Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ NIKE


Αγαπητή ΝΙΚΕ,

Από τη στιγμή κατά την οποία υποστηρίζεις τον Γιάννη Αντετοκούνμπο έχεις και μια επιπλέον κοινωνική ευθύνη. Ωραία τα ντοκιμαντέρ για το παιδί που ξεκίνησε από την άσημη συνοικία των Σεπολίων και το κλασικό American dream, αλλά πρέπει ως εταιρεία να κάνεις και το κάτι παραπάνω. Αλλιώς υπάρχουν και άλλοι παίκτες.

Κάνατε στα Σεπόλια ένα event με τον Γιάννη, την οικογένεια του, με κόσμο, φώτα, κάμερες, διαφήμιση και αποχωρήσατε αφού είχατε κλείσει τους γύρω γύρω δρόμους για μια εβδομάδα. Ο κόσμος είπε χαλάλι για τον Γιαννάκη αλλά το θέμα είναι τι αφήσατε πίσω σας.

Ξηλώσατε την μια και μοναδική παιδική χαρά που υπήρχε σε ολόκληρη τη συνοικία για να τοποθετήσετε προβολείς και γιγαντοθόνη. Καλά της κάνατε γιατί ήταν σχεδόν επικίνδυνη αλλά γιατί δεν φτιάξατε μια καινούρια; Γιατί αφήσατε έρημο τοπίο; Τώρα οι γονείς με τα παιδιά τους δεν έχουν που να πάνε!

Στο γήπεδο του Τρίτωνα στη μια μπασκέτα  το καλάθι γέρνει προς τα κάτω!  Ούτε ένα σουτ της προκοπής δεν μπορείς να κάνεις. Τι σοϊ κατασκευή κάνατε; Ανανεώσατε το επιδαπέδιο γκράφιτι μεν, και αφήσατε μια μπασκέτα που γέρνει;;

Αγαπητή NIKE εντάξει έκανες τη διαφήμιση  σου και το event για τον Γιάννη, θα βγάλεις αμύθητα κέρδη στο όνομα του, ε, δώσε και τίποτα στον κόσμο! Ή τουλάχιστον μην καταστρέφεις κάτι έστω μέτριο.

Αν πραγματικά θέλεις να προσφέρεις και κάτι ουσιαστικό σε μια από τις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας θα πρέπει :

Α) Να βάλεις καινούριες μπασκέτες στον Τρίτωνα
Β) Να φτιάξεις την παιδική χαρά που ξήλωσες
Γ) Να φτιάξεις και άλλη μια παιδική χαρά γιατί δεν μπορεί ολόκληρη συνοικία να έχει μόλις μια. Μπορεί να είναι πχ στο άχρηστο γήπεδο που δεν παίζει κανείς, στον «Άφοβο».

Ξέρω.

Αυτά κανονικά είναι δουλειά του κράτους. Αφού όμως το κράτος μας είναι παντελώς άχρηστο, αφού βγάζεις αμύθητα κέρδη, αφού δαπανάς τρομακτικά ποσά για διαφήμιση ε, προσέφερε και κάτι για την κοινωνία και τους ανθρώπους. Κάτι ουσιαστικό και χρήσιμο.

Δεν με πειράζει, βάλε σε ότι φτιάξεις αφίσες και πανό με τη στάμπα σου να φαίνεται για πάντα. Μπας και συγκινηθούν και άλλες εταιρείες και μπούμε έστω από σπόντα σε διαγωνισμό κοινωνικής προσφοράς.




0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια