Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΥΨΗΛΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Πριν από λίγες μέρες, πήγα στο θέατρο Eliart για να δω το «υψηλή μαγειρική των σχέσεων» εργο που έγραψε η Βίλη Σωτηροπούλου και σκηνοθέτησε η Κυριακή Σπανού.

To Eliart είναι μάλλον στενάχωρος χώρος και δεν σε προδιαθέτει να καθήσεις να περιμένεις ή να πιεις ένα ποτό. Ο προθάλαμος είναι παγερός και όταν μπεις στην αίθουσα με τη σκηνή και τις σειρές καθισμάτων, υπάρχει ένα μπαρ και ψηλά σκαμπό που προσφέρονται για να κάτσει άνετα κάποιος που ζυγίζει 38 κιλά με περιφέρεια μέσης γύρω στα 32 εκατοστά.

Βέβαια, από το να ήταν άλλο ένα μπαρ/καφέ, καλύτερα που είναι θέατρο.

Το στόρι του έργου είναι πως ένα ζευγάρι πάει σε ένα πολυτελές εστιατόριο να γιορτάσει τη 15η επέτειο του γάμου. Στην αρχη γούτσου γούτσου και νιάου νιάου μέχρι τα μικρά και μεγάλα μυστικά να αρχίσουν να βγαίνουν στην επιφάνεια…

Για να μην ξενερώσει ο κόσμος στο «εστιατόριο» υπάρχει μια χορεύτρια και ενας ταχυδακτυλουργός. Οπότε οι διάλογοι πλαισιώνονται από μουσικοχορευτικό δρώμενο.
Στο πρώτο ημίχρονο ψιλοβαρέθηκα καθώς παρα ήταν πολλά τα μουσικοχορευτικά και κάπου έχανες και τον ειρμό σε ότι αφορά τους διαλόγους του ζεύγους. Στο δεύτερο ημίχρονο μαζεύτηκε το μουσικοχορευτικό και η παράσταση κύλησε σε καλύτερους ρυθμούς.

Δεν πρόκειται για βαριά κουλτούρα, ούτε είναι το έργο που θα σε κάνει να προβληματιστείς, να σκεφτείς, να πέσεις σε περισυλλογή και φιλοσοφία. Είναι μια ευχάριστη κωμωδία, που σε μερικά σημεία εχει καλές ατάκες και είναι μια παράσταση που σε ξεκουράζει από την καθημερινότητα.

Συνίσταται για παντρεμένα ζευγάρια ανω των 40 ετών. Εστω 30αρηδες αλλά σε σχέση. Η υψηλή μαγειρική των σχέσεων είναι μια παράσταση για την οποία η κοπέλα σου δεν θα σου γκρινιάξει και το αγόρι σου δεν θα κοιτάει το ρολόϊ του 10 φορές την ωρα. Δεν θα σου μείνει αξέχαστη, αλλά και δεν θα σε ενοχλήσει.

Ο Περικλής Λιανός έχει ένα ρόλο (του συζύγου)  που λες και γράφτηκε για εκείνον. Εξαιρετικός. Η Βίλη Σωτηροπούλου, κομψότατη και χαριτωμένη. Ο Μιχάλης Μαρκάτης είναι ωραίο παλικάρι αλλά δεν με ενθουσίασε ως ηθοποιός και οι χορευτικές του κινήσεις έμοιζαν με του ρόμποκοπ. Η Κατερίνα Μπιλάλη είναι πολύ καλύτερη ως χορεύτρια παρά ως ηθοποιός. Μάλιστα, εκ του σύνεγγυς είναι πολύ πιο όμορφη από ότι στις φωτογραφίες.

Εν κατακλείδι, μιάμισυ ωρα για αυτού του είδους την παράσταση είναι ολίγον ξηλωμένη. Με 3-4 λιγότερα τραγουδοχορευτικά νομίζω πως θα ηταν πιο καλά δομημένη.

Με άριστα το δέκα: 5



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια