Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ BLOGGERS και αλλων ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Όταν εμαθα ότι ο Ευαγγελος Βενιζελος δημιουργησε blog δεν διστασα να το επισκευθω και να κανω μερικα σχολια, αν ειχα κατι να γραψω.
Ισως η μεγαλυτερη επανασταση του νετ είναι ότι σου δινεται η δυνατοτητα να ερθεις σε επικοινωνια με ανθρωπους που υπο κανονικες συνθηκες πιεσης και θερμοκρασιας δεν προκειται να δεις από κοντα.

Στην προταση-προσκληση του Βενιζελου για τη μπλογκοσυναντηση δηλωσα συμμετοχη. Ειμαι της αποψης πως για οποιονδηποτε κοινο θνητο ( οι πολιτικοι το λενε κολακευτικα: πολιτη) είναι ωφελιμο να ερχεται σε επαφη με τετοιες διεργασιες. Απομυθοποιει την τηλεοπτικη εικονα, πιθανως να μπορει να εκφραστει και κυριως να ΔΕΙ χωρις «επεξεργασια» ή αγιογραφια που συνηθως κανουν τα μαζικα μεσα επιρροης.

Ετσι λοιπον χθες βραδι παρευρεθην στο Μουσειο Μπενακη και στην αρχη εκτιμησα το γεγονος πως δεν υπηρχαν καμερες, μικροφωνα και προβολεις.

Ειμασταν γυρω στους 100 νοματαιους, το παρον εδωσε ο Λοβερδος, μερικοι πανεπιστημιακοι, μπλογκερς φυσικα και καποιοι οπαδοι καθως ομιλια πολιτικου προσωπου χωρις θαυμαστες ποτε των ποτων και των jack daniels δυναται να υπαρξει ανα τους αιωνες.

Ο ΕΒ ειπε λιγο ως πολύ αυτά που λεει και στην τηλεοραση. Απαντησε στις κατηγοριες του ετερου σφετεριστη του θρονου, εδωσε οραμα, μιλησε για το μελλον και ειπε για τη διαπλοκη των ΜΜΕ. Διαφημισε επισης ένα άλλο σαητ του στο οποιο υπαρχουν ολες οι προτασεις και θεσεις του για τα ζητηματα που απασχολουν το συγχρονο κοινωνικο γιγνεσθαι της πατριδας μας. Ολοι το ιδιο κανουν ανεξαρτητως εποχης. Μου αρεσει παντως αυτή η τακτικη. Όταν ρωτας κατι, τρως την παραπομπη στο «τα ειχα πει τοτε εκει» και τρεχα βρες τα.

Χαρηκα, Καλιαμάγκουρας.
Σε λιγο, το λογο πηρε το κοινο.
Μια κοπελα μονο που δεν του ζητησε γαμο.
«και τι λαμπερος που ειστε κυριε Βενιζελο μου, και τι ηγετης, και ποσο μας εμπνεετε, και ποσο σας θελουμε» αφου μεχρι και οι υπολοιποι αρχισαν να κρυφογελανε και στο τελος χοντρογελασαν.
Μια άλλη παλι κυρια εκανε μια σκληρη και αδιστακτη τοποθετηση:

«κυριε Βενιζελο εγω θα ηθελα να μπορειτε μετα τις 12 Νοεμβριου να μας κοιταξετε στα ματια»
Αδραξε την ευκαιρια ο ομολογουμενως ευφυης πολιτικος και μας εκανε ένα συντομο βιογραφικο σημειωμα σε σχεση με την παρουσια του στο ΠΑΣΟΚ.
Που ηταν μεχρι το 89 και που διαφωνουσε με το κομμα [ ΣΣ για την ιστορια, με την ευρωπαϊκη προοπτικη και ηταν αντιθετως με το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο ], πως γνωρισε τον Ανδρεα Παπανδρεου, τι εκανε από τοτε και που λεει να παει.

Ενας άλλος τυπος εκανε μια ερωτηση για το πολιτειακο μας ζητημα για το ποσο αντιπροσωπευτικη είναι η δημοκρατια μας που ο Ελλην αλλον θελει και αλλον ψηφιζει για λογους ακυβερνησιας, γιατι να μην εχουμε προεδρικη εκλογη όπως οι ΗΠΑ ή η Κυπρος, γιατι να πριμοδοτειται τοσο πολύ το πρωτο κομμα ώστε να κυβερνα η μειοψηφια και γιατι στο κοινοβουλιο υπαρχει κομματικη πειθαρχια και ετσι κάθε άλλο παρα αντιπροσωπευτικη είναι η δημοκρατια μας.

Ο φιλοδοξος ανηρ αυτές τις σεντρες τις εχει για πρωινο και ως άλλος Τραϊανος Δελλας την απεκρουσε ευκολα: Δεν θα ηθελα ένα τοσο βαθυ ζητημα να το αντιμετωπισω σε 3 λεπτα. Εδώ που τα λεμε, η ερωτηση ηταν για τα μαυρα δραγκαλα.

Ενας άλλος κυριος και μια κυρια εκαναν επιδειξη κομματικης ταυτοτητας και δεν ρωτησαν κατι συγκεκριμενο, απλως ακουστηκαν και πηραν 5 λεπτα εσωκομματικης δημοσιοτητας. Γνωριμιες είναι αυτές, δεν ξερεις που μπορει να χρειαστουν.

Λιγο αργοτερα το λογο πηρε ενας τυπος κοστουμαρισμενος που μιλαγε σαν επαγγελματιας συνδικαλιστης με συνδαιτημονα τον Κιμωνα Κουλουρη και σεφ τον Ακη Τσοζατζοπουλο.
Τι βαγγελης Βενιζελος ακουσαμε, τι δασκαλε ακουσαμε, τι πομοφολυγες, τι στομφους και στο τελος δεν καταλαβα τι ακριβως ηθελε να πει το παλικαρι που ητο νεος και προφανως εκανε προπονηση για καποιο δημοσιο αξιωμα μετα. Παντως δεν μου εμεινε αμφιβολια ότι αφου ξεκαθαρα διεκυρηξε πως ηταν οικογενειακως ΝΔ, αλλα ειδε το επουρανιο φως και βαπτισθηκε ΠΑΣΟΚ και θα στηριξει τον Δασκαλο Βαγγελη Βενιζελο και με εμφαση δηλωσε ότι θελει να διαλυθει το ΠΑΣΟΚ πιθανως για να αναγεννηθει αλλα δεν θυμαμαι αν το προσεθεσε.

Ο ΕΒ ευχηθηκε παραλληλα να διαλυθει ετσι και η ΝΔ και περασαμε καλα γελωντας με την ευστοχη ατακα.
Αφου γυρισε μια κοπελα διπλα μου και με ρωτησε:
- τι είναι αυτος;
- Προεδρος, απαντω
- Που είναι προεδρος;
- Θα γινει…

Ενας άλλος τυπος κερδισε το σεβασμο μου γιατι δηλωσε ευθαρσως ότι θα ψηφισει Γεωργιο Παπανδρεου χωρις ακροτητες και μαγκιες ενώ το λογο ελαβε επισης μια κυρια που δηλωσε εξωκοινοβουλευτικη αριστερα και κατι ρωτησε αλλα εγω αυτους τους τυπους ποτε δεν καταλαβα τι ακριβως ρωτανε και τι ακριβως προτεινουν.

Γελιο επισης εβγαλε και ενας άλλος που όταν αρχισε ο ενας να ψιθυριζει με τον αλλον και εγινε ένα μινι σουσουρο φωναξε: «λιγη ησυχια …συντροφοι!!!»
κανε μας τη χαρη ρε αδερφε…

Μιλησαν και αλλοι 3-4 που η ενταση της φωνης τους ηταν ευθεως αναλογη με αυτή που κανει το ψαρι στη θαλασσα και δεν ακουσα τι ειπαν.
Εντυπωση μου προκαλεσαν

  1. μια κοπελιτσα γυρω στα 19 που κατεβηκε ειδικα από τη Σαλονικα για τη συναντηση
  2. ένας άλλος τυπος που ηρθε από την Ορεστιαδα μονο για το event και ειπε και δυο σοβαρες κουβεντες
  3. και μια καρα-κουκλαρα ξανθια. Μου ηρθε να την πλησιασω και να της φωναξω:
«Ξανθια μου…αρα
Για παντα ΠΑΣΟΚαρα»

Αλλα την τελευταια στιγμη συγκρατηθηκα καθως δεν μου το επιτρεπουν η κλασικης ελληνικης παιδειας αγωγη μου, τα γαλλικα που εμαθα μικρος και τωρα τα ξεχασα και φυσικα η θητεια μου σε κακοφημα μπαρακια που μου εχει διδαξει ότι το να μιλας χαμηλοφωνως είναι πιο αισθησιακο.

Ελαβα τον λογο και εγω. Δυσκολευτηκα στην αρχη καθως ειχα παρει την πολ ποζισιον από την αναποδη και το χερι μου καπου χανοταν εστω και υψωμενο. Ευτυχως ενας βοηθος διπλα στον ΕΒ του ειπε «ο κυριος στο βαθος σηκωνει ωρα το χερι» και ετσι εδωσε σημα ο Βαγγελης και εγω το δικο μου ρεσιταλ.

Στα πρωτα δευτερολεπτα αισθανθηκα λιγο περιεργα καθως 100 ζευγαρια ματια εκαναν στροφη 180 μοιρες και με κοιταγαν αλλα ευτυχως ειχα φροντισει να το ξεπερασω γιατι εγινα κολλητος με τον σερβιτορο και για να παρω φορα ειχα ηδη κατεβασει 4 κρασια.

Το λογριδιο μου κατά προσεγγιση ( και πιστευω ότι το θυμαμαι καλα ) ηταν το εξης:
«Καλησπερα σας,
Ταπεινος μπλογκερ που ανταποκριθηκα στο καλεσμα σας. Δεν ειμαι εδώ ως υποστηρικτης σας αλλα ουτε και ως πολεμιος σας και δεν θελω να με διορισετε στο δημοσιο. Εκει επηλθε γενικος γελωτας και εσπευσε ο αδιαβλητος Ευαγγελος να πει πως αυτό δεν θα γινει ποτε. Και εγω γελασα με αυτό αλλα για άλλο λογο. Ετσι λοιπον, συνεχισα μετα το διαφημιστικο χαχα-μπρεηκ, εχω την πολυτελεια να πω ευθαρσως την αποψη μου.

Ειμαι της αποψης πως το προϊον με τη μεγαλυτερη παραγωγικοτητα στη χωρα μας είναι ο λογος. Δεν είναι τυχαιο πως δυσαναλογα με τον πληθυσμο μας εχουμε αμετρητες εφημεριδες, περιοδικα, καναλια, βιβλια, εντυπα και στον χωρο της πολιτικης και δει του ΠΑΣΟΚ εχουμε προκυρηξεις, μανιφεστα, εξαγγελιες, καταστατικα. Εκει που πιστευω ότι υπαρχει προβλημα είναι στα προσωπα.
Εσεις κυριε Βενιζελο μπορει να ειστε καλος ρητορας, να εχετε πυκνο λογο ( ενταξει την εκανα και εγω τη φιλοφρονηση μου αλλα εν προκειμενω το πιστευω ) και να γραφετε καλα στην καμερα αλλα δεν ειστε χθεσινος. Ησασταν τοσα χρονια υπουργος, συμμετειχατε στην κυβερνηση του Χρηματιστηριου και ειλικρινα σπαω το κεφαλι μου να θυμηθω αν μου εχετε μεινει για κατι. Πχ ο Γεννηματας θα μεινει στην ιστορια για το ΕΣΥ. Ο συμπαθης Σκανδαλιδης για τα ΚΕΠ [ ΣΣ σε αυτό το σημειο επεσε γελωτας παλι από την ομηγυρη και εσπευσα να σημπληρωσω πως δεν θα τον ψηφισω αφου δεν ψηφιζω ουτως ή αλλως αλλα δεν μπορω να μην αναγνωρισω ότι τα ΚΕΠ ηταν μια τομη στα κρατικα χρονικα μας ] εσεις δεν θυμαμαι τι ακριβως εχετε κανει.

Εχω 2-3 φιλους που είναι δημοσιογραφοι και μου εχουν πει ότι όταν εισασταν υπουργος πολιτισμου ειχατε κανει αρκετες επιτροπες με διαφορους φιλα προσκειμενους.
Με προβληματιζει το γεγονος ότι από τους πρωτους που σας στηριξαν είναι ο Κιμωνας Κουλουρης [ σε αυτό το σημειο ακουστηκε ένα ε-χαχαχα-ουουου-ααα από το κοινο ] ο οποιος αμφιβαλλω αν εχει ένα ενσημο στη ζωη του, εγινε διασημος για τις καμερες στις λαϊκες, εχει ξυλινο λογο τυπου εγω ο αγωνιστης της δημοκρατιας Κιμων, δοξαστε με και θελω να σας ρωτησω αν συμμεριζεστε την αποψη ότι υπαρχει κριση προσωπων. Το δευτερο που θελω να ρωτησω είναι τι πραγματικα καινουριο θα φερετε εσεις ως προεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ενταξει, να δεχθω ότι ο ΓΠ περασε και δεν ακουμπησε αλλα θελω να καταλαβω τι είναι αυτό ακριβως που θα αλλαξατε εσεις, που δεν το κανατε τοσα χρονια ως κορυφαιο κυβερνητικο στελεχος και θα το κανετε τωρα.

Και τελος θελω να ρωτησω αν αναρωτηθηκατε ποτε μηπως ολοι σας δουλευετε για τον Καρατζαφερη. Ενα ακραιο κομμα που χαρη σε δυο-τρια πιασαρικα και λαϊκα συνθηματα εκμεταλλευεται την γενικη απογοητευση και σε λιγο θα ρυθμιζει την πολιτικη ζωη της χωρας μας.
Σας ευχαριστω πολύ που με ακουσατε»

Ο Ευαγγελος απαντησε κατι εντελως πρωτοτυπο όπως και οι καλλιτεχνες την πρωτοχρονια.
Ειπε πως δεν υπαρχει κριση προσωπων αλλα ιδεολογικη κριση των προσωπων.
Σε αυτό το σημειο το κρασι εγινε jack daniels και αντετεινα:
- με αποφευγετε κ. Βενιζελο, αν αυριο εισασταν πρωθυπουργος πειτε μου ποια δεκα στελεχη του ΠΑΣΟΚ θα κανατε υπουργους;

Δεν μου απαντησε φυσικα και συνεχισε λεγοντας για το εργο του ότι πρωτοστατησε στην υπαρξη και λειτουργια του ΕΦΕΤ, ότι χαρη σε αυτόν πηρε την τριτη αδεια κινητης τηλεφωνιας η cosmote και επεσαν οι τιμες ενώ η κυβερνηση Μητσοτακη την ειχε απορριψει, ότι συνεβαλλε αποφασιστικα στη λειτουργια της ιδιωτικης ραδιοφωνιας και τηλεορασης και φυσικα στην οργανωση των Ολυμπιακων αγωνων και οσοι ηταν συνεργατες του στα υπουργεια που περασε, ξερουν, θυμουνται και είναι διπλα του. Ενταξει, εμεις που ψηφιζουμε δεν χρειαζεται να ξερουμε.

Στα υπολοιπα δεν τοποθετηθηκε και τον λογο ελαβε ο επομενος.
Δεν μετανοιωσα που πηγα.
Μου αρεσε η ιδεα και η υλοποιηση της.
Μου αρεσε ότι αν ημουν πουθενα αλλου και εξεφραζα αυτά που ειπα, μερικοι μουτζαχεντιν θα με πεταγαν εξω με τις κλωτσιες. Αντιθετα ασχετα με το τι απαντησεις πηρα, ο ΕΒ δεν εξεμανη και δεν κινδυνευσα από παρατρεχαμενους.
Μου αρεσε ότι δεν υπηρχαν καμερες.

Οφειλω να ομολογησω ότι εξεπλαγην από το πολιτισμενο κλιμα και την ησυχη κουβεντα χωρις αντιδικιες όπως εχουμε συνηθισει στα τηλεοπτικα παραθυρα που κανουν διαγωνισμο ντεσιμπελ.
Η εκτιμηση μου είναι ότι ο Ευαγγελος θα χασει.
Διπλα στον Γ.Π. μαζευτηκαν διαφοροι αρχαιοι πολιτικοι που επηρεαζουν προσωπα και καταστασεις και δεν του δινω καμια τυχη.

Κ. Βενιζελο, μπορει την πρωτοβουλια σας για τη χθεσινη συναντηση να τη χλευασαν πολλοι όταν την ανακοινωσατε αλλα μπραβο σας που ουτε φακελωμα κανατε ( όπως κατηγορηθηκατε ) ουτε εκθεσατε κοσμο και ευχομαι να ξαναγινει.



19 Λογομαχιες:

zouri1 είπε...

καλη μου φανηκε η συναντηση.θα ημουν και εγω αλλα βρισκομουν εκτος.posoi blogers htan.Rωτησαν και οι αλλοι?

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Αυτή η ξανθιά, είχα και εγώ την απορία τι έκανε εκει μέσα. Τι να πείς...

afrodiet είπε...

Ωραία τα μεταπολιτισμένα του Βενιζέλου. Το 'χει γυρίσει τώρα, γιατί έφαγε κράξιμο. Αλλά ήταν πάντα σνομπ και επηρμένος. Αν ψήφιζα θα του 'ριχνα μπριζόλα όχι ψήφο!
Εσύ πολύ ωραίος με τις τοποθετήσεις σου. Και μπράβο σου. Ε, θα βοήθησε και το αλκοόλ!

(Και γενικά πολύ γέλιο με τα παρενθετικά σχόλια).

Hypatia είπε...

Από ότι φάνηκε ύποπτε πέρασες χρήσιμο απόγευμα.
Και η δική μου εκτίμηση είναι ότι θα χάσει, αλλά οι κινήσεις του και το ύφος που παρουσίασε, θα είναι ένα προηγούμενο για τους επόμενους υποψηφίους- διεκδικητές του θώκου.
Καιρός να καταλάβουν οι πολιτικοί ότι έχουν να κάνουν με σκεπτόμενους ανθρώπους..

tzonakos είπε...

Mάλιστα.
Κριμα που δεν ήρθα, θα ειχε ενδιαφέρον.
Οχι οτι θα περιμενα να πάρω απαντήσεις απο τον ΕΒ ξεκάθαρες και όχι δικηγορίστικες πολιτικές ντρίμπλες !
Εκει που σου απάντησε οτι οι κοντινοί του συνεργάτες ξέρουν τι έκανε κατα την θητεία του, πολυ σωστά συμπληρώνεις οτι "εμείς που ψηφίζουμε δεν χρειάζεται να ξέρουμε ;" ...
Δεν πιστεύω οτι μπορει ο ΕΒ να πείσει απλούς μπλόγκερς να πάνε με το μερος του. Ξέρει οτι δεν μπορεί να τους ελέγξει. Ξέρει οτι θα αντιληφθούν αμέσως πράγματα όπως η κοπελλίτσα που τον στόλισε και ισως να αποσκοπεί σε διορισμό της και θα γυρίσουν σε βάρος του.
Κι ενα τελευταίο, για μενα ο ΕΒ δεν ειναι μπλόγερ. Ειναι ενας δικηγόρος που θέλει να εκμεταλλεύεται τα πάντα για να ανέλθει σε υψηλά σκαλιά εξουσίας.
Ολο το σκηνικό ειναι κατευθυνόμενο.

Τελος εαν δεν εκλεγεί και πάρει τους δικούς του και φτιάξει άλλο κόμμα, θα πρέπει να μην εχει μούτρα να ξαναδεί οχι τους μπλόγκερς, αλλα κανέναν.

Λόρδος Μπύρων είπε...

χαχαχα!
σάσπεκτ φορ πρέζιντεντ!

πάντως το χάπενινγκ αποτελεί πρόοδο για την δημοκρατία και παρόλα όσα του σούρουν περί έπαρσης μπράβο του που (πήρε βάλιουμ και) έκανε τη συνάντηση.

Θα χάσει βέβαια, αλλά μετράει η συμμετοχή (πως συμμετέχουν οι ελληνικές ομάδες στην ευρωλίγκα)

MenieK είπε...

μιλάμε ΤΕΛΕΙΑ αναμετάδοση. Μπράβο βρε suspect, μου φτιαξες το σαβατόβραδο (κρυωμένη και μέσα, χάλια λέμε!)

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα όλες τις ¨ανταποκρίσεις¨ των συμμετασχόντων στη συνάντηση με τον Μπένι,η δική σου περιγραφή όμως ήταν σε εντελώς διαφορετικό κλίμα και την χάρηκα πολύ.
Τώρα,αν ο Βενιζέλος εκλεγεί αύριο,θα έχεις και πρόσβαση στην εξουσία!
Μην ξεχάσεις να του πεις κι ένα καλό λόγο και για μας τους αφανεις που τον υποστηρίξαμε...

Oh fuck it! είπε...

Έχασα τέτοιο πάρτι?
αν και η πρωτοβουλία είχε κάτι πρωτότυπο, από την περιγραφή σου διακρίνω ότι τελικά κινήθηκε στα πλαίσια των γνωστών προεκλογικών συγκεντρώσεων της διανθισμένης με υποσχέσεις, αοριστολογίας.

vasikos metoxos είπε...

Τι έκανε ο Μπένι? Έλα ντε.... Τι ρωτάς και συ ρε παιδί μου...

diva είπε...

:-)
Ωραίο ποστ, indeed
[ώστε έτσι έγιναν τα πράγματα ε;-]

Suspect είπε...

δεν ξερω ζουρι, δεν συστηθηκαν ολοι.
Αντε να ηταν περιπου 20.

τιποτα Παναγιωτη.
θαυμαζεις..

το νου σου στη μπριζολα Αφροδιτη!

κατσε να δουμε αν θα εχει συνεχεια υπατια μου!

καλα, μην τους υπερθεματιζουμε τους μπλογκερς τζονακε οτι και καλα ειναι σκεπτομενοι και δεν τσιμπανε.
Ασε γιατι ακουσα τερατα ( που εγραψα ) και ηταν απο μπλογκερς.

μπυρων, μπα, για μπυρες ειμαι καλυτερος, ουχι για πρεζιντεντ!

μενιεκ, περαστικα σου και χαιρομαι που φροντισα για τη διασκεδαση σου!
:)

γεια σου ντιβα, γυναικα-φαντασιωση!

κβαντομηχανικο μαλλον φιλε βασικε μετοχε

το χασες φακ και μεις χασαμε εσενα
:)

ναι syneas τι προσβαση, εθνικη οδο ολοκληρη θα εχω!
:)

y=αx+β είπε...

Ωραίος! Καλά του τα πες! Έτσι πρέπει να τους φερόμαστε τους πολιτικούς. Να τους στριμώχνουμε γιατί πολύ τους έξυπνους μας κάνουν. Να αφήνουμε ελεύθερη την κακία που κρύβουμε μέσα μας :Ρ

Είχε έρθει και στο πανεπιστήμιο της Μυτιλήνης πέρισυ. "θα είμαι όσο μπορώ πιο σύντομος" μας είπε μετά τις ερωτήσεις. 35 λεπτά έκανε! Τέτοια συντομία ομολογώ πως δεν την είχα ποτέ φανταστεί. Νόμιζα πως μόνον εμείς οι δυσλεκτικοί είμαστε τόσο σύντομοι.

Εγώ πάντως δεν τον θεωρώ ευφυή πολιτικό. Αν ήταν θα είχε κάνει και κάποιο ευφυές έργο τόσον καιρό. Και από αυτή τη μία φορά που τον άκουσα, ούτε και καλό ρήτορα τον θεωρώ. Πιο πολύ φλύαρο θα τον χαρακτήριζα γιατί και αυτά που μας έλεγε για την παιδία δεν νομίζω ότι ανταποκρίνονται και πολύ στην πραγματικότητα.

Μας είπε και πόσο χάλια είναι το σύστημα των πανελληνίων και ότι η κόρη του που ήταν τότε Γ' λυκείου τον μάλωνε. Τόσα χρόνια στην κυβέρνηση, τώρα που έφτασε στην κόρη του το σύστημα, τώρα το κατάλαβε ότι δεν είναι καλό! Έλεος!

Ήθελα κι εγώ να του το πω αυτό ότι δεν θυμάμαι να έκανε τίποτα αλλά κρατήθηκα. Σκέφτηκα, γιατί να γίνω κακός τσάμπα; Τι καλό θα βγει; Σκοπός είναι να βγει και κάτι. Όχι μόνο να με στραβοκοιτάνε μετά οι πασπίτες ή να δώσω την εντύπωση ότι είμαι άλλου κόμματος. Δεν είμαι κανενός κόμματος! Έχω και μόνος μου άποψη!

Οπότε αρκέστηκα στο να κάνω μια επισήμανση σε κάτι πολύ χτυπητό και εκτός πραγματικότητας που είπε. Είπε κάτι για τον μέσο όρο των φοιτητών και μετά γενίκευσε το συμπέρασμα που έβγαλε στο σύνολο. Δεν υπάρχει μόνο ο μέσος όρος όμως. Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι τους οποίους ποτέ μα ποτέ δεν έχει λάβει σοβαρά υπ' όψιν το ελληνικό κράτος σε όποια κατηγορία και αν ανήκουν. Υπάρχουν δυσλεκτικοί, υπάρχουν χαρισματικά παιδία που έχουν διαφορετικές ανάγκες από τους υπόλοιπους. Πράγμα λογικό αφού δεν είναι σαν τους υπόλοιπους. Όταν δεν τις έχουν, δεν μπορούν ν' ανταπεξέλθουν.

Βέβαια, δεν το είπα καλά και δεν ξέρω τί κατάλαβε ή αν ενδιαφέρθηκε να καταλάβει. Απ' ότι κατάλαβα όμως από την απάντησή του, έδειξε ενδιαφέρον αλλά σιγά μην κατάλαβε ή ενδιαφέρθηκε να καταλάβει.

Πράγματι πάσχουμε από πρόσωπα. Ο ένας ξινός, ο άλλος βρωμερός κι όλοι μαζί στον κόσμο τους. Ο Παπανδρέου στη Βουλή των Εφήβων μοίραζε αυτόγραφα λες και ανήκει στο χώρο του θεάματος. Τι να πεις;

ΥΓ: Παιδιά, 40 ολόκληρα λεπτά έκανα να το γράψω αυτό. Πάει τον ξεπέρασα τον Βενιζέλο σε συντομία.

Maria Mikro Analogo είπε...

Πες μου ότι δεν μου κάνεις πλάκα για το σχόλιο περί Κουλούρη... γιατί αν το είπες, κρίμα που δεν υπήρχαν κάμερες να το έπαιζαν σε όλα τα κανάλια :-) Καλή εβδομάδα!

AVRA είπε...

Oμολογω πως εντυπωσιαστηκα!
και παρολα που δεν πηρες τις απαντησεις που θα επρεπε πολυ σωστα εκανες και υπεβαλλες τα ερωτηματα σου!

? είπε...

όπως λέγαμε κάποτε στη σκεπαστή ξανθιά ..άρα για πάντα ΑΕΚΑΡΑ! τελικά η εκτίμηση σου ήταν σωστή..ΕΧΑΣΕ ο μπένυ

Μετεωρίτης είπε...

Μόλις συνειδητοποίησα ότι το χτεσινό μου σχόλιο το έφαγε η μαρμάγκα!
Σου έγραφα λοιπόν χτες ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ που μας μετέφερες το όλο κλίμα, τους διαλόγους, ΜΠΡΑΒΟ, γιατί όλα αυτά δεν θα τα είχα μάθει αν δεν είχα διαβάσει αυτό το post.
Εντυπωσιάστηκα η γυναίκα-ψέμματα να πω;!
Πάρα πολύ καλή κίνηση (ασχέτως αν τον γουστάρω ή όχι).

Άντε, με το καλό να βρεις και την... ξανθιά! You never know, ίσως πέσει πάνω στο post σου, ε;!

Μπράβο ρε suspect,
α! Στο indiktos.wordpress. επειδή γινόταν μία ψιλομανούρα, ανέφερα το blog σου και παρότρυνα να διαβάσουν αυτά που γράφεις.
Νομίζω πως είναι πολύ χρήσιμα, ειδικά αφού ΔΕΝ υπήρχαν κάμερες...

Καλημέρες suspect,
ενωμένοι-δυνατοί bloggers (μα τι λέω;!!)

Suspect είπε...

Γεια σου Μετεωριτη, γυναικα-φαντασιωση!

α ρε Νικολα, παλιες καλες εποχες αλλα φαγαμε το εμπλαστρο απο την Παναθα...

αγαπητη μου εξισωση σε ευχαριστω πολυ για το σχολιο και τη συμμετοχη σου
:)

Μαρια, αληθεια λεω!
Ασε καλυτερα που δεν υπηρχαν καμερες γιατι δεν ηθελα να εκπληρωσω το ρηθεν του Γουορχολ


Τα φιλια μου και τις ευχαριστιες μου Αυρα!

Unknown είπε...

Καλό event φαίνεται πάντως και συμφωνώ ότι πρέπει να διοργανώνονται τέτοια γεγονότα κι όχι κομματικές ομιλίες χωρίς νόημα.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια