Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ - ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

Η αληθεια είναι πως στη χωρα μας πολλα πραγματα εχουν πλακα.

Μερικα όμως ξεχωριζουν.
Ένα από αυτά είναι το νυχτερινο αθλητικο ραδιοφωνο.
Ο κάθε πικραμενος και αδαης εκμεταλλευεται λιγα λεπτα δημοσιοτητας αγορευοντας επι δικαιων και αδικων και ουσιαστικα παιρνει το λογο απαντωντας στο εξης ερωτημα ( που θετει ο ιδιος στον εαυτο του): 

Τι θα εκανα εγω ο σοφος και παντογνωστης αν ημουν προεδρος, προπονητης και παικτης μαζι.
Μετα τον αγωνα με τη Σουηδια ακουσα για περιπου 45 λεπτα. Οσο ένα ημιχρονο. Δεν αντεξα άλλο καθως τα περισσοτερα ηταν πανομοιοτυπα σχολια. 

Επαναστατησε το ελληναριο της πρωινης σφαλιαρας και ταλαιπωριας και γιγαντωθηκε τη νυχτα πισω από το βημα που του προσφερει ενας ραδιοφωνικος σταθμος. 

Μετα την ηττα μας από τη Σουηδια, η χαμενη μαγκια και ο αυστηρος Ελλην δικαστης και κριτης εβαλε ως συνηθως επι δικαιων και αδικων, ετοιμος ως αρχαγγελος Μιχαηλ ( και στον παγκο ο Γαβριηλ ετοιμος για αλλαγη ) να παρει κεφαλια, να κοψει λαιμους και να βαλει μυαλο σε έναν γερο κολλημενο Γερμανο και να μαθει ποδοσφαιρο σε μερικα κακομαθημενα παλιοπαιδα. Λες και είναι δα τοσο δυσκολο και αποτελει κβαντομηχανικη εξισωση το τι περιμενουμε και τι δυνατοτητες εχει η Εθνικη μας. 

Το παιχνιδι με τη Σουηδια δεν προσφερεται για τρομακτικη ποδοσφαιρικη αναλυση.
Οι Σουηδοι εδειξαν ανωτερη εικονα ομαδας λογω καλυτερης κυκλοφοριας μπαλας και ορθολογικου τροπου αναπτυξης παιχνιδιου. Στη μεγαλη μας περιοχη μας απειλησαν – εκτος από τα γκολ- 2-3 φορες. 

Εμεις από την άλλη δεν παιξαμε καλα αλλα ως προς τις ευκαιριες ειχαμε επισης 2-3 καλες φασεις.
Εγινε ένα μπαμ από τον Ιμπραϊμοβιτς, δεχθηκαμε μετα και ένα τυχερ-ηλιθιο-κουκουρουκου γκολ, καληνυχτα σας, το Σαββατο παλι. 

Εκατσαν 2 φασεις στους Σουηδους, σε μας καμια και το παιχνιδακι ελαβε τελος…
Καλα εκανε ο ρεχαγκελ και ξεκινησε με το 3-5-2, αυτό είναι το συστημα που μας ταιριαζει και με την αμυντικη τακτικη εχουμε πετυχει και όχι με το φαντεζι ποδοσφαιρο που μπορουν να παιξουν οι Ισπανοι, οι Πορτογαλοι και οι Ολλανδοι.
Δεν μας εκατσε, παμε για το επομενο.
Το πολύ πολύ να ξαναχασουμε.
Και τι εγινε;

Να θυμησω πως οι παγκοσμιοι πρωταθλητες εφαγαν για πλακα 3 γκολ, οι Αγγλοι βλεπουν το Euro από το σπιτι τους και μια χωρα όπως η Ρωσια με 80 εκατομμυρια πληθυσμο προσπαθει να βρει το δρομο της και μετρησε 4 τεμαχια.
Σιγουρα δεν παιξαμε καλα. Υπηρχαν παικτες που υστερησαν και δεν βοηθησαν. 

Για τη δικη όμως, θα περιμενω το τελος…



1 Λογομαχιες:

Ektakto Peristatiko είπε...

5-4-1 ηταν το συστημα .Το γκολ του ζλαταν δεν ηταν τυχη , το κανει συχνοτατα αυτο.
Δεν καταλαβαινω γιατι να μην κρινουμε το πως επαιξε και να το πουμε στο τελος ?
Αν θες την γνωμη μου ειναι οτι η μπαλα που παιχτηκε απο την ελλαδα ηταν αθλια οπως και τοτε με το γιουρο 2004 , που πως να το κανουμε αδερφε αμα γουσταρεις να βλεπεις μπαλιτσα το προτυπο του ποδοσφαιρου που παιζει η ελλαδα και οι αλλες ομαδες που ακολουθουν το συχαινεσαι.
Και χεστηκα με ολο τον σεβασμο αν ειναι η ελλαδα και τυχαινει να ειμαι ελληνας...

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια