Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ...


Επειδή σε αυτή τη χώρα μόνο να γκρινιάζετε ξέρετε, να κράζετε και να μην προτείνετε τίποτα, ήρθε η ώρα που οι προτάσεις μου, θα βγάλουν την Ελλάδα μας από την κρίση και θα την οδηγήσουν στην ευμάρεια, την πρόοδο και την ευημερία. 

Θέλετε να ξεχρεώσουμε; 

Το θέλετε πραγματικά; 

Να ξεχρεώσουμε χωρίς κανέναν επιπλέον φόρο, μνημόνιο, χαράτσι, περικοπή μισθού και απολύσεις δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων; 

Είναι όντως αυτός ο σκοπός; 

Ο δρόμος είναι ένας και μοναδικός. 

Μόνο εγω τον ξέρω και σου κάνω τη χάρη να τον μοιραστώ μαζί σου.

    Είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και στην Ευρωζώνη. Και στον ΟΗΕ. Και στο ΝΑΤΟ. Έχουμε και SATO. Με τους Τούρκους έχουμε εξαιρετικές σχέσεις πια, με επισκέψεις σε Πατριαρχεία, κουμπαριές, κουμπουριές, ανταλλαγή πληθυσμών, ( πολλοί Έλληνες τουρίστες πάνε απέναντι και ακόμα πιο πολλοί μουσουλμάνοι μας έρχονται καθημερινά ) τσάμικα και καλαματιανά, τζαμί θα τους φτιάξουμε, και παράλληλα κάνουμε μαζί ασκήσεις στο Αιγαίο παίζοντας τους κλέφτες και τους αστυνόμους για να μη σκουριάσουν τα παλιαεροπλάνα. Μικρές ατυχίες με τα Ίμια δεν είναι σωστό να αμαυρώσουν μια αγαπημένη σχέση δεκαετιών και μια άριστη γειτονία αιώνων. Με τους Αλβανούς είμαστε ενθουσιασμένοι. Τους αφομοιώσαμε σε σημείο που να μην ξεχωρίζουν από μας, στα περισσότερα μεγάλα έργα υποδομής που έγιναν στη χώρα μας έχουν βάλει το χέρι τους ως εργατικό δυναμικό και τελικά αμφιβάλλω αν έχουμε καν σύνορα με την Αλβανία. Με τους Βούλγαρους είμαστε εδώ και χρόνια κολλητοί. Οι ΒορειοΕλλαδίτες πάνε στη Χαλκιδική το καλοκαίρι και στη Βουλγαρία το χειμώνα. Οι Σκοπιανοί είναι δικοί μας. Ανοίξαμε επιχειρήσεις εκει, πηγαινοερχόμαστε και τα της ονομασίας δες τα ως ένα παιδικό πείσμα. Το πολύ πολύ να τους αναγνωρίσουμε ως Μακεδονία για να πάψουν να γκρινιάζουν. Σαν το παιδάκι. Του παίρνεις τελικά το παγωτό και σταματάει να κλαίει. Οι Νότιοι γείτονές μας εχουν τα δικά τους προβλήματα και μεσολαβεί η Κρήτη. Οι Ιταλοί είναι και αυτοί μακριά. Κάθε καλοκαίρι κάνουν απόβαση στα Επτάνησα. Μια χαρά. Η ερώτηση που τίθεται είναι συγκεκριμένη. Τον στρατό τι τον θέλουμε; Θες να ξεχρεώσεις; Απολύονται όλοι οι στρατιωτικοί. Ούτως ή άλλως είναι αντιπαραγωγικοί. Πουλάμε όλα μας τα όπλα. Τα οχήματα. Τα πολεμοφόδια. Δεν τα έχουμε ανάγκη κύριε. Αμα χρειαστούμε κάτι συμμετέχουμε σε τόσους διεθνείς οργανισμούς.  Άντε να κρατήσουμε 4-5 ελικόπτερα για να μεταφέρουμε ασθενείς. Τουρίστες εννοώ και όχι Έλληνες. Ας πρόσεχαν αυτοί. Κάθε χρόνο ξοδεύουμε αμύθητα ποσά για τα παλιόπλα. Σάμπως τα τελευταία 60 χρόνια μας χρειάστηκαν; Αντιθέτως θα κερδίσουμε χώρο από τα στρατόπεδα που θα καταργηθούν και σε αυτές τις εκτάσεις θα κάνουμε φωτοβολταϊκά ή αν έχουν τουριστικό ενδιαφέρον θα τις πουλήσουμε. 

   Η Δημόσια Δωρεάν Παιδεία είναι καταπληκτική. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει οι μαθητές να απολαμβάνουν τέτοιο επίπεδο μόρφωσης δωρεάν. Από μας μέχρι σήμερα  είναι τσάμπα αλλά σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης γιατί τα σκάνε δηλαδή; Τίμη έκαστου βιβλίου 5 ευρώ. Στα πανεπιστημιακά 100 και άνω. Τιμή ημερήσιας εκπαίδευσης ανά μαθητή και φοιτητή 20 ευρώ. Και λίγα λέμε αλλά θα το ξεκινήσουμε πειραματικά για τιμή γνωριμίας. Θέλεις αγαπητέ γονέα εκπαίδευση για το παιδί σου; 500 ευρώ το μήνα. Αμα θες. Αλλιώς να βγει το παιδί να δουλέψει. Όπως κάνουν στη Σιγγαπούρη και φτιάχνουν όλα τα αθλητικά παπούτσια που κυκλοφορούν στον πλανήτη. Να έρθουν τα εργοστάσια εδώ ωστε μετά τη δουλειά να κάνουν και μια βουτιά στις παραλίες. 

   Ο σοφός Ανδρέας Λοβέρδος κινείται σωστά σε αυτή την κατεύθυνση αν και δεν είναι τόσο τολμηρός όσο πρέπει. Η Ελλάδα πληρώνει πάρα πολλά στους άχρηστους κοινωνικά πληθυσμούς. Τι τα θέλουμε τα γερόντια; Από τη μια πρέπει να τους κόψουμε τις συντάξεις όσο περισσότερο γίνεται για τους υγιείς γέροντες. Αμα δεν εχουν να φάνε, ε, που θα πάει..  Για τους ασθενείς, κάτι πάμε να κάνουμε με τη δραστική ουσία και τις πληρωμένες επισκέψεις ακόμα και στους ασφαλισμένους. Δεν είναι αρκετό. Θέλεις καλό φάρμακο γιαγιά; Πλήρωσέ το! Αλλιώς πακιστάν, τατζικιστάν, κιμωλία και αλεύρι. Το προσδόκιμο ζωής για τις γυναίκες είναι 80 ετών και για τους άνδρες έφτασε στα 77 χρόνια. Γιατί; Για να τους πληρώνουμε; Τι θέλεις δηλαδή; Δωρεάν περίθαλψη; Μπα! Τόσα χρόνια είχες, τώρα δεν γίνεται. Πας στο νοσοκομείο, στο Ι.Κ.Α. στο ιατρείο; 60 ευρώ επίσκεψη και τα 50 υπερ του κράτους. Θέλεις φάρμακο; 1 ευρω τα της δραστικής και από 30 και πάνω τα γνωστά φάρμακα. Από κει δηλαδή θα ξεκινάει η τιμή της ασπιρίνης. Αλλιώς, πάρε το ασπιρινέξ. Ε, πόσο θα ζήσουν άλλο οι γέροι; Πόσο πια; Καταλαβαίνεις για τι εξοικονόμηση μιλάμε;

Σκέψου το.

Ξεχρεώνουμε άμεσα. 

Καταργούμε στρατό, παιδεία και υγεία. 

Αν δεν φτάσουν αυτά, τώρα που το ξανασκέφτομαι δηλαδή, έχουμε 200 κατοικημένα νησιά και αν συνυπολογίσω τις νησίδες και τις βραχονησίδες είναι 3.000. 

Τι να τα κάνουμε τόσα πολλά;



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια