Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ


Πριν από λίγες μέρες, χτύπησε το κουδούνι της εξώπορτας. Ήμουν στο δωμάτιό μου, η μητέρα μου ήταν πιο κοντά πήγε και άνοιξε μάλλον απερίσκεπτα και άκουγα ότι είχε πιάσει τη συζήτηση. Απόρησα. Με ποιον γνωστό έχει πιάσει κουβεντούλα και δεν του λέει να μπει μέσα;  
Πήγα στην πόρτα και είδα δυο κοπέλες. Με σοβαρή εμφάνιση, κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας, σεμνές και συνεσταλμένες. 
Ο διάλογος:
  •   Παρακαλώ, θέλετε κάτι;
  •   Ε, ξέρετε, να, κάνουμε μια έρευνα…
  •   Τι έρευνα;
  •   Να, για την οικονομική κατάσταση…
  •   Δηλαδή;
  •   Είστε ευχαριστημένος με αυτά που συμβαίνουν;
  •   Δεν κατάλαβα, συγγνώμη, είστε από κάποιον φορέα ή οργανισμό;
  •   Θα θέλατε να απαντήσετε στην ερώτηση;
  •   Σας ξαναρωτάω, από ποιον φορέα είστε; 

Τότε μου έβγαλε από μια θήκη, κάτι σαν βιβλίο που μου φάνηκε γνώριμο…. Το πιασα το υπονοούμενο.. 
 
  •   Σκοπιά ή Ξύπνα;
  •   Α! έκανε ξαφνιασμένη η μια.. Ναι, είμαστε μάρτυρες του Ιεχωβά και η Καινή Διαθήκη μας λέει..
  •   Ναι, κάτι εχω διαβάσει αλλά η δική σας διαφέρει…
  •   Όχι! Τα ίδια είμαστε
  •   Πως τα ίδια γλυκιά μου; Η δική μου έχει πάντα σταυρό. Στα δικά σας έντυπα τον έχετε προσθαφαιρέσει πέντε φορές…
  •   Βλέπω ξέρετε…
  •   Οχι πολλά μη νομίζεις.. Και πάλι όμως έχουμε διαφορές…
  •   Δηλαδή;
  •   Στη δική μου Καινή διαθήκη μπορούν να σωθούν ολοι. Στη δική σας μόνο 144.000 Νομίζω ότι για τα δικά σας δεδομένα εχω χάσει το τρένο…
  •   Όχι, δεν είναι ακριβώς αυτό, μου αντέντεινε, οι 144 χιλιάδες εχουν ήδη ανυψωθεί..
  •   Αρα; Γιατί να παλέψουμε οι υπόλοιποι; Από τότε που κατέβηκε ο Χριστός, δεν βρέθηκαν 144 χιλιάδες άγιοι;
  •   Δεν είναι ακριβώς έτσι..
  •   Η Δευτέρα παρουσία πότε θα γίνει; Τις ρώτησα
  •   Δεν ξέρουμε…
  •   Πως δεν ξέρετε! Έχετε κάνει 4 προβλέψεις! Μας τα είπατε για το 1914, το 1925, το 1975 και κάτι λέγατε για το millennium bug αλλά τελικά όλα είναι στη θέση τους! Και να θέλει κανείς να σας πάρει στα σοβαρά, δεν μπορεί.. Τέλοσπάντων, επειδή ο χρόνος μου είναι πολύτιμος, φαντάζομαι και ο δικός σας, να σας ρωτήσω κάτι τελευταίο. Γυρνάω στη μια: Είστε φίλες με την κοπέλα; Τη ρωτάω.
  •   Ναι, βέβαια.
  •   Αν γλυκιά μου, χτύπα ξύλο ή σίδερο, πάθεις ένα τροχαίο ατύχημα, μπορεί η φίλη σου να σου δώσει αίμα; Μπορείς να κάνεις μετάγγιση για να σώσουν οι γιατροί τη ζωή σου;
  •   Ξέρετε, πετάγεται, η άλλη αυτό είναι ένα περίπλοκο θέμα…
  •   Συγγνώμη αλλά δεν είναι καθόλου περίπλοκο. Είμαι εθελοντής αιμοδότης και η δική μου Πίστη μου δεν με εμποδίζει να δώσω το αίμα μου για να βοηθήσω έναν συνάνθρωπο μου ώστε μην πεθάνει. Επειδή ποτέ δεν είναι αργά, σας εύχομαι να βρείτε το δρόμο να γυρίσετε στην Ορθοδοξία. Δεν αποκλείει κανέναν… 

Χτύπησαν και το κουδούνι του γείτονα.
Προς στιγμήν σκέφτηκα να βγω έξω να τους διώξω. Άλλωστε και συνταγματικά απαγορεύεται ο προσηλυτισμός. Δεν θέλησα να γίνω Ουζμπεκιστάν και ευτυχώς ο γείτονας τις έδιωξε μόλις κατάλαβε τι είναι με ένα ξερό «ευχαριστώ δεν με ενδιαφέρει». 


Όλα τα χαμε, επιδρομές από Ιεχωβάδες μας έλειπαν…



4 Λογομαχιες:

Leviathan είπε...

Ευτυχώς έχουν πολύ καιρο να με ενοχλησουν...γιατί δε το συζητώ ενοχλούν και πολυ μάλιστα...ετοιμολογο σε βρίσκω :) καλο ξημερωμα αγαπητέ :)

Βασίλειος είπε...

Μιας που τιτλοφορείται "λογομαχία" ο χώρος των σχολίων, παίρνω το θάρρος του αντιλόγου.

1) Τα περί συνταγματικής απαγόρευσης του προσηλυτισμού δεν αφορούν την ελεύθερη πληροφόρηση ή/και κατήχηση αλλά τον εξαναγκασμό αλλαγής θρησκείας. Υπάρχει άφθονο νομικό προηγούμενο, νομοθετικό και δικαστικό, που τεκμηριώνει το αυτονόητο για μια κοινωνία που πρεσβεύει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

2) Λέτε: "Να βρούμε τον δρόμο να γυρίσουμε στην Ορθοδοξία". Εσείς πώς την έχετε γνωρίσει την Ορθοδοξία; Βιωματικά; Όντως κοντά στην ιεραρχία; Μέσα από την Αγία Γραφή; Μέσα από τη μελέτη των Πατέρων; Τι είναι αυτό που θα κάνει κάποιον να γίνει Ορθόδοξος; Ποια είναι η απάντηση της Ορθοδοξίας στο γιατί επιτρέπει ο Θεός τα παθήματα; Ποια είναι η απάντηση της Ορθοδοξίας σε σχέση με το μέλλον της ανθρωπότητας;

3) Η κουβέντα για τη λεγόμενη "Δευτέρα Παρουσία" έχει πάψει να είναι αστεία. Σήμερα ζούμε σε μια εποχή με εμφανέστατο πλέον πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, ενεργειακό, οικολογικό, ηθικό, σιτιστικό, ανθρωπιστικό αδιέξοδο σε διεθνές επίπεδο, και δεν χρειάζεται να λένε οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και ότι κοντοζυγώνουν συγκλονιστικές εξελίξεις. Κατά την άποψή μου, και νομίζω ότι πολλοί άλλοι που γνωρίζουν το κήρυγμά μας το συμμερίζονται αυτό, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά επιβεβαιώνονται διότι έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου όταν οι Δυτικοί λαοί επί δεκαετίες συσσώρευαν λίπος από τα οφέλη της βιομηχανικής επανάστασης και του ιμπεριαλισμού. Η κατάσταση θα επιδεινώνεται χωρίς λύσεις και πλέον πολλοί άνθρωποι, άσχετα από το γουστάρουν ή όχι του Μάρτυρες, θα μπουν στη διαδικασία να σκεφτούν πού πάει το πράγμα και αν τελικά η μόνη ελπίδα στη διάχυτη σαπίλα είναι η επέμβαση του Θεού.

4) Για το ζήτημα της μετάγγισης αίματος, κάνουμε αγώνα για εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης, σε συνεργασία με εκατοντάδες γιατρούς εγχωρίως και χιλιάδες διεθνώς. Έτσι, γίνονται πάμπολλες εγχειρήσεις με επιτυχία χωρίς να χρειαστεί μετάγγιση, και η σύγχρονη ιατρική κινείται προς αυτή την κατεύθυνση λόγω του κόστους και των επιπλοκών των μεταγγίσεων. Φυσικά, υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς μετάγγιση, αλλά εκεί ο καθένας μας θα πάρει την απόφασή του, με βάση τη βιβλική γνώση που έχει τις αξίες του, και θα κάνει αυτό που θεωρεί πιο σπουδαίο για τη ζωή του. Έχετε κάθε λόγο από την οπτική σας να διαφωνείτε, αλλά κι εμείς έχουμε το δικαίωμα του δικού μας αξιακού συστήματος.

K.Ath. είπε...

Μήνυμα 1 από 2

Θα ήθελα να γράψω καταρχάς, ότι ο προσυλητισμός δεν περιορίζεται μόνο στον εξαναγκασμό αλλαγής θρησκείας. Όπως γράφει ο Αναστάσιος Μαρίνος, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας:

"Εκείνο που απαγορεύει το Σύνταγμα είναι [ο] ... κακόπιστος προσηλυτισμός [...] ή όταν ο άλλος δεν ξέρει τι είναι Ορθοδοξία, τι είναι Μουσουλμανισμός και τον εξαπατήσω, για να τον προσελκύσω στις απόψεις μου, αυτός είναι προσηλυτισμός απαγορευόμενος [...] Λέει ο νόμος «όστις εκμεταλλευόμενος την ανάγκην, κουφότητα ή απειρίαν του άλλου προσπαθεί να τον προσελκύσει στις θρησκευτικές του πεποιθήσεις τιμωρείται διά φυλακίσεως»".

(Συλλογικό έργο, Θρησκευτική παιδεία και σύγχρονη κοινωνία, εκδ. Εν Πλω, Αθήνα 2006, σ. 121)

Όταν λοιπόν η προσέλευση των μεταναστών γίνεται με αντάλλαγμα την ανεύρεση εργασίας ή απόκτησης των προς το ζειν, ή όταν πλησιάζουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ανθρώπους χωρίς να τους λένε αμέσως σε ποια θρησκεία ανήκουν και ποια είναι τα πιστεύω τους, τότε αυτό είναι παράνομο. Στην περιοχή μου για παράδειγμα ζουν αλλοδαποί οι οποίοι έγιναν Μάρτυρες του Ιεχωβά και βεβαίως όχι μόνο δεν τηρούν τα στοιχειώδη, αλλά αποτελούν παράδειγμα γειτόνων προς αποφυγή με καθημερινούς τσακωμούς για το παραμικρό και συμπεριφορά απειλητικών ταλιμπάν.

Ο Βασίλειος λέει και κάτι άλλο παράδοξο:
Θεωρεί ζήτημα απλώς ενός "αξιακού συστήματος" το να αφήσεις π.χ. το παιδί σου να πεθάνει για να μην κάνει μετάγγιση. Και ο λόγος; Μια ερμηνεία της εταιρείας "Σκοπιά" η οποία στα σημεία που η Γραφή λέει το προφανές, "τρώω αίμα", εκείνη θέλει με το ζόρι να εννοήσει την μετάγγιση!

Δηλαδή αγαπητέ, σύμφωνα με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, το γεγονός ότι κάποιος που ασπάστηκε τον Σατανισμό και κατάφερε να προσυλητίσει στον Σατανισμό και τα μέλη της οικογένειάς του, μπορεί π.χ. με τη συγκατάθεση τους, να τους θυσιάσει στον Σατανά επειδή έτσι ορίζει το "αξιακό τους σύστημα";!
Ή ακόμα χειρότερα, όπως ένας γονιός Μάρτυρας του Ιεχωβά παίρνει την απόφαση να αφήσει το νήπιο παιδί του να πεθάνει, επειδή εκείνο δεν μπορεί να μιλήσει, έτσι και οι Σατανιστές που θυσιάζουν τα βρέφη τους στον Σατανά, πράττουν καλώς και πρέπει να τους αφήνουμε! επειδή έτσι ορίζει το "αξιακό τους σύστημα"!


Ιδού λοιπόν αγαπητοί φίλοι που οδηγεί την ανθρωπότητα η εταιρεία "Σκοπιά". Στο να δικαιώνει το έγκλημα του κάθε ανώμαλα σκεπτόμενου, επειδή το έγκλημα το μετονομάζει σε "θέλημα του Θεού"! Την στιγμή που η μή θυσία του Αβραάμ μας έδωσε καθαρά να καταλάβουμε ότι ο Θεός δεν επιθυμεί ανθρωποθυσίες. Και ανθρωποθυσίες προσφορά στους "θεούς" τους, ως γνωστόν, έκαναν μόνο οι ειδωλολάτρες και εσχάτως οι Σατανιστές και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά!

Μάλιστα, υπάρχουν και Μάρτυρες του Ιεχωβά που διδάσκουν ότι η μετάγγιση αίματος πρέπει να επιτρέπεται και έχουν φτιάξει σχετική ιστοσελίδα!

Φανταστείτε περί τίνος πρόκειται!


ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

K.Ath. είπε...

Μήνυμα 2 από 2

Τώρα, περί Δευτέρας Παρουσίας και αντίστροφης μέτρησης, θα είχε ενδιαφέρον να ξέρουμε ότι τα τεύχη της "Σκοπιάς" εδώ δεκαετίες κάνουν λόγο για "αντίστροφη μέτρηση"! Είναι κάτι που έχει χάσει την αξία του πια. Διότι μια τέτοια "αντίστροφή μέτρηση" είναι σαν να μετράς από το ένα μέχρι το δέκα, και επειδή δεν θέλεις να τελειώσουν τα νούμερα, αρχίζεις να λες "τρία, τρία και ένα τέταρτο, τρία και μισό" κ.ο.κ.! Και βεβαίως δεν είναι μόνο η "αντίστροφη μέτρηση" που τείνει στο... άπειρο, είναι και ότι μας υπενθυμίζουν κάθε φορά το "εμφανέστατο πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, ενεργειακό, οικολογικό, ηθικό, σιτιστικό, ανθρωπιστικό αδιέξοδο σε διεθνές επίπεδο"!!!

Όπως καταλαβαίνετε αυτή η καταστροφολογία αποτελεί δομικό χαρακτηριστικό των ΜτΙ που κινδυνολογούν διαρκώς, φτάνοντας τους δύστυχους οπαδούς τους στα ακραία όρια της ψυχικής τους υγείας (βλ. και ΕΔΩ).

Όσο για τις "απαντήσεις της Ορθοδοξίας" που ζητάς, για εμάς συνοψίζονται στο "Σύμβολο της Πίστεως":
Κάθε ενέργεια του Θεού γίνεται "διά τήν ημετέραν σωτηρίαν". Η Ορθοδοξία για το μέλλον της ανθρωπότητας αναμένει τον Κύριο υμών Ιησού Χριστό "πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας καί νεκρούς", δέχεται "ανάστασιν νεκρών", "καί ζωήν τού μέλλοντος αιώνος".

Αυτό που θα κάνει κάποιον να γίνει Ορθόδοξος είναι η επαφή του με την Εκκλησία που ίδρυσε ο ίδιος ο Κύριος. Την Εκκλησία που ενώνει τον άνθρωπο του 2012 με τον άνθρωπο που έζησε δίπλα στον Ιησού. Μακριά από σέκτες όπως οι ΜτΙ που δημιουργήθηκαν τον 19ο αιώνα αντλώντας τα πιστεύω τους από κάθε αίρεση που δημιουργήθηκε στο πέρασμα της ανθρωπότητας και μεταβάλλοντας κάθε τρεις και λίγο τα δόγματά τους με δικαιολογίες απίστευτες.
Για παράδειγμα, το βασικό σας δόγμα που είναι ο Αρειανισμός, η υποτίμηση δηλ. του Χριστού και Λόγου του Θεού σε απλό κτίσμα, μαρτυρείται ως καινοτομία του 4ου αιώνα και γίνεται από τις πηγές αντιληπτό ως κάτι πρωτοφανές.

Επιπλέον, οι ΜτΙ όπως και όλοι οι Προτεστάντες, ούτε καν την Αγία Γραφή που χρησιμοποίησε ο Χριστός και οι Απόστολοι δεν σεβάστηκαν, την "Μετάφραση των Εβδομήκοντα" την οποία επικαλούνται ο Κύριος και οι συγγραφείς της Κ.Δ. στην πλειοψηφία των εδαφίων!

Θα μου πεις, εδώ θέλουν οι ΜτΙ να λέγονται Χριστιανοί. Χριστιανοί όμως είναι όσοι δέχονται την Καινή Διαθήκη. Και όμως, ονομάζουν τον εαυτό τους με το όνομα "Ιεχωβά" το οποίο η Καινή Διαθήκη εγκατέλειψε πλήρως! Και χρησιμοποιούν το φτιαχτό, το κατασκευασμένο όνομα "Ιεχωβά" τη στιγμή που η Κ.Δ. λέει ρητά ότι "το όνομα το υπέρ ΠΑΝ όνομα" είναι το Ιησούς Χριστός! (Φιλ. 2,9)

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια