους που θα έκαναν πάρα πολύ σκληρή διαπραγμάτευση και θα έφερναν στην Ελλάδα την κοινωνική σωτηρία. Τόσο σκληρή που κατέληξαν να είναι η χειρότερη μνημονιακή κυβέρνηση και η χειρότερη εν γένει κυβέρνηση όλων των εποχών. 

Ο κύριος Αλεξιάδης λοιπόν, έλεγε συνέχεια το πόσο βαρύς, άδικος, αντισυνταγματικός, επονείδιστος, επαχθής και όλα τα επίθετα της Ζωής, είναι ο ΕΝΦΙΑ και ότι φυσικά θα καταργείτο.
Έλεγε ότι ήταν ένας παράνομος φόρος που είχε έρθει κατευθείαν από το εξωτερικό γραμμένος στα αγγλικά και είχε αναλάβει εργολαβικά τη σταυροφορία κατά του ΕΝΦΙΑ.

Ο ίδιος άνθρωπος, που βγήκε βουλευτής και έγινε υπουργός γιατί φώναζε κατά του ΕΝΦΙΑ, αυτός που το κόμμα του το μόνο που κατήργησε είναι η έκτη δόση, μας κοροϊδεύει κατάμουτρα και μας λέει «έλα μωρέ πως κάνετε έτσι; Περσινά ξινά σταφύλια».

Ο ίδιος μπορεί να είναι πάμπλουτος και να μην τον νοιάζει. Η δήλωση του είναι χυδαία και αν εσύ που ψήφισες Σύριζα ή απείχες από τις εκλογές και τον ενίσχυσες δια της απουσίας σου, έχεις ίχνος φιλότιμου, ξανασκέψου την αθλιότητα και τον εμπαιγμό. 

Όταν άκουσα τον Τρύφωνα εξοργίστηκα και καλύτερα ας μη γράψω πως τον έβριζα. Έστω για το όσκαρ καλύτερης ερμηνείας, μια συγγώμη, μια επιτηδευμένη θλίψη. Αλλά όχι, η αλαζονεία της εξουσίας να μας λέει επαίσχυντα ότι είναι περσινά ξινά σταφύλια. Να μας καταδικάζουν και να μας κοροϊδεύουν απο πάνω ! Να μην μπορούμε να πραγματοποιήσουμε κάτι στη ζωή μας γιατί θα πρέπει να χρυσοπληρώνουμε τον Τρύφωνα, τον Καρανίκα, τον Παππά πατέρα και υιό και τον Αλέξη. 

Οι αλήτες που μοίραζαν εξώδικα μέσω της Αυγής για να τα συμπληρώσουν οι πολίτες και να τα επιδώσουν στην εφορία. Οι αχρείοι των ΑΝΕΛ που προσέφεραν νομικές συμβουλές για να μην  πληρώσουμε. Ο μεγαλύτερος απατεώνας που πέρασε από τον πρωθυπουργικό θώκο,  θα έδινε τον ΕΝΦΙΑ στο ΚΕΘΕΑ και τον θαύμαζε ο Αυτιάς, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μας έστειλαν τον λογαριασμό. 

Στην Ελλάδα όμως σήμερα είναι Τετάρτη. Δεν θροΐζει φύλλο. 

Περσινά ξινά σταφύλια. 

Κορόιδο. 

Και καλά εσύ. Καλά σου κάνει. 

Εγώ που δεν έφαγα τα παραμύθια, τι σου φταίω και με πήρες στο λαιμό σου; 

Όσο για τις εκλογές, ο Τσίπρας είναι ικανός να υπογράψει έξι μνημόνια, στην Ελλάδα δεν θα γίνει τίποτα και οι εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2019. Θα μπορούσαν να γίνουν το 2143, αλλά μερικά μικρά εγκλήματα κατά της δημοκρατίας δεν πέρασαν και τα σταμάτησαν μερικοί γενναίοι δικαστές.  Προς το παρόν. 

Δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Μας έχουν γονατίσει σε αυτή τη χώρα, πληρώνουμε τα περισσότερα από ποτέ, δουλείες δεν ανοίγουν γιατί δεν θέλουν τις επενδύσεις – και αυτές που έχουμε τις πολεμούν, οι επαναστάτες των αγανακτισμένων και των δεν πληρώνω διορίστηκαν στο δημόσιο,  οι αστοί δεν είχαν μάθει να κατεβαίνουν στο δρόμο να τα σπάνε και σε τομείς που δεν έχουμε τη δικαιολογία της τρόικα και του Σόιμπλε όπως η Παιδεία, η λαίλαπα είναι τρομακτική και φρικώδης.
  
Στην εργασία οι νόμοι του μέγα κομμουνιστή Κατρούγκαλου είναι οι πιο στυγνοί που πέρασαν ποτέ. Σύνταξη δεν θα πάρουμε ποτέ. Τα ληξιπρόθεσμα του δημοσίου αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Το Μενίδι το ξεχάσαμε ήδη και θα το ξαναθυμηθούμε στον επόμενο θάνατο ενός εντεκάχρονου. Στα Εξάρχεια η αστυνομία δεν πηγαίνει πια και αν τύχει και τίποτα περίεργο, τα περιπολικά χρησιμεύουν και ως ταξί. 

Η Ελλάδα κάηκε και δεν υπήρχε ίχνος προγραμματισμού και σχεδιασμού να έχουμε εγκαίρως ενοικιαζόμενα εναέρια μέσα. Οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη χάθηκαν στην καλοκαιρινή ραστώνη.

Η πατρίδα μας χάνεται μέρα με τη μέρα….



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια