Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ - ΜΕ ΜΗΧΑΝΟΤΡΑΤΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ


Όταν ήμουν ο μόνος που κόντρα στους πολλούς σου έλεγα πως η ομάδα μας έχει χτυπητές αδυναμίες και δεν πάει χαλαρά για μετάλλιο όπως έγραφαν οι δημοσιογράφοι, δικαιούμαι να επαίρομαι για την μπασκετική κρίση μου.

Για αυτό και μετά από μια νίκη με τη Νέα Ζηλανδία υπάρχει κατήφεια λες και χάσαμε.

Δυστυχώς η ομάδα μας διαθέτει ως προπονητή έναν συμπαθέστατο κύριο, καλό διαχειριστή, αλλά δεν κάνει για μεγάλα τουρνουά. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είναι σε πανικό και τον μεταδίδει σε όλη την ομάδα.

Γιατί το λέω αυτό;

Α) Πήγε περίπατο η ελληνική φιλοσοφία και το στιλ μας. Παίξαμε με τρόπο βάλτε όσους πόντους θέλετε, ελπίζουμε να βάλουμε περισσότερους. Που ήταν η άμυνα, που ήταν η εξουδετέρωση του Γουέμπστερ. Όπως κοιτάγαμε τον Βαρεχάο προχθές, κοιτάγαμε και τον Γουέμπστερ σήμερα. Αναρχία στις επιθέσεις, αχρείαστα τρίποντα, βιαστικές επιλογές.

Β) Είναι απίθανη η εμμονή στον Παπανικολάου. Το παιδί είναι πάρα πολύ άστοχος. Το να τον βαφτίζεις 2 για να τον χωρέσεις στην πεντάδα είναι ανεξήγητο και μπασκετικά αδιανόητο. Αν υποτίθεται στο πιο κρίσιμο παιχνίδι δεν βάζεις επί μακρόν το κορυφαίο δίδυμο Σλούκας – Καλάθης, πότε θα το κάνεις, στο Ακρόπολις;;;

Γ) Είδαμε πεντάδες που δεν χρησιμοποιήθηκαν σε κανένα φιλικό και όχι για λίγο αλλά για αρκετή ώρα. Σλούκας, Παπανικολάου, Θανάσης, Μπουρούσης και Λαρεντζάκης. Άντε βγάλε άκρη. Τι στο κέρατο έκανε στην προετοιμασία;

Δ) Έχουμε ένα καθαρό 2 όλο και όλο. Ο Λαρεντζάκης. Όποτε τον έχει βάλει, το παιδάκι μια χαρά παίζει. Γιατί δεν τον εμπιστεύεται περισσότερο; Καλύτερο σουτ έχει από τους Παπ και μπορεί να βοηθήσει. Αν δεν τα καταφέρει, εντάξει ας βάλει τον αγαπημένο του Παπανικολάου. Πρέπει και αυτό το παιδί να παίξει για ενταχθεί στο παιχνίδι και να φανεί χρήσιμος στη συνέχεια. Αν είναι να τον βάλει στα μισά της τρίτης περιόδου όπως τον Βασιλόπουλο που ναυάγησε φυσιολογικά, δεν γίνεται.

Από κει και πέρα με ενοχλούν δύο στοιχεία.

Α) Είναι απολύτως απαράδεκτο να τρελαίνεται ο Θανάσης στον πάγκο και να του λένε να «ηρεμήσει». Αντί να παρασυρθούν στο πάθος του, τι είδους βλακώδεις νουθεσίες είναι αυτές;;

Β) 100 χρόνια έχει στην Ελλάδα ο Καλάθης. Ελληνικά δεν έμαθε; Είναι αστείο να έχουμε time out και να μιλάει ο Σκουρτόπουλος στα αγγλικά για χάρη του !

Σε γενικές γραμμές, η Νέα Ζηλανδία είναι πολύ καλή ομάδα. Εύστοχη, γρήγορη, αθλητική, αλλά πήραμε περισσότερα φάουλ, είχαμε 12 περισσότερες βολές και ήμασταν σχετικά εύστοχοι. 

Εμείς είχαμε τον Γιάννη στο 5, του δώσαμε τη μπάλα λίγο παραπάνω και μερικοί παίκτες μας ήταν εύστοχοι όπως ο Καλάθης και ο Παπαπέτρου.

Ακολουθεί η Αμερική. Δεν χρειάζονται περίεργοι ιδιοφυείς πειραματισμοί. Αντιγράφουμε την τακτική της Τουρκίας και δίνουμε τη μπάλα στον Γιάννη.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια