Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ


Διαβάσαμε πως μεταξύ των άλλων, θα μας έρθουν 160 Γερμανοί εφοριακοί ώστε να γίνει σωστά η δουλειά. Το ελληναριό ξεσηκώθηκε. 

Και όχι, και δεν είναι σωστό, και δεν πρέπει, και δεν θέλουμε κατακτητές, και ναζί, και όξω οι γερμαναράδες και όλα αυτά τα εθνικοαπελευθερωτικά. 

Διαμαρτύρομαι και εγώ!
Μόνο 160 ;

Είναι δυνατόν; 

Τι να πρωτοκάνουν 160; 

Μπορούν να φέρουν 1160; 

Μήπως μπορούν να φέρουν 2160;

Αν πρέπει να διαλέξω μεταξύ ενός Έλληνα εφοριακού και ενός Γερμανού εφοριακού, συγγνώμη αλλά θα προτιμήσω τον Φριντς και τον Χανς. Και τον Γιοχαν. 

Μηπως το ελληνικό φορολογικό σύστημα θριάμβευσε και μας περισσεύει η εποπτεία των Γερμανών; 

Με συγχωρείς δηλαδή, αλλά τόσα χρόνια βαρέθηκα να πληρώνω ως μισθωτός και η μητέρα μου ως συνταξιούχος. Ας το μοιραστούμε.  

Αν είχαμε σοβαρότητα και ως κρατικό σύστημα αλλά και ως ατομική υπευθυνότητα δεν θα χρειαζόμασταν τους Γερμανούς εφοριακούς. Πιθανώς και να μην είχαμε φτάσει ως εδώ αλλά αυτό είναι άλλο θέμα συζήτησης. 
 
Επομένως αφού εμείς είμαστε στην καλύτερη ανίκανοι και στη χειρότερη απολύτως διεφθαρμένοι, ας έρθουν κάποιοι άλλοι να μας κάνουν ανθρώπους δια της βίας.
Βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση αλλά πιστεύω ότι είναι και μια καλή ευκαιρία να μπουν μερικά πράγματα σε μια τάξη. Δεν μπορεί να φωνάζουμε όταν δεν μπορούμε και κυρίως όταν δεν θέλουμε να διορθωθούν μερικά πράγματα. Δηλαδή θέλουμε αλλά όταν δεν αφορούν την κλίκα μας.
Αν λοιπόν εκεί που σήμερα από τους δέκα πληρώνουν οι πέντε και με τους Γερμανούς εφοριακούς πληρώσουν οι εννιά, θα είναι κέρδος για όλους μας. 

Τέλος θέλω να σημειώσω πως δεν μας συμφέρει η καλλιέργεια αντιγερμανικού μένους. Μπορεί ο Σόϊμπλε να κάνει τον σκληρό του Μαϊάμι αλλά σκέψου πόσα εκατομμύρια ευρώ μπαίνουν κάθε χρόνο στα ταμεία μας από τους Γερμανούς τουρίστες και σκέψου αν ολοι αυτοί για σπάσιμο αποφασίσουν φέτος να πάνε στην Τουρκία…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια