Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ - ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

 

Δεν είχα ξαναπάει στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων. Αξιοπρεπής χώρος, πεντακάθαρος.  Η είσοδος είναι δωρεάν. Το ωράριο είναι Τρίτη ως Σάββατο από τις 11 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα. Την Κυριακή από τις 10 ως τις 4. Τη Δευτέρα κλειστά.

Πριν από λίγες ημέρες διάβασα ένα άρθρο στο monopoli.gr για τα εικαστικά στην πόλη και πήγα στην έκθεση του Γιώργου Ιωάννου γιατί μου άρεσε η φωτογραφία στο άρθρο.

Ωραία ήταν.

Μου έκαναν εντύπωση πως δεν υπήρχε ούτε μισό εκατοστό αναξιοποίητο στον πίνακα. Χρώματα, pop art αισθητική με μπόλικη από κομιξ, πολλές λεπτομέρειες και στιγμές και σε κάθε τεταρτημόριο μπορείς να σταθείς και να σκαρώσεις μια ιστορία. Ακόμα και να μη σου αρέσει ένα έργο, δεν μπορείς να μην αναγνωρίσεις την τεράστια προσπάθεια του καλλιτέχνη να γεμίσει με πληροφορία/ιστορία και να αφηγηθεί, να εξιστορεί και να εκφράσει κάτι σε  κάθε σημείο στον καμβά.

Σκεπτόμενος δε πως πολλοί από αυτούς τους πίνακες ήταν προ τριάντα και σαράντα ετών, ο άνθρωπος ήταν τελικά πολύ μπροστά από την εποχή του.

Κάποιους συμβολισμούς τους λάτρεψα, κάποιοι άλλοι παρά ήταν αριστερίστικοι για τα γούστα μου.

 Όπως ήδη κατάλαβες ακολουθούν τα βίντεο που τράβηξα και αν δεν ανοίγουν απευθείας, στο τέλος παραθέτω και τα λινξ :









https://www.youtube.com/watch?v=6BDoJTTOuik&ab_channel=%CE%93%CF%81%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B7%CF%82%CE%91%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85

https://www.youtube.com/shorts/f5GTeTkD3vg

https://www.youtube.com/shorts/MoqJLuFX8K4

https://www.youtube.com/shorts/NZNgqwwCEwQ

https://www.youtube.com/shorts/AZ7gFdmtXEY

https://www.youtube.com/shorts/WAiQHwkYT50

https://www.youtube.com/shorts/SbY1XQFw1gY

https://www.youtube.com/shorts/b3M2MPArQd0



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια