Πέμπτη 11 Μαΐου 2006

ΟΣΦΠ - ΑΕΚ 3-0

Το σφυριγμα της ληξης με βρηκε χαμογελαστο.

Η δικαιωση του μεγαλου δασκαλου του παγκοσμιου ποδοσφαιρου που ολοι πρεπει γονυπετεις να του ζητησουν συγγνωμη και ο καλυτερος τροπος αποκαταστασης του ανδρος, είναι η κατασκευη 10μετρου αγαλματος του εξω από το ΟΑΚΑ. «ΚΑΛΩΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 3-0» 3 αγωνες από 3 γκολ 9 τεμαχια 

Το μοναδικο σημειο που με στενοχωρησε είναι ότι οι τυποι με τα ερυθρολευκα για λιγα δευτερολεπτα διαψευδουν τις προβλεψεις μου. 2-0 ειπα για τον αγωνα στο Καραϊσκακη και μου τα χαλασε ο Ριμπο. 2 γκολ διαφορα ειπα για τον τελικο και μου τα χαλασε παλι ο εν στυσει Καστιγιο στα τελευταια δευτερολεπτα. 

Ο καλυτερος τροπος για να μη βλεπεις την αληθεια είναι να καλλιεργεις υπερμετρες προσδοκιες. Και να είναι τοσο μεγαλη η διαφορα ώστε να μην εχεις καν το κουραγιο να φωναξεις για το καθαρο τετ α τετ του Λυμπε στο α ημιχρονο που βαφτιστηκε συνοπτικα ως οφσαϊντ.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Η ΑΕΚ μπηκε δυνατα και μου αρεσε. Πιεση, κατω η μπαλα, συνδυασμοι και εδειχνε να πατα καλυτερα στο χορτο. Ο ΟΣΦΠ ξεκινησε μπλαζε με γιομες και λομπες από τον Σουρερ, χωρις σοβαρο κεντρο και αγωνιστικο προσανατολισμο. Εκανε μεν 2 φασεις αλλα μαλλον συγκυριακα. Το αναπαντεχο πλασε του εισαι τρελα μετα από 2 τσαφ των αμυντικων μας και μια παρολιγον κεφαλια από μια ατομικη ενεργεια του Τζολε. 

Από την άλλη, βγηκαμε μπροστα, κερδισαμε κορνερ, απειλησε ο Τσιριλο, μεγαλη ευκαιρια ο Κατσουρανης, αξιοπρεπεις επιθεσεις και πιεση ώστε ο ΟΣΦΠ στις 3 πασες που επιχειρουσε, οι 4 να είναι λαθος. Το ημιχρονο βγηκε με σιγουρια και ετσι ακριβως ξεκινησε και το δευτερο. Οι παικτες του ΟΣΦΠ μου φανηκε ότι επαιζαν υπο 45 βαθμους κελσιου. 

Από στιγμη σε στιγμη περιμενα την καταρρευση τους. Μεχρι το σημειο που η αμυνα κοιμηθηκε σε μια σεντρα τυπου ας ξεφορτωθω τη μπαλα και το γκολ ηρθε όπως ο ελεγχος του ΣΔΟΕ στην εταιρεια μας προσφατα. Τοτε συνεχαρην εαυτους και αλληλους και περιμεναμε να παραλαβουμε το αργυρουν μεταλλιον.

Μονο και μονο από το πώς περιμενε η ΑΕΚ το φαουλ του Τζολε - θυμιζω το ότι παικτης του ΟΣΦΠ ηταν μονος του μπροστα από τον Σορεντινο λιγο πριν σουταρει ο Σερβος, ότι στο πρωτο δοκαρι δεν υπηρχε ανθρωπος και με δεδομενο ότι ο Τζολε τα στελνει συνηθως στο πρωτο, υπηρχε μονο ενας στο τειχος και τοποθετημενος με τροπο που η αριστεροστροφη τροχια της μπαλας να είναι όπως η Πατησιων τον Δεκαπενταυγουστο –αρκουν για να αντιληφθει ο τριτος παρατηρητης ότι η ομαδα δεν ειχε ιχνος πιστης και αυτοσυγκεντρωσης. Το κακο όμως είναι ότι δεν ειχε και αξιοπρεπεια κατι που κατεδειξε με τον πλεον επωδυνο τροπο το εξαιρετικο πλην όμως απεναντι σε ορθια πτωματα, γκολ του Καστιγιο.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 

Η ευκαιρια του Κατσουρανη. Δεν μπορει κανεις να υποστηριξει ότι ο ΟΣΦΠ ηταν κατι μεταξυ Μιλαν και Μπαρτσελονα. Ουτε βεβαια και η ΑΕΚ. Αν εξαιρεσουμε τα γκολ, από 2 φασεις ειχε η κάθε ομαδα. Όμως… Ο ΟΣΦΠ εχει προσωπικοτητες που εστω αυτή τη μια φαση, θα την κανουν γκολ. Εμεις δεν εχουμε. Ο Λακης εκανε μια κινηση που μαλλον του βγηκε κατά λαθος, την εδωσε σωστα και ο Κατσουρανης φοβηθηκε από το αγχος της επιτυχιας και την εστειλε εκει που ακομα και αν δεν την ακουμπουσε ο Νικοπολιδης, πολύ αμφιβαλλω αν θα εβρισκε διχτυα. Μιλαμε για μια φαση που είναι μονος του, στο τερμα που απλωνεται μπροστα του και ουτε καν σημαδευει. Σαν να ηθελε να τη δωσει και τελευταια στιγμη να αλλαξε γνωμη. Το πρωτο γκολ του ΟΣΦΠ ηταν μια φαση ΦΟΡ. ΦΟΡ με κεφαλαια. Τακλιν – προβολη, γεια σου Μπρουνο, κοβεις άλλη μερα Νικολακη, κοιτα με Σορε μπηκα και εγω μεσα. 

Η ΑΕΚ αντιστοιχο παικτη δεν τον εχει. Το δευτερο γκολ μπηκε από έναν αλλον παικτη που επισης δεν διαθετει η ΑΕΚ. Ειδε την τρυπα, ρισκαρε, το εστειλε σωστα, αντιο σας. Το τριτο από έναν παικτη που περασε για πλακα 3 δικους μας. Ουτε τετοιον εχουμε. Επομενως ακομα και αν ο σεβασμος μου για τον Λυμπε παραμενει σε υψηλο επιπεδο, η αντιδραση του στο πλασε που εκανε, αυτό το αναιμικο και σχεδον φοβισμενο σουτακοπλασεκι είναι ενδεικτικη της διαφορας του παικτη που κανει πρωταθλητισμο και σηκωνει κουπες και του παικτη που κανει μια καλη προσπαθεια… Αυτή ηταν η διαφορα του ΟΣΦΠ με την ΑΕΚ και τα περι ψυχολογιας, τακτικης, σκακι, γουοτερ ταβλι και λοιπες ιστοριες τις ακουω μονο και μονο για να νυσταξω. Ιδιες φασεις, ιδιες ευκαιριες. Ο ΟΣΦΠ ειχε τους παικτες για να τις τελειωσει Η ΑΕΚ δεν τους ειχε. Η αληθεια ποναει αλλα περισσοτερο ποναει το ψεμμα.

Όταν χανεις ένα πρωταθλημα από καποιον Νατσουρα Όταν φτανεις στον τελικο του κυπελλου εχοντας αποκλεισει με την ψυχη στο στομα καποιους που είναι ζητημα αν στα αποδυτηρια τους εχουν ζεστο νερο Όταν στο φετινο πρωταθλημα του ενός καταβαλλεις μεγαλη προσπαθεια για να βγεις τριτος, είναι δυσκολο να τα βαλεις με το θηριο που οσο και κοιμωμενο να είναι, οσο και αν οι περισσοτεροι παικτες του δεν πηγαν καλα, θα γυρισει καποια στιγμη και θα σε δαγκωσει. 

Το θεμα δεν είναι αν θα σε δαγκωσει. Το θεμα είναι αν εισαι ετοιμος ειτε από πλευρας αντιδρασης ειτε από πλευρας αιφνιδιασμου. 

ΑΤΟΜΙΚΑ 

Σορεντινο: Απαρατηρητος. Δεν φταιει αλλα δεν εκανε και κατι για να τον θυμομαστε. 

Τσιριλο: Εχω εκφρασει την αποψη και μετα από το σημερινο ενισχυθηκε, ότι προκειται για έναν υπερεκτιμημενο παικτη που λογω του υφους του κανει καλες δημοσιες σχεσεις με την εξεδρα αλλα είναι μετριος και ο περσινος συνονοματος του είναι 10 φορες καλυτερος.Λαθος τοποθετησεις, λαθος στο πρωτο γκολ, λαθη στις μεταβιβασεις. 

Τραϊ: Μπορει να προκαλεσε εκπληξη η συμμετοχη του αλλα ηταν θετικος. Διορθωνε τα λαθη του Ιταλου και πιθανολογω πως η συμμετοχη του ειχε να κανει με τις μακρινες μπαλιες που πιθανως να εβγαζε στους Σεζαρ και Λακη.

Γεωργευς: Ποτε δεν θυμαμαι τον εαυτο μου να ειχα απαιτησεις από αυτόν τον ποδοσφαιριστη. Ο γνωστος φιλοτιμος και καλος στρατιωτης που περιορισε τον Τζολε χωρις κατι το φοβερο και τρομερο. 

Ιβιτς: Ενας εκ των 2 που ξεχωρισαν. Πανταχου παρον, προσπαθησε πολύ, πατησε από τη μια περιοχη στην αλλη και αν πρεπει να ψαξουμε για τον παικτη που ωφεληθηκε από την παραιτηση του Σαντος, είναι αυτος.

Κατσουρανης: Ποιος είναι αυτος;

Εμερσον: Αυτος παλι; 

Σεζαρ: Οσο αντεχε στο πρωτο ημιχρονο ηταν σοβαρος και ξεχωρισε. Στο β εσκασε και μας τελειωσε. Απορω παντως. Επαγγελματιες παικτες, με ένα ματς την εβδομαδα, πως κουραζονται στο 45’ ? 

Λυμπε: Μοχθησε με 2 και 3 αντιπαλους και ηταν ο ετερος διακριθεις αλλα ελεω του καταπληκτικου συστηματος του προπονητη είναι μονος του. Ότι καποτε ελεγαν και οι γαβροι για τον Ζιο. Θελει παικτη διπλα του. Θελει βοηθεια. Δεν μπορει ο ανθρωπος να κοβει, να μοιραζει, να δημιουργει και να εκτελει. Αλλιως θα τον ελεγαν Σεβτσενκο ή Ανρι. Επειδη δεν τον λενε ουτε ετσι ουτε αλλιως, βρειτε έναν σοβαρο παικτη να παιξουν μαζι.

Λακης: Χαρηκα, Καλιαμάγκουρας. 

Τζωρτζοπουλος: Καλος αμυντικα, σοβαρος αλλα οσες φορες κατεβηκε δεν θυμαμαι να τον ξεχωρισα για κατι. Ότι και να ναι, από τον Μαλμπασα, 1000 φορες ( ναι σωστα εκει καταντησαμε να σκεφτομαι δια της ατοπου απαγωγης ) αυτος. Οι αλλοι περασαν και δεν ακουμπησαν. 

ΣΑΝΤΟΣ

Δεν θα σταθω στα επιμερους τυπου Δελλας – Αλεξοπουλος και στην αλλαγη του Λυμπε. Αυτή είναι η ομαδα, ετσι παιζει. Από την αρχη της χρονιας. Αυτό το συστημα εχει, αυτό ακολουθει. 

Ειδα ένα καλο σημαδι με την εμφανιση του πρωτου ημιχρονου αλλα σε αυτά τα ματς παιζει ρολο η προσωπικοτητα που ο Σαντος δεν μπορει να φταιει που δεν την εχει. Ουτε ειχε και τον Ροναλντινιο στον παγκο και τον αδικησε στερωντας του τη συμμετοχη. Τον Καπετανο του πηραν, τον Καπετανο εβαλε. 

ΤΕΡΟΒΙΤΣΑΣ 

Σε γενικες γραμμες καλα το πηγε το ματς αλλα την εκανε ο εποπτης σε μια φαση. Ψιλοι στα αχυρα. ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ Θα ηταν ομορφο το παραμυθι της ομαδας του πλανου, του συστηματος, της πιστης και του ορθολογισμου να κερδιζε την ομαδα των ακριβοπληρωμενων αναρχων γεροντων αλλα δυσκολοι καιροι για παραμυθια… Θα ηταν βαθια ανασα και θα μας οφελουσε πολλαπλα ( δικαιωση διοικησης, ψυχολογια ομαδας, ηθικο για τον κοσμο, ελπιδες για την επομενη μερα ) ενας τιτλος που για μενα είναι πιο σημαντικος από την δευτερη θεση αυτή τη στιγμη. Ακομα δεν ειμαστε ετοιμοι να αντιμετωπισουμε τον ΟΣΦΠ. ΤΙ ΘΕΛΩ Ξερω ότι δεν μπορουν να πεσουν 10 δις.

Ξερω όμως ότι αυτό το μπρικι, το τμημα σκαουτινγκ, πρεπει να λειτουργησει και να βρει 4-5 παικτες φτηνους της αξιας του Σαβεβσκι, του Βαζεχα, του Τζολε, του Αντριολι, του Ναγκμπε κλπ και να μην αναγκαζομαστε να κανουμε αλλαγη στον τελικο κυπελλου εναποθετωντας τις ελπιδες μας στην τεταρτη αλλαγη του Ηρακλη, να βγαινουν πρωτοσελιδα για τη μετεγγραφη «πρωταθληματος» από την Ξανθη και να περιμενουμε 3 καλα παιχνιδια σε έναν ολοκληρο χρονο από 2 καμμενους ποδοσφαιριστες που δεν ξερω για ποσο ακομα θα πλασαρονται ως πρωταθλητες Ευρωπης…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια