Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ


Είναι πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει. Βουλευτές διαγράφονται, φεύγουν από δω, πάνε από κει, πολλά και διάφορα μικροκομματίδια εμφανίζονται και ο στόχος είναι ενας. 

Να αρπάξουν οσα περισσότερα κοψίδια μπορούν από τα κουφάρια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. 

Πιθανώς να τα καταφέρουν. Ετσι όπως τα έκαναν τα κόμματα εξουσίας, προσπαθούν να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους και όσους έφαγαν ώστε να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας και να συνεχίσουν τα πεπραγμένα των τελευταίων μηνών. 

Όπως με την επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου του 2004, το μεγάλο λάθος που έγινε τότε, είναι ότι δεν καθαρίσαμε το ποδόσφαιρό μας αλλά διατηρήσαμε το ίδιο αρρωστημένο καθεστώς για αυτό και δεν εξαργυρώσαμε την επιτυχία. Έτσι και σήμερα. 

Το θέμα μας δεν είναι αν ο τάδε κάνει κόμμα και ποιους παίρνει μαζί του από τους πρασινομπλέ. Το θέμα είναι αν έχει να μας πει κάτι καινούριο. Το θέμα είναι αν υπάρχει ένας νέος και άφθαρτος άνθρωπος και όχι οι ίδιοι που απλώς αλλάζουν στέκια. Έχουμε μπει όλοι μας σε μια συζήτηση για τα ποσοστά που θα πάρει ο καθένας τους και δεν κοιτάμε ότι με παλιά τούβλα δεν μπορείς να χτίσεις καινούριο σπίτι. 

Έχει πλάκα να δεις τους συσχετισμούς και τις πιθανές συνεργασίες αλλά δεν είναι πίστα σε ηλεκτρονικό παιχνίδι ρόλων ( RPG game)  αλλά η Ελλάδα.. 

Ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής δήλωσε ότι ο Καρατζαφέρης είναι βαλβίδα για το πολίτευμα μας. Ο Γιώργαρος δεν είναι χαζός. Μπορεί να την πάτησε γιατί είναι υπερφίαλος και επηρμένος αλλά είναι έξυπνος. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι με αγκομαχητό και αν, θα μπει στην επομένη Βουλή. Ας πλησιάσει όσες σελεμπριτιές θέλει αλλά το καράβι δύσκολα σώζεται. Η Χρυσή Αυγή με μια διαρκώς αυξανόμενη δυναμική μπαίνει οριακά. Δεν θα μου κάνει καθόλου εντύπωση αν απορροφήσει το ένα κόμμα το άλλο. Ή εστω συνεργαστεί. 

Η Ντόρα πήρε τη χαριστική βολή με το εκατομμύριο του Ισίδωρου. Ηταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, στράβωσε και ο γιαλός και οδηγείται μαθηματικά σε μια οδυνηρή πολιτική καταστροφή. Εκτιμώ ότι θα επιστρέψει στη Ν.Δ. Εστω και αυτό το 2% για τον Σαμαρά είναι απαραίτητο. Επιπλέον δε, επειδή εχει – φαντάζομαι – εκτιμηθεί η στάση του Κυριάκου, ισως ήρθε η ωρα να αποκατασταθει η ιστορική πληγή στη Ν.Δ. με τον μπαμπά και την Πολιτική Ανοιξη. Τότε σε έριξα, τώρα μαζεύω την κόρη σου. Πατσίσαμε σενιορ.. 

Η Κατσέλη με τον Καστανίδη τόσα χρόνια σε αυτό το δεδομένο πολιτικκό σύστημα δεν μεγαλούργησαν; Τώρα θα σώσουν την Ελλάδα; Δεν καταλαβαίνω τέτοιου είδους υβρίδια και προβλέπω ότι ο Βαγγέλης είναι πρόθυμος να τους δεχθεί εκ νέου στην μεγάλη πράσινη αγκαλιά. Ισως μετά τις εκλογές για να δουν ότι δεν μετράνε τόσο πολύ στην κοινωνία το κομματικό ζεύγος. 

Μια από τα ίδια και ο Καμμένος. Στο χρηματιστήριο ήταν παρών. Μια ζωή κατείχε θέσεις και αξιώματα. Σήμερα είναι ο Κολοκοτρώνης που μας έλειπε. Είμαι σίγουρος ότι θα τον πλησίασε ο Καρατζαφέρης αλλά όταν ο αγωνιστής Παναγιώτης πλησιάζει διψήφιο ποσοστό στις δημοσκοπήσεις, δεν είναι χαζός να πάει να γίνει υπαρχηγός. 

Ο Κουβέλης τσιμπολογάει από το ΠΑΣΟΚ και οι ψηφοφόροι θα βρουν τις κυρίες Δραγώνα και Ρεπούση. Σάμπως ο συμπαθής Φώτης είναι χθεσινός στην πολιτική; Εχει να μας πει κάτι συγκλονιστικό και να μας δώσει μια λύση; Ή μήπως πιστεύει ότι θα επιβιώσει από τις συνεχείς διασπάσεις είτε με τον Τσίπρα είτε με το άρμεγμα του ΠΑΣΟΚ;

Ο Τσίπρας είναι ηγέτης από μόνος του, και η Αλέκα παραμένει ακμαία και μόνη. 

Τα κομματάκια που βλέπουμε καθημερινά να παρελαύνουν στις οθόνες μας, συνεχίζουν  να μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια. Λες και το πρόβλημα μας είναι αν θα μοιραστεί σε περισσότερα κόμματα η εξουσία. Ούτως ή άλλως τα ίδια πρόσωπα θα την καρπωθούν. Εχει σημασία αν θα έχουν διαφορετικές εταιρικές κάρτες; 

Ρώτησα έναν ορκισμένο και παραδοσιακό νεοδημοκράτη, αν στην Α Αθήνας υπάρχει ένας σοβαρός άνθρωπος από τη Ν.Δ.  Μου απάντησε το κλισέ ότι δεν έχουν καταρτιστεί οι συνδιασμοί ακόμα και προσέθεσε πως υπάρχει ο Προκόπης Παυλόπουλος και η Ελίζα Βόζεμπεργκ. Κάνε μας τη χάρη ρε φίλε. Να ψηφίσω την Τζούλια καλύτερα. 

Απελπισμένος ρώτησα τον βραζιλιάνο προσωπικό μου ποτοαναμείκτη, τι θα ψηφίσει στις εκλογές. Με κοίταξε περιφρονητικά και μου είπε:

«Elementary dear Watson. Το κόμμα που θα ψηφίσω είναι η Χρυσή Αυγή Κοινωνικής Συμφωνίας και Δημοκρατικής Συμμαχίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων…»



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια