Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΣΙΧΑΜΑΡΑ



«Θυμάμαι ένα σπίτι δίχως στέγη και τοίχους
γεμάτο αίμα γεμάτο πόθους
νικημένους, αστείους
Θυμάμαι ένα σπίτι που ράγιζε από αγάπη
όταν μέσα του ουρλιάζαν
δολοφόνοι παλιάτσοι»

Αυτό το τραγούδι μου ήρθε κατά νου με αυτά που συμβαίνουν στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Ανεξάρτητα με το τι κόμμα υποστηρίζεις, τι κόμμα ψηφίζεις και ποιος πολιτικός σου αρέσει, πιστεύω ότι αυτό το διάστημα αισθανόμαστε την ίδια αηδία και σιχαμάρα φίλε μου.

Βουλευτές πουλάνε ότι πίστευαν επί σειρά ετών για μια καρέκλα και μια θητεία λίγων μηνών. Βουλευτές να αλλάζουν κόμματα και κάνουν όπως στην εφηβεία μας που βγαίναμε σαν μπαρότσαρκα. Βουλευτές να είναι και εδώ και εκεί. Κόμματα να διαλύονται για πλάκα, άλλα να παραμένουν με τα χίλια ζόρια και άλλα να διατηρούνται τεχνητά με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Βλέπουμε βουλευτές να αλλάζουν τρία κόμματα σε ελάχιστο διάστημα, σούργελα να διαθέτουν μια και μόνη αλλά υπερπολύτιμη ψήφο για να παραμείνει μια επικίνδυνη για τη Δημοκρατία – παρέα στην εξουσία. Βλέπουμε βουλευτές που τα ελληνικά τους είναι πανάθλια, να έχουν εκλεγεί με ελάχιστες ψήφους ή από εκλογική καραμπόλα και να κρατάνε στα μαύρα χέρια τους τη μοίρα της χώρας μας. Βλέπουμε βουλευτές που για ένα προσωρινό αξίωμα διαγράφουν την Ιστορία, φτύνουν κατάμουτρα οικογενειακή παράδοση, αξίες και θέσεις για τις οποίες υπάρχουν δεκάδες δηλώσεις τους πριν από μόλις λίγους μήνες! Βλέπουμε βουλευτές να γίνονται ρεζίλι με γκαζόζες και να μην τους νοιάζει.

Ξέρω τι σκέφτεσαι.

«Σιγά μωρέ Ύποπτε πως κάνεις έτσι, πάντα δεν συνέβαιναν αυτά;;»

Πιστεύω πως τόσες πολλές μετακινήσεις σε τόσο σύντομο διάστημα, τόση φαιδρότητα μαζεμένη, τόσες πολλές κυβιστήσεις, τόσα πολλά γκρεμίσματα κομμάτων, τόσες πολλές αντιφάσεις και τόσα πολλά είπα ξείπα δεν είχαμε ποτέ άλλοτε.

Παλιότερα υπήρχαν και μερικές αναστολές, έπαιζε ρόλο η έξωθεν καλή μαρτυρία, υπήρχε μια διάθεση να τηρούνται έστω τα προσχήματα και αν μη τι άλλο ποτέ άλλοτε δεν είχαμε δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης να τάσσονται υπέρ της συμπολίτευσης και να πατάνε με περισσή χάρη σε δύο βάρκες ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Ποτέ άλλοτε ένα μικρό κόμμα δεν εκβίαζε το κυβερνητικό και για χάρη του να αλλάζει ο κανονισμός της Βουλής για μην ανοίξουν τα στόματα και να βγάζουν διάφορα μαργαριτάρια και μαύρα διαμάντια.

Παλιότερα βλέπεις μας ενοχλούσε ο δικομματισμός και λέγαμε πως πρέπει να υπάρχουν περισσότερα κόμματα στη Βουλή για λόγους πλουραλισμού και πλέον αντιπροσωπευτικής εκπροσώπησης του λαού. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και μπήκαν 8 κόμματα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Η απογοητευτική διαπίστωση είναι πως οι καινούριοι – χωρίς αν είναι απαραίτητα νεότεροι σε ηλικία – είναι χειρότεροι από τους παλιούς. Τυχοδιώκτες, σούργελα, καιροσκόποι, σαλταπήδες, αμόρφωτοι, σαλτιμπάγκοι, άχρηστοι και αχρείοι συνθέτουν ένα φαινομενικά πολύχρωμο τοπίο που όταν πλησιάζεις φανερώνει το πραγματικό του χρώμα. Το μαύρο.

Δεν θέλω να σε παρηγορήσω αλλά να σε στενοχωρήσω ώστε να σε παρακινήσω να χτυπήσεις την πόρτα της επίγνωσης. Αυτό το μαύρο τοπίο των ανίερων συμμαχιών ετερόκλητων τύπων με μια κυβέρνηση που βασίζεται σε αποφάγια δεν είναι ένα προσωρινό παράδοξο παρόν. Είναι το εφιαλτικό μέλλον που έρχεται δια της απλής αναλογικής.

Οι θιασώτες της απλής αναλογικής ας δουν τι γίνεται σήμερα και ας το πολλαπλασιάσουν στο μέλλον. Η χώρα μας θα παραλύσει και κάθε απόφαση θα έχει όλη τη γκάμα των αναψυκτικών και αργά τη νύχτα όλες τις κατηγορίες αλκοόλ.

Είναι αδύνατον να εφαρμοστεί η απλή αναλογική γιατί δεν έχουμε ούτε την κουλτούρα, ούτε την παιδεία για κάτι τέτοιο και με τη δεδομένη παρακμή το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να καταστρέψουμε ότι έχει απομένει. Αυτός είναι ο Δούρειος Ίππος που μας έφερε ο Σύριζα και επειδή δεν βρήκε τους 180 βουλευτές για να ισχύσει από τις προσεχείς εκλογές, μας το κράτησε δωράκι για τις μεθεπόμενες.

Για αυτό, μόνο για αυτό, πρέπει να εστιάσεις σε αυτό το απύθμενο γελοίο πολιτικό σκηνικό και να ψηφίσεις κατ εμέ τον Κυριάκο ώστε η Νέα Δημοκρατία να εκλέξει – ναι ρε – 180 βουλευτές μπας και σωθούμε άμεσα και έγκαιρα από την απλή αναλογική που θα είναι ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Μην πετάξεις την ψήφο σου σε μικρά κόμματα. Μην κάνεις αυτή τη φορά της ψευτομαγκιά της αποχής, του άκυρου και του λευκού. Αυτή τη φορά ψήφισε με γνώμονα την επιβίωση της Ελλάδας και όταν με το καλό επανέλθουμε σε μια κανονική κατάσταση μπορούμε να διαφωνήσουμε όσο θέλεις.

Αν στις επερχόμενες εκλογές δεν δημιουργηθεί μια πανίσχυρη πλειοψηφία να σώσει ότι σώζεται, τελειώσαμε κυρίες και κύριοι…

Υγ. Αν νοιώθεις ότι υπερβάλλω και κάνεις πως δεν βλέπεις τι συμβαίνει αυτές τις ημέρες στη βουλή, παρατήρησε σε παρακαλώ τις εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εκεί με απλή αναλογική θα γίνουν οι εκλογές και κάτσε και υπολόγισε  για μια απλή απόφαση, πόσες συζητήσεις και συναλλαγές θα γίνουν….



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια