Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΙΤΗ




Συνήθως όταν γράφουμε για τρίτους, ασχολούμαστε με τους διάσημους. Λογικό. Σήμερα θα σου γράψω για μια κυρία που δεν την ξέρεις και δεν θα τη μάθεις ποτέ, η οποία παραδίδει μαθήματα ζωής. 

Η κυρία Καίτη στα νιάτα της ήταν κάτι ανάμεσα στη Σαρλιζ Θερον και στην Σαρον Στόουν. Παντρεύτηκε νωρίς και αφοσιώθηκε στον άνδρα της και στο παιδί τους. Ιμα γυναίκα με ιταλική φινέτσα και γαλλικό στιλ. Κυρία. 

Όταν   η οικογένεια ζορίστηκε οικονομικά η κυρία Καίτη μπήκε στη μάχη και αναζήτησε εργασία για να βοηθήσει το σπίτι της. Εργάστηκε πολύ σκληρά επί μακρόν σε εταιρεία κετερινγκ  ώστε να μπορέσει σήμερα, κοντά στα 70 της πια, να κατοχυρώσει μια μειωμένη σύνταξη. 

Στάθηκε δίπλα στον άνδρα της με πίστη και αφοσίωση και τον στήριξε στα πολλαπλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε. Ο σύζυγός της έδωσε μάχη αλλά δυστυχώς έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο και η κυρία Καίτη απέμεινε μόνη της. 

Το πένθος έκανε τον κύκλο του και αφού τον έκλαψε, κλείστηκε στον εαυτό της και έχασε το κέφι της και τη ζωντάνια της. Όμως, σήκωσε το κεφάλι και πήρε την κατάσταση στα χέρια της. 

Κάνει ατέλειωτους ποδαρόδρομους. Ώρες επί ωρών. Γυμνάζεται, παρατηρεί και δεν μένει μέσα. Πήγε στα ΚΑΠΗ της γειτονιάς της. Γνώρισε κόσμο, έκανε φίλες, έχει παρέα. 

Παρακολουθεί μαθήματα αυτοάμυνας, συμμετέχει σε χορευτικό συγκρότημα και είναι η πρώτη και καλύτερη όταν διοργανώνονται εκδρομές και κοντινές αποδράσεις από την πόλη. 

Η κυρία Καίτη, έμαθε να χειρίζεται και ταμπλετ. Μπαίνει, ενημερώνεται για την επικαιρότητα, πληροφορείται, έχει facebook και παρακολουθεί τις αγαπημένες της ιστοσελίδες. 

Γεμίζει δημιουργικά το χρόνο της καθώς βοηθάει άλλες ηλικιωμένες κυρίες που δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και δεν έχουν βοήθεια. Πηγαίνει, τους ψωνίζει, πληρώνει τους λογαριασμούς και τρέχει σε δημόσιες υπηρεσίες. 

Η κυρία Καίτη είναι ένας άνθρωπος που θεωρητικά δεν έχει υποχρεώσεις αλλά οι 24 ώρες δεν της αρκούν. 

Τη θαυμάζω.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια