Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Η ΚΑΤΑΜΑΥΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Επειδή στην Ελλάδα μας αρέσει η λήθη, αποφάσισα να γράψω μια επισκόπηση στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σύριζα ανά τομέα. Ήταν η ελπίδα που ήρθε και μας έβαλε το τσεκούρι στην καρωτίδα. Ήταν το νέο που απεδείχθη πιο παλιό από το παλιό. Ήταν το ξεδιάντροπο που δεν κρατούσε ούτε τα προσχήματα. Ήταν η Αριστερά. Αυτή που ήθελε ο λαός να ζήσει και ελπίζω τα κορόιδα να λιγόστεψαν και να βάλαμε μυαλό.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαζικοί διορισμοί συγγενών, φίλων, συντρόφων και κολλητών. Και στην αρχή της θητείας της κυβέρνησης και στο τέλος. Χιλιάδες μετακλητοί. Αυτοί που ήταν το νέο και θα τέλειωναν με το παλιό. Προσέλαβαν καθαρίστριες ενώ ανανέωσαν τις παλιές τις οποίες μετά έβαλαν ως γραμματείς στα δικαστήρια και παράλληλα έτρεχαν και οι συμβάσεις με τα ιδιωτικά συνεργεία. Αλαλούμ.

Ο αγαπητός κύριος Κατρούγκαλος με τα πανάκριβα μαντηλάκια στο κοστούμι του, επανέφερε τους επίορκους – μεταξύ των οποίων και παιδεραστές – στο δημόσιο.

Ο Σπίρτζης στις εταιρείες ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ και ΟΑΣΑ, έσπασε σε δύο πρόσωπα τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου ενώ καλύπτονταν από ένα άτομο. Ήτοι 350.000 παραπάνω έξοδα στον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι σχολικοί φύλακες, όχι μόνο προσελήφθησαν αλλά εξελίχθηκαν σε βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό νοσοκομείων ανώτερης εκπαιδευτικής βαθμίδας!

Ο Σκουρλέτης είχε υποσχεθει ότι θα έφερνε ρύθμιση για να μπορούν να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού. Ακόμα την περιμένουμε.

Ο Τσίπρας αναδείχθηκε  από το Harvard ως ο χειρότερος διαπραγματευτής παγκοσμίως για το 2015 !


Πέραν του ότι διόρισαν τους περισσότερους μετακλητούς από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, αύξησαν και τους μισθούς τους !

Ήταν ανίκανοι ακόµη και να οργανώσουν την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ο κόσμος ταλαιπωρήθηκε με ώρες αναμονής στις ουρές.

Πήγαν να δημιουργήσουν καθεστώς με τις τηλεοπτικές άδειες γιατί επέλεξαν να δώσουν αυθαίρετα μόλις τέσσερις. Να έπαιρνε μια ο Καλογρίτσας με τα βοσκοτόπια, να μην έπαιρνε ο ΣΚΑΙ, μια ο Σαββίδης, ο Αλφα ήταν ευνοϊκά διακείμενος όπως είχε παραδεχθεί ο Κοντομηνάς και η άλλη άδεια μεταξύ των Star και ΑΝΤ1. Στο Λουξεμβούργο ( δεν λέω για την Ιταλία που έχει 12 ιδιωτικά κανάλια ) λειτουργούν 14 ιδιωτικά κανάλια. Στην Κύπρο 7. Από πού και ως που στην Ελλάδα 4;

Έδιωξαν χωρίς ίχνος λογικής τον απολύτως επιτυχημένο Μανόλη Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που έσωσε πολύ κόσμο.

Θα πρέπει να διερευνηθεί η τροπολογία που υπέγραψαν οι Πάνος Καμμένος,  Ευκλείδης Τσακαλώτος,  Θοδωρής Δρίτσας,  Νίκος Τόσκας και   Γιάννης Μουζάλας, να επιτρέπεται η απευθείας ανάθεση έργων, δίχως προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή των hotspots, καθώς και για τα ζητήματα σίτισης.

Φώναζαν για την Καλογρέζα και μας αφήνουν τη Μόρια, το μεγαλύτερο κολαστήριο κράτησης μεταναστών παγκοσμίως.

Στην ΕΡΤ όχι μόνο έφτιαξαν μνημείο νεκρών που δεν υπήρχαν αλλά έγραψαν και επιγραφή στα αρχαία ελληνικά που επίσης δεν υπάρχει πουθενά στην αρχαία ελληνική γραμματεία!

Όταν μια πετρελαιοκηλίδα εξαπλώθηκε σε όλο το Σαρωνικό, υπήρξε χαρακτηριστική ολιγωρία και ο Κουρουμπλής έστελνε τον κόσμο για μπάνιο! Αντιμετωπίστηκε με μεγάλη καθυστέρηση.

Έβγαλαν προχειροστημένα το σκάνδαλο της Novartis - για αυτό και κατέρρευσε πολύ σύντομα  - αμέσως μετά το θριαμβευτικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Έδιναν επίδομα ενοικίου 12.000 ευρώ ετησίως στο ζεύγος υπουργών Αντωνοπούλου – Παπαδημητρίου όντας πάμπλουτοι με μεγάλη περιουσία! Το 2015 δήλωσαν μαζί 520.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα και περιουσία 2.700.000 ευρώ!!!!

Ο Μάρδας έπαιρνε διπλό επίδομα ενοικίου. Από τη μια ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός και από την άλλη ως βουλευτής!

Οι καταγγελίες δημοσιογράφων της ΕΡΤ για παρεμβάσεις, σπατάλες και ρεμούλες έμειναν στο συρτάρι και κυριάρχησε η ομερτά.

Η κυρία πρωθυπουργού από διοικητική υπάλληλος έγινε καθηγήτρια πανεπιστημίου!

Ανάγκασαν έναν κορυφαίο επιστήμονα παγκοσμίως, τον Σταμάτη Κριμιζή να παραιτηθεί από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό.

Αρνήθηκαν ηλιθιωδώς  στο CERN για παραχώρηση τεχνογνωσίας και εγκατάσταση καινοτόμου Μονάδας Ακτινοβολίας Καρκινικών Όγκων στην χώρα, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο σε Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Μαυροβούνιο, να διεκδικούν την εγκατάσταση της μονάδας στο έδαφός τους. Μάλιστα, όποια χώρα αναλάβει την επένδυση, κόστους 100 εκατομμυρίων ευρώ, θα έχει κατ’ αποκλειστικότητα την χρήση και εφαρμογή της για το σύνολο των κρατών της Βαλκανικής Χερσονήσου, της Βόρειας Αφρικής, και πιθανότατα και της Τουρκίας.

Προσέλαβαν  …μουσική επιμελήτρια για τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ με 4 χιλιάρικα αμοιβή. Τους το έκανα με τα μισά. Δεν με ρώτησαν.

Έκοψαν σε 8 εργολαβίες  το Πάτρα – Πύργος για να πάρει τις 4  ο Καλογρίτσας που τελικά κατάφερε να μην τις υλοποιήσει.

Τα εκατομμύρια που πήραν για τη διαβίωση των μεταναστών πρέπει να διερευνηθεί αν κατέληξαν για αυτόν τον σκοπό.

Οι εχθροί του νόμου και της τάξης, κατήργησαν την ομάδα Δέλτα και τις φυλακές τύπου Γ.

Επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης κυριάρχησαν απόλυτα έναντι της πλήρους απασχόλησης.  Ψήφισαν τις ομαδικές απολύσεις με απλή τρίμηνη προειδοποίηση. 

Αναζητούνται οι προεκλογικές υποσχέσεις για κατώτατο μισθό 751 ευρώ, κατάργηση ευέλικτων μορφών απασχόλησης, και ο διπλασιασμός του επιδόματος ανεργίας σε όλους.

Το ανώτατο δικαστήριο έχει κρίνει αντισυνταγματικές τις παρακάτω πολιτικές επιλογές της  Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ :

- Νόμος Παπά για τις τηλεοπτικές άδειες
- Νόμος Μπαλτά για τους Διευθυντές εκπαίδευσης
- Νόμος Πολάκη για την καθαίρεση Διευθυντών Νοσοκομείων
- Νόμος Βερναρδάκη – Γεροβασίλη - Σκουρλέτη για την ομηρία
χιλιάδων συμβασιούχων

Το φιάσκο με την απόφαση του νέου διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιαν Φαμπρ, να αφιερώσει όλο το πρόγραμμα στη… γενέτειρά του, το Βέλγιο, καθώς, όπως είπε, δεν είχε χρόνο να εξετάσει τις ελληνικές προτάσεις!

Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη ήταν η φυγή καταθέσεων, η κατακρήμνιση του τραπεζικού κλάδου και νέα ανακεφαλαιοποίηση, πλήρης απαξίωση των χρηματιστηριακών αξιών, νέα δάνεια με νέο σκληρό Μνημόνιο, αποκλεισμός από την ποσοτική χαλάρωση (QE) και το waiver της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αποστέρηση της χώρας από τα ANFA’s και SNP’s που έρχονταν από τις κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης στη χώρα μας, έλλειψη ρευστότητας, ανακοπή των θετικών ρυθμών ανάπτυξης που είχαν ήδη φανεί για κάποια τρίμηνα το 2014, χιλιάδες «λουκέτα» επιχειρήσεων, αύξηση της ανεργίας, είναι μερικά μόνο από τα πλήγματα που κατεγράφησαν.

Στην ΕΡΤ διόρισαν 49 προϊσταμένους σε διάφορες θέσεις με ωραίους τίτλους. Η Γενική Διεύθυνση Νέων Μέσων απέκτησε τέσσερις προϊσταμένους: Πρωτότυπου Περιεχομένου, Ψηφιακών Εκδόσεων, Ροής Επικαιρότητας και Δημιουργικού Σχεδιασμού. Δηλαδή, άλλος προϊστάμενος θα παρακολουθεί το ΑΠΕ και τους ρεπόρτερ, άλλος θα ζητά από τους ρεπόρτερ αποκλειστικά θέματα, άλλος θα έχει τον σχεδιασμό και άλλος τις ψηφιακές εκδόσεις!

Η Γενική Διεύθυνση Προγράμματος στελεχώθηκε με έξι προϊσταμένους: Προβολής, Γλωσσικής Υποστήριξης, Σύνθεσης και Ροής Προγράμματος, Ξένου Προγράμματος, Ελληνικού Προγράμματος και Τμήματος Εσωτερικής Παραγωγής. Με τρεις προϊσταμένους για το ελληνικό, το ξένο πρόγραμμα και τις εσωτερικές παραγωγές, μάλλον φαντάζει λογική και η επιλογή προϊσταμένου σύνθεσης και ροής προγράμματος.

Δύο ακόμη προϊστάμενοι, Επικοινωνίας και Εμπορικού Τμήματος εντάχθηκαν στην Γενική Διεύθυνση της ΕΡΤ3.

Δύο προϊσταμένους αποκτά και ο Διευθύνων Σύμβουλος, για το Τμήμα Διαχείρισης Αρχείων- Μουσείου και το Τμήμα Αποκατάστασης, Ψηφιοποίησης και Τεκμηρίωσης του Αρχείου. Τώρα γιατί χρειάζονται δύο πρόσωπα για ένα αρχείο, προφανώς είναι ένα ακόμη μικρό μυστήριο.

Η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης απέκτησε οχτώ προϊσταμένους (για το ρεπορτάζ, τη σύνταξη κοκ) και έναν από αυτούς να είναι υπεύθυνος για τις... έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές.

Δέκα προϊστάμενοι θα συμβάλλουν στο έργο της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνολογίας. Άλλος για τις δορυφορικές συνδέσεις, άλλος για τις ραδιοζεύξεις, άλλος για τις τηλεπικοινωνίες, άλλος για τη μετάδοση του προγράμματος, άλλος για τα κέντρα εκπομπής κοκ.

Τέλος, αλλά... πρώτη σε αριθμό προϊσταμένων είναι η Γενική Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών. Με άλλο προϊστάμενο για τις διαφημίσεις και άλλον για τις... αμοιβαίες διαφημίσεις, με προϊστάμενο δαπανών και προϊστάμενο δαπανών κίνησης, με προϊστάμενο προμηθειών και προϊστάμενο προμηθειών παγίων και ανταλλακτικών. 

Μιλάμε για το μοναδικό κανάλι παγκοσμίως που από το μουντιάλ της Ρωσίας κατάφερε και μπήκε μέσα με 3 εκατομμύρια ευρώ ζημιά!

ΗΘΟΣ

Προβληματικά πόθεν έσχες των Φλαμπουράρη και Σταθάκη. Για την κατηγορία της απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων από το πόθεν έσχες ο Τσοχατζόπουλος έφαγε 7 χρόνια φυλακή. Στις ανωτέρω περιπτώσεις δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Μυστικές συναντήσεις με επενδυτικά κεφάλαια και διακοπές του Πρωθυπουργού σε κότερα και βίλες επιχειρηματιών.

38 ακίνητα και ένα εκατομμύριο ξέχασε να δηλώσει ο Σταθάκης.

Η περίπτωση Φλαμπουράρη έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον γιατί  αφενός είχε ένα θεματάκι με κάτι μετοχές που δεν μεταβίβασε ακριβώς κρυστάλλινα. Αφετέρου πήρε έκπτωση χιλιάδων ευρώ από την ΕΥΔΑΠ στο λογαριασμό για το νερό της πισίνας του. Επίσης αυτή η εταιρεία, Διάτμηση,  έκτοτε πήρε εργολαβίες εκατομμυρίων από την ΕΥΔΑΠ. Πέτυχε διαγραφή χρέους 4.000 ευρώ από την ΕΥΔΑΠ της οποίας ηγείται ο σύντροφος της πρωήν Περιφερειάρχου κας Δούρου και πλήρωσε 2.618. Ενώ είχε πουλήσει με ένα εκατομμύριο, δήλωνε άπορος για να του διαγράψει τέσσερα χιλιάρικα η ΕΥΔΑΠ.

Η περίφημη BMW του Βενιζέλου που κατά τα άλλα θα πούλαγαν υπέρ του λαού και χρησιμοποιείται κανονικά από υπουργούς. Όπως θα πούλαγαν και τα κυβερνητικά αεροσκάφη γιατί το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς επιτάσσει να μετακινούνται με την οικονομική θέση των αεροπλάνων της γραμμής. Όχι.

45 χιλιάρικα το μήνα κοστίζει η εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ με την Ακριβοπούλου και τον Καψώχα για να λιβανίζουν καθημερινά τον Τσίπρα. 500 χιλιάρικα το χρόνο κοστίζει η εκπομπή του Κοτρώτσου. Αυτά είναι λεφτά.

Σε διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ ο  Πολάκης ζήτησε με επίσημα έγγραφα και πήρε τους φακέλους με τα πρωτότυπα των αιτήσεων και των δικαιολογητικών, έστειλε με το υπηρεσιακό του email τους πίνακες προς ανάρτηση και ότι οι πίνακες έχουν δημιουργηθεί και έχουν επεξεργαστεί από μετακλητή υπάλληλο στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας.


Αυτοί που είναι διαφανείς και κρυστάλλινοι έχουν κομματική εφημερίδα που :

Έχει μέτοχο offshore που δεν ξέρουν ποιος είναι.
Πήρε δάνειο με μόνη εγγύηση την κυκλοφορία της.
Πήρε χρήματα από την κρατική επιχορήγηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Πήρε πολλαπλάσιες διαφημίσεις από τις τράπεζες, μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε Κυβέρνηση.
Πήρε αγνώστου ύψους διαφήμιση από κρατικές ΔΕΚΟ.


Η Δούρου που παρουσίαστηκε ως υπέρλαμπρο αστέρι, διόρισε : Τον σύντροφο της ως διευθύνοντα σύμβουλο στην ΕΥΔΑΠ. Τον αδερφό της ως υπάλληλο του Ελληνικού Φεστιβάλ με αορίστου παρακαλώ και ως μετακλητό στο υπουργείο πολιτισμού. Η σύζυγος του αδερφού δεν θα έπρεπε να μείνει παραπονεμένη και συνένηψε συμβάσεις από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής. 

«Οι δαπάνες για τόκους του χρέους της κεντρικής διοίκησης εμφανίζονται μειωμένες το 2013 κατά 50% σε σχέση με το 2012. [...] Η μείωση αυτή οφείλεται στη μείωση του ύψους του δημοσίου χρέους με την ανταλλαγή ομολόγων (PSI) του Μαρτίου 2012 και την επαναγορά Δεκεμβρίου 2012». Αυτό γράφει στη σελίδα 51 του Προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού του έτους 2017 που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο εκθειάζοντας το PSI που το κατήγγειλαν μετά μανίας.

Η Δούρου στην τραγωδία στη Μάνδρα κατηγορήθηκε γιατί δεν έγιναν τα απαραίτητα έργα συγκράτησης εδαφών στο όρος Πατέρα μετά τις πυρκαγιές 2015-16 και τα σχέδια διαχείρισης πλημμυρών δεν ολοκληρώθηκαν εντός του χρονοδιαγράμματος της ευρωπαϊκής οδηγίας.

Γράφτηκε πως ο σύζυγος της Γεροβασιλη, (υπάλληλος Πολεοδομίας), έχει αποκρύψει τις καταθέσεις του από την Εφορία και δεν τρέχει τίποτε !

Η Βαλαβάνη έβαλε τη μάνα της λίγο πριν τα capital controls να σηκώσει χιλιάδες ευρώ από την τράπεζα και όλα καλά.

Μάθαμε πως ο Κατρουγκαλος, Υπουργός Εργασίας, παίρνει προμήθεια 12% από κάθε απολυθέντα του Δημοσίου που ξαναδιορίζει.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουμε πως ακριβώς κινδύνευσε το πολίτευμα και η δημοκρατία μας. Θυμάσαι τη δήλωση  Καμμένου για τον στρατό που μπορεί να διασφαλίσει την σταθερότητα της χώρας; Την Ξουλίδου και τα φάρμακα που θα παρήγαγε ο στρατός; Την δήλωση  Βαρουφάκη πως έχουμε καύσιμα για έξι μήνες και φάρμακα για τέσσερις; Τις εκ των υστέρων αποκαλύψεις του Λαφαζάνη πως είχε συζητηθεί η εθνικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας και η αποστολή φτηνού πετρελαίου από τη Βενεζουέλα. Ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, που με το βιβλίο του «Καλώς όρισες στη μαρτυρική Αθήνα» αποκάλυψε το Σχέδιο Χ το καλοκαίρι του 2015. Αναφέρει πως οι τράπεζες θα εθνικοποιούνταν και θα έκλειναν για απροσδιόριστο χρόνο μέχρι να μετατραπεί το νόμισμα των καταθέσεων από ευρώ σε δραχμές, δημόσιοι υπάλληλοι σε καίριες θέσεις θα επιστρατεύονταν, θα έμπαινε δελτίο στα καύσιμα και τη δημόσια ασφάλεια θα αναλάμβαναν το υπουργείο Αμυνας με το Εσωτερικών. Αργότερα ο πρωθυπουργός με διάγγελμά του στον λαό θα εξηγούσε την ανάγκη λήψης των μέτρων. Αυτό στο χωριό μου λέγεται πραξικόπημα. Που πήγαμε να μπλέξουμε….

Παρέσυραν έναν λαό σε ένα άχρηστο δημοψήφισμα, τσακωθήκαμε με φίλους και δικούς μας ανθρώπους και το όχι έγινε ναι.

Έβαλαν τον Μυλόπουλο πρόεδρο στην Αττικό Μετρό που ως πρύτανης του ΑΠΘ, χάριζε σε γκόμενες iphone, έβαζε μπόνους στον εαυτό του και το πανεπιστήμιο πλήρωνε τα ταξίδια αναψυχής του.

Ήταν στο πλευρό των «Δεν πληρώνω» και μετά τους πήγαν στα δικαστήρια να πληρώσουν τα πρόστιμα.

Αναρτήθηκε στη διαύγεια  απόφαση του υπουργού Σπίρτζη για  14.145.000 ευρώ για την κατασκευή οικίσκων για τη στέγαση μεταναστών και προσφύγων. Ο εν λόγω διαγωνισμός ξεκίνησε το πρωί της 2ας Φεβρουαρίου στις 9π.μ. και ολοκληρώθηκε το ίδιο απόγευμα στις 5μ.μ. Όλα έγιναν  με διαδικασίες εξπρές, ΜΕΣΑ ΣΕ 9 ΩΡΕΣ!!!!! (σύνταξη και κατάθεση προσφορών, αξιολόγηση και μελέτη από τους αρμόδιους, απόφαση και εκτέλεση). 

Η κόρη του κ. Δραγασάκη πήρε από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου 130.000 ευρώ.

Ο   βουλευτής   Νεκτάριος Σαντορινιός   είχε υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη για να πληρώνει μικρή δόση στα δάνειά του όταν δεν ήταν βουλευτής. Όταν έγινε εθνοπατέρας εισπράττει  πάνω από 5.500 ευρώ τον μήνα καθαρά και ζήτησε τη   συνέχιση της υπαγωγής του στον ευεργετικό νόμο Κατσέλη!  

Ο αρνητής στράτευσης, περιστασιακά σερβιτόρος, Νίκος Καρανίκας, διορίστηκε ως σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Τσίπρα με σουξέ το «η καριέρα είναι χολέρα» και «έργο τέχνης  η 11η Σεπτεμβρίου». Η μεγαλύτερη του επιτυχία είναι όταν υποστήριξε στο προφιλ του στο facebook ότι ο καρκίνος εξαφανίζεται με έλαια κάνναβης!!!

Ακόμα να τελεσιδικήσει η υπόθεση της κλέφτρας ναρκωτικών αναισθησιολόγου εξαδέλφης Πολάκη, γνωστής από την υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη

Το καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ του Πολάκη με χαριστικούς όρους. Οι ύβρεις στον Κυμπουρόπουλο και έβαλε στο προφίλ του στο fb φωτογραφίες με το σπίτι του καθηγητή Συνολάκη με σαφή προτροπή για «την οργή του λαού» επειδή δεν του άρεσε το πόρισμα για το Μάτι. Η έφεση απέναντι στον νεκρό Βασίλη Μπεσκένη.

Όλες οι κυβερνήσεις πριν από τις εκλογές έβαζαν μια υπηρεσιακή έστω για τα μάτια του κόσμου. Αυτοί μένουν μέχρι τέλους για να διορίζουν όπως συνέβη με την Τασία Χριστοδουλοπούλου και την κόρη της.

Εγκαινίασαν το Μετρό της Θεσσαλονικής που θα λειτουργήσει σε δύο χρόνια και παρουσίασαν τα βαγόνια όντας ακίνητα στο αμαξοστάσιο.

Φώναζαν για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και έκαναν χρήση αυτού σε δέκα περιπτώσεις. Ο Καμμένος ( 6 φορές ), ο Παππάς, ο Πολάκης ( 2 φορές ) , η Γεροβασίλη κρύφτηκαν πίσω από την ασυλία τους.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής Μυρσίνη Λοϊζου έβριζε τα θύματα της 17 Ν και έπαιρνε θέσεις υπέρ των τρομοκρατών και αφετέρου γιατί επί πέντε χρόνια έπαιρνε παράνομα τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της, γεγονός για το οποίο τελικά καταδικάστηκε. «Ξέχασε» να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της και εισέπραξε παράνομα €52.000 για 69 μήνες - Δεν έχει πληρώσει τίποτα και σήμερα, με τις προσαυξήσεις, χρωστά €94.000. 

Τελικά θα μάθουμε αν ο Κοτζιάς σύμφωνα με την καταγγελία Καμμένου πήρε 50 μύρια από τον Σόρος για να προωθήσει τη συμφωνία των Πρεσπών;;;

Η Όλγα Γεροβασίλη την τριετία 2012 - 2015, όπως η ίδια παραδέχεται, ήταν ταυτοχρόνως βουλευτής και  βασική μέτοχος του ακτινοδιαγνωστικού κέντρου με την επωνυμία ΑΛΕΞΙΟΥ-ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Ο.Ε., που λειτουργεί στην Άρτα.  Μέτοχος σε εταιρεία η οποία έχει συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο αποτελεί ασυμβίβαστο με την βουλευτική ιδιότητα όπως προβλέπει με σαφή τρόπο το Σύνταγμα. Από τους βασικούς παρόχους ακτινοδιαγνωστικών εξετάσεων του Νοσοκομείου Άρτας και μεταβίβασε το μερίδιό της στον γιο της Απόστολο Κτενά που απέκτησε από τον πρώτο της γάμο μόλις τον Ιούλιο του 2015.

Έκαναν προληπτικές συλλήψεις πολιτών σε ομιλίες της Τζάκρη και του Κουβέλη στα Γιαννιτσά και του Τσίπρα στο Μέγαρο. Φασισμός! Απαγόρευσαν ομιλία για τη Μακεδονία στο Πολεμικό μουσείο. 

Έκαναν ΕΔΕ σε δασκάλα στη Σταυρούπολη επειδή τόλμησε να πει πως διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Η Όλγα Γεροβασίλη παρήγγειλε ως υπουργός προστασίας του πολίτη 4 ομπρέλες συνολικής αξίας 500 ευρώ!!! Σβαρόφσκι ήταν;

Η διευθύνουσα σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ Ελένη Γιαννακοπούλου υποχρέωσε τους υπαλλήλους να αφαιρέσουν θρησκευτικές εικόνες από τα γραφεία τους, αλλά και τους σταυρούς από τον λαιμό τους.

Στην υπόθεση «Noor 1», ήταν φυσιολογικό ένας υπουργός να συνομιλεί με ισοβίτη λαθρέμπορο ναρκωτικών για να τον παροτρύνει να υποδείξει επιχειρηματία-εκδότη ως αυτουργό του λαθρεμπορίου και να μη συμβαίνει τίποτα.

Αυτοί που έκραζαν για την Αμυγδαλέζα, τελικά την ξανάνοιξαν…

Όταν διάφοροι τύποι έκαναν επεισόδια πριν το 2015 ήταν η δικαιολογημένη οργή του λαού. Με τη συμφωνία των Πρεσπών όμως οι αντιδράσεις ήταν φασιστικές από ακροδεξιούς. Οι ίδιοι άνθρωποι που συνυπήρχαν αρμονικά με τους Χρυσαυγίτες στην Άνω και αυτοί στην Κάτω Πλατεία την παλιά καλή και ρομαντική εποχή των αγανακτισμένων. 

Αυτοί που είχαν το ηθικό πλεονέκτημα αφήνουν πολλές απορίες για να το πω κομψά: Οι ύποπτες πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία, το 1,6 δις του Μεταναστευτικού, τα 800 εκατομμύρια του «Ελ. Βενιζέλος», ο διαγωνισμός - μαϊμού για το Θριάσιο, το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ με τον Κιτσάκο, μια υπόθεση που επίτηδες δεν έχει διαβιβαστεί στη Βουλή και ο γίγαντας Μανόλο Πετσίτης.

Στην τραγωδία στο Μάτι, η αθλιότητα είναι γνωστή. Σύσκεψη τραγική το ίδιο βράδυ που ενώ γνώριζαν ότι είχαν νεκρούς, έλεγαν για αεροπλάνα που θα επιχειρούσαν την άλλη μέρα ενώ ήδη η φωτιά είχε σβήσει στη θάλασσα. Συνέντευξη τύπου παρωδία στην οποία όλα έγιναν καλώς με σαφή υποννοούμενα ότι έφταιγε ο ΣΚΑΙ και ήταν σχέδιο εμπρησμού με πειραγμένους χάρτες της google.

Η βουλευτής του Σύριζα, Φωτεινή Βάκη τη Μεγάλη Πέμπτη έλεγε πως το Άγιος Φως είναι ψευδοθαύμα και το Σάββατο στην Ανάσταση στην Κέρκυρα, κρατούσε την λαμπάδα δίπλα στο πρωθυπουργικο ζεύγος.

Καλόμαθαν τόσο πολύ από την εξουσία που έφεραν τροπολογία καταργώντας το όριο δαπανών άτομα που συνοδεύουν ένα της κυβέρνησης  στα ταξίδια του. Κοινώς ταξιδέψτε και πάρτε όσους θέλετε μαζί σας. Δεν πρόκειται να πληρώσετε. Τα κορόιδα να ναι καλά!

Κάνουν τα στραβά μάτι όταν διάφοροι περίεργοι καταλαμβάνουν δημόσια και ιδιωτικά κτίρια για να μπάσουν μέσα λαθρομετανάστες.

Μίλησαν για διαπλοκή αυτοί που στην κομματική τους εφημερίδα, την Αυγή έχουν ως μέτοχο την offshore «the atlas cyprus internatioνal trust». Η Αυγή έλαβε 550.000€ για διαφήμιση από τις τράπεζες με ημερήσια κυκλοφορία 1500 φύλλων ! 

Θυμίζω πως όταν ο Καλογρίτσας απέτυχε να πάρει τηλεοπτική άδεια με τα βοσκοτόπια, αμέσως μετά άνοιξε την εφημερίδα documento.

Θα πρέπει να διερευνηθεί γιατί η τεχνική εταιρεία Δίοδος, η οποία ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσίπρα και Ζανέτ Τσίπρα, «πέτυχε» το 2016 τη ρύθμιση ενός δάνειου της, ύψους 243.544 ευρώ, με μηνιαίες δόσεις μόλις 300 ευρώ.

Ευτυχώς που η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν απέρριψε την αρχική προσφορά των 485 εκατ. ευρώ που είχαν αρχικά συμφωνήσει και υποχρέωσε την κοινοπραξία να πληρώσει 1,1 δισ. ευρώ - δηλαδή 800 εκατ. ευρώ περισσότερα, προκειμένου να εγκρίνει την επέκταση της σύμβασης μέχρι το 2046 για το Ελευθέριος Βενιζέλος. Λάθος μας είπαν από την κυβέρνηση. Λάθος; 

Οι αχρείοι, τον Μάιο του 2016 υπέγραψαν το υπερταμείο το οποίο υποθηκεύει την περιουσία του Δημοσίου για 99 χρόνια. Ο Τσίπρας μάλιστα, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου διαβεβαίωνε ότι το υπερταμείο θα έχει διάρκεια ζωής ίση με αυτή του δανειακού προγράμματος; 

Εξευτέλισαν την αστυνομία για να κάνει τους ταξιτζήδες του Ρουβίκωνα.

Οι πολέμιοι της διαπλοκής έσβησαν αναδρομικά τα πρόστιμα της ΣΕΚΑΠ που είχε αγοράσει ο Σαββίδης.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης, γενικός γραμματέας πρώτης υποδοχής για τους λαθρομετανάστες κατήγγειλε για έργα εκατομμύριων ευρώ σε απευθείας αναθέσεις και όχι σε διαγωνισμούς. Παραιτήθηκε και έκτοτε το όνομα του Οδυσσέα Βουδούρη δεν ξανακούστηκε στον Δημόσιο Βίο. Επίσης είχαμε και την καταγγελία της βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Σταμπουλή ότι κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο πήρε έργο σίτισης προσφύγων ύψους €750.000 αλλά θα ελέγχεται από την κόρη του! Ενδεικτικά έδωσαν την κατασκευή hot spot στη Χίο με 1,3 εκατομμύρια σε εταιρεία που δεν είχε ούτε δημοσιευμένους ισολογισμούς, ούτε καν site!

Κάλυψαν τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας, του συντρόφου Μαδούρου ντε, για τη σεξουαλική παρενόχληση γυναικών εργαζομένων και σε μια απόπειρα βιασμού, στην πρεσβεία της εν λόγω χώρας στην Αθήνα. Η κατάληξη ήταν μια ευγενική επιστολή του Τσίπρα στον Μαδούρο που έλεγε ότι δεν πρέπει να προκαλέσουμε βλάβη στην Αριστερά στη Βενεζουέλα και στην Ελλάδα, η αντικατάσταση του πρέσβη και η απόλυση των γυναικών.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Ξήλωσαν από την Ιστορία της Γ Λυκείου το κεφάλαιο που πραγματεύεται την περίοδο του «Παρευξείνιου Ελληνισμού κατά το 19ο και 20ο αιώνα», στο οποίο  αναπτύσσονται τα ιστορικά γεγονότα της Γενοκτονίας των Ποντίων, μιας από τις πλέον τραγικές σελίδες της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, αφού συνδέεται με τη μαζική σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου. 

Καταργήθηκε ο Νόμος Διαμαντοπούλου που ήταν η πιο σοβαρή προσπάθεια των τελευταίων δεκαετιών. 

Ο Φίλης κατήργησε την ποινή φυλάκισης για τους καταληψίες με αποτέλεσμα να μπαίνει στα πανεπιστήμια όποιος θέλει και να κάνει χωρίς καμία επίπτωση ότι θέλει. 

Κατήργησαν τα πρότυπα σχολεία που ήταν για τους αρίστους αλλά φτωχούς. 

Επί Σύριζα, τη σημαία στις παρελάσεις δεν τη σηκώνει ο καλύτερος αλλά ο πιο τυχερός λόγω κλήρωσης. 

Η αριστεία είναι ρετσινιά κατά τον Αριστείδη Μπαλτά άλλωστε. 

Ο υπέροχος Γαβρόγλου λίγο πριν φύγει, μας άφησε παράσημο να μην γράφεται το θρήσκευμα στα απολυτήρια των μαθητών φέτος και Θα προστίθεται μόνο με δήλωση γονέα. Ο ίδιος  υπουργός που έκοψε την ύλη για τους μαθητές της Γ΄λυκείου από την Ιστορία του Παύλου Μελά, του Γερμανού Καραβαγγέλη, του Ίωνα Δραγούμη αλλά και του Μακεδονικού Αγώνα «για να μην κουραστούν οι μαθητές από τις επαναλήψεις». 

Προχώρησαν στην κατάργηση της έπαρσης σημαίας και της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου στα δημοτικά σχολεία. 

Στις πιέσεις αριστερής φοιτητικής παράταξης υπαναχώρησε η ηγεσία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ακυρώνοντας προηγούμενη απόφασή της για την αναγόρευση σε επίτιμο διδάκτορα του Νικολάου Πέππα, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν των ΗΠΑ.


Απαγόρευσαν στον Μητροπολίτη Λαυρεωτικής και Μεσογαίας Νικόλαο να μιλήσει σε μαθητές. 

Εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιβάλλει να διδάσκονται συνοπτικά και να μην εξετάζονται στην Α΄Λυκείου τα ακόλουθα κεφάλαια της αρχαίας ελληνικής ιστορίας: Κυκλαδικός Πολιτισμός, Μινωικός Πολιτισμός, Μυκηναϊκός Πολιτισμός, ο Πρώτος και ο Δεύτερος Ελληνικός Αποικισμός, Η σημασία των Περσικών Πολέμων, Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος, Ο Φίλιππος Β’ και το Οικουμενικό Κράτος του Μ. Αλεξάνδρου. 

Η αριστερή κυβέρνηση δια χειρός Νίκου Φίλη έκοψε τον έπαινο της αριστείας στους αριστούχους των πανεπιστημιακών σχολών. 1500 ευρώ που δίνονταν στα παιδιά μέσω ΙΚΥ και τους έκοψαν.

 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Λόφος Καστά ουσιαστικά ενταφιάστηκε και η προσπάθεια της αρχαιολόγου κας Περιστέρη έμεινε στη μέση. 

Το Εθνικό Θέατρο αποφάσισε να ανεβάσει παράσταση το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Σάββα Ξηρού! Η επιτομή της θεατρικής τέχνης. 

Κρατικοποίησαν το Μέγαρο Μουσικής όπως και τα χρέη του που είναι πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ. 

Το υπουργείο πολιτισμού αρνήθηκε να διευκρινίσει αν υπάρχουν αρχαία μνημεία που περνάνε στο υπερταμείο. Παρά τις κατηγορίες του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, το υπουργείο έκανε τον κινέζο. 

Το μόνο που έκανε η Λυδία Κονιόρδου ως υπουργός πολιτισμού ήταν να παραδίδει μαθήματα ενεργειακής θεραπείας. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά στο υπουργείο Πολιτισμού είναι να βγάζουν εμπόδια. 

Στην επένδυση στο Ελληνικό, σε ξένες κινηματογραφικές παραγωγές που γίνονται στη χώρα μας. 

Τίναξαν στον αέρα τη μεγάλη επένδυση για το Γκολφ Αφάντου καθώς το σπουδαίο αυτό υπουργείο κύρηξε ως αρχαιολογικό χώρο …10.000 στρέμματα! Φαντάσου πως στην Αρχαία Ολυμπία είναι 6.500 στρέμματα.  Τίποτα καλό δεν ξέρουν να κάνουν.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ο καταπληκτικός νόμος Παρασκευόπουλου χάρη στον οποίο αποφυλακίστηκαν κακοποιοί και δολοφόνοι για να επιστρέψουν στο θεάρεστο έργο τους. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, είχε κατηγορήσει τον Σύμβουλό του Πάνο Λάμπρου για συνομιλίες με τους Πυρήνες και είχαν βγεί και σχετικά βίντεο με διαλόγους. 

Ο Πάνος Λάμπρου ήταν ο ίδιος άνθρωπος που όποιος πιαστεί να πετάει μολότοβ τον παίρνουν τηλέφωνο να καθαρίσει. 

Ο Ποινικός Κώδικας στο παρά ένα της λήξης της θητείας τους που αποφυλακίζει τρομοκράτες και βαρυποινίτες. 

Πρώτη φορά στα χρονικά είδαμε την πρόεδρο του Αρείου Πάγου αμέσως μετά τη συνταξιοδότηση της να γίνεται προϊσταμένη στο νομικό του πρωθυπουργού και στην πλατεία Εξαρχείων να υπάρχει «ΚΕΠ» για αναρχικούς! 

Πρώτη φορά στην ιστορία η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει βγάλει τόσες πολλές ανακοινώσεις για κυβερνητικές παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης. 

Οι συνεχόμενες άδειες στον Κουφοντίνα και οι περιοδείες του στο κέντρο της Αθήνας, στα σημεία που άφησε νεκρούς. 

Το κράτος που αποφυλακίζει εγκληματίες είναι αυτό που σέρνει 4 µέρες στα κρατητήρια µέχρι να δικαστεί, τον 80χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε έναν από τους αλλοδαπούς που πήγαν να διαρρήξουν το µαγαζί του


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Νίκος Φίλης αμφισβήτησε δημόσια τη γενοκτονία των Ποντίων. 

Ο διαπραγματεητής Τσίπρας, σε συνάντηση που είχε με τον τότε Τούρκο πρωθυπουργο, Νταβούτογλου στην Άγκυρα, τον Νοέμβριο του 2015, απάντησε σε μια Τουρκάλα δημοσιογράφο πως δεν υπάρχει πρόβλημα να ανοίξουν τα παγωμένα κεφάλαια 23 και 24 της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία. Άδειασε έτσι υπέροχα την Κυπριακή πολιτική που ως απαραίτητη προϋπόθεση θέτει να αναγνωρίσει η Τουρκία την Κυπριακή Δημοκρατία. 

Πλημμύρισαν την Ελλάδα λαθρομετανάστες και ενώ φώναζαν πως τα κλειστού τύπου κέντρα όπως η Καλογρέζα ήταν η κόλαση, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να δούμε τη Μόρια. Η αθρόα προσέλευση των λαθρομεταναστών ήταν το λιάζονται και εξαφανίζονται της κυρίας Τασίας. 

Ποτέ δεν θα μάθουμε τι συζήτησαν για 2,5 ώρες σε τετ α τετ ο Ερντογάν με τον Τσίπρα. 

Στο πρόγραμμα του Σύριζα είναι η διατυπωμένη η θέση ότι πρέπει να διαλυθεί το ΝΑΤΟ. Αυτό που είδαμε είναι να είμαστε τα καλύτερα παιδιά της Αμερικής. Δεν είναι κακό μεν αλλά πως οι επαναστάτες έγιναν θαυμαστές, είναι αξιομνημόνευτο. 

Για πρώτη φορά στην ιστορία, σε επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ιράν, οι Τούρκοι του απαγόρευσαν να προσγειωθεί στη Ρόδο για ανεφοδιασμό και υποχωρήσαμε. Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ανεφοδιάστηκε στην Αίγυπτο. 

Δεν μάθαμε γιατί ταξίδεψε ο Παππάς με τον Αρτεμίου στη Βενεζουέλα. 

Λίγο πριν την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, η χρεοκοπημένη ΔΕΗ αγόρασε την εταιρεία μεταπώλησης ενέργειας των Σκοπίων EDS με 26 εκατομμύρια χρέη και ζημίες με μόνο προσόν ότι ανήκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Σκοπίων, Κότσο Ανγκιούσεφ. 

Με τη δολοφονία Κατσίφα η αντίδραση μας ήταν πολύ χλιαρή.  

Εισήγαγαν την τουρκική γλώσσα σε νηπιαγωγεία στη Θράκη μας! Το ταξίδι του Ερντογάν στην Αθήνα μας βρήκε παντελώς απροετοίμαστους  και ο Ρετσέπ να μας χορεύει τσάμικο. 

Ο Ράμα αρπαζει περιουσίες των Ελλήνων στη Χειμάρρα για να κάνει ξενοδοχεία και εμείς τον κοιτάμε.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, η μακεδονική γλώσσα και η μακεδονική εθνότητα.... 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χτύπησαν τα νταούλια και χόρεψαν οι αγορές. Όχι. 

Καταργήθηκε ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά. 

Υποσχέθηκαν την ακύρωση της πώλησης του ΟΠΑΠ γιατί ήταν μέγα σκάνδαλο και τελικά δεν άλλαξε τίποτα γιατί πολύ απλά δεν ήταν σκάνδαλο. 

Αυξήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας. 

Φορολόγησαν το ελληνικό κρασί που είναι από πλέον εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα. 

Από το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, υπερψήφισαν τους πλειστηριασμούς. Capital controls. 

Μείωσαν το επίδομα θέρμανσης στο μισό. Είπαν πως θα μείωναν το λαθρεμπόριο. Δεν έκαναν τίποτα. Ή μάλλον έκαναν. Μείωσαν τα δημόσια έσοδα από το λαθρεμπόριο. Έλεγαν ότι θα έκαναν το περίφημο παράλληλο πρόγραμμα με αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους και μόλις το κατέθεσαν στη βουλή και γάβγισαν οι δανειστές ότι δεν θα έδιναν το 1 δις της δόσης, το πήραν πίσω άρον  άρον. 

Μας είπαν πως θα μας δανείσουν χρήματα οι Ρώσοι. Πήγαν τρεις φορες να τα ζητήσουν και έφαγαν τα μούτρα τους. Η Real News με πρωτοσέλιδα διαφήμιζε τα 5 δις που θα μας έδιναν για κάποιον αγωγό της φαντασίας τους. 

Μας είπαν ότι θα εξαλείψουν το χρέος της Ελλάδας από τις λίστες : Λαγκάρντ, Μπόργιανς και Λιχτενστάιν. Εισέπραξαν ελάχιστα. Απίστευτη προπαγάνδα που παρέσυρε πολύ κόσμο. Κυβέρνησαν 4,5 χρόνια. Τι πήραν από όλες αυτές τις λίστες. Ελάχιστα. 

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη μας είπαν και απελευθέρωσαν τους πλειστηριασμούς. Θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ. Περίγελως. 

Αύξησαν οι κοινωνικά ευαίσθητοι τα εισιτήρια στα ΜΜΕ. Προσέλαβαν τον Κορεάτη σύμβουλο του Βαρουφάκη με αμοιβή 800.000 ευρώ. Ακόμα να μάθουμε ποιες υπηρεσίες μας προσέφερε. 

Κατήργησαν  το ΕΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ και μείωσαν τις αποδοχές των νέων συνταξιούχων ως 38% με το νόμο Κατρούγκαλου. 

Αύξησαν το εισιτήριο στα ΜΜΕ από το 1,20 σε 1,40. Αύξησαν τους φόρους στη Βενζίνη κατά 4%, στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 22% και στο πετρέλαιο κίνησης κατά 24%. 

Επέβαλαν αυξημένο τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας που επιβαρύνει από την 1.1.2017 όλους τους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας και internet. 

Πετσόκοψαν τις δημόσιες επενδύσεις κατά 2 δις ευρώ. 

Πάγωσαν την επένδυση στο Ελληνικό και στον ΒΟΑΚ. 

Αύξησαν τα διόδια. 

Καμάρωναν για τη fraport και την cosco όταν αυτές τις επενδύσεις τις πολέμησαν λυσσασμένα. 

Το χρηματιστήριο το 2014 ήταν στις 1200 μονάδες και τώρα είναι στις 700. Το 2015 έγινε bank run με 40 δις ευρώ. Όταν στην Ευρώπη έβρεχε ποσοτική χαλάρωση, εμείς κρατούσαμε ομπρέλα. Έκοψαν οι φωστήρες τα πολυτεκνικά επιδόματα. Παρέλαση φόρων. Ενδεικτικά : Η μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών ευρείας κατανάλωσης από Φ.Π.Α. 13% σε Φ.Π.Α. 24%.

Η Κατάργηση μειωμένου Φ.Π.Α.  για τα νησιά του Αιγαίου.

Η μείωση του αφορολόγητου ορίου, η αύξηση των συντελεστών κλίμακας φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και η κατάργηση φοροαπαλλαγών που  έφεραν πρόσθετο φόρο για όλους.

Αύξηση συντελεστών ειδικής εισφοράς και αλληλεγγύης

Αύξηση συντελεστών για το εισόδημα  από τα ενοίκια.

Αύξηση προκαταβολής φόρου για όλους τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επιβολή φόρου στη συνδρομητική τηλεόραση, τη σταθερή τηλεφωνία  και το διαδίκτυο

Αύξηση φόρου στην αμόλυβδη βενζίνη και στο diesel κίνησης.

Επιβολή φόρου διαμονής για όλα τα περιουσιακά καταλύματα.

Αύξηση ΕΝΦΙΑ  στα οικόπεδα και συμπερίληψη στον υπολογισμό ΕΝΦΙΑ, αγροτεμαχίων εκτός σχεδίου, αλλά και αύξηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ.

Σακάτεψαν τις συντάξεις : Περιέκοψαν με το νόμο Κατρούγκαλου όλες τις κύριες συντάξεις που εκδίδονται από τις 13/5/2016 και μετά, κατά τουλάχιστον  20% έως 35%.

Μείωσαν μεσοσταθμικά κατά 44% τις επικουρικές συντάξεις από 1/1/2015.

Μείωσαν την Εθνική Σύνταξη για τις συντάξεις αναπηρίας.

Κατήργησαν το ΕΚΑΣ για 370.000 χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς και άλλαξαν τα κριτήρια υπαγωγής μέχρι τις 31/12/2019. Το 2019 η δαπάνη περιορίζεται σε 65 εκ. ευρώ και το 2020 μηδενίζεται.

Ψαλίδισαν  τις   συντάξεις χηρείας με τη θέσπιση τόσο  ηλικιακού ορίου όσο και περιορισμό  της καταβαλλόμενης σύνταξης στον επιζώντα  στο 50% έναντι 70% της σύνταξης του θανόντος.

Κατάργησαν το οικογενειακό επίδομα συζύγου στις νέες κύριες συντάξεις, καθώς και πλήρης κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων στις νέες επικουρικές.

Αύξηση του ποσοστού εισφοράς υπέρ υγείας από 4% σε 6% για το σύνολο των κύριων  συντάξεων που λαμβάνει ο συνταξιούχος  και -για πρώτη φορά- επιβολή εισφοράς υπέρ υγείας στις επικουρικές συντάξεις 6%.

Μεγάλη ζημιά υπέστη το Δημόσιο και οι μέτοχοι των τραπεζών. Ποια ήταν η αξία των μετοχών που κατείχε το ελληνικό δημόσιο στις ελληνικές τράπεζες το 2014; Παραπάνω από 25 δισ. ευρώ. 

Τι έγιναν αυτές οι μετοχές μετά την τρίτη ανακεφαλοποίηση; Πήγαν περίπου στο μηδέν. Έχασαν οι τράπεζες το 99,7% της αξίας τους. Τα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου αυξήθηκαν σημαντικά.

Η κυβέρνηση Συριζανελ υπέγραψε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. μέχρι το 2022 και δέσμευσε τη χώρα σε διαρκή λιτότητα μέχρι το 2060 με πλεονάσματα 2%. 

Το υπερταμείο για 99 χρόνια. Δέσμευσε την επόμενη κυβέρνηση με μέτρα που θα εφαρμοστούν μέχρι και το 2021. 

Μείωση αφορολόγητου, μείωση συντάξεων και αυξήσεις εισφορών.

Ας δούμε φόρους. Φόρους, φόρους, φόρους!

1. Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και θέσπιση οικονομικών αντικινήτρων για την πρόωρη συνταξιοδότηση. Αποτέλεσμα ήταν ο εγκλωβισμός χιλιάδων εργαζομένων στην αγορά εργασίας.

2. Αλλαγή κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης με μείωση της σχετικής δαπάνης κατά 50% προκάλεσε ζημιά 105 εκατ. ευρώ στα νοικοκυριά στο διάστημα από τον χειμώνα του 2015 μέχρι την άνοιξη του 2016.

3. Η αύξηση των εισφορών υγείας στις κύριες συντάξεις από το 4% στο 6% και η επιβολή εισφοράς υγείας 6% στις επικουρικές συντάξεις, μέτρα που έφεραν περικοπή του καθαρού εισοδήματος των συνταξιούχων κατά τουλάχιστον 700 εκατ. ευρώ στη διετία 2015-2016.

4. Η σταδιακή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών όλων των αγροτών (η οποία θα συνεχιστεί και μετά το 2017 λόγω της σύνδεσης εισφορών με το εισόδημα)

5. Η κατακρεούργηση του ΕΚΑΣ με στόχο την τελική εξάλειψή του μέχρι του 2019

6. Η μαζική μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών που μέχρι πρότινος υπάγονταν στον συντελεστή 13%, στο 23% (συντελεστής ο οποίος από τον περασμένο Ιούνιο αυξήθηκε στο 24%)


7. Η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος στα νησιά με αποτέλεσμα οι συντελεστές να αυξηθούν για βασικά είδη και υπηρεσίες από το 9% που ήταν μέχρι πρότινος στο 24%.

8. Η αύξηση των συντελεστών στον υπολογισμό της εισφοράς αλληλεγγύης. Αύξηση έγινε και το 2015 (για τους έχοντες εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ) αλλά και το 2016 η οποία έπληξε όλους ανεξαιρέτως όσους δηλώνουν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ. Μόνο από αυτό το μέτρο, το εισόδημα των Ελλήνων εκτιμάται ότι θα μειωθεί πάνω από 1 δις. ευρώ συγκριτικά με το 2014.

9. Η αύξηση στον φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων από το 26% στο 29%

10. Η αύξηση των συντελεστών για τον υπολογισμό του φόρου ασφαλίστρων

11. Η αύξηση της προκαταβολής στον φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων αλλά και στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αγρότες.

12. Η κατάργηση της έκπτωσης για την εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων

13. Η κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης των αγροτών

14. Η επιβολή του φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων

15. Η κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων

16. Η αύξηση των συντελεστών υπολογισμού του φόρου στα ενοίκια

17. Η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων που εκδόθηκαν ή θα εκδοθούν μετά τον Μάιο του 2016 (νόμος Κατρούγκαλου) με αποτέλεσμα τη μείωσή τους κατά τουλάχιστον 20%

18. Η κατακόρυφη μείωση στις καινούργιες συντάξεις χηρείας.

19. Η θέσπιση χαμηλότερου ανώτατου πλαφόν στις κύριες συντάξεις

20. Η μείωση των επικουρικών συντάξεων για τους υφιστάμενους συνταξιούχους με στόχο την είσπραξη τουλάχιστον 350 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση

21. Το κούρεμα των εφάπαξ βοηθημάτων

22. Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ της επικουρικής σύνταξης με αποτέλεσμα τη μείωση των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων κατά 0-5% και την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 0,5%

23. Η σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα για το σύνολο των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιτηδευματιών

24. Η μείωση του αφορολογήτου για μισθωτούς και συνταξιούχους και η θέσπιση νέας αυστηρότερης κλίμακας για τη φορολόγηση των μεσαίων και των υψηλών εισοδημάτων

25. Η θέσπιση νέας κλίμακας υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης (με στόχο την είσπραξη επιπλέον 700 εκατ. ευρώ στη διετία 2016-2017)

26. Η αύξηση του συτνελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%

27. Η επιβολή φόρου εισοδήματος στα εταιρικά αυτοκίνητα

28. Η αύξηση του φόρου κατανάλωσης σε βενζίνες, πετρέλαιο κίνησης και λοιπά καύσιμα

29. Η επιβολή τέλους σταθερής τηλεφωνίας

30. Η αύξηση της φορολογίας στα επενδυτικά οχήματα

31. Η επιβολή φόρου στη συνδρομητική τηλεόραση

32. Η επιβολή φόρου στον καφέ

33. Η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα

Τα αναδρομικά των ενστόλων ακόμα δεν τα έχουν δώσει !

ΥΓΕΙΑ

Κατήργησαν το πεντάευρο στα νοσοκομεία και έβαλαν 2% κράτήσεις στις κύριες συντάξεις και 6% στις επικουρικές υπέρ ΕΟΠΠΥ κάθε μήνα στους συνταξιούχους ! 

Έλεγαν πως θα προσλάβουν γιατρούς και νοσηλευτές. 

Πήραν φύλακες, τραπεζοκόμους και καθαρίστριες για να βολέψουν τον κομματικό στρατό. 

Έλεγαν πως θα καταργούσαν το clawback και το rebate και αντιθέτως έφτασε στο 1,5 δις. 

Δεν έκαναν ούτε τα μισά από τα κέντρα υγείας που υπόσχονταν. Αύξησαν τη φαρμακευτική δαπάνη. 

Αύξησαν τα χρέη των νοσοκομείων στο 1,3 δις. 

Δεν έβαλαν ούτε ένα καινοτόμο φάρμακο στη λίστα. 

Μεταρρυθμίσεις όπως ο οικογενειακός γιατρός και ο υγειονομικός χάρτης δεν προχώρησαν.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ως αντιπολίτευση έβριζαν και απειλούσαν να καταργήσουν τη συμφωνία με τη fraport και τα περιφερειακά αεροδρόμια. Όχι μόνο τη διατήρησαν αλλά καύχονταν για το πόσο ωφεληθήκαμε ως χώρα και πόσο αναβαθμίστηκαν τα χρέπια – αεροδρόμια μας. 

Με μετοχικό κεφάλαιο ενός εκατομμυρίου ευρώ ο Σκουρλέτης ίδρυσε τη Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων με σκοπό την κατασκευή του ελληνο-τουρκικού αγωγού, έργο που όμως δεν θα γίνει. Διόρισαν δε, τον σύζυγο της Καφαντάρη ως διευθύνοντα σύμβουλο. Υποστήριζαν πως θα έκλειναν τις Σκουριές και πήραν τους τσαμπουκάδες πίσω. 

Φώναζαν για την πώληση του Αστέρα με 700 εκατομμύρια. Τελικά αναγκάστηκαν να πουλήσουν με 400. 

Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του Συριζα είναι η διάλυση της ΔΕΗ. Ο Σαμαρας παρέδωσε στον Τσίπρα: Τιμή μετοχής 12 ευρώ, 2,4 δις Χρηματιστηριακή αξία και 100 μυρια κέρδη. Ο Τσίπρας τώρα : Ζημία 1 δις, Χρηματιστηριακή αξία 200 μύρια και τιμή μετοχής 1,75. 

Φώναζαν για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ με αιχμή του δόρατος τον Δρίτσα και τελικά μια χαρά την υπέγραψαν και ο πολέμαρχος Δρίτσας έμεινε σιωπηλός. 

20 βουλευτές του Σύριζα ζήτησαν την αποποινικοποίηση της ινδικής κάνναβης. Αυτή ήταν η όλη τους σπουδή περί επενδύσεων. Όλες τις άλλες τις πολέμησαν. Το να καλλιεργείται ο μπάφος σε όλη την Ελλάδα το βρήκαν καλό. 

Ανάγκασαν τον εμίρη του Κατάρ να μην προχωρήσει στην επένδυση στη Ζάκυνθο και στην Οξιά. 2013: Εκτίμηση αξίας ΤΡΑΙΝΟΣΕ, 300 μύρια. Προσπάθησε η κυβέρνηση Σαμαρά να τον πουλήσει και φώναζαν οι Συριζαίοι ότι ήταν ξεπούλημα και προδοσία και το σταμάτησαν. Το 2017 πούλησαν με 45 μύρια.  

Ούτε καν τα υδροπλάνα δεν προχώρησαν που το νομοσχέδιο ήταν έτοιμο.


ΕΙΠΑΝ

Έχουμε έναν τόσο άσχετο Πρωθυπουργό που δεν ήξερε πως η Μυτιλήνη και η Λέσβος δεν είναι ξεχωριστά νησιά. 

Σε φόρουμ του Μπιλ Κλίντον τα αγγλικά του ήταν απαράδεκτα και αποτελεί ανθεμ τη στιγμή που ο Μπιλ του έκανε μια αβανταδόρικη ερώτηση: Αν ένας επενδυτής ρίξει τα λεφτά του στην Ελλάδα, θα τα πάρει πίσω. Ο αγλαός Αλέξης γέλαγε. Τόσο του έκοψε. 

Λάτρεψα τον βουλευτή του Σύριζα  Νάσο Αθανασίου, ακούγοντας τον να υποστηρίζει στα σοβαρά πως πρέπει να φορολογηθεί το facebook. 

Άκουσα ευτυχισμένος την  κυρία Φωτίου,  με πακτωλό καταθέσεων στο εξωτερικό, να λέει πως ο κόσμος μπορεί να τη βγάλει με μαρμελάδες και γεμιστά.  

Κατά τον Νίκο Φίλη,   το προσκύνημα των ιερών λειψάνων των αγίων της Εκκλησίας μας είναι ειδωλολατρεία. 

Στα Τρίκαλα, ξεκίνησε το πρόγραμμα με το αυτοματοποιημένο mini bus χωρίς οδηγό. Σε μόλις 5 ευρωπαϊκές πόλεις ξεκίνησε πιλοτικά το συγκεκριμένο project και τα Τρίκαλα συγκέντρωσαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ποιοι αντέδρασαν; Οι εχθροί της προόδου, οι Συριζαίοι, που έλεγαν πως θα δημιουργήσει ανέργους και γιατί η ΕΕ δίνει λεφτά σε αυτά τα άχρηστα πράγματα. 

Ο Μάρδας δήλωσε πως φταίνε οι προηγούμενες κυβερνήσεις γιατί επέδειξαν δειλία στην εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων και χάθηκε η δυναμική!!! 

Ο Μπαλτάς ως υπουργός πολιτισμού δήλωσε πως δεν ήταν υπέρ της νομικής διεκδίκησης  για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα καθώς θα χάναμε στο δικαστήριο! 

Ο προέδρος της επιτροπής για την αναθεώρηση του προγράμματος και των σχολικών βιβλίων Αντώνης Λιάκος αποκάλεσε τους μακεδονομάχους τζιχαντιστές ! 

«Τα ονόματα θα τα αποκαλύψει εδώ μέσα η κυβέρνηση του Σύριζα» είπε ο Δραγασάκης και ακόμα περιμένουμε να μάθουμε ποια ήταν αυτά τα ρημάδια τα ονόματα. 

Ο Φίλης είπε πως ο Σύριζα υπέγραψε το μνημόνιο των 86 δις εν είδει ελιγμού! 

Ο Καμμένος έλεγε πως αν αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά θα φύγει από την κυβέρνηση. Δεν κουνήθηκε ούτε μισό εκατοστό. 

Υποστήριξαν το κίνημα δεν πληρώνω σε όλους τους τόνους. Κατόπιν, αυτούς που τελικά δεν πλήρωσαν τους έστειλαν στη δικαιοσύνη. 

Αργότερα δήλωναν : 8.2.2015 Αλέξης Τσίπρας: «Καλώ όλους τους πολίτες να ανταποκριθούν στην εθνική προσπάθεια και να καταβάλουν τον ΕΝΦΙΑ» 11.2.2015 Νάντια Βαλαβάνη (ως αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών) «Πατριωτικό καθήκον και προσωπική επένδυση η πληρωμή φόρων» 

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης (γνωστός δημοσιογράφος της ΕΤ3 και του Α.Π.Ε./Μ.Π.Ε.) πρότεινε να πληρώνουν οι γονείς των μαθητών των δημοσίων €600 ετησίως! Για να βελτιωθούν οι αποδοχές των εκπαιδευτικών και να υπάρξει καλύτερη ποιότητα στην εκπαίδευση! 

Μάθαμε από τον Πρωθυπουργό μας πως η θάλασσα δεν έχει σύνορα. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας δήλωσε ότι «οργανώσεις, όπως η 17 Νοέμβρη είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου» 

Ο  τότε αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στην εφημερίδα Pravda, αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία». Οπότε το βόρεια Μακεδονία για αυτούς μπορεί να τους κακόπεσε κιόλας. 

Ο Κυρίτσης δήλωσε πως δεν θυμόταν κανέναν που να είχε σκοτωθεί από μολότοβ. Η Μαρφίν ήταν στη φαντασία μας. 

Η Θεανώ Φωτίου με τις καταθέσεις στο εξωτερικό είπε πως με τα γεμιστά και τις πίτες θα τα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση. Σοφά λόγια. 

Ο τεράστιος Νίκος Τόσκας μετά τη μεγάλη επιτυχία στο Μάτι είπε σε εκείνη την αλήστου μνήμης συνέντευξη τύπου πως όσο και αν  έψαξε δεν βρήκε μεγάλα επιχειρησιακά λάθη!

Αριστείδης Μπαλτάς: «Η Ειδομένη είναι τιμή για την Ελλάδα»

Νίκος Φίλης: «Η σφαγή των Ποντίων δεν είναι γενοκτονία»

Μάκης Μπαλαούρας : «Δεν θα απέρριπτα το σκέτο Μακεδονία»

Νίκος Φίλης : «Κατάργηση του ομολογιακού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, που πλέον θα προσανατολισθεί προς τη θρησκειολογία»

Καταπληκτικός επίσης ο Κώστας Ζουράρις: «Μόνο κάποια νησιά μάς ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά δεν πειράζει. Θα τα ξαναπάρουμε». 

Ο Τσιρώνης είπε πως το Καστελόριζο δεν βρίσκεται στο Αιγαίο. 

Πρωτοφανής δήλωση Τσίπρα πως η δικαιοσύνη είναι θεσμικό εμπόδιο. 

Δεν έχω κλούβες των Ματ έξω από το γραφείο μου και το σπίτι μου είπε ο μέγας ψεύτης και εδώ και πέντε χρόνια η Ηρώδου Αττικού είναι κλειστή. 

Η Αχτσιόγλου έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα καθώς σε διαφορετικές συνεντεύξεις είχε δώσει πάνω από πέντε ημερομηνίες εκκαθάρισης των εκκρεμών συντάξεων και δεν έγινε τίποτα. 

Η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου είναι ένα από τα επτά μέλη της επιτροπής που όρισε η ελληνική κυβέρνηση για να εξετάσει τον αλυτρωτισμό στα σχολικά βιβλία των Σκοπίων. Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ δήλωσε στις 19/9/2018: «Ανεχόμαστε χίλια μύρια όσα στο όνομα της τρομερής πατρίδας και μιας, ας το πούμε φαντασίωσης που μας λέει ότι η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνική και θα παραμείνει ελληνική». Γκολ! 

Με αφορμή τα στοιχεία που δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στις καισαρικές, η Εύη Καρακώστα έγραψε στο προσωπικό της προφίλ Facebook:

«Από τη στιγμή που η χώρα μας διαθέτει τη θλιβερή πρωτιά στις καισαρικές τομές, αν ισχύει ότι ο τρόπος που έρχεται το νεογέννητο στον κόσμο παίζει καθοριστικό ρόλο στον τρόπο που θα ζήσει, η βία είναι εμφανώς παρούσα στην υπόλοιπη ζωή...»

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η επιστολή παραίτησης του πρώην προέδρου Διονύση Τσακνή από την ΕΡΤ ο οποιος χαρακτήρισε  τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ ως τον εκπρόσωπο «του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού». 

Ο αγλαός Γαβρόγλου σε μια κρίση λυρισμού είπε πως οι εξετάσεις δεν αφήνουν τους μαθητές να πιούν ποτά και να ερωτευθούν. Τέλη Ιουνίου 2015 στην ραδιοφωνική εκπομπή του Παύλου Τσίμα ο κ. Νίκος Φίλης, τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την αύξηση του ΦΠΑ στα μακαρόνια, ένα τρόφιμο δηλαδή,  που μπαίνει και στο τελευταίο φτωχικό σπίτι σχολίασε… «σιγά πια πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος!».

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης δήλωσε πως πρέπει να καταργηθεί η προσευχή στα δημοτικά σχολεία. 

Μέσα Απριλίου του 2017, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Δημήτρης Καμμένος, είπε για να δικαιολογήσει τις νέες μειώσεις συντάξεων που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «από το να έχει τη σύνταξη ο παππούς και να του παίρνει ένα 100αρικο το μήνα ο εγγονός, για να πηγαίνει να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι, προτιμώ να του πάρω εγώ σαν κράτος το 100αρικο της σύνταξης να το κάνω εργοδοτική εισφορά».


Επικός Πετρόπουλος : "Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μου λένε πως θέλουν μεγαλύτερες εισφορές" 

Υπέροχος Κατρούγκαλος : Με τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης κανείς Έλληνας δεν θα είναι φτωχός


Ειδική μνεία στην εκπληκτική Ελένη Αυλωνίτου ( τι πήγες και ψήφισες ρε ) : «η Ελλάδα έσωσε το χρεοκοπημένο ΔΝΤ», ότι «Το ΕΚΑΣ είναι προνοιακό επίδομα και πρέπει να φύγει» και ότι «οι καταληψίες είναι αξιέπαινα παιδιά που δείχνουν αλληλεγγύη» και «αυτοί που ψήφισαν ναι στο δημοψήφισμα μας οδηγούσαν έξω από το ευρώ με πλεονάσματα υπέρογκα»


Όταν οι Τούρκοι διάβασαν το κοράνι στην Αγιά Σοφιά ο Νίκος Ξυδάκης : «δεν είναι έλλειψη σεβασμού να διαβαστεί ένα θρησκευτικό κείμενο...»


Ο Νίκος Φίλης ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είχε σχολιάσει για ένα επικείμενο συλλαλητήριο του «Παραιτηθείτε» ότι πρέπει να απαγορευθεί γιατί υπονομεύει την κυβέρνηση!!! Ο Αριστερός ! Ο ίδιος άνθρωπος ήταν αυτός που υποστήριξε πως η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών είναι ….παρά φύσιν! Γίγαντας !

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ : 


1. Αφορολόγητο 12.000 ευρώ για όλους
2. Προοδευτική φορολόγηση με περισσότερα κλιμάκια
3. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
4. Αναστολή πλειστηριασμών

5. Ρύθμιση κόκκινων δανείων
6. Καμία φορολόγηση πρώτης κατοικίας
7. Μείωση 30% των αντικειμενικών αξιών
8. Κατώτατος μισθός στα 751
9. Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 οικογένειες
10. Επίδομα σίτησης σε 300.000 άπορες οικογένειες
11. Δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους
12. Δραστική μείωση συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη
13. Επιδότηση στέγασης σε τουλάχιστον 25.000 οικογένειες
14. Δώρο Χριστουγέννων σε συνταξιούχους με σύνταξη <700 ευρώ
15. Κάτρα μετακίνησης σε άνεργους και άπορους
16. Κατάργηση εξίσωσης φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης
17. Σχέδιο για 300.000 νέες θέσεις εργασίας
18. Πάταξη λαθρεμπορίου καυσίμων 2 ΔΙΣ ετησίως
19. Πώληση αυτοκινήτων των βουλευτών
20. Πώληση κυβερνητικών αεροπλάνων

ΕΠΙΛΟΓΟΣ


Αν κατάφερες να διαβάσεις μέχρι εδώ, είσαι ήρωας, σε θαυμάζω. Σίγουρα, κάποιος που ασχολείται νυχθημερόν με την πολιτική θα θυμηθεί και άλλα. Έκανα μια προσπάθεια καταγραφής και όσο προχωρούσα, τόσο πιο πολύ σκεφτόμουν «τι ζήσαμε Θεέ μου».

Την Κυριακή, όχι απλά να φύγουν αλλά η σφαλιάρα πρέπει να είναι τόσο ηχηρή ώστε να μην ξανασηκώσουν κεφάλι !





0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια