Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΜΟΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ






Ακριβώς δίπλα στον βοτανικό κήπο Χαϊδαρίου, ένα αριστούργημα μέσα στην πόλη, βρίσκεται ένας πολύ σημαντικός Βυζαντινός Ναός, η Μονή Δαφνίου. 

Και τι έγινε; 

Αφού δεν μπορείς να πας ! 

Η Μονή Δαφνίου πέραν των τοιχογραφιών, την πανέμορφης κατασκευής της, έχει και τάφους Ναϊτών ιπποτών και κυριολεκτικά μας φέρνει τη Βυζαντινή ιστορία μέσα στην πόρτα μας !
Πέρασα μια βόλτα πριν από λίγες ημέρες και είδα στον περίβολο υλικά οικοδομών, χύμα πεταμένα και γεμάτο στα ξερόχορτα. Είχε μια πινακίδα που έγραφε το ωράριο επίσκεψης αλλά διέθετε και θυροτηλέφωνο μετά κομβίου και είπα να δοκιμάσω την τύχη μου. Παραδόξως, κάποιος μου απάντησε και δυστυχώς μου είπε ότι και η πινακίδα. Κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τις 8:00 το πρωί ως τις 15:00.

Είναι δυνατόν; 

Δεν ντρέπεστε λίγο; 

Δηλαδή οι μόνοι που μπορούν να πάνε είναι οι άεργοι, οι συνταξιούχοι και αν κάποιοι δάσκαλοι και καθηγητές έχουν το μεράκι να προσφέρουν ένα ταξίδι ιστορίας στους μαθητές τους.

Άλλες χώρες θα πανηγύριζαν αν είχαν τέτοια κληρονομιά από τους προγόνους τους και εμεις που τα έχουμε στην Αθήνα, είτε βάζουμε ένα καραμπινάτο εικοσάρικο για την Ακρόπολη, είτε εμποδίζουμε δια του ωραρίου τους πολίτες να δουν τη Μονή Δαφνίου. 

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ! 

Τελικά αυτή η χώρα δεν έπρεπε να κατοικείται από  Έλληνες. Έπρεπε να έχει Γερμανούς – Ιάπωνες – Καναδούς – Αυστραλούς πολίτες. Όλα τα αξιοθέατα θα είχαν αξιοποιηθεί και η χώρα θα ήταν πάμπλουτη μόνο από τον τουρισμό χειμώνα – καλοκαίρι. Είμαστε απολύτως άχρηστοι… 

υγ, Τη φωτογραφια την τραβηξα εξω απο τα καγκελα, οσο καλυτερα μπορουσα. 



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια