Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΔΕΣ



Δεν ξέρω αν διανύουμε τους έσχατους καιρούς και δεν έχω καμία διάθεση να κάνω τον Λιακόπουλο. Αυτό που ξέρω είναι πως διάγουμε ενδιαφέροντες καιρούς. 

Διαπιστώνω πως υπάρχει ένα γενικό κλίμα δυσφορίας για την διακυβέρνηση Τσίπρα. Πολύς κόσμος, ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει πως η περίοδος Σαμαρά ήταν προς τη θετική κατεύθυνση. Άλλοι αναμασούν την καραμέλα του ξεπουλήματος για κάθε ιδιωτική επένδυση και άλλοι με περισσή ηττοπάθεια ισχυρίζονται πως ακόμα και αν δεν είχαμε τις καταστροφικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, πάλι τα ίδια θα περνάγαμε. 

Βρισκόμαστε λοιπόν στον καιρό του αλλόκοτου φόβου. 

Η αξιολόγηση από τους θεσμούς, συγγνώμη, τρόικα ήθελα να πω, ήταν να κλείσει από τον …Νοέμβριο. Βαρεθήκαμε τις συνεχείς κυβερνητικές διαρροές ότι κλείνουμε, πλησιάζουμε, είμαστε κοντά, πολύ κοντά, πάρα πολύ κοντά και τελικά ήπιαμε σφηνάκια στο μπαρ το ναυάγιο. 

Ακούμε τρομερά πράγματα. Σοκαριστικά, σε βαθμό που θέλουμε μέρες να τα αφομοιώσουμε και να το πάρουμε απόφαση ότι τελικά όντως ειπώθηκαν. 

Τα σύνορα μας, αυτά που έβαψαν και πότισαν με το αίμα τους οι πρόγονοι μας έγιναν ξαφνικά «γραμμές οφσάιντ». Μια υπέρτατη ύβρις και δεν συγκινείται κανείς. Τα Σκόπια με τη δική μας συγκατάθεση και υποστήριξη έγιναν επίσημα τα σύνορα της Ευρώπης και τονίζεται τόσο πολύ το Macedonia που σε λίγο θα μας κάνουν μήνυση γιατί λέμε έτσι την ελληνική περιοχή. 

Στα χρόνια της Αριστεράς αυτός που είναι στο σχολείο και προσπαθεί να αριστεύσει, το μόνο που καταφέρνει είναι να κολλάει ρετσινιά, ιερείς με πτυχία από το Χάρβαρντ να απαγορεύεται να μιλήσουν στα παιδιά και όσοι ενήλικες παλεύουν για την καριέρα τους, ουσιαστικά μας μεταφέρουν χολέρα. Ξαφνικά προβάλλει ως κολοσσός ο Πόλακας ο μαν, που του σκοτίζουν των έρωτα οι ερωτήσεις της αντιπολίτευσης και ήθελε να φυτέψει έναν δημοσιογράφο τρία μέτρα κάτω από το χώμα αλλά ας όψεται η σαρακοστή. Την ίδια ώρα που η ΕΣΗΕΑ επιτέλεσε τον ιερό της σκοπό με τη διαγραφή του Άρη Πορτοσάλτε και τραγουδά το ένα βράδυ που βρεχε και έβρεχε τεκίλα. 

Η οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα αρχίζει και τελειώνει με την κατασκευή των hot spots και η αδιάβλητη Ελλάς μοιράζει εκατοντάδες εκατομμύρια με εξπρές διαδικασία. Το κράτος είναι κάτι περιττό και έχει αντικατασταθεί με περίεργες ΜΚΟ και ακόμα πιο περίεργους αλληλέγγυους. 

Το Ηθικό Πλεονέκτημα μετά τις καθεστωτικές πρακτικές στις νομοθετικές ρυθμίσεις για τα ΜΜΕ, τους διορισμούς κάποιων απίθανων τύπων στο δημόσιο, τους πάμπλουτους «αριστερούς» που ξεχνούν κάτι ασήμαντες λεπτομέρειες όπως το πόθεν έσχες και τις παρεμβάσεις του υπουργείου δικαιοσύνης, πήγε για τάβλι στον Κένταυρο 8. 

Μόνο ως ανέκδοτο θα το λέγαμε αλλά το είδαμε. Η αστυνομία από το κρατίδιο, το κρατιδιάκι των Σκοπίων, μπαίνει σε ελληνικό έδαφος,  ρίχνει χημικά και πλαστικές σφαίρες εναντίον των ταλαίπωρων και εμείς ως παρατηρητές να ψελλίζουμε πως δεν θα έπρεπε να το κάνουν. 

Για φαντάσου: Πιστεύεις πως θα μπορούσε να κάνει κάτι αντίστοιχο η Μεξικάνικη αστυνομία μέσα από τις γραμμές οφσάιντ, συγγνώμη, τα σύνορα εννοούσα, των ΗΠΑ:

Θα το έκαναν οι Λεττονοί στα σύνορα με τους Ρώσους; Οι Κορεάτες στα σύνορα με τους Κινέζους;
Έχεις ακούσεις ποτέ άλλοτε, σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου να σταματούν οι λαθρομετανάστες ασθενοφόρο για έλεγχο και να το καθηλώνουν για μισή ώρα; Αν ήταν μέσα η μάνα σου και πέθαινε από την καθυστέρηση, πως θα σου φαινόταν; 

Σε σόκαρα;
 Αυτό ήθελα! 

Μπορείς να συνειδητοποιήσεις πόσο ξεφτιλιστήκαμε; 

Αν δώσουμε το ελληνικό στον Λάτση να γίνει χώρος ψυχαγωγίας, πολιτισμού, πάρκο, εμπορικό κέντρο για να βρει ο κόσμος δουλειά και να έχει έσοδα  το κράτους από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Οοοοοοοχι ! Χωματερή πρέπει να είναι το ελληνικό και να πετάξουμε εκεί τους ανθρώπους με κίνδυνο επιδημιών αφου διαβιούν χωρίς ούτε ένα μισό κανόνα υγιεινής. 

Αμ ο Δρίτσας; Ο μέγας επαναστάτης, η επιτομή του Θοδωρή Κολοκοτρώνη και του στρατηγού Μακρυγιάννη, αυτός που δεν θα υπέγραφε του ξεπούλημα του λιμένος Πειραιώς, ω, του θαύματος το υπέγραψε φαρδιά πλατιά! Μετά συνέχισε να γίνεται πιο γραφικός και από τα σοκάκια της Αμοργού με τις δηλώσεις του και ότι κατάλαβες κατάλαβες! 

Στο στιβαρό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο αγλαός Πάνος Καμμένος προσέρχεται με στολή παραλλαγής δίνοντας ξεκάθαρα το μήνυμα στον άσπονδο φίλο του Ρεντσέπ. Στο πρώτο μπαμ θα μπει στην πρώτη γραμμή και αυτή τη φορά ο μέγιστος των Ελλήνων στρατάρχης, δεν θα σταματήσει στο Εσκί Σεχίρ Αφιόν Καραχισάρ αλλά θα τερματίσει την πίστα στην Άγκυρα. 

Κάπου εκεί η γενναία και γλετζού Όλγα Γεροβασίλη παρουσιάζει ως τους εχθρούς της Επανάστασης και του Γένους το τρισάθλιο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δεν συμπληρώθηκαν καν εξήντα λεπτά όταν μια ομοβροντία δηλώσεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κομισιόν έπεσαν ως καταχνιά στο Μαξίμου καθώς υποστηρίζουν το ΔΝΤ και χωρίς αυτό ούτε συμφωνία ούτε αξιολόγηση υφίσταται. 

Όταν έφαγες το σανό ότι η κυρά Τασία ήταν η σύγχρονη Μητέρα Τερέζα – δεν σου διευκρινίστηκε  όμως ότι ήταν του γένους Δρακουμέλ – και για όλα έφταιγε ο πόλεμος, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να σου απαντήσει στην απλή διαπίστωση: Γιατί τότε με τα κλειστά ευρωπαϊκά σύνορα μειώθηκαν οι ροές;; Μήπως γιατί έπεσε σύρμα πως θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα; Εκτός και αν τελείωσε ο πόλεμος στη Συρία και δεν το μάθαμε. 

Σε αυτή τη μαγική χώρα, οι Συριζαίοι παρουσιάζουν πίνακες μεγάλης επιτυχίας και κομπάζουν. Το κακό δεν είναι να χαίρεσαι για κάτι που κατάφερες. Το κακό είναι να καπηλεύεσαι τις επιτυχίες του άλλου ως δικές σου ή να στρεβλώνεις αυτά που κατάφερε ο άλλος.

Κανένας δεν προέβλεψε ύφεση στο -7% όπως λένε οι Συριζαίοι για να παρουσιάσουν ως επιτυχία το 0,5% ύφεση. Το IMF για το 2015 υποστήριζε πως θα έχουμε +2,9 άρα είμαστε πάνω από -3% ! Και το 2016 μείον είναι. Ας όψεται η φοβερή διαπραγμάτευση του Γιάνη και του Γιούκλιντ. Εμ, σε χάλαγε ο ικανός Γιάννης Στουρνάρας. 

Μην ξεχνάς και την κάθετη πτώση των τιμών του πετρελαίου με αποτέλεσμα το κόστος μεταφοράς των προϊόντων δεν αυξήθηκε άρα και η τιμή στο ράφι. Φαντάσου να είχε παραμείνει σταθερό το πετρέλαιο. Το έλλειμμα θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο. 

Ανακοίνωσαν ως δική τους την απορρόφηση του ΕΣΠΑ που τελείωσε το ….2014 ! Όντως πάρα πολύ καλά πήγε το 2014 μόνο που είχαμε άλλη κυβέρνηση. Αυτή που έριξε ο κυρ Φώτης και που κατηγόρησαν για χρηματισμό και εξαγορά ψήφων οι Χαϊκάλης και Ξουλίδου. Αυτοί τώρα είναι σπίτια τους. Εσύ πάλεψε με τα θηρία. 

Σου είπαν ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κόστισε πολύ λιγότερο. Προφανώς. Αν εξαϋλώνονται οι μετοχές του Δημοσίου, ναι, δεν κοστίζει κάτι. Όμως αν το Δημόσιο δεν έχει μετοχές, δεν μπορεί να πουλήσει όταν θα γυρίσει η οικονομία. Αν δεν μπορεί αν πουλήσει θα έχει μόνιμη ζημία. Τι λέω. Κβαντομηχανική. Απλώς, μια και η λέξη ξεπούλημα είναι διαχρονική, σου θυμίζω πως ξένα funds κατέχουν πλειοψηφικές θέσεις στις τράπεζες μας. 

Σου είπαν πως επετεύχθη πρωτογενές πλεόνασμα αλλά ξέχασαν να συμπληρώσουν πως έχουν 1,5 δις παραπάνω τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2014. Τέτοιο κουμάντο το ξέρω και εγώ αγαπούλα μου..

Κατά τα άλλα, στη βορειότερη χώρα της Αφρικής, η Ηλεκτρονική Αθηνών έκλεισε γιατί δεν άντεξε με τα capital controls, αυτά που ο κύριος Μάρδας είπε πως ξεχάστηκαν αλλά τι τα θες. Για τους εργαζομένους της Ηλεκτρονικής Αθηνών κανένας δεν θα κλάψει, κανένας ευαίσθητος καλλιτέχνης δεν θα δώσει συναυλία και ξεχάστηκαν ήδη. 

Εθνικός Ύμνος μετά ζουρνάδων και νταουλιών. 

Καληνύχτα σας.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια