Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

Με την προσδοκία να εμφανιστεί μια κανονική Δεξιά Κυβέρνηση, που να πλησιάζει κάπως την περίοδο 2019-2023, ας δούμε πόσο μοιάζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με μια αριστερή κυβέρνηση που είχαμε την τεράστια χαρά να δοκιμάσουμε στη χώρα μας την περίοδο 2015-2019.

 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Αυτή η άγνωστη. Μηδέν η Αριστερά μηδέν και ο Κυριάκος. Μετά τον Άδωνι Γεωργιάδη, τοποθετήθηκαν δύο άνθρωποι πολύ χαμηλών δυνατοτήτων που δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Θυμάμαι   όταν αποχώρησε ο Άδωνις είχε δηλώσει πως «το μόνο που δεν κατάφερα να ολοκληρώσω είναι τα υδροπλάνα». 1,5 χρόνο μετά, είναι ακριβώς τα ίδια.

 

ΑΚΡΙΒΕΙΑ: Όλα μονίμως πάνω. Φταίμε και εμείς ως καταναλωτές αλλά θα ασχοληθώ προσεχώς. Δεν μας έχει εξηγηθεί επαρκώς γιατί συνεχίζουν οι τιμές και παίρνουν την ανιούσα. Βάζουν πρόστιμα της πλάκας, μας κοροϊδεύουν με τις ποσοστιαίες μεταβολές του πληθωρισμού και άφησε εποχή η παμμέγιστη βλακεία του Σκέρτσου ότι στη Γερμανία τα απορρυπαντικά είναι χαμηλότερης ποιότητας από τα δικά μας για αυτό και είναι φθηνότερα. Σαν εκείνο τον υπουργό του Σύριζα που του έδιναν συγχαρητήρια στην αγορά επειδή το κόστος ανέβαινε καθημερινά! Ότι και η Αριστερά. Κάθε λίγο και λιγάκι ανατιμήσεις! Μας είπαν ότι αν δεν υπάρχει μονοπώλιο, ο ανταγωνισμός ρίχνει τις τιμές. Το είδαμε. Οι σουπερμαρκετάδες έχουν κάνει καρτελ όπως και οι εταιρείες στο ρεύμα. Τόσο καλά λειτουργεί ο ανταγωνισμός!

 

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Ο βλοσυρός Νίκος Δένδιας δεν έχει υλοποιήσει ούτε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα για δείγμα. Ο κόσμος έχει αλλάξει, το βλέπεις και στις σύγχρονες πολεμικές αναμετρήσεις, ο Ερντογάν σπέρνει drones και εμείς πετάμε χαρταετό. Εκείνος ο φράκτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί ή πάγωσε;

 

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Οι σφαλιάρες έρχονται δορυφορικές. Ο Έντι Ράμα έρχεται στην Αθήνα και μας φτύνει κατάμουτρα. Φυλακίζει και αποφυλακίζει τον Μπελέρη ανάλογα με το πώς ξύπνησε, με τον Κωνσταντίνο Κατσίφα δεν μάθαμε ποτέ τι έγινε. Οι Σκοπιανοί μας γλεντάνε και οι Τούρκοι γελάνε μαζί μας.

 

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ: Η λύση για όλα τα γούστα. Δώσε επίδομα στο λαό. Ότι και οι Αριστεροί. Δώσε κρατικό χρήμα παντού. Ακόμα και σε βίλες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που δεν είχαν μια στοιχειώδη πυροπροστασία που κάνει πέντε χιλιάρικα, ακόμα και σε υπερπολυτελείς ανασφάλιστες κατοικίες.

 

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ: Ακόμα και τον προσωπικό αριθμό στις νέες ταυτότητες, μας είπε ο Κυρανάκης ότι θα ήταν έτοιμος τον Δεκέμβριο του 2023. Φαντάσου στα πιο σύνθετα. Αφήνεις ελεύθερους τους βιαστές και τους εγκληματίες αλλά αν κλωτσήσει κάποιος μια γάτα, πληρώνει 30 χιλιάρικα. Το μεγάλο μας μέλημα ως κανονική αριστερή κυβέρνηση ήταν ο γάμος των ΛΟΑΤΚΙ και μπράβο μας. Με την κανονική οικογένεια δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε. Δημιουργήσαμε ένα υπουργείο για τις κάμερες και η βρόχα πέφτει ραϊ θρου. Έγραψα κάμερες και…

 

ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ: Δεν τους θέλει η Αριστερά αλλά ούτε και εμείς. Κάναμε ένα διαγωνισμό της πλάκας που μας τον γύρισε πίσω το Ελεγκτικό Συνέδριο – άρα μάλλον υπήρχε ένα προβληματάκι – και μετά το θέμα ενταφιάστηκε. Τα εγκλήματα που έχουν εξιχνιαστεί με τη βοήθεια των καμερών μάλλον είναι το ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί. Κάναμε μια νομοθεσία που ουσιαστικά τις απαγορεύει και η Αστυνομία κάνει χρήση παράνομου υλικού!  Δημιουργήσαμε μια Αρχή που δεν υπήρχε λόγος να υπάρχει και δεν τις βάζουμε για να μη μας πουν αυταρχικούς.

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Η Αριστερά δεν τις θέλει. Εμείς την εξαγγείλαμε και δεν τη θέλουμε ούτε και εμείς. Τους τη σκάσαμε!

 

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ: Διαχρονικό καθεστώς κυριαρχίας της γνωστής ευάλωτης και ευπαθούς ομάδας που κάνει ότι γουστάρει: Κλέβει, ληστεύει, γεμίζει επιδόματα, καταστρέφει υποδομές γδύνοντας τες από μέταλλα και καλώδια, εμπορεύεται όπλα και ναρκωτικά, εξαπατά γεροντάκια, ενίοτε σκοτώνεται και κάποιο παιδί από μια αδέσποτη σφαίρα, δεν προσφέρει τίποτα στο κοινωνικό σύνολο και εμπορεύεται γάμους παιδιών από τα 12. Έτσι ήταν, έτσι παραμένει. Καμία τιμωρία, καμία καταστολή, καμία αντίδραση στη συστηματική εγκληματική δράση.

 

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Τι άλλαξε; Τα ίδια.

 

ΜΠΑΧΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Το Αριστερό Δόγμα είναι ισχυρό και ακμαίο. Στέλνεις το παιδί σου στην κατασκήνωση και πνίγεται. Το στέλνεις στο Λούνα Παρκ και σκοτώνεται από σάπια μηχανήματα. Αφήνεις ελεύθερους βιαστές και εμπρηστές. Λιμενικοί πνίγουν ανθρώπους στους καταπέλτες, Κροάτες χούλιγκαν διασχίζουν ανενόχλητοι μια χώρα για να σκοτώσουν έναν φίλο της ΑΕΚ, ξυλοκοπούνται μέχρι θανάτου τουρίστες και περιμένεις μετά από 1,5 μήνα να παραδοθούν οι δράστες από μόνοι τους, πυροβολισμοί πέφτουν μέρα μεσημέρι, οι Ρομά χτυπάνε γιατρούς μέσα στα νοσοκομεία και πυροβολούν νόμιμους οδηγούς ταξί, κανένας έλεγχος, καμία ποινή, καμία εφαρμογή των νόμων.

 

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ: Μπουρδέλο ήταν, μπουρδέλο παραμένει.

 

ΠΑΙΔΕΙΑ: Να κάνουμε προσλήψεις και να πούμε στους μαθητές να μην έχουν κινητό στην τάξη. Μπράβο.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ: Δεν σε προστατεύει κανένας και πουθενά. Το αίτημα της ασφάλειας και της αστυνόμευσης παραμένει όπως ήταν. Αν είσαι ιδιοκτήτης ακινήτου, το κράτος προστατεύει τον πιστολά ενοικιαστή. Αν ζεις σε πολυκατοικία, το κράτος προστατεύει τους πιστολάδες ενοίκους και όχι τους νομοταγείς. Φτάσαμε σε σημείο ώστε το δίκαιο να είναι ευθέως ανάλογο της ατομικής ισχύος καθενός εκάστου.

 

Μπουρδέλο.

Πάρα πολλοί νόμοι, επίτηδες αλληλοκαλύπτονται, η απονομή της Δικαιοσύνης γίνεται με τρόπο που να περιγελά τους νομοταγείς αστούς, έλεγχοι του κρατικού μηχανισμοί είναι ανέκδοτο και μια κοινωνία σε σήψη και παρακμή.

 

Μακάρι να εμφανιστεί μια κανονική Δεξιά Κυβέρνηση να διορθώσει ότι μπορεί…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια