Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΣΟΚΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

 

Αυτή τη στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του πίνει το ανθρακούχο του νερό με μια φέτα λεμόνι και καγχάζει πανηγυρικά.

 

Η φτώχια του πολιτικού συστήματος είναι εδώ και αν δεν αυτοκτονήσει πολιτικά ο Κυριάκος, θα κυβερνά μέχρι να βαρεθεί.

 

Εσωκομματικές εκλογές λοιπόν στο ΠΑΣΟΚ και τις πρώτες χαρές δεν τις κατάλαβα. 300.000 νοματαίοι ψήφισαν λέει και τι μεγάλη χαρά. 270.000 είχαν ψηφίσει το 2021 και σκέψου ότι ο Σύριζα είναι υπό διάλυση και  η ΝΔ σε πτώση. Άρα γιατί χαίρονται στη χώρα του πράσινου ηλίου;

 

Κέρδισε ο πιο λίγος αρχηγός που πέρασε ποτέ από το ΠΑΣΟΚ. Αυτός που δύο χρόνια δεν είχε τίποτα να πει, παρά μόνο να κλαίγεται γιατί του παρακολουθούσαν το τηλέφωνο. Ο κόσμος δεν ασχολήθηκε και το ΠΑΣΟΚ δεν καρπώθηκε τίποτα από την πτώση της ΝΔ και το γκρέμισα του Σύριζα. Οι ίδιοι ψηφοφόροι που στις δημοσκοπήσεις έλεγαν πως ήθελαν μια αλλαγή αλλά πρώτο έβγαζαν τον Νικόλα !

 

Από την άλλη δεύτερος εξελέγη ο Δούκας που στην Αθήνα απερρίφθη πανηγυρικά αφού κατετάγη τέταρτος!!! Στην Αθήνα που τον απολαμβάνουμε ως Δήμαρχο, τα πράγματα πάνε χειρότερα. Θα αρκεστεί να εγκαινιάσει τα έργα του Μπακογιάννη και καλή μας τύχη με τα σκουπίδια και τον παρατημένο Δήμο Αθηναίων.

 

Για την Ελλάδα μας, η Διαμαντοπούλου θα μπορούσε να κάνει αντιπολίτευση της προκοπής. Ο Γερουλάνος θα μπορούσε να πάρει από τον Κυριάκο μερικούς κεντρώους όπως και από τον Σύριζα. Ακόμα και η συμπαθέστατη  Νάντια Γιαννακοπούλου, που σε εκείνη οφείλεται  αυτή η εκλογική αναμέτρηση, μια στοιχειώδη αντιπολίτευση θα την έκανε. Ο Κατρίνης σε ύφος μου θυμίζει τον Μπάρκα του Σύριζα και είναι παντελώς αδιάφορος πολιτικά. Αν πάει στο Σύριζα, μπορεί να βγει και δεύτερος.

 

Η λογική λέει πως ο Χάρης Δούκας θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Όσοι ήταν να ψηφίσουν τον Ανδρουλάκη, το έκαναν. Οι υπόλοιποι θέλουν μια αλλαγή και στήριξαν όποιον τους ταιριάζει. Επομένως, νομοτελειακά η αλλαγή θα συνασπιστεί και θα σου κάνω και πρόβλεψη τελικού σκορ: 54-46 υπέρ του Χάρη.

 

Η κυβέρνηση έναντι του Δούκα δεν χρειάζεται να ψάξει για επιχειρήματα. «Χάλια έχεις τον Δήμο της Αθήνας, πως θα κυβερνήσεις την Ελλάδα;» και η συζήτηση θα λάβει τέλος.

 

Όσοι δεξιοί είμαστε δυσαρεστημένοι από τη δεύτερη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αποκλείουμε σίγουρα το τσίρκο του Σύριζα αλλά αποκλείουμε μετά τα χθεσινά και το ΠΑΣΟΚ. Είτε του Νικόλα, είτε του Χάρη. 

 

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ έκαναν μια πολύ κακή επιλογή. Ο Νικόλας λίγος και αν κερδίσει, θα αποδειχθεί πως η εκλογική διαδικασία δεν χρειαζόταν. Στις επόμενες εθνικές εκλογές θα βολεύεται με μισή μονάδα πάνω και θα λέει και ευχαριστώ.

Ο Χάρης είναι καλύτερος στο σόου αλλά τελικά αποδεικνύεται φελλός παρά το πανεπιστημιακό του υπόβαθρο. Έχει την Αθήνα πολύ πιο βρώμικη από ότι την παρέλαβε.

 

Εν ολίγοις, ο λαός μίλησε και ο Κυριάκος πανηγύρισε.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια