Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ Ο ΑΘΛΙΟΣ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΣ ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ !

 

Δεν είμαι φανατικός οπαδός του Μάρκου Σεφερλή.

 

Παραδέχομαι την μακρόχρονη πορεία του, εκτιμώ ότι στο Δελφινάριο τρώνε ψωμάκι πάνω από 100 εργαζόμενοι – με πρόχειρο δικό μου υπολογισμό – και είναι απολύτως τίμιος σε αυτό που κάνει. Κρατάει τον κόσμο 4 ώρες και προσφέρει ένα πλούσιο λαϊκό θέαμα.

 

Το «αιώνιο» θέμα μου είναι πως όταν πχ στην τελευταία του παράσταση που σατιρίζει τον Καρβέλα, κάνει την πρώτη κλανιά, ξεκαρδίζομαι. Στην 28η βαριέμαι.

 

Το «20 χρόνια Δελφινάριο» [ ΣΣ που από μόνος του ως τίτλος προκαλεί ΔΕΟΣ. Το γεμίζεις μια φορά. 20 χρόνια κάθε μέρα συνέχεια;;;] ήταν μόλις η δεύτερη παράσταση που πήγα και για τον ίδιο λόγο που είχα πάει και στο Πράκτορ 00λεφτά.

 

Για να στηρίξω έμπρακτα τη δημοκρατία στη σάτιρα και στην κωμωδία.

 

Κωμωδία και Σάτιρα όπως έχει δικαίωμα να κάνει ο κ. Λαζόπουλος, ο κ. Καπουντζίδης και οι ΑΜΑΝ, έχει δικαίωμα να κάνει και ο Μάρκος Σεφερλής.

 

Να σου πω και το άλλο το μαγικό;;

 

Η Woke κουλτούρα, το politically correct, η σήψη, η παρακμή και η διαστροφή στην κοινωνία μας, ΝΑΙ ΡΕ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΚΩΜΩΔΗΣΕΙ.

 

Ούτε σε προτροπή για βία προτρέπει, ούτε είναι οτιναιναι-φοβικός, ούτε αυτά τα χαζοχαρούμενα που διαβάζεις στον υπόνομο των κοινωνικών δικτύων, το τουιτερ ή Χ όπως πια λέγεται. Τον κράζουν άδικα τον άνθρωπο λες και δικαίωμα στη σάτιρα έχουν μόνο "οι δικοί μας" που απλώς προπαγανδίζουν την εθνομηδενιστική θολοκουλτούρα του τίποτα και πιστεύουν οτι κάνουν επανάσταση. 

 

Πήγα χθες, Σάββατο και στο δεύτερο ημίχρονο μας τα χάλασε η βροχή. Έριξε μερικές ψιχάλες για 10 λεπτά αλλά η παράσταση διεκόπη. Αφενός γιατί έφυγαν οι περισσότεροι αφετέρου για την προστασία των καμερών, μικροφώνων και των ηχείων. Εκεί κατάλαβα γιατί ο κοσμάκης αγαπά τόσο πολύ τον Μάρκο Σεφερλή.

 

Μόλις σταμάτησε η βροχή, ο άνθρωπος έκατσε δύο ώρες, ναι, δύο ώρες μετά, για να βγάλει φωτογραφίες και να υπογράψει αυτόγραφα μέχρι και τον τελευταίο!!!

 

Από την εισαγωγή του, πως παίζει με τον κόσμο, πως φέρθηκε στον Λαμπάτο, πως μίλησε σε όλους στο τέλος.

 

Μπορεί ο κόσμος να άγεται, να φέρεται, να παρασύρεται, να παραμυθιάζεται, να συγχύζεται, να μπερδεύεται αλλά τελικά πιστεύω πως σε βάθος χρόνου αποδίδει δικαιοσύνη και ότι αξίζει στον καθέναν.

 

Σε ότι αφορά την παράσταση, έχει και καλές και μέτριες στιγμές. Και ξεκαρδίστηκα και ψιλοβαρέθηκα. Για όλα τα γούστα, για όλους τους ανθρώπους.

 

Εδώ είναι ένα βίντεο που έβγαλα από τη χθεσινοβραδινή παράσταση. Δες και μόνος σου.

Αν δεν ανοίγει απευθείας, κάνε κλικ στο λινκ παρακάτω:


https://www.youtube.com/watch?v=hNr-GOiKNmQ&lc=UgyyzNqu7irm6EbGGvd4AaABAg&ab_channel=%CE%93%CF%81%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B7%CF%82%CE%91%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια