Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

 Μερικές σημειώσεις και από μένα σχετικά με τον χθεσινοβραδινό ανασχηματισμό. 

Το κεντρικό πρόσωπο είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης. Τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα δίνουν και παίρνουν και ο Άδωνις εξαργυρώνει το βάρος που σήκωσε όλο μόνος του εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Η θητεία του στο κρίσιμο Υπουργείο Υγείας ή θα τον εξυψώσει ή θα τον καταβαραθρώσει. Μέση δεν υπάρχει. Το πιο ενδιαφέρον στοίχημα της κυβέρνησης Σαμαρά μια και ο Άδωνις είναι αφενός άσχετος με τα της υγείας αφετέρου έχει μεγάλη όρεξη να αναλάβει επικίνδυνες αποστολές. Αν πάντως ο Γεωργιάδης δείξει ότι έχει άντερα και τα καταφέρει, δεν θα μου κάνει καμία έκπληξη αν σε πρώτη ευκαιρία δηλώσει υποψηφιότητα για αρχηγός της ΝΔ. 

Παρομοίως άσχετος και ο Μπέζας που κατέχει το οικονομικό κομμάτι. Η Ζέτα Μακρή μου είναι αντιπαθής αλλά πολύ αμφιβάλλω αν θα βρεθεί χειρότερος κανείς της Σκοπούλη. 

Η Βούλτεψη που πραγματικά απορώ ποιο είναι το έργο που έχει αφήσει και πως ακριβώς εκλέγεται συνεχώς,  μπορεί να ονειρεύτηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ή τη θέση του Μπαρόζο. Μα τόσο πια κακός είναι ο Γεωργιάδης και πέταξε την ασπίδα τόσο γρήγορα; 

Το βέβαιο είναι πως Λυκουρέτζος και Σιαλμάς δικαίως εκδιώχθηκαν καθώς δεν άφησαν κάποιο συγκλονιστικό έργο. 

Μου κάνει εντύπωση ότι ο Βενιζέλος κράτησε και το υπουργείο εξωτερικών και την αντιπροεδρία. Too much. Έχει τόση μεγάλη ανάγκη να τον προσφωνούν και με τους δύο τίτλους; 

Με τον Παντελή Καψή δεν έχω κανένα πρόβλημα. Πολύπειρος είναι και άποψη έχει. Ας ήταν στο Mega. Ισα ισα που θα ξέρει να διαχειριστεί την κατάσταση. Από το να ήταν ένας καθηγητής πανεπιστημίου που μέχρι να μάθει «τι είναι και πως είναι» που έλεγε και ο Μπάγεβιτς, θα πέρναγε ένας χρόνος και βάλε. Αναρωτιέμαι όμως αν σε κάθε εκκαθάριση του δημοσίου τομέα δημιουργείται και από ένα υφυπουργείο, δηλαδή στη ΔΕΗ τι θα γίνει θα έχουμε υφυπουργό δημόσιας ενέργειας; 

Χάρηκα πάρα πολύ για τον Γιάννη Μανιάτη. Ίσως ο μόνος από την κυβέρνηση ΓΑΠ που δούλεψε σκληρά και άξιζε τον κόπο. Αριστήνδην θα έπρεπε να μείνει στη θέση αυτή ανεξαρτήτως κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία καθώς είναι ο μόνος που έβαλε πραγματικά τον ελληνικό ορυκτό πλούτο στο χάρτη. 

Χάρηκα επίσης που έφυγε ο Ιωαννίδης από το αθλητισμού. Και σε αυτή και στην προηγούμενη θητεία τι έκανε; Μαγκιά, πολλά βαρύ γλυκύ βραστό με ολίγη και αποτέλεσμα μηδέν. Τον αντικαταστάτη του δεν τον γνωρίζω και ελπίζω να έχει θετική παρουσία όπως και ένας ξεχασμένος προκάτοχος του, ο Πάνος Μπιτσαξής. 

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος στο Εθνικής Άμυνας δεν τα πήγε και άσχημα. Πάλεψε για τη συμμαχία με το Ισραήλ και την πήγε ένα βήμα πιο κάτω από κει που την παρέλαβε από τον ΓΑΠ.  Ως μετρ της επικοινωνίας οικοδόμησε ένα προφίλ υπουργού «όλων των Ελλήνων» και σε γενικές γραμμές μου άφησε θετική εικόνα. Σε σχέση με τη θητεία του στο υπουργείο εργασίας που δεν θα έλεγα ότι μας άφησε ακριβώς άφωνους, εν προκειμένω δεν ήταν κακός.  Το Πολιτισμού είναι υποβάθμιση και δεν είμαι σίγουρος αν ένας δυσαρεστημένος πολιτικός μπορεί να αποδώσει σε ένα υπουργείο που μάλιστα σχηματίστηκε ( καθώς αποκόπηκε ) για χάρη του! 

Καλώς δεν μπήκε ο Κουκουλόπουλος καθώς το στιλάκι του επίσης πολλά βαρύ επειδή ήταν μια ζωή Δήμαρχος δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Κάτσε στη βουλή και μάλωσε με τον Κασιδιάρη. 

Μεγάλη απορία έχω γιατί επιλέγεται σε υπουργικούς θώκους η συμπαθής Φώφη. Εντάξει το εξαργύρωσε μια φορά, δύο, δέκα, το όνομα του πατέρα της, εντάξει, φτάνει. 

Επίσης την ίδια απορία έχω και με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Στο Εθνικής Άμυνας; Γιατί; Τόσα χρόνια σε υπουργικά αξιώματα τι ακριβώς κάνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος; 

Το υπουργείο Ανάπτυξης έσπασε καθώς ο Κωστής Χατζηδάκης μας μάγεψε με την διαχείριση που έκανε και την παροιμιώδη ανάπτυξη που γνωρίσαμε. Αν θυμάμαι καλά, το μόνο που άκουσα από τον Κωστή Χατζηδάκη ήταν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Ο Χρυσοχοϊδης που μπορεί να μη διάβασε το μνημόνιο αλλά έχει καλές περγαμηνές από τη θητεία του στο Δημοσίας Τάξης, ξαναμπήκε στην κυβέρνηση και να δούμε αν το υπερυπουργείο που χωρίστηκε στα δύο, τελικά προχωρήσει καλύτερα. 

Ο Τσαυτάρης για τον τομέα του έχει το καλύτερο βιογραφικό από όλους, οι του οικονομικών ήταν πιο εύκολο να πάει ο ήλιος από τη δύση στην ανατολή παρά να μετακινηθούν, ο Δένδιας είχε επιτυχίες, η Κεφαλογιάννη μοιάζει με υπουργό άλλης χώρας που δεν έχει καμία σχέση με την φθορά που υπόκεινται όλοι οι υπουργοί μιας κυβέρνησης, ο Γεροντόπουλος είναι φίλος από τα παλιά, ο Σταμάτης ο my man και έχω την αίσθηση πως αδικήθηκε λίγο ο Μουσουρούλης. 

Αυτοί που μας τελείωσαν τύπου Τζαβάρας, Στυλιανίδης, κάτι αναπληρωτές και υφυπουργοί, πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Το θέμα είναι πως εξακολουθούμε να έχουμε αρκετούς υφυπουργούς και αναπληρωτές που σημαίνει πως όταν μιλάμε για περικοπές στον δημόσιο τομέα πρέπει να δίνουμε και το καλό παράδειγμα έτσι κύριε πρωθυπουργέ μας; 

Δηλαδή εσύ πως το κόβεις, η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, άντε να πάει το Πάσχα να τσουγκρίσει αυγά με τα στρατά της πατρίδας. Να πάει και σε μια δεξίωση. Θα υποδείξει στον Αβραμόπουλο και τι θα κάνει; Ή μήπως θα της ζητήσει τη γνώμη της για κάποιο θέμα; 

Επίσης αγνοώ τον κ. Κεγκέρογλου. Τελείως. Που ήταν αυτός; Ως αναπληρωτής υπουργός των Εσωτερικών τι ακριβώς θα κάνει; 

Ο Μητσοτάκης αναλαμβάνει mission impossible αλλά αν κρίνω από τις δηλώσεις του κατά καιρούς, μάλλον του ταιριάζει αυτό το πόστο. Δεν ξέρω βέβαια αν έχει και το πολιτικό ανάστημα να έρθει σε ρήξεις με το συνδικαλισταριό και να πάρει γενναίες πρωτοβουλίες. 

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έφαγε την ταλαιπωρία της επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ και βραβεύθηκε με τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας. 

Ο Βορίδης πάει για Δήμαρχος, νομίζω είναι προφανές. Εκτός και αν μένει ως «χρυσή εφεδρεία».

Τα ξαδέρφια Κεδίκογλου πέραν των λευκών τριχών, ο μεν ένας έχει μια υποτονική παρουσία στα ΜΜΕ, ο δε άλλος, έχει έναν άχαρο ρόλο να διαψεύδει και μετά να διαψεύδεται. Νομίζω πως η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου πρέπει να είναι η χειρότερη σε μια κυβέρνηση. Να λες συνέχεια «όχι» και μετά να εξηγείς γιατί «ναι». 

Τον Αθανασίου δεν τον ξέρω, ο Μιχελάκης δεν μου λέει τίποτα, ο Γρηγοράκος μου προκαλεί ένα μειδίαμα και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, μένει να αποδειχθεί στην πράξη αν και τι κάνουν και τι θα πετύχουν. 

Εν κατακλείδι, η κυβέρνηση είναι πολυμελής, περισσότερο ισορροπημένη παρά με «καμικάζι» που χρειάζεται η Ελλάδα αυτή την περίοδο και ο Θεός βοηθός…. 

ΥΓ. Πως τα φέρνει η ρημάδα… . Έκλεισε ο Κατσέλης και έμειναν άνεργοι 1.000 άνθρωποι. Δεν άνοιξε ρουθούνι. Για τα βολεμένα κομματόσκυλα της ΕΡΤ, έπεσε το σύμπαν και παραλίγο να είχαμε εκλογές….



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια