Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΑΧΕΠΑ




Ο Γιώργος Μαυρίδης δεν ήταν ποτέ η μεγάλη μου συμπάθεια. Στο World party που τον είχα δει, μου φαινόταν πως ο Τανιμανίδης σκιζόταν για όλα και αυτός έκανε την πλάκα του. Αργότερα διάβασα πως αυτός ευθυνόταν που διαλύθηκε το project γιατί ήθελε να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Την επόμενη εκπομπη του «Στο δρόμο» δεν άντεξα να τη δω συνολικά πάνω από 30’. Μάπα. 

Λόγω του ότι είχα θυμώσει με τον εαυτό μου που πέρυσι είχα δει μπόλικο Survivor, φέτος αποφάσισα αποχή. Το Survivar secret το είδα για 6 λεπτά και το Nomads συνολικά, μια ώρα. Βέβαια, και βιντεάκια έβλεπα από τα δημοσιεύματα και άρθρα για την εξέλιξη του παιχνιδιού στο πλαίσιο της ειδησεογραφίας και επιδερμικά. Ακόμα και εκεί ο Γιώργος Μαυρίδης μου ήταν αντιπαθής. Η δήλωση του για τα ριάλιτι, η υπερπροβολή ζωοφιλίας, η κλάψα, το ανακάτεμα των υπολοίπων και η προσπάθεια αντιγραφής του Γιώργου Αγγελόπουλου, ήταν ενοχλητικές.

Όταν αποκάλυψε τη συμφωνία που έκανε με τον ΑΝΤ1 και τη δωρεά στην πτέρυγα των χημειοθεραπειών στο ΑΧΕΠΑ, έμεινα ενεός. Μπράβο του. Μάγκας. Συγγνώμη Γιώργο Μαυρίδη, έκανα λάθος για εσένα. Υπάρχει κάποιος που μετά από μια τρίμηνη ταλαιπωρία, δεν θα έπαιρνε τα λεφτά; Ο Μαυρίδης έκανε κάτι πραγματικά σπουδαίο και προς τιμήν του το ανέφερε όταν όλα είχα κριθεί. Θα μπορούσε να το πει εξαρχής ώστε να επηρεαστεί ο κόσμος στις ψηφοφορίες. 

Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση ήταν τα σχόλια του όχλου στο δίκτυο. Η σήψη και η παρακμή των ανθρώπων σε όλο της το μεγαλείο. 

Α) Υπάρχουν αυτοί που τον κράζουν γιατί το δημοσιοποίησε. Στη χώρα των μετρίων, στη χώρα του άφθονου φθόνου, γιατί ενοχλεί τόσο πολύ όταν γίνεται κάτι καλό; Μας χαλάει το ιδανικό της κλάψας και της μιζέριας; Γιατί μας ενοχλεί όταν κάποιος ξεχωρίζει για καλό; Γιατί μας ενοχλεί που ακούγεται και κάτι θετικό; Γράφει πουθενά πως το καλό πρέπει να το θάβουμε και να υπερπροβάλλεται μόνο το κακό; Γράφει πουθενά πως όποτε γίνεται μια θετική ενέργεια πρέπει να αποσιωπάται; Για ποιο λόγο ο αφελής όχλος επιζητά να γίνεται μια φιλανθρωπία σιωπηρά;;

Β) Αναρωτιέμαι για αυτούς που κράζουν τον Μαυρίδη, αν έχουν δώσει έστω 2 ευρώ στη ζωή τους σε κάποιον φτωχό. 

Γ) Αν η δημοσιοποίηση είχε χορηγό μια εταιρεία και κάμερες, εντάξει να δεχθώ το διαφημιστικό. Εν προκειμένω όμως δεν έγινε έτσι. Άντε, να σας κάνω το χατήρι και να δεχθώ πως το έκανε για λόγους εγωισμού και αυτοδιαφήμισης. Ε, και; 

Δ) Από το εν γένει φαύλο και παρασιτικό εγχώριο lifestyle, αν η κίνηση του Μαυρίδη, βρει αντιγραφείς ή συμπαραστάτες, δεν θα είναι κέρδος;  Στα 7 χρόνια του Μνημονίου, μόνο η Εκκλησία και το Όλοι μαζί μπορούμε, έχουν αναπτύξει έντονη δραστηριότητα. Που είναι οι σελεμπριτιές που τόσα χρόνια έτρωγαν αμύθητα ποσά; Η διάδοση του θετικού μηνύματος δεν σας λέει τίποτα;

Ε) Τόσοι άλλοι, τόσα χρόνια στα ριάλιτι στην ελληνική τηλεόραση, μόνο αυτός έκανε κάτι τόσο σπουδαίο. Να δώσει όλα τα χρήματα της αμοιβής του για κοινωφελή σκοπό! Και πας εσύ γελοίε Έλληνα και τον βρίζεις;;

ΣΤ) Αν εσύ που φτιάχνεις ένα λογαριασμό φάντασμα στα δίκτυα μόνο και μόνο για να βρίσεις, σκέψου να νοσηλευθεί άνθρωπος της οικογένειας σου, στη δωρεά του Μαυρίδη! 

Ζ) Αλήθεια, όσοι ωφεληθούν από αυτό, πιστεύεις ότι θα σκεφτούν αν ο Γιώργης το δημοσιοποίησε ή το κράτησε κρυφό; 

Η) Το άλλο που διάβασα και είχε πλάκα: «Έλα μωρέ τώρα, αφού θα πάρει εκπομπή στον ΑΝΤ1» Αυτή θα την έπαιρνε ούτως ή άλλως. Περνά η μπογιά του. Αν τα 80.000 που διάβασα είναι το αληθές ποσό, δείξτε μου αυτόν που θα τα χαρίσει. 

Θ) Πως θα ένοιωθες εσύ αν κέρδιζες 80.000 στο τζόκερ και τα χάριζες στο ΑΧΕΠΑ και το δήλωνες. Μετά να διάβαζες τα σχόλια του όχλου…. Όπου Μαυρίδης, βάλε το όνομα σου και αφέσου στη μαγεία των συναισθημάτων από τα σχόλια των διάφορων εισαγγελέων σχολιαστών…

Ι) Λες και ο Μαυρίδης δεν είχε δημοσιότητα. Το Nomads περίμενε.

ΙΑ) Όταν πάνε διάφοροι και ποστάρουν στιγμές τους από τα εξωτικά τους ταξίδια ή από τα σκυλάδικα με τα λέλουδα,ή δείχνουν τον πλούτο τους με τα πανάκριβα αυτοκίνητα, κοσμήματα και φορέματα,  τρέχεις ως λιγούρης να πατήσεις like. Σε μια φιλανθρωπία βρήκες να κάνεις τον φιλόσοφο και τον δικαστή. 

Προφανώς και θα ήταν ευχής έργο αν είχαμε ένα σοβαρό κράτος που τα νοσοκομεία μας δεν θα είχαν ελλείψεις και ατέλειες. Δεν έχουμε όμως οπότε κάθε δωρεά και ενίσχυση πρέπει να είναι απολύτως καλοδεχούμενη. 

Έχουμε γίνει τόσο φιλοτόμαρα, τόσο εγωιστές, που δεν μπορούμε να ανεχθούμε ότι κάποιος άλλος κάνει μια φιλανθρωπία και ψάχνουμε να βρούμε το συμφέρον που κρύβεται πίσω από αυτή.

Γελοίος λαός. Οι μόνοι που γκρινιάζουμε απέναντι και στο Καλό. 

Όσο υπάρχουν άνθρωποι Γιώργο Μαυρίδη…

Respect
  



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια