Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ RISE ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

 

Θυμάμαι όταν γίνονταν τα γυρίσματα της ταινίας RISE στα Σεπόλια. Είχα σιχαθεί τους Σεπολιώτες. Αντί να χαρούν και να νοιώθουν περήφανοι για την  παγκόσμια προβολή που θα γινόταν σε αυτή την μέτρια γειτονιά, έβλεπα να μπαίνει ο κάθε χλιμίτζουρας και ο κάθε χλέμπουρας στα τοπικά σόσιαλ και να κράζει. Γιατί έχασε την ησυχία του, γιατί δεν είχε να κερδίσει ο ίδιος κάτι, γιατί η παραγωγή έκλεισε 3 δρόμους για 3 μέρες και αναστατώθηκε ! Σιγά!

3 δρόμους για 3 μέρες και όσοι ξεβολεύτηκαν από το πάρκινγκ, ο Δήμος Αθηναίων είχε ανοίξει 50 μέτρα πιο πάνω μια αλάνα – που 2 χρόνια αργότερα έγινε πάρκο – για να εξυπηρετηθούν. Μιλάμε για φεστιβάλ μιζέριας, τοξικότητας και μίρλας.

 

Το μόνο που θα ήθελα για να πω τη black truth, ήταν να αφήσει η παραγωγή κάτι. Για παράδειγμα, το γήπεδο του Τρίτωνα που ξεκίνησε ο Γιάννης και είναι χρέπι, με 20 χιλιάρικα θα μπορούσε να γίνει στολίδι. Εκατομμύρια κόστισε η ταινία, θα μπορούσε να αφήσει ένα θετικό αποτύπωμα.

 

Χθες το βράδυ πρόβαλλε το Star Channel την εν λόγω ταινία και την είδα.

Λυπήθηκα για τις ανακρίβειες.

Ήταν εις γνώση του Γιάννη;

Τον έπεισαν πως έτσι θα είναι πιο εμπορική;

Πιο πιασάρικη; Πιο politically correct;;

 

Ας τα πάρουμε ένα ένα.

 

1.   Η οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν συνάντησε το μίσος όπως αναφέρεται στην ταινία. Βοηθήθηκε πάρα πολύ, πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως, από το ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ. Γεύματα, ρούχα, ενοίκια, ΔΕΚΟ. Δεν έγινε η παραμικρή αναφορά. Στο δικό μου σκέπτεσθαι, μιλάμε για τον ορισμό της αχαριστίας.

2.   Απέναντι από τον Τρίτωνα είναι μια καφετέρια και ο άνθρωπος εκεί, έδινε στα παιδιά, ένα χυμό και σάντουιτς. Επίσης, καμία αναφορά.

3.   Η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου βάφτισε τον Κώστα. Άχνα.

4.   Σε μια σκηνή βλέπουμε την ελληνική αστυνομία να επιτίθεται και να πλακώνει στο ξύλο μητέρες με τα τσαντόρ και τα χιτζαμπ και να τους παίρνουν τα παιδιά. Αυτό δεν συνέβη ποτέ.

5.   Τα παρουσίασε λίγο τραγικά ως προς την παραμονή τους καθώς τα αδέρφια Αντετοκούνμπο είχαν λάβει μέρος και σε ένα All Star Game του ελληνικού πρωταθλήματος, είχαν παίξει αρκετή ώρα και τους είδε όλη Ελλάδα. Μάλιστα, πρώτη φορά έλαβαν μέρος παίκτες από την Α2 και ήταν αυτοί.

6.   Αυτός ο οποίος δεν άφησε τον Γιάννη να τον καρπωθούν οι Ισπανοί, είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Tον έκανε αριστίδην Έλληνα με συνοπτικές διαδικασίες και δεν πήγε ποτέ στη Σαραγόσα.

7.   Ακούστηκε στην ταινία πως ο ελληνικός πολιτισμός έχει τις ρίζες του στην Αφρική!!! Έλα Χριστέ και Παναγία!

8.   Στην ταινία υπερπρόβαλλε τον Φιλαθλητικό και έθαψε τον Τρίτωνα. Δίκιο του δίνω, καλά τους έκανε γιατί τους φέρθηκαν άσχημα.

9.   Από αδελφική αγάπη κάναμε ένα παραπάνω προμο στον Θανάση αλλά δεν είχαν τόση μεγάλη διαφορά μπασκετικά.

10. Αναφέρθηκε πολλές φορές ο πέμπτος αδερφός ο Φράνσις αλλά δεν το πολυκατάλαβα. Αφού τώρα πια ο Γιάννης είναι παγκόσμιος αυτόκράτορας γιατί δεν τον παίρνει στην Αμερική; Μήπως επειδή ο ίδιος ο Φράνσις δεν θέλει;

 

Ποια είναι η πραγματικότητα;

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο όντως τα έφερνε πολύ δύσκολα βόλτα. Η τοπική κοινωνία των Σεπολίων, ούτε τους πείραξε, ούτε τους μίσησε, ούτε τους αποθέωσε. Αδιαφόρησε.   

Μπορεί τώρα πια να βρεις πολλούς «υποστηρικτές» και «σωτήρες» αλλά δεν υπήρξαν. Ούτε όμως και εχθροί που να τους κατατρέχουν. Κάποιοι που βοήθησαν όμως, δεν έγινε η παραμικρή αναφορά.

Είμαστε μια χώρα που έχει και συνεχίζει να υποφέρει με το λαθρομεταναστευτικό.

Δεν είναι όλοι άξιοι, καλοί και ικανοί σαν τους Αντετοκούνμπο.

Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει κάποιος την κοινωνική επιβάρυνση, την αύξηση της εγκληματικότητας, τη γκετοποίηση και πως δεν μπορείς να εισβάλλεις παράνομα σε μια χώρα;;;

Δεν είμαστε κακοί άνθρωποι. Όπου μπορούσαμε βοηθήσαμε και βοηθάμε. Όμως αν μπορούμε να αντέξουμε 10 και έρχονται 1000, θα διαμαρτυρηθούμε.  

Σε γενικές γραμμές κάθε διαφήμιση για την Ελλάδα μας, καλοδεχούμενη.

Ας έρχεται ο Γιάννης να παίζει με την Εθνική Ελλάδος και δεν πειράζει. Ας κάνει ταινίες να λέει ότι θέλει.


Υγ. Η ηθοποιός που υποδύεται τη μητέρα του, Yetide Badaki,  είναι υπέροχη και λατρεμένη.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΥΑΛΩΤΟΙ ΚΑΙ ΕΥΠΑΘΕΙΣ

 

Στην Ελλάδα μας αρέσει να χαλάμε τις λέξεις. Όχι τυχαία. Οι λέξεις έχουν δύναμη. Αν τις αλλάξεις, αλλάζεις το νόημα και το βάρος.

 

Τον παιδεραστή τον είπαμε παιδόφιλο.

Τον λαθρομετανάστη τον είπαμε πρόσφυγα.

Κρατήσαμε το gay για να αντικαταστήσουμε όλα τα άλλα.

Τους γύφτους τους είπαμε Ρομά.

Τους χούλιγκαν, τους είπαμε ανεγκέφαλους

Τους αναρχικούς τους είπαμε αντιεξουσιαστές

 

 

Έτσι λοιπόν έχουμε μια ευάλωτη και ευπαθή ομάδα.

Έτσι την είπαμε.

 

Κλέβουν, ληστεύουν, βάζουν παιδάκια προς επαιτεία.

Εξαπατούν ηλικιωμένους.

Συνάπτουν γάμους δωδεκάχρονων. Αν χαλάσει το συνοικέσιο, δίνεται αμοιβή 50.000 ευρώ στην οικογένεια του θιγόμενου.

Δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν και μόνοι τους τα ανεβάζουν στα σοσιαλ.

 

Προκαλούν μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και εργοτάξια, κλέβοντας μέταλλα και καλώδια.

 

Δημιουργούν συμμορίες, μπουκάρουν σε σπίτια, πουλάνε όπλα και ναρκωτικά. Ρίχνουν μπαλωθιές και αδέσποτες σφαίρες διακοσμούν τα σπίτια των ανθρώπων. Ο μικρός Μάριος σκοτώθηκε από μια τέτοια αδέσποτη και δεν τιμωρήθηκε κανείς.   

 

Παίρνουν ένα σκασμό επιδόματα, έχουν μεγάλη ρευστότητα, τους πιάνουν και τους αφήνουν αμέσως μετά, έχουν το δικό τους κράτος. Δεν πληρώνουν ΔΕΚΟ, καθώς κλέβουν ρεύμα και νερό.

 

Πουλάνε ομαδικά τις ψήφους τους και είναι μονίμως στο απυρόβλητο.

 

Δεν προσφέρουν τίποτα στο κοινωνικό σύνολο, ούτε εργασία, ούτε φόρους. Μηδέν. Οι άνθρωποι που υφίστανται τη βία και το έγκλημα, δεν βρίσκουν δίκιο πουθενά.

 

Οι ευάλωτοι και ευπαθείς, σύμφωνα με την έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας ευθύνονται για το 86% των κλοπών και των διαρρήξεων που γίνονται στη χώρα μας.

 

Οι πολιτικοί δεν κάνουν τίποτα.

 

Τι τους νοιάζει θα μου πεις.

 

Σάμπως αυτούς κλέβουν;

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ Ο ΑΘΛΙΟΣ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΣ ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ !

 

Δεν είμαι φανατικός οπαδός του Μάρκου Σεφερλή.

 

Παραδέχομαι την μακρόχρονη πορεία του, εκτιμώ ότι στο Δελφινάριο τρώνε ψωμάκι πάνω από 100 εργαζόμενοι – με πρόχειρο δικό μου υπολογισμό – και είναι απολύτως τίμιος σε αυτό που κάνει. Κρατάει τον κόσμο 4 ώρες και προσφέρει ένα πλούσιο λαϊκό θέαμα.

 

Το «αιώνιο» θέμα μου είναι πως όταν πχ στην τελευταία του παράσταση που σατιρίζει τον Καρβέλα, κάνει την πρώτη κλανιά, ξεκαρδίζομαι. Στην 28η βαριέμαι.

 

Το «20 χρόνια Δελφινάριο» [ ΣΣ που από μόνος του ως τίτλος προκαλεί ΔΕΟΣ. Το γεμίζεις μια φορά. 20 χρόνια κάθε μέρα συνέχεια;;;] ήταν μόλις η δεύτερη παράσταση που πήγα και για τον ίδιο λόγο που είχα πάει και στο Πράκτορ 00λεφτά.

 

Για να στηρίξω έμπρακτα τη δημοκρατία στη σάτιρα και στην κωμωδία.

 

Κωμωδία και Σάτιρα όπως έχει δικαίωμα να κάνει ο κ. Λαζόπουλος, ο κ. Καπουντζίδης και οι ΑΜΑΝ, έχει δικαίωμα να κάνει και ο Μάρκος Σεφερλής.

 

Να σου πω και το άλλο το μαγικό;;

 

Η Woke κουλτούρα, το politically correct, η σήψη, η παρακμή και η διαστροφή στην κοινωνία μας, ΝΑΙ ΡΕ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΚΩΜΩΔΗΣΕΙ.

 

Ούτε σε προτροπή για βία προτρέπει, ούτε είναι οτιναιναι-φοβικός, ούτε αυτά τα χαζοχαρούμενα που διαβάζεις στον υπόνομο των κοινωνικών δικτύων, το τουιτερ ή Χ όπως πια λέγεται. Τον κράζουν άδικα τον άνθρωπο λες και δικαίωμα στη σάτιρα έχουν μόνο "οι δικοί μας" που απλώς προπαγανδίζουν την εθνομηδενιστική θολοκουλτούρα του τίποτα και πιστεύουν οτι κάνουν επανάσταση. 

 

Πήγα χθες, Σάββατο και στο δεύτερο ημίχρονο μας τα χάλασε η βροχή. Έριξε μερικές ψιχάλες για 10 λεπτά αλλά η παράσταση διεκόπη. Αφενός γιατί έφυγαν οι περισσότεροι αφετέρου για την προστασία των καμερών, μικροφώνων και των ηχείων. Εκεί κατάλαβα γιατί ο κοσμάκης αγαπά τόσο πολύ τον Μάρκο Σεφερλή.

 

Μόλις σταμάτησε η βροχή, ο άνθρωπος έκατσε δύο ώρες, ναι, δύο ώρες μετά, για να βγάλει φωτογραφίες και να υπογράψει αυτόγραφα μέχρι και τον τελευταίο!!!

 

Από την εισαγωγή του, πως παίζει με τον κόσμο, πως φέρθηκε στον Λαμπάτο, πως μίλησε σε όλους στο τέλος.

 

Μπορεί ο κόσμος να άγεται, να φέρεται, να παρασύρεται, να παραμυθιάζεται, να συγχύζεται, να μπερδεύεται αλλά τελικά πιστεύω πως σε βάθος χρόνου αποδίδει δικαιοσύνη και ότι αξίζει στον καθέναν.

 

Σε ότι αφορά την παράσταση, έχει και καλές και μέτριες στιγμές. Και ξεκαρδίστηκα και ψιλοβαρέθηκα. Για όλα τα γούστα, για όλους τους ανθρώπους.

 

Εδώ είναι ένα βίντεο που έβγαλα από τη χθεσινοβραδινή παράσταση. Δες και μόνος σου.

Αν δεν ανοίγει απευθείας, κάνε κλικ στο λινκ παρακάτω:


https://www.youtube.com/watch?v=hNr-GOiKNmQ&lc=UgyyzNqu7irm6EbGGvd4AaABAg&ab_channel=%CE%93%CF%81%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B7%CF%82%CE%91%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

 

Γίναμε πολλοί, οι τιμές πήγαν στη στρατόσφαιρα και ψαχνόμαστε.

 

 Μια λύση είναι τα παρατημένα δημόσια κτίρια. Γνωστό αναρχοαχούρι το Δημόσιο, αν τα οργανώσει σωστά, μπορεί να τα διαθέσει.

 

Μια άλλη λύση είναι τα εγκατελλειμμένα κτίρια. Όσα είναι ανεκμετάλλευτα πάνω από 5 χρόνια, να περιέλθουν στην κυριότητα του Δημοσίου προς ανακαίνιση και επισκευή και όταν πωληθεί να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη το 20%.

 

Υπάρχει και μια άλλη πηγή.

Ας δούμε ποια είναι η κατάσταση στις σύγχρονες πολυκατοικίες.

 

Έστω 10 διαμερίσματα.

 

Ένας είσαι εσύ.

 

Δύο είναι αφανέρωτοι. Κληρονόμοι που έχουν αποποιηθεί, αλλοδαποί που δεν τους ξέρει κανείς, εξαφανισμένοι ακοινώνητοι, φαντς, κονσόρτσιουμ και διάφορα τρέχα γύρευε.

 

Δύο είναι πιστολάδες. Παλιάνθρωποι που δημιουργούν προβλήματα, ασυνεπείς, είναι όχι σε όλα, δεν πληρώνουν κοινόχρηστα και άκρη δεν βγάζεις.

 

Τρεις είναι αυτοί που θα σου πουν «ότι αποφασίσουν οι περισσότεροι». Άποψη δεν έχουν για τίποτα, αλλά είναι βολικοί.

 

Μπορείς να συνεννοηθείς με δύο. Ότι καταφέρεις, κατάφερες.

 

Μη μου πεις ότι «εμένα η πολυκατοικία μου έχει 16 διαμερίσματα». Τα ποσοστά είναι ίδια.

Πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία και για την αξιοποίηση της περιουσίας καθενός εκάστου να μη χρειάζεται να συμφωνήσει το 100% των υπολοίπων ενοίκων.

 

Σε κάποιες περιπτώσεις ας είναι το 50% και σε άλλες ας μη χρειάζεται καν.

 

Θα φέρω ένα παράδειγμα: Το οικονομικό μοντέλο του 80 και του 90 ήθελε ο κάθε Έλληνας να κάνει τον επιχειρηματία. Γέμισε η Αθήνα καταστήματα των 50 και 60 τετραγωνικών. Αργότερα επήλθε η διόρθωση.

 

Έχουν μείνει όμως χιλιάδες ξενοίκιαστα ισόγεια. Υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες που θα ήθελαν να τα μετασχηματίσουν σε κατοικίες αλλά κολλάνε στα ανωτέρω ποσοστά που σου περιέγραψα. Με τους παλιάνθρωπους και τους αφανέρωτους, που να τη βρεις τη συναίνεση;

 

Είναι μια λύση πρώτης τάξεως που θα δώσει ώθηση στην οικοδομή και πάρα πολλούς περιφερειακούς παράγοντες της αγοράς, ο κοσμάκης θα βρει μια στέγη και η ανάπτυξη που βάλτωσε, θα πάρει την ανιούσα.

 

Μα θα μου πεις, θα πάει ο άλλος να μείνει στο ισόγειο;

 

Αν τα διαμερίσματα των 60 τετραγωνικών είναι στα 650 ευρώ, ναι, θα πάει στα ισόγεια. Και να μην πάει, αυτά μπορούν να γίνουν μια χαρά AIRBNB και οι μόνιμοι κάτοικοι να μπουν πιο εύκολα στις πολυκατοικίες.

 

Με κίνητρο ανακαίνισης και χωρίς τους άθλιους ενοίκους, όλα γίνονται…

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

Με την προσδοκία να εμφανιστεί μια κανονική Δεξιά Κυβέρνηση, που να πλησιάζει κάπως την περίοδο 2019-2023, ας δούμε πόσο μοιάζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με μια αριστερή κυβέρνηση που είχαμε την τεράστια χαρά να δοκιμάσουμε στη χώρα μας την περίοδο 2015-2019.

 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Αυτή η άγνωστη. Μηδέν η Αριστερά μηδέν και ο Κυριάκος. Μετά τον Άδωνι Γεωργιάδη, τοποθετήθηκαν δύο άνθρωποι πολύ χαμηλών δυνατοτήτων που δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Θυμάμαι   όταν αποχώρησε ο Άδωνις είχε δηλώσει πως «το μόνο που δεν κατάφερα να ολοκληρώσω είναι τα υδροπλάνα». 1,5 χρόνο μετά, είναι ακριβώς τα ίδια.

 

ΑΚΡΙΒΕΙΑ: Όλα μονίμως πάνω. Φταίμε και εμείς ως καταναλωτές αλλά θα ασχοληθώ προσεχώς. Δεν μας έχει εξηγηθεί επαρκώς γιατί συνεχίζουν οι τιμές και παίρνουν την ανιούσα. Βάζουν πρόστιμα της πλάκας, μας κοροϊδεύουν με τις ποσοστιαίες μεταβολές του πληθωρισμού και άφησε εποχή η παμμέγιστη βλακεία του Σκέρτσου ότι στη Γερμανία τα απορρυπαντικά είναι χαμηλότερης ποιότητας από τα δικά μας για αυτό και είναι φθηνότερα. Σαν εκείνο τον υπουργό του Σύριζα που του έδιναν συγχαρητήρια στην αγορά επειδή το κόστος ανέβαινε καθημερινά! Ότι και η Αριστερά. Κάθε λίγο και λιγάκι ανατιμήσεις! Μας είπαν ότι αν δεν υπάρχει μονοπώλιο, ο ανταγωνισμός ρίχνει τις τιμές. Το είδαμε. Οι σουπερμαρκετάδες έχουν κάνει καρτελ όπως και οι εταιρείες στο ρεύμα. Τόσο καλά λειτουργεί ο ανταγωνισμός!

 

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Ο βλοσυρός Νίκος Δένδιας δεν έχει υλοποιήσει ούτε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα για δείγμα. Ο κόσμος έχει αλλάξει, το βλέπεις και στις σύγχρονες πολεμικές αναμετρήσεις, ο Ερντογάν σπέρνει drones και εμείς πετάμε χαρταετό. Εκείνος ο φράκτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί ή πάγωσε;

 

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Οι σφαλιάρες έρχονται δορυφορικές. Ο Έντι Ράμα έρχεται στην Αθήνα και μας φτύνει κατάμουτρα. Φυλακίζει και αποφυλακίζει τον Μπελέρη ανάλογα με το πώς ξύπνησε, με τον Κωνσταντίνο Κατσίφα δεν μάθαμε ποτέ τι έγινε. Οι Σκοπιανοί μας γλεντάνε και οι Τούρκοι γελάνε μαζί μας.

 

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ: Η λύση για όλα τα γούστα. Δώσε επίδομα στο λαό. Ότι και οι Αριστεροί. Δώσε κρατικό χρήμα παντού. Ακόμα και σε βίλες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που δεν είχαν μια στοιχειώδη πυροπροστασία που κάνει πέντε χιλιάρικα, ακόμα και σε υπερπολυτελείς ανασφάλιστες κατοικίες.

 

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ: Ακόμα και τον προσωπικό αριθμό στις νέες ταυτότητες, μας είπε ο Κυρανάκης ότι θα ήταν έτοιμος τον Δεκέμβριο του 2023. Φαντάσου στα πιο σύνθετα. Αφήνεις ελεύθερους τους βιαστές και τους εγκληματίες αλλά αν κλωτσήσει κάποιος μια γάτα, πληρώνει 30 χιλιάρικα. Το μεγάλο μας μέλημα ως κανονική αριστερή κυβέρνηση ήταν ο γάμος των ΛΟΑΤΚΙ και μπράβο μας. Με την κανονική οικογένεια δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε. Δημιουργήσαμε ένα υπουργείο για τις κάμερες και η βρόχα πέφτει ραϊ θρου. Έγραψα κάμερες και…

 

ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ: Δεν τους θέλει η Αριστερά αλλά ούτε και εμείς. Κάναμε ένα διαγωνισμό της πλάκας που μας τον γύρισε πίσω το Ελεγκτικό Συνέδριο – άρα μάλλον υπήρχε ένα προβληματάκι – και μετά το θέμα ενταφιάστηκε. Τα εγκλήματα που έχουν εξιχνιαστεί με τη βοήθεια των καμερών μάλλον είναι το ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί. Κάναμε μια νομοθεσία που ουσιαστικά τις απαγορεύει και η Αστυνομία κάνει χρήση παράνομου υλικού!  Δημιουργήσαμε μια Αρχή που δεν υπήρχε λόγος να υπάρχει και δεν τις βάζουμε για να μη μας πουν αυταρχικούς.

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Η Αριστερά δεν τις θέλει. Εμείς την εξαγγείλαμε και δεν τη θέλουμε ούτε και εμείς. Τους τη σκάσαμε!

 

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ: Διαχρονικό καθεστώς κυριαρχίας της γνωστής ευάλωτης και ευπαθούς ομάδας που κάνει ότι γουστάρει: Κλέβει, ληστεύει, γεμίζει επιδόματα, καταστρέφει υποδομές γδύνοντας τες από μέταλλα και καλώδια, εμπορεύεται όπλα και ναρκωτικά, εξαπατά γεροντάκια, ενίοτε σκοτώνεται και κάποιο παιδί από μια αδέσποτη σφαίρα, δεν προσφέρει τίποτα στο κοινωνικό σύνολο και εμπορεύεται γάμους παιδιών από τα 12. Έτσι ήταν, έτσι παραμένει. Καμία τιμωρία, καμία καταστολή, καμία αντίδραση στη συστηματική εγκληματική δράση.

 

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Τι άλλαξε; Τα ίδια.

 

ΜΠΑΧΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Το Αριστερό Δόγμα είναι ισχυρό και ακμαίο. Στέλνεις το παιδί σου στην κατασκήνωση και πνίγεται. Το στέλνεις στο Λούνα Παρκ και σκοτώνεται από σάπια μηχανήματα. Αφήνεις ελεύθερους βιαστές και εμπρηστές. Λιμενικοί πνίγουν ανθρώπους στους καταπέλτες, Κροάτες χούλιγκαν διασχίζουν ανενόχλητοι μια χώρα για να σκοτώσουν έναν φίλο της ΑΕΚ, ξυλοκοπούνται μέχρι θανάτου τουρίστες και περιμένεις μετά από 1,5 μήνα να παραδοθούν οι δράστες από μόνοι τους, πυροβολισμοί πέφτουν μέρα μεσημέρι, οι Ρομά χτυπάνε γιατρούς μέσα στα νοσοκομεία και πυροβολούν νόμιμους οδηγούς ταξί, κανένας έλεγχος, καμία ποινή, καμία εφαρμογή των νόμων.

 

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ: Μπουρδέλο ήταν, μπουρδέλο παραμένει.

 

ΠΑΙΔΕΙΑ: Να κάνουμε προσλήψεις και να πούμε στους μαθητές να μην έχουν κινητό στην τάξη. Μπράβο.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ: Δεν σε προστατεύει κανένας και πουθενά. Το αίτημα της ασφάλειας και της αστυνόμευσης παραμένει όπως ήταν. Αν είσαι ιδιοκτήτης ακινήτου, το κράτος προστατεύει τον πιστολά ενοικιαστή. Αν ζεις σε πολυκατοικία, το κράτος προστατεύει τους πιστολάδες ενοίκους και όχι τους νομοταγείς. Φτάσαμε σε σημείο ώστε το δίκαιο να είναι ευθέως ανάλογο της ατομικής ισχύος καθενός εκάστου.

 

Μπουρδέλο.

Πάρα πολλοί νόμοι, επίτηδες αλληλοκαλύπτονται, η απονομή της Δικαιοσύνης γίνεται με τρόπο που να περιγελά τους νομοταγείς αστούς, έλεγχοι του κρατικού μηχανισμοί είναι ανέκδοτο και μια κοινωνία σε σήψη και παρακμή.

 

Μακάρι να εμφανιστεί μια κανονική Δεξιά Κυβέρνηση να διορθώσει ότι μπορεί…