Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Η ΛIΣΤΑ ΤΗΣ ALPHA BANK


Πριν από λίγες μέρες, μπήκα μέσω ιντερνετ να πληρώσω λογαριασμούς στην Alpha Bank και εκει που χάζευα τις πενιχρές μου καταθέσεις διαρκώς να μειώνονται και έκανα μια σπουδή ότι τα πάντα είναι ατμος και τι να τα κάνεις τα λεφτά αμα δεν εχεις μια, πρόσεξα κάτι…

Στα διάφορα μενου του συστήματος υπάρχει και το «δωρεές υπερ κοινωνικού σκοπού». Μπήκα από περιέργεια και παρά τον μικροαστικό εγωισμό μου, χρονιάρες μέρες ας δώσω και κάτι σε κάποιους ανθρώπους που εχουν ανάγκη και ας πιω και πέντε ποτήρια κρασί λιγότερα. Δεν θα μου λείψουν.

Είδα κάθε απίθανη μη κυβερνητική οργάνωση. Μεταξύ άλλων, τον Αρκτούρο, την ……ελληνικη δράση αφρικής, το ίδρυμα Τζένη Καρέζη, την …..προστασία ζώων Αιγίνης και Αγκιστρίου, ένα σκέτο «ελληνική εταιρία» - ελληνικη εταιρία τι; Χαρτοπαικτών, ταβλαδόρων, ρεμαλιών; - τη δωδεκανησιακή μέλισσα και διάφορα άλλα ευαγή ιδρύματα.

Υπάρχουν τρεις φορείς που κάνουν σημαντικό έργο, πιθανώς μεγαλύτερο από όλους τους φορείς που εχει μαζέψει η ALPHA BANK στη λίστα της.

Είναι:

Ο Ονήσιμος, που βοηθάει τους φυλακισμένους.
Η Ενωση Πολυτέκνων, ευνόητο τι κάνει και
Η Κιβωτος του κόσμου του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου στον Κολωνό.

Ολως περιέργως, αυτές έλειπαν.

Φυσικά και δεν έκανα καμία μεταφορά κάποιου ποσού και πήγα στο ταχυδρομείο για τους δύο πρώτους φορείς.

Όταν κάλεσα στον Ονήσιμο και στην Ενωση Πολυτέκνων για να τους ρωτήσω για τη λίστα της ALPHA BANK, με ενημέρωσαν πως τους απάντησε η τράπεζα ότι λόγω της συγχώνευσης με τη Eurobank, θα καθυστερούσαν λέει…

Βέβαια. Προφανές.
Είναι πιο σημαντικές οι αρκούδες, οι μέλισσες, η Τζένη Καρέζη, τα συμπαθή ζωα της Αίγινας και του Αγκιστρίου, από τον Ονήσιμο, την Ενωση Πολυτέκνων και την Κιβωτό του Κόσμου που επιτελούν τεράστιο κοινωνικό εργο μακριά ( γιατί ως γνωστόν το καλό δεν πουλάει ) από τα φώτα των προβολέων.

Αιδώς..



4 Λογομαχιες:

Veronica M είπε...

Ειναι γνωστο δυστυχώς ότι οι μη κυβερνητικές οργανωσεις που προωθουνται είναι εκεινες που οι δωρεες συνηθως καταληγουν σε ...περιεργες τσεπες! Καλα εκανες! Εγω δεν δίνω μια ειδικα τωρα με τη δηθεν εκστρατεια του ΣΚΑΙ να μαζευουμε τροφιμα για να κανει συσσιτια η εκκλησια τη στιγμη που οι εκκλησιαστικοι ξενωνες ταιζουν μουχλιασμενα τροφιμα παιδακια που φιλοξενουν.

Suspect είπε...

τελειως λυπηρο αυτο που γραφεις....

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΕΜΑΤΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

Gregory "Καλή χρονιά" σε σένα και τους αναγνώστες σου. Πιστέυω πως είναι πιο αποδοτικό για τον καθένα μας εάν δώσει κάποιο ποσό κατευθείαν σε κάποιο άτομο οικογένεια που το έχει ανάγκη. Ή και πάλι εάν παραδοθούν κάποια χρήματα σε κάποιον που τα χρειάζεται μέσω του πάτερ της ενορίας, ο οποίος ΚΑΙ γνωρίζει ποιός έχει πραγματική ανάγκη ΚΑΙ αποκλείεται να τα τσεπώσει.
Τέλος πάντων είναι πιο πρακτικό να μήν υπάρχουν ενδιάμεσοι "καλοθελητές, αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη. Κάνε το καλό βοηθώντας άμεσα..Σε συγχαίρω για την δουλεία σου.
Φιλικά
Νικόλας-Κύπρος

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια