Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ







 
Συνεχίζοντας τις αποδράσεις μέσα στην πόλη, επόμενη στάση ήταν η λίμνη της Βουλιαγμένης. Ναι, το παραδέχομαι, πρώτη φορά πήγα. 

Μέρος, που από τη μια έχει τη λίμνη και μια λωρίδα γης τη χωρίζει με τη θάλασσα. Οπότε με ένα τρύγο, δύο ζμπαρόνια. Μπορείς να κάνεις μπάνιο και από εδώ και από εκεί. 

Λίγο μετά τη Γλυφάδα μείνε στην αριστερή λωρίδα και έχε το νου σου. θα δεις τις σχετικές πινακίδες καθώς στα δεξιά σου έχεις τη θάλασσα και αριστερά βλέπεις έναν επιβλητικό βράχο. 

Προτίμησε να παρκάρεις στο πάρκινγκ απ’εξω καθώς έχει περισσότερες θέσεις διαθέσιμες. Μπαίνεις σε έναν φροντισμένο χώρο με πράσινο και χώρο στάθμευσης. Μόλις προχωρήσεις λίγο, προβάλλει η λίμνη της Βουλιαγμένης. 

Φαντάσου έναν χώρο σαν ορθογώνιο παραλληλόγραμμο, με 100 μέτρα μήκος και 40 πλάτος. Κατά το ήμισυ στη λίμνη πατώνεις αλλά έχει και λίγα σημεία που το βάθος φτάνει ακόμα και στα 17 μέτρα ! 

Στην άκρη του βράχου υπάρχουν και οι σχετικές σημαδούρες για να μην πλησιάσεις πολύ καθώς υπάρχει κίνδυνος να φας πέτρα στο κεφάλι λόγω πιθανής κατολίσθησης! Παρομοίως και στη σύραγγα που ενώνεται η θάλασσα με τη λίμνη, καλό είναι να μην πλησιάσεις καθώς έχει ρεύμα και μπορέι να σε παρασύρει.

Στη λίμνη της Βουλιαγμένης μπορείς είτε να πιεις καφέ και να φας, είτε να κάνεις μπάνιο. Δεν τίθεται θέμα καθαριότητας του νερού καθώς επικοινωνεί με τη θάλασσα και με πηγή οπότε ανανεώνεται συνέχεια! Είναι όμως βαρύ το νερό καθότι είναι κατά 70% γλυκό. 

Φαντάσου πως στις δύο πλευρές της λίμνης είναι ο βράχος. Στη μία έχει τραπέζια για τον καφέ σου και στην άλλη είναι διαμορφωμένη μια πλατοφόρμα με ξαπλώστρες, ναυαγοσώστη, πεζούλι και τραπέζια με ομπρέλα. 

Ο κόστος για το μπάνιο είναι 10 ευρώ το άτομο. Φαρμακείο. 

Έχουν μια περίεργη διαρρύθμιση καθώς αν πας και δεις άδεια τραπέζια, μη χαίρεσαι πως θα καθίσεις. Της πλατφόρμας και από τα άλλα οι πρώτες δύο σειρές είναι για τους λουόμενους. Οι  υπόλοιποι στριμωχτείτε στα πίσω και μέσα από τη τζαμαρία στο κτίριο του καφέ εστιατορίου. 

  Όταν ρώτησα, γιατί ενώ σχεδόν όλα ήταν άδεια δεν άφηναν τον κόσμο να κάτσει και η απάντηση ήταν : «και αν έρθουν κολυμβητές μετά;»

Αν θες να πας για μπάνιο σου προτείνω να κάτσεις σε τραπέζι. Έτσι και θα πάρεις και καφέ αν θέλεις μετά, με άνεση. Οι ξαπλώστρες είναι λίγες και ο διάδρομος στενός και δεν βολεύει. Στο τέλος του, έχουν και μια vip περιοχή για να χρεώνουν παραπάνω τα κορόιδα. Ιδιωτικότητα δεν έχει, κάνεις βόλτα και εκεί και είναι όπως η άλλη πλατφόρμα. Τίποτα το φοβερό. 

Είναι ωραία ως βόλτα αλλά αν θες για ποτό, να πας το βράδυ που φωτίζεται η λίμνη και ο βράχος και δημιουργεί μια μαγευτική ατμόσφαιρα. 

Μην ξεχάσεις φεύγοντας προς Αθήνα, να στρίψεις στο πρώτο στενό δεξιά και μετά από λίγο πάλι δεξιά στην ανηφόρα ( ρώτα και κάποιον που μένει εκεί ) ώστε να βγεις στο ύψωμα για να βγάλεις φωτογραφίες τη λίμνη από ψηλά. Έχει και μονοπάτι που μπορείς να περπατήσεις – απολύτως βατό για τα παιδιά της πόλης  - και μπορείς να αγναντέψεις τη θέα σε ολόκληρο τον κόλπο. 

Αν εξαιρέσεις το κόστος για το μπάνιο, κατά τα άλλα οι τιμές είναι προσιτές. Το προσωπικό που εργάζεται εκεί είναι πολύ εξυπηρετικοί και πρόθυμα δίνουν πληροφορίες. 

Υγ. Η φωτογραφία είναι η πρώτη που τράβηξα, μόλις πάρκαρα. Όταν βρω χρόνο και ταξινομήσω -  επεξεργαστώ και τις υπόλοιπες, θα σου τις παρουσιάσω.

= = =



Update 31-5-2016

Ξαναπήγα Κυριακάτικα στη Λίμνη της Βουλιαγμένης, άραξα με τις ώρες και θέλω να συμπληρώσω τα εξής : 

Α) Την ημέρα σχεδόν δεν σε αφήνουν να πιείς καφέ αν δεν κάνεις μπάνιο. Τα περισσότερα είναι για τους λουόμενους και στη διάθεση σου έχεις είτε αυτά του κτιρίου είτε αυτά που δεν έχουν καμία θέα προς τη Λίμνη. Ντροπή. Πρέπει ντε και καλά είτε να διαλέξεις μέρα που πάνε λίγοι είτε να πας σε ώρα που να μην κάνουν μπάνιο. 

Β) Πήγα και το βράδυ. Έλεος ρε σπάγκοι ! Τσιγκούνηδες ! Βάλτε περισσότερα φώτα! Ωραία μεν αλλά λίγα φώτα δε. Θα μπορούσαν ( με βάση και τις τιμές που χρεώνουν στα ποτά ) να βάλουν περισσότερα και το τοπίο να γίνει πραγματικά φαντασμαγορικό ! 

Γ) Η VIP area έχει και χώρο με τραπεζοκαθίσματα στο γκαζόν για εκδηλώσεις. Φαντάζομαι πως δεν είναι πάμφτηνα αλλά αν μη τι άλλο είναι ξεχωριστό μέρος και αν έχεις τα χρήματα, αξίζει !





0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια