Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ





Τα θερμά και πολλά μου συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα γιατί κέρδισε και αυτές τις εκλογές μόνο που αφορούσαν ένα άλλο κόμμα. Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ζήτησε ως αντίπαλο και αυτόν θα έχει. 

Επειδή αυτές τις εκλογές τις έζησα από πολύ κοντά, έχω να κάνω μερικές σημειώσεις : 

Μέσος όρος ψηφοφόρων, περί τα 130 έτη.  Όλα τα ΚΑΠΗ κατέβηκαν στις εκλογές και τελικά δεν θα μπορούσα να περιμένω κάτι καλύτερο. Πλήρης η απουσία της νεολαίας και αν στη Νέα Δημοκρατία δεν το πάρουν έγκαιρα χαμπάρι, θα μείνουν ένα ακόμα κόμμα απολίθωμα. 

Η Vodafone από την άλλη στάθηκε στο ύψος της. Πτώσεις δεν είχαμε αλλά δημιουργήθηκαν πολλές καθυστερήσεις γιατί χάθηκε στο σύστημα. Αφού ο άνθρωπος έχει ονοματεπώνυμο, παντρώνυμο και τον αριθμό ταυτότητας γιατί μπλέκεις και την ημερομηνία γέννησης; Άλλες έγραφαν οι ταυτότητες άλλα είχε βάση και δώστου καθυστέρηση. Και να κολλάει η ουρά. Και άντε να πάρουμε στα κεντρικά. Μετά είχαμε τα άλλα «Άγγελος» το πατρώνυμο. Μα δεν σας βρίσκουμε κύριε. Πάρε στα κεντρικά. Θα σας πάρουμε σε λίγο. Αναμονή. Τελικά ήταν «Αγγελής» το πατρώνυμο και μέχρι να το ανακαλύψουμε είχε περάσει μισάωρο. Στις Εθνικές εκλογές δεν έχουμε τέτοια προβλήματα, στις εσωκομματικές θα αντικαταστήσουμε το δημαρχείο και το ληξιαρχείο;  Λες και υπάρχουν πολλοί με τον ίδιο πατρώνυμο και τον ίδιο αριθμό ταυτότητας

Είμαστε κωλολαός. Άσχετα τι ψηφίζουμε. Προσπαθούσα να δώσω προτεραιότητα να πάνε μπροστά είτε υπέργηροι, είτε γονείς με παιδιά και φώναζαν, ούρλιαζαν για να μη χάσουν τη σειρά τους. Προσπαθούσα να τους πείσω ότι αν κάνουν μια σειρά θα εξυπηρετηθούν καλύτερα και πιο γρήγορα αντί να κάθονται μπουλούκι πάνω από τα κεφάλια των χειριστών ( ήρωες τα παιδιά ) αλλά ο Ελληνάρας να μη χάσει, να χωθεί. Ευρώπη σου λέει ο άλλος μετά. Γιουνανιστάν ρε !  Έκανα τον μπάτσο 4-5 φορές αλλά μετά δεν είχε νόημα. Καθίστε μπουλούκι και περιμένετε.  Το παράδειγμα το έδωσαν αυτοί οι λίγοι ΝΕΟΙ, ΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ που προσήλθαν. Ευγενέστατοι, υπομονετικοί, χωρίς γκρίνιες και μανούρες. 

Σε ότι αφορά το αποτέλεσμα, τα είχα πει στον Άδωνι Γεωργιάδη στην τελευταία του συνέντευξη για την προεκλογική εκστρατεία που μου έκανε την τιμή και την έδωσε σε εμένα, εδώ: http://suspect-enjoys-the-silence.blogspot.gr/2015/12/blog-post_20.html  Είναι μια τελείως αντισυμβατική συνέντευξη, άκουσε τη. 

Τουλάχιστον πάλι καλά που ήρθε ο Κυριάκος δεύτερος. Μια αξιοπρεπής και σύγχρονη υποψηφιότητα ώστε να μην έχουμε το δίπολο «παλιός παλαιοκομματικός» vs «νέος παλαιοκομματικός».  Ο Κυριάκος έδωσε έναν έντιμο προεκλογικό αγώνα. Ήταν κύριος. Αλλά δεν ανησυχώ. Ο Αλέξης Τσίπρας θα νικήσει και στις 10 Ιανουαρίου. 

Σημειολογία. Βρέθηκα σε δύο εκλογικά κέντρα. Μακράν τα καλύτερα παιδιά ήταν του Κυριάκου. Του Μεϊμαράκη ήταν οι κλασικοί σκληροπυρηνικοί του κόμματος που ήξεραν με κάθε λεπτομέρεια το παρασκήνιο και το κουτσομπολιό και κόλλαγαν στην ερώτηση «τι δουλειά κάνεις». Του Τζίτζι ανύπαρκτοι.

Το Twitter είναι το πιο ανίσχυρο και το πιο άχρηστο μέσο. Μόνο για την πλάκα πρέπει να το έχεις. Έβγαλε ακρίδες η γλώσσα μου να προσπαθώ να το λέω, αλλά έπεσα σε τοίχο. Άλλος μου έλεγε «φιλαράκο είμαι όλη τη μέρα μέσα γιατί έχουμε το χασταγκ και πρέπει να το κρατήσουμε ψηλά» άλλος έδωσε νόημα στη ζωή του και πίστεψε πως στο τουιτερ δίνει τη μεγαλύτερη ιδεολογικοπολιτική μάχη και ότι βρήκε φίλους και αδέρφια. 

Κοτζαμ Άδωνις Γεωργιάδης που έχει πάνω από 120.000 followers όταν έβαλε ένα δημοψήφισμα για το αν έκανε καλά ή άσχημα που πήγε στον Λαζόπουλο, ψήφισαν μόλις 2.000. Το τουιτερ είναι καλό γιατί δίνει πρώτη ύλη στους δημοσιογράφους να αναπαράγουν και τίποτα παραπάνω. Άσε που σε πολιτικές διαμάχες υπάρχουν στρατευμένοι τύποι με 10-20-30 λογαριασμούς που επιτίθενται και βρίζουν τους άλλους για να δημιουργήσουν την εντύπωση «της κοινωνίας».  Καλές οι εντυπώσεις και η δυναμική στο τουιτερ αλλά στον πραγματικό κόσμο όπως έδειξε και το αποτέλεσμα της κάλπης δεν μετράνε αυτά.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε έναν καλό αγώνα, έντιμο, χωρίς μηχανισμούς. Μια μεγάλη μάχη. Πίστεψε ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει γιατί όπου πήγαινε, όπου μιλούσε γινόταν χαμός. Όμως τελικά ο κόσμος μάλλον τον πλησίαζε ως performer για να απολαύσει το show και την κρίσιμη ώρα επέλεξε αυτόν που απέφυγε τον δημόσιο διάλογο. 

Ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να είναι κυρίαρχος και να μην έχει αντίπαλο… 


Υγ. Δευτέρα μεσημέρι τώρα και τα αποτελέσματα θα τα δώσουν στη δημοσιότητα το απόγευμα γιατί έχουν πρόβλημα με τα φαξ στην επαρχία. Ποιον δουλεύουν; Αφού κάθε εκλογικό τμήμα μόλις τέλειωνε την καταμέτρηση, επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τους πάντες για να τους ενημερώσει ! Γελοίο κόμμα..

Υγ2. Δειγμα νεοδημοκρατη που πληρωσε 3 ευρω και περιμενε μια ωρα στην ουρα 

Ακυρο Ψηφοδελτιο
 



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια