Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ILIAS KASIDIARIS FOR MAYOR



Ο φόβος είναι σύμβουλος. Καλός και κακός. Καλός γιατί μπορεί να σε προφυλάξει, κακός γιατί μπορεί να σε τρομοκρατήσει και να πάρεις μια λάθος απόφαση. 

Ο όχλος - κατά τους πολιτικούς "κυρίαρχος ελληνικός λαός" -  θα έχει να ασχοληθεί με τις ευρω-δημοτικές εκλογές, τα μαζικά μέσα επιρροής θα μας βομβαρδίσουν επ'αυτών και όλο και κάτι σημαντικό θα πάει στην άκρη και θα ενταφιαστεί. 

Ξεκινήσαμε λοιπόν μια ατέρμονη εκλογολογία. Ωραία, άντε και κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ με – όχι 1,5 μονάδα που λένε τώρα οι δημοσκοπήσεις αλλά με 4 σου λέω εγώ. Και τι έγινε;  Το πρώτο κόμμα εξάλλου θα είναι για μια ακόμα φορά η αποχή. Ούτε και βρίσκω το λόγο για νέες εθνικές εκλογές. Η όποια διαφορά θα είναι ισχνή. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει πέντε εκλογικές αναμετρήσεις. Εντάξει, μίλησε ο σοφός λαός, μας τα είπε. Πόσες πια;  

Ψηφίσαμε από φόβο μη δεν μας δώσουν τις δόσεις και χρεοκοπήσουμε και επίσημα. 

Ψηφίσαμε από φόβο μη βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και τινάξει την Ελλάδα στον αέρα. 

Ψηφίσαμε από φόβο μην οδηγηθούμε σε οικονομική, κοινωνική και εθνική αστάθεια και τα σύνορα μας φτάσουν μέχρι τη Λαμία. 

Για πολλούς είναι απολύτως δικαιολογημένοι φόβοι και φτάσαμε να βλέπουμε ως πανίσχυρο κυβερνητικό άνδρα τον Ευάγγελο Βενιζέλο που φέρει τεράστια ευθύνη για την κατάντια της χώρας μας αλλά άστο να πάει άστο συγκυρίες που ναι..  

Κατά τη γνώμη μου που δεν την έχω για τόσο ταπεινή, οι δημοτικές εκλογές είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ψηφίσουμε χωρίς κανένα φόβο καθώς δεν σημαίνουν και τίποτα. Ιδιαίτερα δε, όταν χρειάζεται μια καλή σφαλιάρα απέναντι σε αυτούς που έχουν τις τύχες μας στα χέρια τους. 

Ζω στην Αθήνα. Την πιο ιστορική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Στο πιο όμορφο Λεκανοπέδιο του πλανήτη – άσχετα αν το κάναμε το χειρότερο. 

Αρκετές φορές το απόγευμα, κατεβαίνω στην Εθνική, τον Κηφισό στο ρεύμα προς Πειραιά την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Χαζεύω τον Αττικό ουρανό. Λέμε για το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη αλλά πρόσεξε την επόμενη πόσο υπέροχος είναι ο Αττικός ουρανός… 

Σε αυτή τη πόλη, στο λίκνο του αρχαίου κόσμου, υποψήφιος για δήμαρχος πρέπει να είναι ένας άριστος. Κάποιος που να έχει τη δύναμη και την προσωπικότητα να παράγει έργο. Επιτέλους! Για την Αθήνα διάολε! 

Οι υποψηφιότητες των κομμάτων είναι για μια ακόμα φορά για τα μαύρα δράγκαλα. 

Θυμάμαι πως είχα ψηφίσει τον Νικήτα Κακλαμάνη γιατί πίστευα πως με το στιλ του θα ήταν καλός. Απεδείχθη πως ήταν ο χειρότερος δήμαρχος όλων των εποχών. Ψήφισα τον Γιώργη τον Καμίνη για να φύγει ο χειρότερος και απεδείχθη τελικά πως υπάρχει ακόμα χειρότερος! Ο δε Κακλαμάνης θυμάμαι είχε δηλώσει πως αν έχανε τη μονομαχία με τον Καμίνη θα πήγαινε σπίτι του. Δήλωση που ο σοφός ελληνικός λαός δεν εκτίμησε. Όμως ο Νικήτας αναθεώρησε και κατέβηκε στις βουλευτικές εκλογές και ο σοφός ελληνικός τον εξέλεξε εκ νέου στο κοινοβούλιο. Τώρα θέτει εκ νέου την υποψηφιότητα του. 

Πριν αναρωτηθείς, για τις δύο προηγούμενες ψήφους μου, αυτομαστιγώθηκα, έκανα αποχή από το σεξ, το τάβλι, το σκάκι και το ουισκάκι. 

Επίσημα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κατεβάζει τον Άρη Σπηλιωτόπουλο. Ο αγλαός νέος που μιλάει σπαστά ανδρικά, και από το 2007 ως το 2009 που διετέλεσε υπουργός τουρισμού μάλλον δεν ακούστηκαν και πολύ καλά λόγια και μάλλον ενταφιάστηκαν μερικές καταγγελίες που είχαν γίνει για διαχείριση κονδυλίων. Ο ‘Αρης Σπηλιωτόπουλος δεν είναι χθεσινός αλλά εκλέγεται στη Βουλή από το 2000. Τι έχει προσφέρει 14 ολόκληρα χρόνια στην κοινωνία;  Ο δε Νικήτας Κακλαμάνης έχει στη βουλή από το …1990 και για 2 χρόνια ήταν υπουργός υγείας. Τον θυμάσαι για κάτι; 

Το ΠΑΣΟΚ, στο μαγικό κόσμο της νέας φυτίνης θα πορευθεί εκ νέου με τον Καμίνη. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει έναν πιτσιρικά παγκοσμίως άγνωστο, τον οποίο θυμάμαι σε ένα πάνελ του Παπαδάκη με τον Άδωνι και ο Γεωργιάδης τον συνέτριψε κατά κράτος. 

Η πιθανή υποψηφιότητα Καπερνάρου μάλλον κάηκε με τη φοροδιαφυγή των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και με τα εμβάσματα στο εξωτερικό. Αν και ποτέ δεν λάτρευα τους μεγαλοδικηγόρους με πελατολόγιο όχι ακριβώς τον αφρό της κοινωνίας.. 

Ο ΚΚΕ με αφήνει παντελώς αδιάφορο ποιον θα κατεβάσει και απορώ γιατί υπάρχει ως κόμμα αλλά είναι άλλο θέμα συζήτησης. 

Ποιος μένει; 

Ναι. 

Αυτός. 

Μόνο αυτός. 

Αποκλείω την αποχή, το άκυρο και λευκό. Αυτά τα θεωρώ στάση εγκεφαλικά αναπήρων. Προτιμώ κάποιον που να έχει μια θέση και ας διαφωνώ παρά αυτόν που δεν προσφέρει τίποτα και κάνει κριτική στους πάντες εκ του απυροβλήτου. Τι σημαίνει δεν ψηφίζω. Άποψη δεν έχεις; Ψήφισε ρε φίλε τον δον κιχώτη Βασίλη Λεβέντη στην τελική, όχι το μηδέν! Και μετά γκρινιάζεις και από πάνω! 

Ξανά: 

Ποιος μένει; 

Ναι.

Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ. 

Αυτός. 

Χρυσαυγίτης δεν είμαι. Φασίστας δεν είμαι. Ναζί δεν είμαι. 

Όμως πρέπει να πέσει σφαλιάρα. Αφού δεν σοβαρεύονται αυτοί και βάζουν ως υποψηφίους όχι του άριστους αλλά τους χείριστους, θα ψηφίσω με χέρια και με πόδια τον Ηλία και μη σου πω ότι μπορεί να επιδιώξω να του πάρω και συνέντευξη.

Ας είναι ότι θέλει. Ναζί, φασίστας, εγκληματίας, ψυχάκιας, όλα μαζί και τίποτα.
Ας τα κάνει μπάχαλα, ας τα γκρεμίσει όλα. 
Ας καταρρίψει το σύμπαν, ας βάλει χιόνι στη Σαχάρα και φωτιά στην Ανταρκτική. 

Εφόσον θέλουν να μας βάλουν να ψηφίσουμε μεταξύ του του Άρη, του Γιώργου και του αντάρτη Νικήτα, θα ψηφίσω τον Ηλία. Για δοκιμή, για πείραμα, από απελπισία και με θυμό. 

Στο κάτω κάτω της γραφής, τόσοι και τόσοι δήμαρχοι πέρασαν και ο ένας χειρότερος από τον άλλον, τι το τραγικό θα κάνει δηλαδή;  Ας δοκιμάσει και ο Ηλίας. Αφού μας δουλεύουν μια, να τους δουλέψουμε και εμείς δέκα. Να γελάσουμε και λίγο ρε αδερφέ! 

Στην εποχή της τεράστιας κοινωνικής και ηθικής – πρωτίστως – κρίσης δεν είναι δυνατόν να μη διαλέγεις ως κόμμα εξουσίας είτε λέγεσαι ΝΔ, είτε ΣΥΡΙΖΑ, είτε ελιά με πασοκοδημάρ, ότι καλύτερο διαθέτει αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία και να θέτεις προς ψηφοφορία τους ίδιους και ίδιους αχρείους. 

Έτσι είστε; 

Τερμα ο φόβος, δημοτικές έχουμε, Ilias Kasidiaris for mayor και τα μυαλά στο μπλέντερ!







4 Λογομαχιες:

Suspect είπε...

Σε ευχαριστω για το σχολιο σου φιλε. Η απαντηση μου επι της ουσιας βρισκεται αν ξαναδιαβασεις το κειμενο γιατι ημουν σιγουρος για τον αντιλογο που εξεφρασες.

Suspect είπε...

ser η μοναδική παρανομία της Χρυσής Αυγής ήταν ο ξυλοδαρμός λαθρομεταναστών. Αυτό όμως δεν είναι επιχείρημα για να λέει κάποιος πως η Χρυσή Αυγή κινείτε στα όρια της παρανομίας. Πλέον εκπροσωπεί ένα σημαντικό ποσοστό του ελληνικού λαού και δεν είναι πια η κλίκα των 200-300 μελών. Γι' αυτόν τον λόγο αξιώνει και τον ανάλογο σεβασμό.

ser κι εσύ να ψηφίσεις Κασιδιάρη. Τα παιδιά αυτά έχουν πολύ πάθος με την εντιμότητα και την πατρίδα μας και τους αξίζει μιά ευκαιρία.

Suspect είπε...

Δεν μου αρέσει να ψηφίζω άκρα. Είτε δεξιά είτε αριστερά. Γιατί αντιπροσωπεύουν ακρέες απόψεις και δύσκολα βάζουν νερό στο κρασί τους. Για αυτόν τον λόγο δεν θα ήθελα να τους δώσω την ευκαιρία για εξουσία.

Η μοναδική παρανομία της δεν ήταν (μόνο;;) ο ξυλοδαρμός των λαθρομεταναστών.
Είναι και η γενικότερη δομή του κομματικού μηχανισμού της που παραπέμπει σε άλλες σκοτινές εποχές.
Το έχω ξαναγράψει κάπου...Δεν θέλω τον βουλευτή να τρέχει στις λαικές και να βρίζει μαζί με τους παρατρεχάμενους του, τους μάυρους και να αναποδογυρίζει τα τραπέζια με τα εμπορεύματα. Ούτε να τρέχει στην Ομόνοια και να κυνηγά πακιστανούς.
Προτιμώ να σκυλιάζει στην βουλή, για να βγει ένας σωστός και δίκαιος μεταναστευτικός νόμος, να αναγκάσει την κυβέρνηση να στείλει τα μπατσάκια να μαζέψει τους παράνομους από τις λαικές.Να ξεκινήσει να λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός. Όχι με ρόπαλα και μαχαίρια όμως.
Κράτος χρειαζόμαστε φίλε μου όχι παρακράτος. Η Χ.Α. διαφήμιζε το παρακράτος.

Όσον αφορά το ποσοστό που αντιπροσωπεύουν έχω την παρακάτω άποψη.
Πραγματικά Χ.Α. είναι το 2 βαριά 3 % του ελληνικού εκλογικού σώματος. Λίγο παραπάνω δηλαδή απ'ότι ήταν πρίν γίνει η όλη φασαρία με το εν λόγω κόμμα.
Το ίδιο βέβαια πιστεύω ότι συμβαίνει και με τον Σύριζα. Πραγματικοί οπαδοί του παραμένουν το 5 με 6 % και όχι το 25% του εκλογικού σώματος.
Αυτό πιστεύω ότι θα μπορέσεις να το δεις στις κομματικές τους μαζώξεις. Ίσα που γεμίζουν πλατεία.
Εδώ στην επαρχία που μένω, η Χ.Α. αν και με 6% στις συγκεντρώσεις της μαζεύει βαριά 20 άτομα.Ο σύριζα από την άλλη αν και δεύτερο κόμμα, βαριά 200 άτομα.
Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι ο κόσμος επειδή τώρα ψυφίζει Χ.Α. δεν σημαίνει ότι την υποστηρίζει κιόλας. Μπερδεμένος είναι και δεν ξέρει που να την ρίξει. Πριν ψήφιζε Καρατζαφέρη και τώρα Χ.Α. Αύριο θα ψηφίσει κάποιο καινούριο φασούλι που θα ξεπηδήξει και με βρισιές και έντονο ύφος θα μας υποσχεθεί ότι θα καθαρίσει την βρώμα...
Το σύριζα δεν τον ψυφίζουν για το (ανύπαρκτο) πρόγραμμα του.Τον ψηφίζουν γιατί βλέπουν σε αυτό, ότι κοντινότερο στο παλιό πασόκ. Αν τύχει και γίνει εξουσία και τους διαψεύσει, πιστεύω πως θα εξαφανιστεί με συνοπτικές διαδικασίες....

Συγνώμη για το μακροσκελές της απάντησης μου..

Suspect είπε...

ser όσα λες ισχύουν. Όμως είναι ανώφελο να κρίνουμε άστοχα και σε αναρμόδιο χώρο, μέσα κι έξω στο διαδίκτυο, διότι ουδέν το όφελος, κάτι που θα αντιλαμβάνεσε κι εσύ. Τουναντίον καθολικά οφέλιμη θα είναι η κριτική μας όταν απευθύνετε απ' ευθείας στο αντικείμενο της κριτικής μας, συγκεκριμένα στη συζήτηση αντικείμενο κριτικής είναι η Χρυσή Αυγή. Θα μπορούσες καλόπιστα όπως κι εδώ στο νήμα, να γράψεις τις ενστάσεις σου και κάθε άλλο σκοτεινό σημείο απ' ευθείας στον φορέα Χρυσή Αυγή κάνοντας χρήση είτε την φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα της είτε κάνοντας χρήση ηλεκτρονική επιστολή (e-mail). Προσωπικά αυτό πράττω. Η Χρυσή Αυγή έχει ανάγκη την μεταμόρφωση σε μορφή συμβατή, στο μέτρο του εφικτού, με την ιδεολογική υποδομή και τις πεποιθήσεις του λαού που την προτίμησε ψηφίζοντας την και στέλνοντας την πολιτικό εκπρόσωπο στο ελληνικό κοινοβούλιο. Είναι αναγκαία η ρίξη της με το παρελθόν της και η απόρριψη του και η διαγραφή του, με ακόλουθο βήμα μία νέα οπτική, τοποθέτηση και στόχευση, πάντα εναρμονιζόμενη ιδεολογικά αλλά και πνευματικά με τους ανθρώπους εκείνους που εκπροσωπεί ως πολιτικός φορέας. Στα χρόνια της νιότης μας όταν κυριαρχούσε μέσα μας το πάθος και όχι η ώριμη σκέψη πέσαμε, σχεδόν όλοι μας, σε παγίδες και άστοχες-κακές επιλογές. Το ίδιο συνέβη και με την Χρυσή Αυγή που ως εθνικιστικό κίνημα στις απαρχές του, θαύμαζε τον γερμανικό εθνικισμό όπως αυτός εκδηλώθηκε από τους εγκληματίες ναζιστές. Είναι καιρός πια η νοοτροπία τους αυτή να αυτοκαταργηθεί από τους ίδιους υιοθετώντας νέα πνοή για την Χρυσή Αυγή. Και κάθε καλόπιστη κριτική σίγουρα δεν πάει χαμένη όταν κινείτε με ειλικρινή ελατήρια, όπως και του αρθογράφου εδώ: http://www.osiaefxi.com/2013/07/blog-post_8.html

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια