Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΕΘΑΝΕ, ΑΝΤΙΟ ΒΑΣΙΛΕΥ !

 

Στη χώρα που 365 μέρες το χρόνο έχει απόκριες, η δημόσια συζήτηση αντί να στραφεί στην συγκλονιστική κατάθεση της γραμματέας για 40 χρόνια του Καλογρίτσα για τα χρήματα που έδινε στον κατά τα άλλα άσπιλο Σύριζα, έχουμε ανάγει σε κάτι πολύ σημαντικό την ταφή του τέως Βασιλιά.

Φαντάσου να κατέθετε η ιδιαιτέρα του Βαγγέλη Μαρινάκη πως έδινε σακούλες με χρήματα στη ΝΔ, σε δημοσιογράφους και στον Άδωνι. Σήμερα θα είχε πέσει το σύμπαν. Για τον Σύριζα όμως δεν έγινε και τίποτα. Το να περνούν τα αριστερά αίσχη στο ντούκου, τους το δίνω. Τα έχουν καταφέρει περίφημα. Ενώ η ΝΔ είναι μονίμως σε θέση απολογίας για οτιδήποτε.

Έχω έναν φίλο Σαλονικιό, που του αρέσει να με τσιγκλάει στα πολιτικά αν και τελικά το ίδιο κόμμα θα ψηφίσουμε. Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση το εξής : Η κυβέρνηση του Σύριζα έκανε συνειδητή προσπάθεια να καταλύσει το πολίτευμα. Με τα κανάλια, με τη δημόσια τάξη, με τη δικαιοσύνη, με τη Νοβάρτις. Έφερε την Ελλάδα μας στα πρόθυρα της ολικής και ανεπανόρθωτης καταστροφής με το πιο άχρηστο δημοψήφισμα όλων των εποχών, το πιο αχρείαστο και επώδυνο μνημόνιο  από τα τρία λόγω της καταπληκτικής «διαπραγμάτευσης», έκλεισε τις τράπεζες και φυσικά πούλησε τη Μακεδονία. Σαν να μην έγινε τίποτα. Ο Χειμάρας έκανε ένα χοντρό λάθος και παραιτήθηκε. Έγινε χαμός. Ο άλλος «ξέχασε» να δηλώσει ένα μύριο, ο άλλος έφτιαξε ολόκληρη αυτοκρατορία με τα ακίνητα, ο άλλος υποτίθεται πως πούλησε την εταιρεία του με ένα συμβόλαιο σε μια χαρτοπετσέτα και δεν θρόισε φύλλο. Ούτε παραίτηση είδαμε, ούτε συζητήθηκαν και πολύ τα ανωτέρω. 

Αν η ΝΔ με τόσο έργο και τόσο μεγάλη επιτυχία παραμένει τόσο φοβική, σε μια μεγάλη στραβή, θα καταποντιστεί.

Πάμε λοιπόν και στο θέμα του Βασιλιά.

Ξεκαθαρίζω εξαρχής τη θέση μου:

Είμαι κατά της Βασιλείας. Έβλαψε την Ελλάδα, μου είναι αφόρητα πληκτικό να βλέπω τα χάλια της Αγγλίας, με τις περιπέτειες μιας πάμπλουτης και κακομαθημένης οικογένειας. Καλώς καταψήφισε αυτόν τον θεσμό ο Ελληνικός λαός και όλα τα χε η Μαριορή, να πληρώνουμε και τους Γλύξμπουργκ μας έλειπε. Η δε θητεία του Κωνσταντίνου ήταν απολύτως επιβλαβής και οι παρεμβάσεις του, οδήγησαν τη χώρα μας σε μια παρατεταμένη αστάθεια για αυτό και προετοίμασε ουσιαστικά το πραξικόπημα των συνταγματαρχών το 1967.

 

Σήμερα ποιους αφορά ο θεσμός της Βασιλείας στην Ελλάδα;;; Μερικούς ηλικιωμένους. Το κατεξοχήν δηλαδή κοινό των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών. Κανέναν άλλον. Να σου πω την black truth και με ενοχλεί και πάντα τις μπερδεύω αυτές τις βασιλίσσης κάτι οδούς που περικλείουν το Κοινοβούλιο μας. Φτάνει.

 

Αν ήταν σωστή η απόφαση της Κυβέρνησης να ταφεί ο Κωνσταντίνος ως ιδιώτης; Προφανώς. Πάμπλουτος ήταν, παχυλή αποζημίωση πήρε από το ελληνικό δημόσιο, άφθονα κοντέινερ πήρε όταν έφυγε με διάφορα κειμήλια και πράγματα αξίας, δεν ήταν ανάγκη να τον πληρώσουμε κιόλας.

 

Τον τιμήσαμε ως χώρα μια και κοτζάμ Ιερώνυμος τέλεσε το μυστήριο, πολιτικοί και υπουργοί παρευρέθησαν στην κηδεία του, λαϊκό προσκύνημα υπήρξε, αυτοκινητοπομπή και ειδική διαδρομή σχεδιάστηκε από την αστυνομία για τη μεταφορά της σορού στο Τατόι, καλλωπίσαμε και τον χώρο πριν την ώρα του, τι άλλο να κάνουμε δηλαδή; Να τον θάψουμε και δωρεάν;; Να κηρύξουμε εθνικό πένθος για 10 μέρες;;

Στο κάτω κάτω της γραφής, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου του ζήτησε να εγγραφεί στο δημοτολόγιο και να δηλώσει ονοματεπώνυμο, και να δηλώσει ενώπιον ληξιάρχου ότι δεν έχει καμία διεκδίκηση από τη δημόσια περιουσία και πως αναγνωρίζει το πολίτευμα, εκείνος πέταξε χαρταετό.

 

Υπάρχει όμως ένας αντίλογος που έχει βάση και πραγματικά τον ακούω: Σου λέει ο άλλος πως δεν μπορείς φίλε μου να κάνεις κηδείες δημοσία δαπάνη, να δίνεις τα ονόματα τους σε πλατείες και οδούς, και να βάζεις μαρμάρινες πλάκες τιμής σε ανθρώπους που σήκωσαν τα όπλα εναντίον των Ελλήνων με την επιδίωξη να γίνουμε παράρτημα του Σοβιέτ. Ναι φίλε μου, αυτό ήταν ο εμφύλιος, αυτοί ήταν οι αριστεροί. Κάποιοι που αποφάσισαν να πάρουν τα όπλα εναντίον της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και εκεί που γλιτώσαμε από τον ναζιστικό φασισμό, θα έπρεπε κατ’αυτούς να ασπαστούμε τον κομμουνιστικό φασισμό. Και ευτυχώς έχασαν στον εμφύλιο. Τη Μεταπολίτευση μπορούμε να την κρίνουμε πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως αλλά μόνο ένας εμπαθής δεν βλέπει πως το βιοτικό επίπεδο ανέβηκε κατακόρυφα και ο μέσος έλληνας απόλαυσε ευμάρεια που οι λοιποί βαλκάνιοι ούτε στα όνειρα τους δεν έβλεπαν.

Όταν λοιπόν τιμάς αυτούς που όντας Έλληνες σκότωναν Έλληνες και το όνειρο τους ήταν ο κομμουνιστικός φασισμός, δεν μπορείς να παραμερίζεις έναν πρώην αρχηγό κράτους και χρυσό Ολυμπιονίκη.

Το σέβομαι ως επιχείρημα αλλά στην πραγματικότητα μικρή σημασία έχει η κηδεία του τέως Βασιλιά στην Ελλάδα του 2023.

Αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε ως κράτος αλλά έχουμε διάφορα κόμπλεξ βλακείας είναι να έχουμε αναδείξει, αναπτύξει και συντηρήσει το Τατόι γιατί είναι ένας χώρος που μπορεί να παράξει πλούτο. Το είχα περπατήσει και με είχε πιάσει η καρδιά μου. Είμαστε άχρηστοι. Βλάκες είναι οι Άγγλοι και οι Γερμανοί που όλα τα έχουν κάνει προσβάσιμα και επισκέψιμα με άρτια συντήρηση και βγάζουν ένα σκασμό λεφτά από τον τουρισμό; Μόνο η Λίνα Μενδώνη κίνησε τις διαδικασίες για να γίνει το Τατόι ένας τόπος οργανωμένης αναψυχής, διασκέδασης και άθλησης αλλά χρειάζεται χρόνος.

 

Καταλαβαίνω πως για κάποιους ηλικιωμένους, ο θεσμός της Βασιλείας είναι ένα σύμβολο που τους θυμίζει τα νιάτα τους και με τις νοσταλγικές μνήμες κανείς δεν μπορεί να αναμετρηθεί.

Θα μπορούσε να απασχολήσει τη δημόσια συζήτηση για 20 λεπτά. Για παραπάνω δεν είναι.

 

Περιμένω για την κατάθεση της γραμματέας του Καλογρίτσα, ο Σύριζα να υποβάλλει μήνυση όπως υποσχέθηκε ο υπουργός των τεσσάρων καναλιών, Νίκος Παππάς.

 

Τέσσερεις μέρες μετά ούτε φωνή ούτε ακρόαση και σιγά μην υποβάλλει μήνυση. Πετάμε και καμιά φωτοβολίδα να περάσει η ώρα αλλά δεν θα αυτοκτονήσουμε κιόλας…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια