Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ GREXIT




Πως σου φάνηκε η δεύτερη συνεχόμενη ήττα μας από τα Νησιά Φερόε; 

Δεν είδα το παιχνίδι, δεν με ενδιαφέρει να κάνω ποδοσφαιρική ανάλυση. Την Εθνική Ελλάδος την αγαπώ γιατί αντιπροσωπεύει την Ελλάδα μας, εσένα και εμένα δηλαδή. Η Εθνική Ελλάδος φέρει το εθνόσημο και διαφημίζει τη χώρα μας στα πέρατα του πλανήτη.  Με τα χρόνια την αγάπησα πιο πολύ, ξέρεις γιατί; 

Γιατί είναι πολύ πιο υγιής και εκατό φορές καλύτερη και από το ποδόσφαιρο που εκπροσωπεί και από την κοινωνία που αντιπροσωπεύει. 

Όλα τα ανωτέρω για κάποιον που έχει ασπαστεί την εθνομηδενιστική θολοκουλτούρα του τίποτα, είναι κινέζικα. 

Πιστεύω πως η ξεφτίλα που υπέστημεν έπρεπε να γίνει. Ξέρεις γιατί; Γιατί είμαστε αχάριστοι, καραγκιόζης λαός και πιστέψαμε ξαφνικά ότι γίναμε υπερδύναμη. 

Ο Έλλην οπαδός και δημοσιογράφος αντί να στηρίξει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, έβρισκε αφορμή για να κάνει τον ψαγμένο και τον αντισυμβατικό και γκρίνιαζε μονίμως.

Τα γνωστά: Ότι πονούν τα μάτια του, ότι θέλει θέαμα, ότι δεν βάζουμε πολλά γκολ, ότι παίζουμε το σύστημα άμυνα με ξαφνικές άμυνες, ότι δεν γίνεται ανανέωση, ότι η Εθνική είναι κλειστή παρέα, ότι το παιχνίδι μας είναι βαρετό, μονότονο, ότι ότι ότι ότι ότι….

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, φτάσαμε σε σημείο να κάνουμε σελίδες στο facebook με δεκάδες χιλιάδες μέλη να απαιτούμε την εκδίωξη του Κατσουράνη από την ομάδα και φτάσαμε να υποδαυλίζουμε χωρίς λόγο συνομωσίες και έριδες. Φαγωθήκαμε να παίξει ο Αθανασιάδης στην Εθνική λες και αυτό ήταν το πρόβλημα μας. Να γίνει η περίφημη ανανέωση. Ορίστε, και τον Φέτφα τον βάλαμε, και τον Σταφυλίδη και τον Σάμαρη, και τον Καρέλη. Όλοι έπαιξαν. Και;  Μας τελείωσε η φαντασίωση των αδικημένων νέων ταλαντούχων παικτών που δεν παίζουν ελέω κλίκας;

Η αχαριστία πληρώνεται.

Τον διώξαμε τον Κατσουράνη με τον τρόπο που το κάναμε για να τον ξαναφωνάξουμε μετά αλλά δεν τον βάλαμε. Αφήσαμε στη γωνία τον Σαμαρά. Σταμάτησε ο Καραγκούνης. Ο ιστορικός κύκλος της ομάδας που μας έκανε περήφανους με τα αποτελέσματα, τη σταθερότητα και τις διακρίσεις της, έληξε.

Η νέα εποχή μπήκε με ηχηρά χαστούκια και όσο και αν μας βόλεψε η παρουσία του Ρανιέρι ως το μαύρο πρόβατο που φταίει για όλα, τα αποτέλεσματα με τα νησιά Φερόε ήταν η ολοκληρωτική αποκάλυψη ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός και ευνουχισμένος.

Παρατηρώ κλαίουσες χήρες, δημοσιογράφους που εξαπέλυαν κεραυνούς κατά του θεάματος που παρουσίαζε η Εθνική, ακόμα και διάφορους σοφούς ιντερνετικούς σχολιαστές, να νοσταλγούν τα 1-0 που κερδίζαμε. 

Ουαί ημίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές ! 

Ο αχάριστος και γελοίος Έλληνας που του αξίζουν 50 μνημόνια, ενώ με την ομάδα του δεν είχε κανένα πρόβλημα να παίζει για το 1-0 και χαιρόταν κιόλας με το «ένα και να καίει» αλλά με την Εθνική είχε απαιτήσεις! Και ανανέωση και θέαμα και πολλά γκολ. Φάτα τώρα βλάκα Έλληνα.


Που ήταν λοιπόν όλοι αυτοί που φώναζαν,  να πουν μια καλή κουβέντα και να ενθαρρύνουν τα παιδιά που προσπαθούν να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο;

Γιατί εξακολουθούν να γκρινιάζουν;

Γιατί δεν στηρίζουν την ανανέωση;

Δεν μας άρεσε που η Εθνική μας ήταν στις πρώτες δέκα χώρες στον κόσμο. Θέλαμε και πολυτέλειες. Όποιος γουστάρει θέαμα υπάρχει η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ και η Μπάγερν.

Καλά να πάθουμε γιατί δεν στηρίξαμε την Εθνική μας και θελήσαμε να την κάνουμε αριστοκράτισσα ενώ ξέρουμε ότι είμαστε από χωριό.

Θέλαμε το φιατάκι να βάλει ρόδες φεράρι. Προσπάθησε να τις βάλει και τελικά καρφώθηκε στον τοίχο. 

Δυστυχώς μαζί με τον Ελληνάρα που μεγαλοπιάστηκε, το ίδιο έπαθαν και οι παίκτες. Αντί να συνεχίσουν αυτό που παρέλαβαν, το νου τους τον έχουν στα τατουάζ.
Λες και είχαν και στο χωριό τους μανίκια, τραϊμπαλ και κινέζικα ιδεογράμματα. 

Καλά να πάθουμε.
Μπας και βάλουμε μυαλό.
Τι να κάνουμε;

Αφήνουμε τον Σέρχιο ως έχει, εμπιστευόμαστε τον Γιώργο Καραγκούνη – που πιστεύω πως αυτός θα πονάει περισσότερο από όλους -  και κάνουμε υπομονή.

Εμείς από την άλλη βγάζουμε το σκασμό και αν μπορούμε να στηρίξουμε την Εθνική μας, να το κάνουμε.

Αν σας χαλάει, ασχοληθείτε με τις ομάδες σας και μην την ενοχλείτε.

Δυστυχώς πολλοί δημοσιογράφοι θέλοντας να πουλήσουν αντισυμβατικότητα ήταν ιδιαίτερα επικριτικοί, ο όχλος τσίμπησε και ήταν λαϊκή απαίτηση η περίφημη αλλαγή. Πιέστηκε λοιπόν η Εθνική να αλλάξει. Να γίνει κάτι άλλο από αυτό που είναι και μπορεί. Σου αρέσει; Όχλος χωρίς μυαλό, δημοσιογράφοι χωρίς αθλητική παιδεία, δεν τους άρεσαν τα αποτελέσματα, οι διακρίσεις και η αξιοπρέπεια. Ήθελαν πολυτέλειες.


Θα περίμενε κανείς, όλοι οι ανωτέρω γκρινιάρηδες να στηρίξουν την Εθνική μας. Η ανανέωση έγινε και μάλιστα ριζική, η ομάδα προσπάθησε να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο, τα νέα παιδιά έκαναν ομαδική «εισβολή» στην ομάδα αλλά ο Έλλην εξακολουθεί να γκρινιάζει γιατί τώρα θυμήθηκε ότι θέλει τα αποτελέσματα! Τώρα θυμήθηκε ότι τελικά δεν θα πάμε στο Euro ! Τώρα τον πόνεσε που δεν θα πάμε γιατί μέχρι πρότινος, «έλα μωρέ τώρα με τέτοιες κληρώσεις σιγά το δύσκολο ναουμ» Και αυτή η κλήρωση γελοιωδώς εύκολη είναι. Όμως βγαίνουμε πανηγυρικά τελευταίοι. Μέχρι και η Κύπρος νίκησε!

Αδερφέ, άμα θέλεις και ανανέωση, και νέα παιδιά και επίθεση και αποτελέσματα, τότε μπέρδεψες την Εθνική Ελλάδος με την Εθνική Γερμανίας.

Όσοι μου κάνουν την τιμή και με διαβάζουν συστηματικά, η θέση μου είναι πάγια.

Ο Έλλην ποδοσφαιριστής είναι άμπαλος. Για αυτό και το μεγάλο μας πρόβλημα είναι τα χαφ. Οι παίκτες του κέντρου και τα πάλαι πότε εξτρεμ. Έτυχε και συνέπεσε  μια καλή φουρνιά παικτών στο κέντρο ( Ο τεράστιος Τσιάρτας και οι πολυσύνθετοι Μπασινάς, Ζαγοράκης, Καραγκούνης και Κατσουράνης ) και αυτό μας έκανε μια συμπαγή ομάδα που να αμύνεται τέλεια και να έχει την τόση όση αποτελεσματικότητα ώστε να παίρνει νίκες με το κλασικό 1-0. Φαντάσου ότι στηριζόμαστε σε έναν πολύ κακό Μήτρογλου και δεν έχουμε κάποιον άλλον να βάλουμε στη θέση του φορ. Συγγνώμη αλλά ειδικά για προχθές, πιστεύω ότι και ο Γκέκας και ο Χαριστέας, αυτές τις ευκαιρίες που είχαμε θα τις έβαζαν. Επίσης αυτή η φουρνιά στερείται Νικοπολίδη. Δεν έχουμε καλό τερματοφύλακα. Οπότε όταν δεν έχεις τέρμα, φορ, χαφ, ε, τι άλλο θες;

Όμως πώς να κάνεις παιχνίδι και να παίξεις επιθετικά όταν δεν έχεις ταλαντούχους παίκτες; Φαντάσου δε, πως ο Τσόρι Ντομίνγκεζ ένας καλούτσικος για το ισπανικό πρωτάθλημα παίκτης, στη δεδομένη Εθνική μας θα έπαιζε με κλειστά μάτια!

Ως χώρα εξάγουμε κρασί, λάδι, σταφίδες και στόπερ. Το ελληνικό ποδόσφαιρο και εν γένει ο ελληνικός αθλητισμός, τις επιτυχίες του σε ομαδικό επίπεδο, σε όλα τα αθλήματα, τις στηρίζει διαχρονικά στην καλή άμυνα.

Κάνε μια αναδρομή: Στο ποδόσφαιρο, τα ξέρεις, τα έχεις δει. Άμυνα. Στο μπάσκετ η καλύτερη Εθνική όλων των εποχών του Παναγιώτη Γιαννάκη, είχε άμυνα μέγγενη. To πόλο με τις συνεχείς παρουσίες στους Ολυμπιακούς αγώνες, έπνιγε τους αντιπάλους και μπροστά ότι κατάφερνε το θωρηκτό Αφρουδάκης. Αυτό είναι το μεταφερόμενο DNA των Ελλήνων. Άμυνα με τους Πέρσες, ανάσχεση πλείστων όσων βαρβάρων στην Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία – κατ’ευφημισμόν  Βυζάντιο, κλεφτοπόλεμο με τους Τούρκους, αναχαίτιση το 40 των πανίσχυρων Ιταλών.

Μασκαρεύαμε τις τεχνικές μας αδυναμίες με τον αμυντικό μας προσανατολισμό, με την ομόνοια, την ομοψυχία και την πίστη στην ομαδική προσπάθεια. Ήταν ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε και το καταφέραμε.

Στηρίζουμε την Εθνική μας ομάδα. Γιατί μας εκπροσωπεί ως Έλληνες. Για θέαμα με πολλά γκολ, νίκες και σουπερ ουαου ποδόσφαιρο δες την Εθνική Γερμανίας και την αντίστοιχη της Ολλανδίας και σταμάτα να μας πρήζεις. Μόνο αυτές παίζουν τόσο πληθωρικά καθώς δεν υπάρχει καμία άλλη ομάδα στον πλανήτη που να παίζει έτσι. Είδες τι έπαθε στο μουντιάλ η Βραζιλία και μεγάλες δυνάμεις όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ρωσία κλπ. Το πάθημα να μας γίνει μάθημα και στην εθνική πάμε για το αποτέλεσμα και τη νίκη. Σπορ και θέαμα στις ομάδες μας και στο champions league.

Πρέπει να επιστρέψουμε άμεσα στο αγωνιστικό στιλ που ταιριάζει στον Έλληνα παίκτη. Την άμυνα. Ας αφήσουμε την ολοκληρωτική επίθεση για τους άλλους. Πρέπει να στηριχθούμε σε παίκτες που μπορούν να υπηρετήσουν αυτό το πλάνο. Όπως έκανε και ο Ρεχάγκελ που εξαφάνισε τον Γεωργάτο και ας ήταν το καλύτερο αριστερό μπακ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Καλά μας έκαναν τα Νησιά Φερόε. Μπας και βάλουν μυαλό και οι δημοσιογράφοι και ο όχλος…




0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια