Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ



Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τους αγώνες σου υπέρ του κοινωνικού συνόλου. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστοι οι κοινωνικοί σου αγώνες – όχι για την παραγεμισμένη τσέπη σου όπως λένε κάποιοι κακοί άνθρωποι – αλλά υπέρ της κοινωνίας και κυρίως των φτωχών και των αδυνάτων. 

ΑΔΕΡΦΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ, 

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ. ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΑΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΣΕ ΧΡΙΣΑΜΕ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣ. 

Τελικά σε αυτή τη χώρα, δεν μπορείς να πλήξεις ποτέ. 

Πάντα θα συμβεί κάτι ώστε να γίνουμε ένα υπέροχο μπάχαλο. 

Η ΔΕΗ έχει κρατική διοίκηση αλλά και μετόχους. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο. Οπότε το παραμυθάκι περί καλού κράτους που παραχωρείται στον ιδιώτη, δεν ισχύει.
Από κει και πέρα έχει χρέη 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Για να τα καλύψει θα πρέπει: 

Α) Οι μέτοχοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Δεν υπάρχει μια, ξεχάστε το. 

Β) Να αυξηθούν τα τιμολόγια ώστε να ξεχρεώσει η εταιρεία από εμάς. Ευχαριστώ δεν θα πάρω. 

Γ) Να πουληθεί εν μέρει ή εξολοκλήρου. 

Αν πουληθεί εξολοκλήρου το μονοπώλιο που έχει σήμερα, απλώς θα αλλάξει χέρια. Ενώ με το εν μέρει μπορεί να δημιουργηθεί ένας υγιής ανταγωνισμός. 

Αν βέβαια ξεβολευτούν οι συνδικαλιστές και βλέπουν πως έρχεται το τέλος της αυτοκρατορίας της αργομισθίας, των υπερπρονομίων και των παχυλών μισθών με μηδέν απόδοση συγγνώμη αλλά δεν θα στενοχωρηθώ ιδιαίτερα. 

Για μένα, πρέπει να τελειώσουμε με το κράτος επιχειρηματία. Ότι έκανε το κράτος ως επιχειρηματίας, τα έκανε για τα μαύρα δράγκαλα. Διόρισε δικά μας παιδιά, γεμίσαμε συνδικαλισταράδες, η παραγωγή έργου να τείνει στο συν άπειρο και επιχειρήσεις που έχουν τις δυνατότητες να όχι μόνο να είναι κερδοφόρες εν Ελλάδι αλλά να κάνουν και μπιζνες στο εξωτερικό, να είναι υπερχρεωμένες και με αυστηρούς όρους της αγοράς θα έπρεπε να είχαν ρίξει λουκέτο. 

Πρέπει να καταργηθεί επίσης ο συνδικαλισμός. Τι προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο; Ταλαιπωρία, οργή και σαφής αδικία των ολίγων έναντι των πολλών. Το καλύτερο θα ήταν να εκπροσωπούνται σε κάθε ΔΣ οποιασδήποτε εταιρείας μέχρι 3 άτομα ( ανάλογα και με το μέγεθός της ) και τέρμα. Ούτε κόμματα, ούτε πολιτευτές, ούτε κομματόσκυλα. Αυτά έφεραν την Ελλάδα μέχρι το χείλος του γκρεμού. 

Όχι μόνο επίταξη αλλά και επιστράτευση, μη σου πω και εξορία για τους συνδικαλιστές! Πως θα κλείσεις το ρεύμα ρε φίλε; Δικό σου είναι; Σου ανήκει; Αν θες να το κλείσεις, να κατεβάσεις το διακόπτη στο σπίτι σου! Γιατί πρέπει να κλείσεις το ρεύμα και στο δικό μου; Με ρώτησες; Σε εξουσιοδότησα για κάτι τέτοιο; 

Α, λέει, θα ακριβύνει το ρεύμα του λαού και θα πάψουμε να έχουμε φτηνή ενέργεια όλους.. Τι λες μωρέ; Από πότε έχουμε φτηνό ρεύμα και δεν το ξέρω; Αλήθεια πλήρωσε ποτέ ρεύμα στη ζωή του ο συριζαίος που σιγοντάρει τους συνδικαλιστές; Έχει ρίξει μια ματιά στο λογαριασμό της ΔΕΗ;; 

Είναι δυνατόν μια εταιρεία κολοσσός όπως η ΔΕΗ να έχει 5 δις χρέη; Για αυτά οι μεγαλοσυνδικαλισταραίοι εν μέσω καύσωνα και τουριστικής περιόδου που θέλουν να κλείσουν το ρεύμα, δεν έχουν καμία ευθύνη άραγε; Που ήταν όταν δημιουργήθηκαν τα 5 δις; 

Να συζητήσουμε πόσο να πουλήσουμε και τους όρους το καταλαβαίνω. Να συζητάμε όμως αν πρέπει να πουλήσουμε το 30% είναι σκέτη αυτοκτονία. 

Πιστεύω ότι δεν θα βρεθεί ούτε ένας επενδυτής και τσάμπα φωνάζουμε. Όταν έχουμε όρους πχ ότι για 5 χρόνια θα πρέπει να μην απολυθεί κανείς, δεν νομίζω ότι θα βρεθεί εργοδότης που θα ανεχθεί διορισμένους κομματικούς, να τους πληρώνει για να κάθονται. 

Όσο για το περίφημο ξεπούλημα, είναι αστεία η συζήτηση. 

Μια εισηγμένη εταιρεία έχει συγκεκριμένη χρηματιστηριακή τιμή. Τι να κάνουμε, έτσι πάει. Αν μάλιστα έχει υπεράριθμους υπαλλήλους, χρέη, έχει μείνει πίσω από πλευράς τεχνολογικής εξέλιξης και ασθμαίνει, αν περιμένεις ότι θα πουληθεί ως βίλα στη Μύκονο, πλανάσαι πλάνην οικτράν…

Να σημειώσω μερικές λεπτομέρειες: 

   1.    Ο ΟΤΕ ιδιωτικοποιήθηκε. Πάθαμε κάτι; Ισα ίσα έγινε καλύτερος! Παλιά με τα αναλογικά τηλέφωνα για να σου βάλει γραμμή ο ΟΤΕ, στην καλύτερη ο τεχνικός ερχόταν σε 3 εβδομάδες εκτός και αν είχες βίσμα. Σήμερα έρχεται σε μια μέρα! Θυμάσαι την προπαγάνδα και τη μέγιστη επανάσταση εναντίον της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ: Και τι έγινε τελικά; Ένας καλύτερος οργανισμός με καλύτερες υπηρεσίες! 

   2.    Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει ΔΕΗ. Όλες είναι ιδιωτικές. Μήπως δεν έχει ηλεκτρική ενέργεια η Ευρώπη; Φωτόπουλο βέβαια δεν έχει… 

    3.    Η μικρή ΔΕΗ δεν είναι ελληνική εφεύρεση. Είναι αντιγραφή από την Ιταλία. Η χρεωκοπημένη ιταλική ΔΕΗ με αυτόν τον τρόπο, σήμερα είναι τρίτη τη τάξει στην Ευρώπη!


Είναι θλιβερό να βλέπεις τα κόμματα να παίρνουν το μέρος των συνδικαλιστών. Να κάνουν βλακώδη τεχνάσματα για να συγκεντρώσουν 120 υπογραφές για να γίνει συζήτηση από τη Βουλή για δημοψήφισμα. Πόσο γελοίο! Ακόμα και αν τις μαζέψουν, για να γίνει δημοψήφισμα χρειάζεται να περάσει από τη βουλή με 180 ψήφους! 


Υποτίθεται πως η αριστερά στην Ελλάδα είναι με το μέρος των πολλών. Τελικά αποδεικνύεται πως γουστάρει τους λίγους και τους προνομιούχους… Αυτό το κομματικό κράτος που απεδείχθη η καταστροφή μας, αυτό θέλει να συντηρήσει η αριστερά στην Ελλάδα.  


Ελπίζω η κυβέρνηση να δείξει το ίδιο σθένος που έδειξε με την ΕΡΤ και να μην κάνει ένα μεγαλοπρεπές κοκοκοκο που έκανε με τις λαϊκές αγορές….




0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια