Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ 25/6/2023

 

Ακούω πολλά και διάφορα. Απογοητευμένος, ανέβηκα με πολύ κόπο στο Λόφο Σκουζέ  και τότε…: Εμφανίστηκε ο βραζιλιάνος προσωπικός μου ποτοαναμείκτης. Στο ένα χέρι κρατούσε το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης και στο άλλο το smartphone.

Δεν περίμενα να τηλεμεταφερθεί από το κορυφαίο μπιτσόμπαρο της Κόμπα Καμπάνα. Εμφανίστηκε ένα τρίτο χέρι με ένα πλούσιο σουβλάκι με διπλή πίτα και μόλις το καταβρόχθισε, μου έδωσε τον Ιερό Δεκάλογο των Εκλογών που μας έρχονται:

 

1.   Όποιος σιχτιρίζει που θα πρέπει να ξαναψηφίσουμε, να σκεφτεί ότι αυτή η Εθνική Ταλαιπωρία και η ζημιά στην Εθνική Οικονομία, είναι η επιθυμία του κ. Αλέξη Τσίπρα. Αυτή είναι η απλή αναλογική. Ας τιμωρήσουμε αυτόν που μας χρέωσε 400 εκατομμύρια ευρώ ( τόσο κοστίζουν οι εκλογές στην Οικονομία ) γιατί ήθελε να μας κάνει κουλουβάχατο με την απλή αναλογική.

2.   Δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση. Δεν έχει καμία σημασία για το μέλλον της Ελλάδας μας ποιος θα βγει δεύτερος ή τρίτος και πόσα άλλα κόμματα θα περάσουν το όριο του 3%. Εδώ και χιλιάδες χρόνια, οι εκλογές καθορίζουν ποιος θα μας κυβερνήσει.

3.   Φτάνει με τα πειράματα. Δοκιμάσαμε τα πάντα στα μνημονιακά έτη. Δεν χρειάζονται άλλα.

4.   Είναι κρίσιμες αυτές οι εκλογές. Πρέπει να δώσουμε την απαιτούμενη ώθηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε η βελτίωση της ζωής μας τα τελευταία 4 χρόνια να συνεχιστεί. Έχουμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, να φέρουμε επενδύσεις, να γίνει η Ελλάδα μας πιο ισχυρή γεωπολιτικά και φυσικά να πέσουν οι φόροι, να αυξηθούν τα εισοδήματα μας, να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ψηφιοποίηση του κράτους και να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την αριστερά και τις ιδέες της.

5.   Δεν πρέπει ούτε να έχουμε ούτε να μας φορτώσουν τις τύψεις της «παντοδυναμίας». Σίγα μην κλάψουμε αν η ΝΔ πάρει 43%. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες έχουν πολύ ξεκάθαρη άποψη και θέλουν μια ισχυρή κυβέρνηση. Θέλουν να επιβραβεύσουν μια προσπάθεια που σε 4 χρόνια πήγαινε από κρίση σε κρίση, από δυσκολία σε δυσκολία και τα κατάφερε να σταθεί η Ελλαδίτσα μας όρθια, εκεί που μας είχαν για φούντο. Σιγά μην κλάψουμε επειδή οι άλλοι είναι από ανύπαρκτοι έως μέτριοι και  επικίνδυνοι.

6.   Αν αρχίσει ο ένας και πει ότι βαριέται. Ο άλλος δεν πάει γιατί το αποτέλεσμα έχει κριθεί. Ο άλλος να αράξει στην παραλία γιατί έλα μωρέ τώρα, η δική μου ψήφος θα σώσει τον κόσμο; Άσε τους αριστερούς να απογοητευθούν και να μην πάνε. Την ιστορία τη γράφουν πάντα μα πάντα οι παρόντες. Θα πάμε άλλη μια φορά για να τελειώσουμε τη δουλειά. Μη βάλουμε για μια ακόμα φορά τα χεράκια μας και βγάλουμε τα ματάκια μας. Το ζήσαμε το 2015-2019. Δεν χρειάζεται άλλο.

7.   Όχι, οι πχ 153 βουλευτές δεν είναι επιτυχία. Είναι φτερό στον άνεμο. Πρέπει η κυβέρνηση να εκλέξει πάνω από 160 βουλευτές για να έχει ισχυρή νομιμοποίηση για να κάνει τις αλλαγές που χρειάζονται. Δεν χρειάζεται κάθε λίγο και λιγάκι να κάνει μασάζ σε μερικούς βουλευτές που πιθανώς θα θελήσουν να πάρουν μερικά λεπτά δημοσιότητας κάνοντας τους επαναστάτες και μπορεί να ζητάνε ανταλλάγματα για να ψηφίσουν το τάδε ή το δείνα νομοσχέδιο.

8.   Πρέπει να επιβραβεύσουμε αυτόν που αυτά που υποσχέθηκε το 2019, τα έκανε. Πόσες φορές το έχεις δει αυτό στην ιστορία του ελληνικού κράτους, ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις γίνονται πράξη;; Όσο και αν τον λένε Κούλη γιατί δεν έχουν και τίποτα άλλο να πουν, αυτό που ξέρουμε όμως είναι πως ότι είπε, το έκανε. Τα ρεκόρ ανάπτυξης και επενδύσεων. Την γεωπολιτική μας ισχύ με τις συμμαχίες και τα εξοπλιστικά προγράμματα. Την ψηφιοποίηση του κράτους, την αύξηση του μέσου εισοδήματος και τη μείωση των φόρων. Αυτόν που μας λέει ξεκάθαρα τι θέλει να κάνει στη συνέχεια και δεν είναι η κλασική τοξική αντιπολίτευση που αφενός βρίζει, αφετέρου τάζει τα πάντα στους πάντες. Να πάμε άλλη μια φορά, δεν είναι τίποτα το τρομερό. Ούτε θα σκάψουμε το μετρό, ούτε θα κουβαλήσουμε στους ώμους μας σακιά με τσιμέντο για να φτιάξουμε το Ελληνικό. Μια βόλτα από ένα εκλογικό κέντρο είναι για πέντε λεπτά και τέλος. Προσωπικά πηγαίνω παραδοσιακά μετά τις 5 το απόγευμα και δεν περιμένω ποτέ.

9.   Οι τρίτες εκλογές δεν είναι απειλή. Είναι μια πιθανότητα αν εμείς δεν κάνουμε το καθήκον μας ως πολίτες. Να πάμε να ψηφίσουμε. Ούτε συνεργασίες θέλω, ούτε για να περάσει ένα νομοσχέδιο να κάνουμε διαπραγματεύσεις. Μια κυβέρνηση και καλή, να λειτουργεί άμεσα και αποτελεσματικά.

10.  Οι κάλπες είναι άδειες, το αποτέλεσμα θα το κρίνουμε εμείς και πρέπει να μην παίξουμε με το μέλλον. Της Ελλάδας μας, το δικό μας και των παιδιών μας. Θα πάμε άλλη μια φορά να ξαναψηφίσουμε, να προχωρήσει η πατρίδα μας οριστικά μπροστά.

 

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα τόσα πράγματα που καταφέραμε να τα αφήσουμε στη μέση και να κάνουμε πισωπεταλιές. 

 

…Είπε ο άρχοντας και χάθηκε στο σκοτάδι….



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια