Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΤΑΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

 

Δεν χρειάζεται να το κρύψωμεν άλλωστε, είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Βλέπω στα κανάλια τις συζητήσεις και αισθάνομαι ότι στον πλανήτη σας δεν μπορώ να μείνω ούτε λεπτό.

 

Που είναι στα πάνελ η Εθνική Άμυνα; Ο Τούρκος κάθε μέρα απειλεί και εμείς εδώ στην καρακοσμάρα μας.

Που είναι το δημογραφικό;

Που είναι το αναπτυξιακό πλάνο της οικονομίας;

Που είναι το αύριο της Παιδείας;

Που είναι η περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας; Ένας φίλος μου θέλει να πουλήσει ένα ακίνητο και πρέπει να μαζέψει μια εγκυκλοπαίδεια από χαρτιά !

Που είναι η εξωτερική πολιτική;

Που είναι η συζήτηση για την άντληση των φυσικού αερίου και των υδρογονανθράκων;

Που είναι οι πολιτικές για την υγιή αφομοίωση των μεταναστών, των αποφυλακισμένων και  το τι πρέπει να κάνουμε με τους Ρομά που τείνουν να γίνουν εφιάλτης;

Που είναι η βελτίωση του αστικού τοπίου για τους πολίτες;

Που είναι η ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας;

Που είναι η συζήτηση για την εγκληματικότητα και την ασφάλεια;

 

Έχω σκυλοβαρεθεί να ακούω για τις περίφημες υποκλοπές. Θα σου πω τη γνώμη μου και ας μη σου αρέσει. Όποιος διαχειρίζεται κρατικό χρήμα και εξουσία που επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων, καλώς παρακολουθείται!

Ναι, καλώς ! Και για να μην κάνει λαμογιές και για να μην υποκύπτει σε πιέσεις και απειλές.

 

Έχω σκυλοβαρεθεί να ακούω για την ακρίβεια. Ποια ακρίβεια; Ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται, η κατανάλωση είναι στα ύψη, η κίνηση στους δρόμους ασφυκτική, η διασκέδαση και η εστίαση έχουν πάρει την ανιούσα. Μόνο οι δημοσιογράφοι στα κανάλια που κανακεύουν τους ηλικιωμένους συνταξιουχούληδες που κλαίγονται μονίμως και είναι το φανατικό κοινό τους, παρουσιάζουν μονίμως μια ψεύτικη ζοφερή πραγματικότητα. Όντως οι τιμές είναι ανεβασμένες αλλά λίγο το καλάθι του νοικοκυριού, λίγο οι επιδοτήσεις, λίγο οι μειωμένοι φόροι, λίγο οι αυξήσεις των αποδοχών, το πράγμα έχει κρατηθεί σε ένα διαχειρίσιμο επίπεδο.

 

Συγγνώμη αλλά αυτές οι γελοιότητες της κλάψας και ενός θέματος που σέρνεται συνέχεια και δεν αφορά κανέναν, ούτε σοβαρή πολιτική συζήτηση είναι, αρμόζει σε μια προεκλογική περίοδο που το διακύβευμα είναι αν θα συνεχιστεί η πρόοδος της χώρας μας ή αν θα αυτοκτονήσουμε επιλέγοντας δεύτερη φορά αριστερά…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια