Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΟΥΓΚΑ ΟΥΓΚΑ


Μια καινούρια μόδα εμφανίζεται στο πολιτικό προσκήνιο
και απο τη μια έχει πολυ πλάκα αλλα απο την αλλη παρουσιάζει μια πρωτοφανή ξεφτίλα.

Τις προάλλες, μίλησε ο πρωθυπουργός στην αίθουσα του πανεπιστημίου Humboldt της Γερμανίας και ο Πάγκαλος στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιούπολης στο Παρίσι, όπου είχε προγραμματιστεί προβολή της ταινίας του Κώστα Γαβρά «Ζ», παρουσία του σκηνοθέτη. Πετάχτηκαν μερικοί επαναστάτες της πλάκας, απο αυτούς που πιστευουν οτι φορωντας ενα μπλουζακι του Τσε Γκεβαρα, μπορουν να τον κοιταξουν και στα ματια, και θεώρησαν ότι έκαναν κάτι σπουδαίο.

Είναι εύκολο την ώρα που αρχίζει να μιλάει ο άλλος να πετάγεται και να ουρλιαζεις "κλέφτες αλήτες και λωποδυτες"

Το θέμα όμως είναι αν έχεις και κάτι ουσιαστικό να πεις.
Μου έκανε θετική εντύπωση το γεγονός ότι και ο Παπανδρέου και ο Πάγκαλος κάλεσαν τον όχλο σε διάλογο. Ούτε κρύφτηκαν, ούτε έτρεξαν προς την έξοδο.
Ο οχλος έκανε αυτο που κάνει πάντα. Όταν αναζητείται ένας με προσωπικότητα "έλα μωρε τώρα, ναουμ, που θα μιλήσουμε κιόλας"

Ο Ελληναρας ανεξάρτητα άν σπουδάζει στην παραλία των Παξών,  στην Αθήνα ή στη Σορβονη, παραμένει Ελληναρας.

Γιατί αυτοί οι φοβεροι και τρομεροι ιδεολογοι δεν πήραν το λόγο σαν άνθρωποι να αντιπαρατεθούν με τους πολιτικούς μας ταγους;

Γιατί αυτοί οι τύποι ήξεραν μόνο να εκφράζονται με Ουγκα Ουγκα και όχι με αρθρωση και λέξεις;

Τι και καλά, σπουδές εκαναν εκει τρώγοντας τα λεφτά των γονιών τους και δεν ήξεραν να σχηματίσουν μια πρόταση εκτος απο κραυγές;

Μήπως τελικά δεν είχαν τίποτα να πουν και απλώς ήθελαν να κάνουν φιγούρα στους φίλους τους και να πουλάνε μούρη σε γκομενες τύπου "Δες με στο YouTube πως τα χώσα στον Γιώργο;"

Αν ήταν ενα πάρτι μιας φίλης τους που θα γιορτάζε την γέννα της αγαπημένης της σκυλίτσας, να κάνω τον κόπο να το καταλάβω.

Όμως ο άλλος είναι εκλεγμένος πρωθυπουργός.
Καλός, κακός, κουτσος, στραβός. Αυτός είναι. Οφείλεις να σέβεσαι το αξίωμα του.
Δεν μπορει να πηγαίνει να μιλήσει στο εξωτερικο και να πεταγεσαι να λες κουταμαρες μόνο και μόνο για να κάνεις επίδειξη της σαχλαμάρας που σε δέρνει. Με αυτόν τον τρόπο ξεφτιλίζεις ολους εμας που αν μας καλούσε στο ίδιο βήμα κάτι θα είχαμε να πούμε και δεν είμαστε το ιδιο με σένα που απλώς δικαιώνεις τη θεωρία του Δαρβίνου και ως πρόγονο είχες τον πίθηκο. Και μάλιστα, ο άλλος να μη μασάει και να σε καλεί στο βήμα να πάρεις το λόγο και να το αποφεύγεις.
Δεν μπορει να τιμάται κοτζαμ Γαβρας και να κανεις την εκδήλωση καμπριο επειδή νομίζεις ότι είσαι γίγαντας. Και ο Πάγκαλος να σε καλεί σε ανοιχτή συζήτηση και να συνεχιζεις να γκαριζεις σαν πειναλεος γάιδαρος.

Ο άνθρωπος που είναι εκει, εκπροσωπεί το ελληνικό κράτος. Δεν είναι ο κολλητός σου που βρίσκεται στην απέναντι εξέδρα.

Λόγω της ιστορικής συγκυρίας και της εποχής που διανύουμε, να καταλάβω τη διαμαρτυρία. Όμως όταν ο άλλος σου απευθύνει το λόγο και το αποφευγεις, τότε στην καλύτερη είσαι κότα και στη χειρότερη πρόβατο που σε έβαλαν να κανείς ενα happening.

Περισσότερο λυπάμαι τους εγχώριους χειροκροτητες της βλακείας.
Σιγά την επανάσταση και τη μαγκιά.
Το να κραξεις πίσω από ένα πλήθος είναι το πιο εύκολο.Ετσι κάνουν και στο γήπεδο. Ποια είναι η διαφορά;
Το να μιλήσεις και να ξέρεις να μιλήσεις, είναι δύσκολο.

Εσυ που διαβάζεις τώρα, ξέρω τι σκέφτεσαι.
Πριν απο αρκετό καιρό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε καλέσει bloggers στο πλαίσιο της υποψηφιότητας του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ
Ειχα παει γεμάτος περιέργεια και πριν βιαστεις να με κατηγορησεις για politically correct, ρίξε μια ματιά εδώ:
http://suspect-enjoys-the-silence.blogspot.com/2007/11/bloggers.html



6 Λογομαχιες:

Effie Giannopoulou είπε...

Αγαπητέ μου σάσπεκτ..λογικά τα ερωτήματα που θέτεις..ούτε εμένα μου αρέσει η γιούχα γενικώς και αορίστως...σκέφτηκες όμως πως η απαξίωση του πολιτικού συστήματος από αυτούς τους ανθρώπους είναι που έχει οδηγήσει σε τέτοιες αντιδράσεις?
και πόσο σίγουρος είσαι πως ένας διάλογος μαζί τους θα ήταν επικοδομητικός και ουσιαστικός?
προσωπικά,δε θα τους γιούχαρα,αλλά δε θα συνδιαλεγόμουν μαζί τους.νομίζω τα έχουν "πει" όλα οι πολιτικές και οι πράξεις τους..
φιλικά

Suspect είπε...

Σεβαστη η αποψη. Ισως γιουχαρα αλλα θα πηγαινα στο βημα για να τους κανω ρομπα με ...πολιτισμο.
Ενω τωρα, αφενος φαινεται οτι ειμαστε απολιτιστοι και δεν ξερουμε να μιλαμε.

VAD είπε...

Αν σπούδαζα και γω στα....Παρίσια με τα λεφτά του μπαμπά(αλήθεια,πόσοι το μπορούν;),τα ίδια θα έκανα,πανευκολο....

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο VAD ΠΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΛΕΩ ΕΓΩ.
ΑΦΗΝΩ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΦΩΤΕΙΝΟ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΑ.

Effie Giannopoulou είπε...

Επανήλθα..τα είδες τα βίντεο..?
Γιατί ειδικά στην περίπτωση του Πάγκαλου ήταν σαφής ο διάλογος..μάλιστα εξεπλάγην όταν μια Γαλλίδα του είπε πως αναρωτιέται πόσο δημοκρατική είναι μια κυβέρνηση όταν ο ίδιος ο αντιπρόδερός της αποκαλεί το λαό της χώρας του ηλίθιο!
Για τον ΓΑΠ δε θα πω τίποτα,νομίζω πως ώρες ώρες δίνει την εντύπωση πως ούτε το άλτερ έγκο του δε μπορεί να κάνει διάλογο μαζί του..

Λεξημα είπε...

Ρίξτε και μια ματιά εδώ που παρουσιάζονται από τους ίδιους τους "επαναστάτες" (απόγονους του πιθήκου όπως τους αποκαλείς) τα γεγονότα του Βερολίνου
http://sarantakos.wordpress.com/2011/02/23/berlinprotest/

Και ρίξτε κι άλλη μια ματιά εδώ για τα γεγονότα στο Παρίσι από μια παρούσα συνταξιούχο...
http://syspeirosi.wordpress.com/2011/02/28/%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B9-%CE%B4/

Οι ελληναραδες πράγματι κυκλοφορούν παντού αναμεσά μας και "κράζουν" όσους έκαναν κάτι... γιατί σαφώς εκείνοι θα το έκαναν καλύτερα και πιο σωστά

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια