Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

JACKIE CHAN

Πέρασαν χρόνια πολλά.
Για να καταλάβω το μέγεθος, την αξία και την τεράστια φυσιογνωμία του ανδρός.

Jackie Chan

Όταν όλοι εκστασιάζονταν με τον βαρύ και ασήκωτο Σταλόνε. Όταν οι πάντες θαύμαζαν τα υπερμπράτσα του Σβαρτζενέγκερ. Όταν εντυπωσίαζε το κοινό η μηχανή που λέγονταν Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ. Όταν με μεγάλη καθυστέρηση μάθαμε στην Ελλάδα τα ανέκδοτα για τον Τσακ Νόρις. Όταν μας γοήτευε το κουνγκ φου σε ινδιάνικους ρυθμούς του Στίβεν Σιγκάλ. Όταν οι πιο παλιοί θεωρούσαν τους ανωτέρω οδοντόκρεμες γιατί απλώς είχαν δει τον Μπρους Λι. 

Κανένας δεν έδωσε σημασία στον Τσάκι ( Τζάκι προφέρεται αλλά στις καρδιές των θαυμαστών του είναι ο δικός μας Τσάκι ) Τσαν. Ήρθε η ώρα να αποτίσω φόρο τιμής στον ήρωα, στον άνθρωπο και ανυπέρβλητο μαχητή.

Ο Τσάκι Τσαν είναι ο πιο χαμογελαστός από όλους τους κινηματογραφικούς πολεμικούς ήρωες

Ο Τσάκι Τσαν δεν είναι πολεμιστής, χορεύει. 

Ο Τσάκι Τσαν είναι ζήτημα αν εχει «σκοτώσει» σε όλες τις ταινίες του 5-6 νοματαίους. Απλώς τους έθετε εκτός μάχης. 

Ο Τσάκι Τσαν από το 1970, κάθε χρόνο γυρίζει από μια ταινία τουλάχιστον. Δεν κάνει αρπαχτές, υπηρετεί την τέχνη. [ΣΣ. Ναι, ξέρω, δεν με πιστεύεις. Δες εδώ ρε άπιστε! http://www.imdb.com/name/nm0000329/ ]

Ο Τσάκι Τσαν είναι ένας κοντούλης ευγενικούλης  κυριούλης που δεν μοιάζει με ρομπότ καταστροφής ανθρώπων. Είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. 

Ο Τσάκι Τσαν δεν έχει κάνει ποτέ έρωτα με καμία συμπρωταγωνίστρια του. Στη χειρότερη ένα φιλί και αυτό στα πεταχτά. 

Ο Τσάκι Τσαν δεν είναι μπρατσαράς και τεράστιος. Αμα προλάβεις να δεις μια εξαπλη κλωτσιά του, σφύρα μου. 

Ο Τσάκι Τσαν δεν διαλύει τους αντιπάλους του. Τους αποφεύγει. 

Ο Τσάκι Τσαν δεν χρειάζεται σταντμαν. Τις επικίνδυνες σκηνές του τις γυρίζει ο ίδιος.

Ο Τσάκι Τσαν ποτέ δεν έριχνε πρώτος. Απέφευγε, απέφευγε, απέφευγε και μετά έθετε τους άλλους εκτος μάχης. 

Ο Τσάκι Τσαν ποτέ δεν προέβαλλε την περσόνα του σουπερ ήρωα. Απλώς βοηθούσε έναν συνάνθρωπο του. 

Ο Τσάκι Τσαν ηταν ο μόνος που χρησιμοποιούσε το χώρο. Μια σκάλα, ένα τραπέζι, μια καρέκλα, μια πετσέτα, τρία χαρτομάντιλα. Όλα στα χέρια του ηταν μέσα απόκρουσης. 

Ο Τσάκι Τσαν δεν οπλοφορούσε. Τα αντικείμενα γύρω του, του έφταναν. 

Ο Τσάκι Τσαν είχε ως υπέρτατο πλεονέκτημα ότι τον υποτιμούσαν. 

Ο Τσάκι Τσαν θα μπορούσε να είναι ο υπαλληλάκος του Λαζόπουλου. Που επιτέλους ξύπνησε. 

Ο Τσάκι Τσαν ήταν ο μόνος που αυτοσαρκαζόταν. Στο τέλος κάθε ταινίας προβάλλει τα δικά του λάθη, σαρδάμ, ατυχήματα και τις αποτυχημένες απόπειρες να γυρίσει μια σκηνή.

Ο Τσάκι Τσαν μπορούσε να είναι ενας φίλος με τον οποιο θα έπινες ένα κρασί. 

Ο Τσάκι Τσαν ήταν ο πιο φιλειρηνικός πολεμιστής που πέρασε ποτέ…

Και να σκεφτείς ότι στα νιάτα μου τον έπαιρνα στην πλάκα.
Μεγάλωσα, ωρίμασα, κατανόησα.


Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ


Είναι πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει. Βουλευτές διαγράφονται, φεύγουν από δω, πάνε από κει, πολλά και διάφορα μικροκομματίδια εμφανίζονται και ο στόχος είναι ενας. 

Να αρπάξουν οσα περισσότερα κοψίδια μπορούν από τα κουφάρια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. 

Πιθανώς να τα καταφέρουν. Ετσι όπως τα έκαναν τα κόμματα εξουσίας, προσπαθούν να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους και όσους έφαγαν ώστε να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας και να συνεχίσουν τα πεπραγμένα των τελευταίων μηνών. 

Όπως με την επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου του 2004, το μεγάλο λάθος που έγινε τότε, είναι ότι δεν καθαρίσαμε το ποδόσφαιρό μας αλλά διατηρήσαμε το ίδιο αρρωστημένο καθεστώς για αυτό και δεν εξαργυρώσαμε την επιτυχία. Έτσι και σήμερα. 

Το θέμα μας δεν είναι αν ο τάδε κάνει κόμμα και ποιους παίρνει μαζί του από τους πρασινομπλέ. Το θέμα είναι αν έχει να μας πει κάτι καινούριο. Το θέμα είναι αν υπάρχει ένας νέος και άφθαρτος άνθρωπος και όχι οι ίδιοι που απλώς αλλάζουν στέκια. Έχουμε μπει όλοι μας σε μια συζήτηση για τα ποσοστά που θα πάρει ο καθένας τους και δεν κοιτάμε ότι με παλιά τούβλα δεν μπορείς να χτίσεις καινούριο σπίτι. 

Έχει πλάκα να δεις τους συσχετισμούς και τις πιθανές συνεργασίες αλλά δεν είναι πίστα σε ηλεκτρονικό παιχνίδι ρόλων ( RPG game)  αλλά η Ελλάδα.. 

Ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής δήλωσε ότι ο Καρατζαφέρης είναι βαλβίδα για το πολίτευμα μας. Ο Γιώργαρος δεν είναι χαζός. Μπορεί να την πάτησε γιατί είναι υπερφίαλος και επηρμένος αλλά είναι έξυπνος. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι με αγκομαχητό και αν, θα μπει στην επομένη Βουλή. Ας πλησιάσει όσες σελεμπριτιές θέλει αλλά το καράβι δύσκολα σώζεται. Η Χρυσή Αυγή με μια διαρκώς αυξανόμενη δυναμική μπαίνει οριακά. Δεν θα μου κάνει καθόλου εντύπωση αν απορροφήσει το ένα κόμμα το άλλο. Ή εστω συνεργαστεί. 

Η Ντόρα πήρε τη χαριστική βολή με το εκατομμύριο του Ισίδωρου. Ηταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, στράβωσε και ο γιαλός και οδηγείται μαθηματικά σε μια οδυνηρή πολιτική καταστροφή. Εκτιμώ ότι θα επιστρέψει στη Ν.Δ. Εστω και αυτό το 2% για τον Σαμαρά είναι απαραίτητο. Επιπλέον δε, επειδή εχει – φαντάζομαι – εκτιμηθεί η στάση του Κυριάκου, ισως ήρθε η ωρα να αποκατασταθει η ιστορική πληγή στη Ν.Δ. με τον μπαμπά και την Πολιτική Ανοιξη. Τότε σε έριξα, τώρα μαζεύω την κόρη σου. Πατσίσαμε σενιορ.. 

Η Κατσέλη με τον Καστανίδη τόσα χρόνια σε αυτό το δεδομένο πολιτικκό σύστημα δεν μεγαλούργησαν; Τώρα θα σώσουν την Ελλάδα; Δεν καταλαβαίνω τέτοιου είδους υβρίδια και προβλέπω ότι ο Βαγγέλης είναι πρόθυμος να τους δεχθεί εκ νέου στην μεγάλη πράσινη αγκαλιά. Ισως μετά τις εκλογές για να δουν ότι δεν μετράνε τόσο πολύ στην κοινωνία το κομματικό ζεύγος. 

Μια από τα ίδια και ο Καμμένος. Στο χρηματιστήριο ήταν παρών. Μια ζωή κατείχε θέσεις και αξιώματα. Σήμερα είναι ο Κολοκοτρώνης που μας έλειπε. Είμαι σίγουρος ότι θα τον πλησίασε ο Καρατζαφέρης αλλά όταν ο αγωνιστής Παναγιώτης πλησιάζει διψήφιο ποσοστό στις δημοσκοπήσεις, δεν είναι χαζός να πάει να γίνει υπαρχηγός. 

Ο Κουβέλης τσιμπολογάει από το ΠΑΣΟΚ και οι ψηφοφόροι θα βρουν τις κυρίες Δραγώνα και Ρεπούση. Σάμπως ο συμπαθής Φώτης είναι χθεσινός στην πολιτική; Εχει να μας πει κάτι συγκλονιστικό και να μας δώσει μια λύση; Ή μήπως πιστεύει ότι θα επιβιώσει από τις συνεχείς διασπάσεις είτε με τον Τσίπρα είτε με το άρμεγμα του ΠΑΣΟΚ;

Ο Τσίπρας είναι ηγέτης από μόνος του, και η Αλέκα παραμένει ακμαία και μόνη. 

Τα κομματάκια που βλέπουμε καθημερινά να παρελαύνουν στις οθόνες μας, συνεχίζουν  να μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια. Λες και το πρόβλημα μας είναι αν θα μοιραστεί σε περισσότερα κόμματα η εξουσία. Ούτως ή άλλως τα ίδια πρόσωπα θα την καρπωθούν. Εχει σημασία αν θα έχουν διαφορετικές εταιρικές κάρτες; 

Ρώτησα έναν ορκισμένο και παραδοσιακό νεοδημοκράτη, αν στην Α Αθήνας υπάρχει ένας σοβαρός άνθρωπος από τη Ν.Δ.  Μου απάντησε το κλισέ ότι δεν έχουν καταρτιστεί οι συνδιασμοί ακόμα και προσέθεσε πως υπάρχει ο Προκόπης Παυλόπουλος και η Ελίζα Βόζεμπεργκ. Κάνε μας τη χάρη ρε φίλε. Να ψηφίσω την Τζούλια καλύτερα. 

Απελπισμένος ρώτησα τον βραζιλιάνο προσωπικό μου ποτοαναμείκτη, τι θα ψηφίσει στις εκλογές. Με κοίταξε περιφρονητικά και μου είπε:

«Elementary dear Watson. Το κόμμα που θα ψηφίσω είναι η Χρυσή Αυγή Κοινωνικής Συμφωνίας και Δημοκρατικής Συμμαχίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων…»

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ


Πριν από λίγες μέρες, χτύπησε το κουδούνι της εξώπορτας. Ήμουν στο δωμάτιό μου, η μητέρα μου ήταν πιο κοντά πήγε και άνοιξε μάλλον απερίσκεπτα και άκουγα ότι είχε πιάσει τη συζήτηση. Απόρησα. Με ποιον γνωστό έχει πιάσει κουβεντούλα και δεν του λέει να μπει μέσα;  
Πήγα στην πόρτα και είδα δυο κοπέλες. Με σοβαρή εμφάνιση, κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας, σεμνές και συνεσταλμένες. 
Ο διάλογος:
  •   Παρακαλώ, θέλετε κάτι;
  •   Ε, ξέρετε, να, κάνουμε μια έρευνα…
  •   Τι έρευνα;
  •   Να, για την οικονομική κατάσταση…
  •   Δηλαδή;
  •   Είστε ευχαριστημένος με αυτά που συμβαίνουν;
  •   Δεν κατάλαβα, συγγνώμη, είστε από κάποιον φορέα ή οργανισμό;
  •   Θα θέλατε να απαντήσετε στην ερώτηση;
  •   Σας ξαναρωτάω, από ποιον φορέα είστε; 

Τότε μου έβγαλε από μια θήκη, κάτι σαν βιβλίο που μου φάνηκε γνώριμο…. Το πιασα το υπονοούμενο.. 
 
  •   Σκοπιά ή Ξύπνα;
  •   Α! έκανε ξαφνιασμένη η μια.. Ναι, είμαστε μάρτυρες του Ιεχωβά και η Καινή Διαθήκη μας λέει..
  •   Ναι, κάτι εχω διαβάσει αλλά η δική σας διαφέρει…
  •   Όχι! Τα ίδια είμαστε
  •   Πως τα ίδια γλυκιά μου; Η δική μου έχει πάντα σταυρό. Στα δικά σας έντυπα τον έχετε προσθαφαιρέσει πέντε φορές…
  •   Βλέπω ξέρετε…
  •   Οχι πολλά μη νομίζεις.. Και πάλι όμως έχουμε διαφορές…
  •   Δηλαδή;
  •   Στη δική μου Καινή διαθήκη μπορούν να σωθούν ολοι. Στη δική σας μόνο 144.000 Νομίζω ότι για τα δικά σας δεδομένα εχω χάσει το τρένο…
  •   Όχι, δεν είναι ακριβώς αυτό, μου αντέντεινε, οι 144 χιλιάδες εχουν ήδη ανυψωθεί..
  •   Αρα; Γιατί να παλέψουμε οι υπόλοιποι; Από τότε που κατέβηκε ο Χριστός, δεν βρέθηκαν 144 χιλιάδες άγιοι;
  •   Δεν είναι ακριβώς έτσι..
  •   Η Δευτέρα παρουσία πότε θα γίνει; Τις ρώτησα
  •   Δεν ξέρουμε…
  •   Πως δεν ξέρετε! Έχετε κάνει 4 προβλέψεις! Μας τα είπατε για το 1914, το 1925, το 1975 και κάτι λέγατε για το millennium bug αλλά τελικά όλα είναι στη θέση τους! Και να θέλει κανείς να σας πάρει στα σοβαρά, δεν μπορεί.. Τέλοσπάντων, επειδή ο χρόνος μου είναι πολύτιμος, φαντάζομαι και ο δικός σας, να σας ρωτήσω κάτι τελευταίο. Γυρνάω στη μια: Είστε φίλες με την κοπέλα; Τη ρωτάω.
  •   Ναι, βέβαια.
  •   Αν γλυκιά μου, χτύπα ξύλο ή σίδερο, πάθεις ένα τροχαίο ατύχημα, μπορεί η φίλη σου να σου δώσει αίμα; Μπορείς να κάνεις μετάγγιση για να σώσουν οι γιατροί τη ζωή σου;
  •   Ξέρετε, πετάγεται, η άλλη αυτό είναι ένα περίπλοκο θέμα…
  •   Συγγνώμη αλλά δεν είναι καθόλου περίπλοκο. Είμαι εθελοντής αιμοδότης και η δική μου Πίστη μου δεν με εμποδίζει να δώσω το αίμα μου για να βοηθήσω έναν συνάνθρωπο μου ώστε μην πεθάνει. Επειδή ποτέ δεν είναι αργά, σας εύχομαι να βρείτε το δρόμο να γυρίσετε στην Ορθοδοξία. Δεν αποκλείει κανέναν… 

Χτύπησαν και το κουδούνι του γείτονα.
Προς στιγμήν σκέφτηκα να βγω έξω να τους διώξω. Άλλωστε και συνταγματικά απαγορεύεται ο προσηλυτισμός. Δεν θέλησα να γίνω Ουζμπεκιστάν και ευτυχώς ο γείτονας τις έδιωξε μόλις κατάλαβε τι είναι με ένα ξερό «ευχαριστώ δεν με ενδιαφέρει». 


Όλα τα χαμε, επιδρομές από Ιεχωβάδες μας έλειπαν…

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ...χμμ..

Ο Διάλογος

   Suspect darling που θα με πας απόψε μια και είναι η παγκόσμια μέρα μου; 

       Λίγο πιο πέρα από κει που με πήγες εσυ μανάρι μου στη δικιά μου

                Μα εσεις δεν έχετε!

      Σωστά. Δεν έχουμε τη μέρα της γυναίκας, της μητέρας και της γκόμενας στις 14/2, ούτε καν    μήνας δεν πέρασε!

     Εμ τι να σου κάνουμε, πρέπει να μας προσέχετε....

    Όπως πραγματικά πρέπει. Οπότε λοιπόν sugar honey, ΕΣΥ ΘΑ ΜΕ ΒΓΑΛΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟΨΕ. Τη μάνα μου να την τιμήσω. Τη γκόμενα κομμάτια να γίνει. Η γυναίκα όμως πρέπει να μας προσέχει γιατί είμαστε λιγότεροι και είδος προς εξαφάνιση!

              Μπα, τι μας λες!

           Χο! Η παγκόσμια μέρα σου είναι για τη διαμαρτυρία των εργατριών το 1857 και κατήντησε άλλο ένα ladies night. Ειδικά στην εποχή μας, δεν ψάχνετε για συντρόφους αλλά για χορηγούς. Αντι να κοιτάτε στην ψυχή και στα μάτια, εστιάζετε μόνο στους σιξ πακ φραγκάτους. Η κρίση θέλει καλοπέραση και ο άντρας ο σωστός πρέπει να χαλάει χρήμα. Τι να την κάνεις την αγάπη και το συναίσθημα; Ξεπερασμένα πράγματα. Εχεις δει σε κάποιο σίριαλ έναν μισθωτό που να παλεύει στην καθημερινότητα του;; Ολοι με λυμένα προβλήματα είναι, δεν έχουν τι να κάνουν και γκομενίζουν. Ετσι πρέπει να γίνει και στη ζωή. Πήγαινε λοιπόν και βρες τους. Στα σκυλάδικα με τις φίλες σου ή ψάρεψε από το facebook. Μετά το παίζετε και θύματα ενώ είστε οι μεγαλύτεροι θύτες. Το μόνο που θέλω να μου πεις, είναι αν το το κλουβί της μοναξιάς το θέλεις γυάλινο ή χρυσό

            Νευράκια, νευράκια σήμερα αγαπημένε μου ύποπτε;;

     Ναι μωρέ,  κόβω το τσιγάρο…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ


Στη χώρα που κατά πάσα πιθανότητα αποτελεί το πιο βόρειο άκρο της Αφρικής με λευκούς κατοίκους, αποφασίσαμε πως για όλα τα δεινά της κοινωνίας μας φταίει ενας τραγουδιστής. 

Στη χώρα που 365 μέρες το χρόνο έχει χορηγό τη διαφθορά και την παρακμή, πήγαμε σε μια δωρεάν συναυλία να κάνουμε ως συνήθως στην Ελλάδα τους τζάμπα μάγκες. 

Με τον Γιώργο Νταλάρα δεν έχω τίποτα κοινό. Ούτε καν ένα βαθμό συγγένειας, ένα συμφέρον, μια χορηγία έστω για να τον υπερασπιστώ. Να σου πω την αλήθεια, ως άνθρωπο, ακριβώς δεν ξέρω γιατί, αλλά ποτέ δεν τον κατασυμπάθησα. Ίσως να φταίει η λάσπη του Πανούση. Μάλλον έπιασε καλά.  

Μια ζωή ξινός, επαγγελματική μηχανή και αρκετά σκληρός μου φαινόταν. Αναγνωρίζω όμως ότι είναι μέσα στους 3 αντε 5, καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών στην Ελλάδα και έχει μια ιστορία 40 ετών στο χώρο. 

Είναι εύκολο  να πουλάς επανάσταση στην εποχή μας. Ειδικά στα κοινωνικά δίκτυα, μια ματιά να ρίξεις, είμαστε 3 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι στο facebook και …4 εκατομμύρια Κολοκοτρώνηδες και Τσε Γκεβάρες. Ενας από τους λόγους που είμαι απαισιόδοξος ότι θα τη γλιτώσουμε, είναι πως είμαστε διεφθαρμένοι από τον κορυφαίο πολιτικό μέχρι τον τελευταίο εργάτη. 

Η υποκρισία δεν αντέχεται και δεν μας ενοχλούν οι λαϊκοποπ σκυλάδες που παρελαύνουν καθημερινά μπροστά στα μάτια μας και η σκουπιδοτηλεόραση που μας φλομώνει στις πλαστικούρες και μας έφταιξε ο Νταλάρας. 

Πλούτισε λέει, ενώ τραγουδούσε για τη φτωχολογιά.
Τα έκλεψε από κανέναν; 40 χρόνια καριέρας έχει και είναι κορυφαίος. Πρέπει για να ικανοποιηθεί το αίσθημα του ζηλόφθονου μικροαστού να έχει καταστραφεί οικονομικά και να επαιτεί στους δρόμους; 

Καπηλεύθηκε την Κύπρο και δεν ήταν τόσο αφιλοκερδής ο αγώνας του. Ήμουν νιος και γέρασα και βαρέθηκα πια αυτό το θέμα. Πραγματικά δηλαδή. Σε λίγο δεν θα ξεχωρίζω αν είναι αλήθεια ή αστικός μύθος. Ακόμα και ετσι να έγινε, το 2012 το ξαναθυμηθήκαμε;

Έκανε απαράδεκτες δηλώσεις στην Τσαπανίδου περί Μνημονίου.
Μάλιστα, τι το τρομερό είπε ο άνθρωπος, μια και το είδα το απόσπασμα;
Ότι το Μνημόνιο δεν είναι το ιδεατό αλλά το μη χείρον αφού η εναλλακτική μας ήταν η καταστροφή. Όχι, συμπληρώνει ο μονίμως σε εγρήγορση Λεωνάηντας: Συμφώνησε στην παραχώρηση της Εθνικής μας κυριαρχίας! Θάνατος! 

Ουσιαστικά έτσι όπως απάντησε, προσπέρασε τη βαρυγδουπιά της Πόπης [ φαίνεται πως μετά τον Χριστιανόπουλο θα πάρει το αίμα της πίσω ] και απάντησε το αυτονόητο. Για να μην κάνω όμως τον μέγα ερμηνευτή, ας το δούμε ψυχρά, όπως ο Εσκιμώος το ιγκλού του. 

Υπάρχουν δύο ειδών εθνικές κυριαρχίες. Από τα σύνορα και μέσα και από τα σύνορα και εξω. 

Στα εσωτερικά μας λοιπόν, εδώ και πολλά χρόνια το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο υπερισχύει του ελληνικού. Για τη Δημόσια διοίκηση, για τους διορισμούς και όλα τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας, για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε, δεν μας επεβλήθη τίποτα απέξω. Όπως φτιάξαμε το ΑΣΕΠ, έτσι φτιάξαμε και τα αντίστοιχα παράθυρα για να το προσπεράσουμε. Όπως φτιάξαμε επίσης ένα πλήθος νόμων που δεν εφαρμόσαμε. 

Στα εξωτερικά μας, χρειάζεται ειδική μετάφραση για να καταλάβεις ότι τα Ιμια είναι γκρίζα ζώνη, ότι ένα τσόφλι που λέγεται Σκόπια μας παίζει μπάλα, ότι κολώνουμε να χαράξουμε τις ΑΟΖ μας ( ο Κύπριος αρμόδιος μας ξεμπρόστιασε, όχι εγω ) και ότι δεν προχωρήσαμε και πολύ φανατικά το Μπουργκάζ – Αλεξανδρούπολη. Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις πως οποιος σου δίνει λεφτά σε εχει στο χέρι; 

Ο Νταλάρας φταίει για αυτό; 

Ας πούμε όμως ότι είναι πράκτορας των Αμερικανών. Τέκτονας 32ου βαθμού και πάει για προαγωγή. Σιωνιστής. Εφιάλτης και Πήλιος Γούσης μαζί. Τον εχει αφορίσει ο Λιακόπουλος. Και η Τζούλια που δεν θα τον συμπεριλάβει στο κόμμα της. 

Δεν μπορώ ούτε να δικαιολογήσω, ούτε να χειροκροτήσω, ούτε να γράψω επαναστατικά ότι «καλά του κάνανε» από τον καναπέ μου. Δεν μπορώ να επικροτήσω ούτε τα κατάλοιπα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, ούτε τους Οστρογότθους, ούτε τους χουλιγκάνους, ούτε τον όχλο.
Σε μια δωρεάν συναυλία, πήγαν οι βαρύμαγκες και πέταξαν, γιαούρτια, καφέδες, καρέκλες και ροχάλες και εντάξει τώρα τα λύσαμε τα προβλήματά μας γιατί ως γνωστόν αυτός ήταν ο εχθρός. Ο Νταλάρας και ο ντράμερ του. Άντε μια γιούχα, με πολύ κόπο,  να την καταλάβω. Όχι όμως βία. Μαγκιά δεν είναι να μαζευτούν 30-50 εναντίον ενός. 

Δεν μπορεί από τη μια να λέμε για την Ελλάδα μας και τον πολιτισμό της και από την άλλη να συμπεριφερόμαστε λες και τον πατέρα μας τον έλεγαν Μαο και τη μάνα μας Μαο και φυσιολογικά λεγόμαστε και εμεις Μαο Μαο. 

Ότι και αν είπε ο Νταλάρας, δεν έκανε πολιτικό διάγγελμα, συναυλία έδωσε. Αμα θες πήγαινε, αμα δεν θες μην πας. Αλλά το να πας για να γίνεις όχλος και να πετάς καρέκλες είναι αθλιότητα.
Δεν θα ανησυχούσα αν ήταν μόνο αυτοί. Χουλιγκάνοι πάντα υπήρχαν. Ανησυχώ γιατί στα κοινωνικά δίκτυα βλέπω πολλούς να επικροτούν τέτοιες συμπεριφορές και κόσμος θολωμένος να βάλει επι δικαίων και αδικών με φοβίζει. 

Ούτε ο Νταλάρας θα σταματήσει να είναι σπουδαίος και πλούσιος τραγουδιστής, ούτε οι τσέπες των χουλιγκάνων θα γεμίσουν ευρώ.  

Αυτό που αναρωτιέμαι είναι ότι τελικά εναντίον ποίων εκτοξεύθηκαν οι καρέκλες, οι ροχάλες, τα γιαούρτια και οι καφέδες…

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ...


Επειδή σε αυτή τη χώρα μόνο να γκρινιάζετε ξέρετε, να κράζετε και να μην προτείνετε τίποτα, ήρθε η ώρα που οι προτάσεις μου, θα βγάλουν την Ελλάδα μας από την κρίση και θα την οδηγήσουν στην ευμάρεια, την πρόοδο και την ευημερία. 

Θέλετε να ξεχρεώσουμε; 

Το θέλετε πραγματικά; 

Να ξεχρεώσουμε χωρίς κανέναν επιπλέον φόρο, μνημόνιο, χαράτσι, περικοπή μισθού και απολύσεις δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων; 

Είναι όντως αυτός ο σκοπός; 

Ο δρόμος είναι ένας και μοναδικός. 

Μόνο εγω τον ξέρω και σου κάνω τη χάρη να τον μοιραστώ μαζί σου.

    Είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και στην Ευρωζώνη. Και στον ΟΗΕ. Και στο ΝΑΤΟ. Έχουμε και SATO. Με τους Τούρκους έχουμε εξαιρετικές σχέσεις πια, με επισκέψεις σε Πατριαρχεία, κουμπαριές, κουμπουριές, ανταλλαγή πληθυσμών, ( πολλοί Έλληνες τουρίστες πάνε απέναντι και ακόμα πιο πολλοί μουσουλμάνοι μας έρχονται καθημερινά ) τσάμικα και καλαματιανά, τζαμί θα τους φτιάξουμε, και παράλληλα κάνουμε μαζί ασκήσεις στο Αιγαίο παίζοντας τους κλέφτες και τους αστυνόμους για να μη σκουριάσουν τα παλιαεροπλάνα. Μικρές ατυχίες με τα Ίμια δεν είναι σωστό να αμαυρώσουν μια αγαπημένη σχέση δεκαετιών και μια άριστη γειτονία αιώνων. Με τους Αλβανούς είμαστε ενθουσιασμένοι. Τους αφομοιώσαμε σε σημείο που να μην ξεχωρίζουν από μας, στα περισσότερα μεγάλα έργα υποδομής που έγιναν στη χώρα μας έχουν βάλει το χέρι τους ως εργατικό δυναμικό και τελικά αμφιβάλλω αν έχουμε καν σύνορα με την Αλβανία. Με τους Βούλγαρους είμαστε εδώ και χρόνια κολλητοί. Οι ΒορειοΕλλαδίτες πάνε στη Χαλκιδική το καλοκαίρι και στη Βουλγαρία το χειμώνα. Οι Σκοπιανοί είναι δικοί μας. Ανοίξαμε επιχειρήσεις εκει, πηγαινοερχόμαστε και τα της ονομασίας δες τα ως ένα παιδικό πείσμα. Το πολύ πολύ να τους αναγνωρίσουμε ως Μακεδονία για να πάψουν να γκρινιάζουν. Σαν το παιδάκι. Του παίρνεις τελικά το παγωτό και σταματάει να κλαίει. Οι Νότιοι γείτονές μας εχουν τα δικά τους προβλήματα και μεσολαβεί η Κρήτη. Οι Ιταλοί είναι και αυτοί μακριά. Κάθε καλοκαίρι κάνουν απόβαση στα Επτάνησα. Μια χαρά. Η ερώτηση που τίθεται είναι συγκεκριμένη. Τον στρατό τι τον θέλουμε; Θες να ξεχρεώσεις; Απολύονται όλοι οι στρατιωτικοί. Ούτως ή άλλως είναι αντιπαραγωγικοί. Πουλάμε όλα μας τα όπλα. Τα οχήματα. Τα πολεμοφόδια. Δεν τα έχουμε ανάγκη κύριε. Αμα χρειαστούμε κάτι συμμετέχουμε σε τόσους διεθνείς οργανισμούς.  Άντε να κρατήσουμε 4-5 ελικόπτερα για να μεταφέρουμε ασθενείς. Τουρίστες εννοώ και όχι Έλληνες. Ας πρόσεχαν αυτοί. Κάθε χρόνο ξοδεύουμε αμύθητα ποσά για τα παλιόπλα. Σάμπως τα τελευταία 60 χρόνια μας χρειάστηκαν; Αντιθέτως θα κερδίσουμε χώρο από τα στρατόπεδα που θα καταργηθούν και σε αυτές τις εκτάσεις θα κάνουμε φωτοβολταϊκά ή αν έχουν τουριστικό ενδιαφέρον θα τις πουλήσουμε. 

   Η Δημόσια Δωρεάν Παιδεία είναι καταπληκτική. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει οι μαθητές να απολαμβάνουν τέτοιο επίπεδο μόρφωσης δωρεάν. Από μας μέχρι σήμερα  είναι τσάμπα αλλά σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης γιατί τα σκάνε δηλαδή; Τίμη έκαστου βιβλίου 5 ευρώ. Στα πανεπιστημιακά 100 και άνω. Τιμή ημερήσιας εκπαίδευσης ανά μαθητή και φοιτητή 20 ευρώ. Και λίγα λέμε αλλά θα το ξεκινήσουμε πειραματικά για τιμή γνωριμίας. Θέλεις αγαπητέ γονέα εκπαίδευση για το παιδί σου; 500 ευρώ το μήνα. Αμα θες. Αλλιώς να βγει το παιδί να δουλέψει. Όπως κάνουν στη Σιγγαπούρη και φτιάχνουν όλα τα αθλητικά παπούτσια που κυκλοφορούν στον πλανήτη. Να έρθουν τα εργοστάσια εδώ ωστε μετά τη δουλειά να κάνουν και μια βουτιά στις παραλίες. 

   Ο σοφός Ανδρέας Λοβέρδος κινείται σωστά σε αυτή την κατεύθυνση αν και δεν είναι τόσο τολμηρός όσο πρέπει. Η Ελλάδα πληρώνει πάρα πολλά στους άχρηστους κοινωνικά πληθυσμούς. Τι τα θέλουμε τα γερόντια; Από τη μια πρέπει να τους κόψουμε τις συντάξεις όσο περισσότερο γίνεται για τους υγιείς γέροντες. Αμα δεν εχουν να φάνε, ε, που θα πάει..  Για τους ασθενείς, κάτι πάμε να κάνουμε με τη δραστική ουσία και τις πληρωμένες επισκέψεις ακόμα και στους ασφαλισμένους. Δεν είναι αρκετό. Θέλεις καλό φάρμακο γιαγιά; Πλήρωσέ το! Αλλιώς πακιστάν, τατζικιστάν, κιμωλία και αλεύρι. Το προσδόκιμο ζωής για τις γυναίκες είναι 80 ετών και για τους άνδρες έφτασε στα 77 χρόνια. Γιατί; Για να τους πληρώνουμε; Τι θέλεις δηλαδή; Δωρεάν περίθαλψη; Μπα! Τόσα χρόνια είχες, τώρα δεν γίνεται. Πας στο νοσοκομείο, στο Ι.Κ.Α. στο ιατρείο; 60 ευρώ επίσκεψη και τα 50 υπερ του κράτους. Θέλεις φάρμακο; 1 ευρω τα της δραστικής και από 30 και πάνω τα γνωστά φάρμακα. Από κει δηλαδή θα ξεκινάει η τιμή της ασπιρίνης. Αλλιώς, πάρε το ασπιρινέξ. Ε, πόσο θα ζήσουν άλλο οι γέροι; Πόσο πια; Καταλαβαίνεις για τι εξοικονόμηση μιλάμε;

Σκέψου το.

Ξεχρεώνουμε άμεσα. 

Καταργούμε στρατό, παιδεία και υγεία. 

Αν δεν φτάσουν αυτά, τώρα που το ξανασκέφτομαι δηλαδή, έχουμε 200 κατοικημένα νησιά και αν συνυπολογίσω τις νησίδες και τις βραχονησίδες είναι 3.000. 

Τι να τα κάνουμε τόσα πολλά;