Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

ΣΟΥΡΓΕΛΟΦΑΣΙΣΜΟΣ

 

Ζούμε στις ημέρες που εγκαινιάζεται ένα καινούριο πολίτευμα. Δεν περίμενα ότι θα υπήρχε τίποτα άλλο. Διαψεύστηκα. Αφού η Αριστερά θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτική, ποιος είμαι εγώ να της το χαλάσω; Δική της ιδέα, δική της υλοποίηση, δικά της τα εύσημα.

 

Δύο λέξεις λοιπόν.

 

Σούργελο και φασισμός.

 

Μη μου ζητήσεις να σου πω τι υπερισχύει, μου βάζεις πολύ δύσκολα.

 

Μπορώ μόνο να το περιγράψω και να το αφήσω για περαιτέρω έρευνα στους πολιτικούς επιστήμονες.  

 

Χάνει που λες συντριπτικά ο Σύριζα τις εθνικές εκλογές, παραιτείται ο Τσίπρας και γίνονται ΕΚΛΟΓΕΣ. ΕΚΛΟΓΕΣ.

 

Νίκησε ξεκάθαρα, άνετα και στα ίσα ο Στέφανος Κασσελάκης και από εκείνη την ώρα ενεργοποιείται ο σουργελοφασισμός.

 

Ξεκίνησε με δύο διασπάσεις. Επειδή μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι, οι άχρηστοι άεργοι αριστεροί δεν κατάλαβαν τίποτα μετά τις ευρωεκλογές. Το κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη πήγε άκλαφτο και η Νέα Αριστερά πήγε άπατη. Ένα κομματίδιο που είχε στις τάξεις του το μισό υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Σύριζα. Ο κόσμος τους αποδοκίμασε και δεν έβγαλαν ούτε μια έδρα για δείγμα. Και αυτούς και τον Γιάνη.  Έκτοτε η Νέα Αριστερά εξαφανίστηκε από το προσκήνιο, περιμένει να αλλάξουν οι συνθήκες για να επιστρέψει ως κυρία Κοκκοβίκου με δόξα και τιμή και φυσικά απολαμβάνουν οι βουλευτές της τα προνόμια του κοινοβουλίου.

 

Αυτό θα μπορούσε να δώσει μια γνώση. Όταν όμως είσαι άχρηστος, άεργος, ανεπάγγελτος πολιτικάντης, νομίζεις πως το παρασκήνιο που κινείσαι και το ενδοοικογενειακό κουτσομπολιό είναι όλος ο πλανήτης και κινείται γύρω από εσένα. Το πολύ πολύ να μιλήσεις με δημοσιογράφους που στην Ελλάδα δεν κάνουν δημοσιογραφία αλλά δημόσιες σχέσεις.

 

Στα δικά μου μάτια μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να είναι ένας αγλαός παπατζής αλλά μου τον έκαναν πάρα πολύ συμπαθή με την αλητεία που του επέδειξαν.

 

Συνεχείς εσωτερικές μαχαιριές, επικρίσεις, κατακρίσεις και ο άνθρωπος δεν φτάνει που τους πλήρωσε τα χρέη και τους εργαζομένους, καθημερινά τον πιστόλιαζαν. Φανερά και κρυφά.

 

Είδαν ότι είναι ανθεκτικός και τότε έκαναν πραξικόπημα δια της κεντρικής επιτροπής. Θα μπορούσαν να πάνε σε εκλογές αλλά χωρίς να τον ξηλώσουν από την προεδρία. Όλα τα κόμματα πάνε σε εσωκομματικές εκλογές με τον πρόεδρο τους όπως πχ το ΠΑΣΟΚ. Αυτή η επαίσχυντη αποβολή Κασσελάκη δεν έχει ξαναγίνει.

 

Φασισμός λοιπόν γιατί δεν έγινε σεβαστή η ψήφος των πολιτών σε λιγότερο από ένα χρόνο! Δεν του έδωσαν του ανθρώπου ένα περιθώριο να δείξει τι μπορεί να κάνει!

 

Το σούργελο είναι οι δηλώσεις τους, οι πρακτικές τους που δεν σταμάτησαν στην κεντρική επιτροπή. Βλέπουν, όπως όλοι μας, πως ο κοσμάκης δεν δέχεται την αδικία και ο Κασσελάκης θα ξανακερδίσει ακόμα πιο εμφατικά, ακόμα πιο συντριπτικά.

 

Οπότε οι σουργελοφασίστες αποφάσισαν να τον διαγράψουν από το κόμμα! Πρωτοφανές!

 

Έβλεπα τον Ζαχαριάδη να γίνεται αυτό-ρεζίλι παραδεχόμενος πως έλεγε αηδίες στα κανάλια ( δική του λέξη ) για να γίνει αρεστός στον πρόεδρο του. Εκτιμώ την ειλικρίνεια του ανδρός, αλλά το μήνυμα που μας δίνει πως είναι ικανός να πει οτιδήποτε για το κόμμα. Πως μπορείς να εμπιστευθείς τη ζωή σου σε αυτόν τον μονίμως άεργο;;; Καθημερινά στις κάμερες και στον δημόσιο λόγο, άνθρωποι που δεν έχουν ένα ένσημο, έστω για τη φωτογραφία, όπως ο Ζαχαριάδης και ο Θεοχαρόπουλος.

 

Ο Σύριζα είναι δημοκρατικό κόμμα;

 

Όχι, είναι φασιστικό.

Είναι εναντίον της ΨΗΦΟΥ των πολιτών.

 

Κυνηγά ανελέητα με πολλούς τρόπους, έναν νέο άνθρωπο που τόλμησε και έβαλε την υποψηφιότητα του. Ακόμα και στις εσωκομματικές ομιλίες του, πχ στο Συνέδριο και στις επιτροπές, υπήρχαν πρόθυμοι ηλίθιοι και κλακαδόροι που δεν τον άφηναν να μιλήσει με κραυγές και οχλαγωγία.

 

Αφού τον γδάρανε στα λόγια, είχαμε διασπάσεις και αποχωρήσεις, τον έβριζαν μέρα νύχτα, μετά τον καθαίρεσαν και επειδή βλέπουν ότι ο κοσμάκης τον γουστάρει, πάνε να τον διαγράψουν για να μη μπορέσει να κατέβει καν στις εκλογές! Είναι τόσο σούργελοι που του έβγαλαν στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του ενώ έκρυψαν των υπολοίπων. Τους έστειλε εξώδικο και αναγκάστηκαν και έδωσαν και των υπόλοιπων υποψηφίων. Μετά δήλωναν ότι δεν έπρεπε να τους στείλει εξώδικο! Αυτοί έκαναν την αλητεία, αυτός φταίει που αντέδρασε !

 

Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Είναι η τίσις.

 

Διέπραξαν την ύβριν. Τώρα διάγουμε ημέρες της Άτης.  Έρχεται η Νέμεσις από τον κόσμο και ακολουθεί η Τίσις.

 

Για την ύβρη της περιόδου 2015-2019 που πούλησαν τη Μακεδονία και πήγαν οι παλιάνθρωποι να καταστρέψουν τη χώρα μας. Με τα δημοψηφίσματα τους, τις «διαπραγματεύσεις» τους και τις αποφάσεις τους.

 

Δες τους τώρα. Με την απόσταση του χρόνου.

 

Ποιοι μας κυβέρνησαν, ποιοι διαχειρίστηκαν τις ζωές μας σε μια πολύ κρίσιμη καμπή και από τι γλιτώσαμε.

 

Οι σούργελοι.

 

Οι φασίστες.

 

Οι σουργελοφασίστες !    



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια