Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ


Το πήρε το μάτι μου, στον παγκόσμιο ιστό και μπήκα με ενδιαφέρον να το δω.

Βρισκόμαστε στην εποχή του Google Maps. Που είναι άρτιο και δωρεάν. Αλλά ας πούμε πως κάθε εναλλακτικό εργαλείο είναι καλοδεχούμενο.

Τι έχει συμβεί :

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έχει αναπτύξει εφαρμογή, μέσω της οποίας, υπολογίζεται η χιλιομετρική απόσταση δύο πόλεων ανά την Ελλάδα.

Η εφαρμογή αυτή τέθηκε σε λειτουργία στον διαδικτυακό τόπο

Επιλέγουμε την αφετηρία και τον προορισμό και ακολουθώντας τις οδηγίες, η εφαρμογή μας υπολογίζει την χιλιομετρική απόσταση.

Πολύ καλά μέχρι εδώ.

Μπήκα σαν παιδί και εγώ, να βάλω μια τυχαία απόσταση, το Αθήνα – Καλαμάτα.

Βάζεις την αφετηρία. Πρώτο πεδίο αντί πχ το Αθήνα πρέπει αναγκαστικά να επιλέξεις από τους τομείς όπως ψηφίζεις! Δεν μπορείς να γράψεις δηλαδή «Μαρούσι» αλλά πρέπει να επιλέξεις το «Βόρειος Τομέας Αθηνών» !!! Αμέσως μετά τον Δήμο! Και μετά τον οικισμό! Αν κάτι από τα ανωτέρω δεν το θυμάσαι ας πρόσεχες!

Αντί το σύστημα να σε αφήνει να πληκτρολογήσεις την αφετηρία, σε αναγκάζει να κάνεις 9 κλικ και μπόλικο σκρολ νταουν για να βάλεις τα στοιχεία.

Δίπλα είναι το πεδίο του προορισμού. Ξανά μανά τα ίδια. Αν θες να πας στην Καλαμάτα πρέπει να βάλεις οπωσδήποτε έναν οικισμό και να θυμάσαι τον νομό σαν να κάνει ασκήσεις ο Πόπωτας στον Μανωλάκη. Αν δεν συμπληρώσεις και τα 6 πεδία, το κουμπάκι που γράφει δρομολόγηση δεν ενεργοποιείται ποτέ! Άντε σου λέω γω, τον οικισμό της αφετηρίας τον ξέρεις καθώς θεωρητικά εκεί μένεις. Τον οικισμό του προορισμού;;; Αν από περιέργεια θέλεις να δεις πόσο είναι από την Καλαμάτα ως τα Γιάννενα για να πας αμέσως μετά; Τον ήπιες!

Αφού τα βρίσκεις, τα θυμάσαι, τα γκουγκλίζεις, τα βρίσκεις και τα βάζεις, μετά για να σου πει πόσα χιλιόμετρα είναι σε πεθαίνει γιατί σε ρωτάει :

«Αποκλειστική χρήση θεσμοθετημένου οδικού δικτύου»

Όποιος καλός άνθρωπος μου πει τι σημαίνει αυτή η αηδία, του κάνω δωρεάν μάθημα darts. Και μπιλιάρδου.

Το τσέκαρα αυτό το πεδίο, δεν μου έβγαλε τίποτα. Το έβγαλα το τσεκ και μου απάντησε ότι «η διαδρομή περιέχει 1.4 χλμ οδικών αξόνων στο μη θεσμοθετημένο οδικό δίκτυο»

Επίσης αν και σου έχει και πεδίο για να σου δείξει πόσα διόδια έχει, δεν τα βγάζει. Το δοκίμασα και στο Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Πάλι καλά δηλαδή που μου έβγαλε ότι θα κάνω 240 χιλιόμετρα μέχρι εκεί.

Το πεδίο του πεδίου, το κλικ του κλικ, το σκρολ νταουν, τους οικισμούς, τους δήμους, τα καλλικρατικά και τα εκλογικά.

Ενώ πας στα google maps, που θα μπορούσαν να αντιγράψουν τη μηχανική, πληκτρολογείς αυτό που θες, όλα περασμένα στη βάση είναι, επιλέγεις και σε μερικά δευτερόλεπτα βρίσκεις ακριβώς αυτό που θέλεις.

Ερωτήσεις :

Α)  Ποιος άσχετος σχεδίασε και υλοποίησε αυτό το δύσχρηστο πράγμα;

Β) Ποιος βλάκας το ενέκρινε και βγήκε στον αέρα;

Γ) Αυτό το έκτρωμα το πληρώσαμε ως ελληνικό κράτος;;

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα πάω στην Καλαμάτα με αυτό το άχρηστο πράγμα και όταν το κάνω θα βάλω τα google maps.




0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια