Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ...



Λένε πως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. 

Λένε πως η ελπίδα δεν πρέπει να χαθεί. 

Να σου εξομολογηθώ κάτι; 

Δεν βλέπω καμία ελπίδα. 

Σε δύσκολες στιγμές του Ελληνισμού, ο Θεός πάντα μας έστελνε κάποιον να μας σώσει – όσο τον αφήναμε βέβαια αλλά υπήρχε ένα φωτεινό παράδειγμα. 

Από τον Λεωνίδα μέχρι τον Βασίλειο τον Β τον Βουλγαροκτόνο και από τον Κολοκοτρώνη μέχρι τον Βενιζέλο -  τον Ελευθέριο, μην μπερδεύεσαι -  πάντα κάποιος θα ξεφύτρωνε και θα παίρναμε μια ανάσα. 

Ο Θεός σαν να μας βαρέθηκε και βλέπεις ότι τα τελευταία χρόνια δεν ασχολείται καν. Βρισκόμαστε σε ένα συνεχές και ατέρμονο τέλμα και ολοένα πάει παρακάτω. Δεν ξέρω αν μας περιμένει ένα νέο 1204 ή ένα 1453. Με κάθε καλή προαίρεση να δεχθώ ότι παλεύει ο Σαμαράς, αλλά με τον ανασχηματισμό που έκανε, είναι σαν να μας βρήκε εξωτική βίλα στη χωματερή… 

Το θέμα μου όμως δεν είναι η πολιτικοί αλλά οι πολίτες. Από τον πολίτη ξεκινάει η πνευματική αναγέννηση, η πνευματική και ηθική επανάσταση και ο πολίτης, ο Έλληνας πολίτης είναι για τα μαύρα δράγκαλα. 

Τις τελευταίες μέρες συνέβησαν τα εξής:

Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Έφτασαν στον τελικό η Αργεντινή με τη Γερμανία. Ξαφνικά όλη η Ελλάδα – πλην εμου – ήταν στο πλευρό του Λιονέλ Μέσι και της παρέας του. Πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω: Τι μας ενώνει ρε αδέρφια με την Αργεντινή; Από πού και ως που εμείς ως Έλληνες υποστηρίξαμε φανατικά την Αρτζεντίνα; 

Αντιθέτως με την Γερμανία πολλά μας ενώνουν. 

Έχουμε πάνω από 2 εκατομμύρια Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία.

Κάθε μα κάθε χρόνο 3-4 εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα μας και αφήνουν του κόσμου το συνάλλαγμα. 

Χρωστάμε – και δεν θα του το ξεπληρώσουμε ποτέ – στον Όττο Ρεχάγκελ την απίστευτη άνοδο της Εθνικής μας. Ακόμα και οι Χολέβας και Μήτρογλου από τη Γερμανία μας ήρθαν. 

Η Γερμανία στο μουντιάλ έδειξε σε όλους τον δρόμο. Πόσο σοφά απορρόφησε τους μετανάστες της, πως δημιούργησε τη φουρνιά που κέρδισε το παγκόσμιο γήπεδο, πως οργάνωσε το ποδόσφαιρό της. 

Αυτό το αντιγερμανικό μένος δεν μπορώ να το καταλάβω. Τι θέλαμε δηλαδή, να μας χαρίσουν τα δανεικά;


ΒΑΤΟΠΕΔΙ


Πέρασε στα ψιλά, στα πολύ ψιλά, αλλά η αλήθεια είναι αναμφισβήτητη. Πέντε δικαστήρια κέρδισε η Ιερά Μονή Βατοπεδίου και το περίφημο σκάνδαλο – που είχα πιστέψει και εγώ – απεδείχθη μια τεράστια φούσκα. Θυμίζω ότι έπαιζε ως πρώτο θέμα για 8 μήνες, ότι αναδείχθηκε μέσα από αυτό ο αδέκαστος κύριος Κώστας Βαξεβάνης και την ντροπιαστική φυλάκιση του Ηγούμενου Γέροντα Εφραίμ την παραμονή των Χριστουγέννων λες και ήταν ο Μαζιώτης και θα έφευγε για το εξωτερικό.


ΜΑΖΙΩΤΗΣ


Η Ελληνική Αστυνομία σημείωσε μια τρομακτική επιτυχία και τον συνέλαβε. Μάλιστα όπως εξελίχθηκε, ευτυχώς, δεν είχαμε θύματα γιατί ο επαναστάτης του λαού πυροβολούσε στο ψαχνό ανάμεσα στο πλήθος. Μπράβο στους Αστυνομικούς μας, τα παιδιά μας που επιδέξια τον μπαγλάρωσαν. 

Βλέπω έκπληκτος στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και πολιτικούς μας να αρχίζουν τα ναι μεν αλλά.
Οι Συριζαίοι υποστηρίζουν πως μια τέτοια επιχείρηση έβλαψε τον τουρισμό μας. Το λένε αυτό ποιοι; Ποιοι; Οι Συριζαίοι! Αυτοί που κάνουν ότι μπορούν για να ταλαιπωρήσουν τον τουρισμό, με τις πορείες, τις απεργίες και τις στάσεις εργασίας. Αυτοί που πολεμούν κάθε τουριστική επένδυση και εφευρίσκουν πάσης φύσεως δικαιολογίες. Από τους κορμοράνους μέχρι την εξαφάνιση της ροζ ανεμώνης. Αυτούς πήρε ο πόνος για τον τουρισμό!!!!

Λες και θα έπρεπε οι αστυνομικοί να αφήσουν τον Μαζιώτη να φύγει ή να του πουν «σας παρακαλούμε παραδοθείτε αν έχετε την ευγενή καλοσύνη» και να κάθονται να τρώνε σφαίρες και εκείνοι να πετούν χαρταετό. 

Άλλοι δε, κάνουν τους κριτικούς ποδοσφαίρου και λένε για τύχη, ότι τους έκατσε, ότι δεν ήταν καλοί οι αστυνομικοί, ότι έτυχε να γίνεται τότε και η επιχείρηση Θησέας. Χαρήκαμε. Όλες οι δράσεις, σε οποιοδήποτε πεδίο της ανθρώπινης δραστηριότητας χρειάζονται και μια ευνοϊκή συγκυρία, τι να κάνουμε.. Αν το δούμε και αλλιώς, ο Μαζιώτης δύο χρόνια είχε ευνοϊκή συγκυρία και για δύο χρόνια τη γλίτωνε. Ε, μια φορά την είχε και ο νόμος. 

Αυτό πάντως που η μισή Ελλάδα ψηφίζει ανθελληνικά κόμματα, δεν το καταλαβαίνω. Τόσο πολύ χαλάσαμε; Αν και τα λεγόμενα πατριωτικά περισσότερο κάνουν πατριδοκαπηλεία παρά κάνουν κάτι της προκοπής. 

ΙΣΡΑΗΛ

Βλέπω ότι η κάλυψη από τα ελληνικά μέσα επιρροής είναι αναφανδόν υπέρ της Χαμάς και των Παλαιστινίων. Με τα ίδια σχόλια πλαισιώνουν τα άρθρα και οι Έλληνες σχολιαστές. Τρελαθήκατε όλοι; 

Είναι άγνωστο άραγε πως ο Ερντογάν ενισχύει τη Χαμάς; Τι μας συμφέρει ως Ελλάδα; Ένα ισχυρό Ισραήλ να τους κρατάει εκεί κάτω αλλιώς η Τουρκία θα βάλει πόδι παντού! Ευτυχώς τη γλιτώσαμε με την αραβική άνοιξη και ο όχλος παρατηρούσε χαζοχαμογελώντας τον Λάκη Λαζόπουλο να πανηγυρίζει την επικράτηση των φανατικών μουσουλμάνων στη γειτονιά μας. 

Με ποιον θα συμμαχήσεις για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο; Με τη Χαμάς, τον Ερντογάν ή το Ισραήλ; 

Μια ερώτηση: Έστω ότι είσαι Ισραηλινός. Και στα καλά καθούμενα, σου απαγάγουν πολίτες και βρέχει από το πουθενά ρουκέτες. Δεν θα αντιδράσεις; Αυτοί που σε κατηγορούν για θηριωδίες, που ακριβώς σημαδεύουν με τις ρουκέτες; Το κοινοβούλιο και το γήπεδο της Μακάμπι; 

Μια ρημάδα φορά ως Έλληνες δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τα γεωστρατηγικά μας συμφέροντα; 

Παρεμπιπτόντως στο συνέδριο του οργανισμού ισλαμικής διάσκεψης, η παλαιστινιακή αρχή ήταν  αυτή που έθετε θέμα…. για τη μειονότητα στην Κω και στη Ρόδο ( what ) ? Για σένα που τους συμπαθείς το λέω… 

ΡΩΣΙΑ

Θα ζήσουμε, θα πεθάνουμε, θα έρθει το τέλος αυτού του κόσμου, θα πάμε σε άλλο πλανήτη και εμείς εκεί. Θα ζήσουμε με την ελπίδα των αδερφών Ρώσων. Χρόνια και χρόνια τους έχουμε για σωτήρες και τι έκαναν για μας; Κάτι φουκαράδες τους πίστευαν όπως οι Ορλωφ και πνιγόταν η Επανάσταση στο αίμα κάθε λίγο και λιγάκι. Όταν πρόσφατα η Κύπρος της ζήτησε βοήθεια, - που χρώσταγε φραγκοδίφραγκα σε σχέση με μας – το ξανθό γένος και οι εμμονές του Λιακόπουλου, γύρισε την πλάτη στους αδερφούς Κυπρίους. Ας περιμένουμε τι θα γίνει με τη Ρωσία και μην παρασύρεσαι. 

Να θυμίσω πως το 2013 ο όγκος των διμερών συναλλαγών των Ρωσίας και Τουρκίας έφθασε τα 32,7 δισ. δολάρια με τη Ρωσία να αναδεικνύεται σε δεύτερο μετά την ΕΕ εταίρο για το εξωτερικό εμπόριο της Τουρκίας, η οποία με τη σειρά της είναι ο όγδοος εταίρος της Ρωσίας. Ρωσία και Τουρκία έχουν εξαιρετικά καλή συνεννόηση καθώς θέλουν να δημιουργήσουν ένα αντιαμερικανικό και αντιευρωπαϊκό μέτωπο. 

Για να μην τρως παραμύθια δηλαδή. 

ΤΑΤΟΥΑΖ

Αυτή τη βλακώδη μόδα που ακολουθούν μετά μανίας και οι Έλληνες δεν την καταλαβαίνω. Να πω ότι έχω δει και κάτι πρωτότυπο, να πάει στην ευχή. Παντού tribal και κινέζικα ιδεογράμματα. Είχες και στο χωριό σου βλάκα καράβλαχε κινέζικα ιδεογράμματα. Λες και ξέρεις και τι σημαίνουν. Μεγάλωσες με tribal αισθητική και τρέχεις υπακούοντας ως προβατάκι να σημαδέψεις το σώμα σου με δαύτη. Πως καταντήσαμε... Εκεί που το τατουάζ το είχαν λίγοι και προσπαθούσαν να γεμίσουν με αυτή την επίδειξη τα ψυχικά κενά τους, σε λίγο θα αποκαλούνται  ανώμαλοι όσοι δεν έχουν! 

Με όλα τα ανωτέρω, συγγνώμη αλλά ελπίδα δεν βλέπω γιατί δεν έχουμε ούτε πολίτες ούτε πολιτικούς. 

Υγ1. Όσκαρ ατυχίας. Να είσαι γείτονας του Μαζιώτη και με το που παίρνεις χαμπάρι τι έγινε, κοπανάς το κεφάλι σου στον τοίχο που δεν κατάφερες να πάρεις το ένα εκατομμύριο της επικήρυξης… 

Υγ2. Οι Ιταλοί έβγαλαν το Costa Concοrdia. Εμείς πιστεύουμε πως το Sea Diamond πρέπει να παραμείνει στη θάλασσα, στα έγκατα της Σαντορίνης. Μετά θα κλαίμε για την οικολογική καταστροφή, το πλήγμα στον τουρισμό και λοιπά χαζοχαρούμενα. Αφήστε το εκεί. Μπράβο. 

Υγ3. Βαρέθηκα σε αυτή τη χώρα όλοι να μιλάνε για το χρήμα, την τρόικα, το επάρατο μνημόνιο, κάθε μέρα για  24 ώρες. Μια συζήτηση για δείγμα δεν έγινε ούτε για τα εθνικά μας θέματα ούτε για τα χάλια της παιδείας μας. δεν εννοώ τις πανελλήνιες αλλά την εξώφθαλμη ανάγκη να ξανασχεδιαστεί το εκπαιδευτικό μας σύστημα από την αρχή γιατί όχι μόνο δεν βγάζει Έλληνες πολίτες αλλά είναι μάλλον ανθελληνικό.



1 Λογομαχιες:

Suspect είπε...

Κοιτα, σε ολα θα συμφωνησω, γιατι πιο μαλακας λαος δεν πρεπει να υπαρχει, εκτος απο το θεμα του Ισραηλ! Συγνωμη, αλλα οταν ακουω τη λεξη συμφερον, εθνικο η ο,τι αλλο, οταν σκοτωνονται ανθρωποι δεν αντεχω! Οταν βλεπω κτηνωδιες οπως να παρακολουθουν με χαρα τους βομβαρδισμους και να βαζουν τα παιδια τους να υπογραφουν τους πυραυλους, να τα μεγαλωνουν δηλαδη με μισος, δεν αντεχω! Σκασιλα μου για τα πετρελαια και τα αερια και τις μειονοτητες και τον Ερντογαν! Αν ηταν να παψουν να σκοτωνονται οι ανθρωποι στον κοσμο, ας καταργουνταν τα συνορα και τωρα αμεσως! Αγαπω την πατριδα μου, αλλα καμια πατριδα πανω απο την ανθρωπινη ζωη! Οσο εχω διαβασει ιστορια, οσο το εχω ψαξει- οκ δεν ειμαι και ασσος αλλα το εχω ψαξει- το δικιο ειναι με τον Παλαιστινιακο λαο. Οχι με τη Χαμας, που ενδεχομενως πυρπολει καθε προσπαθεια ειρηνευτικη, αλλα με το λαο που ζει ετσι δεκαετιες τωρα!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια